Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών

Συντονιστής: University Editors

Re: Εισήγηση Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 03 Μαρ 2017 2:27 pm

Κλασικοί Ελληναράδες.
Στα αρχίδια σας οι περισσότεροι αν το πρόγραμμα είναι της προκοπής ή όχι. Στα αρχίδια σας τι γνώση θα παίρνουν οι συνάδελφοί σας από δω και πέρα.

Σας απασχολούν μόνο οι μεταβατικές διατάξεις, μη τυχόν και σας φορτωθεί κανα μάθημα. Περιμένατε τόσο καιρό και δε λέγατε τίποτα. Αν γλιτώνατε κανά μαθηματάκι, μούγγα. Θα πανηγυρίζατε. Στα αρχίδια σας για την ουσία.

Θυμάστε τώρα και τις παρατάξεις που βρίζετε όλο το χρόνο, να σας σώσουν πάλι. 6 χρόνια εδώ μέσα το ίδιο βιολί.

Εφόσον εσείς γράφετε στα αρχίδια σας το ουσιώδες και ασχολείστε μόνο με την πάρτυ σας, θες να μου πεις για ποιο λόγο να κάτσω εγώ, που χρωστάω μηδέν μαθήματα, να ασχοληθώ με το δικό σου πρόβλημα; Τράβα σπάσε εσύ τα αρχίδια σου με τον Κουτσογιάννη και άσε τις παρατάξεις ήσυχες.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό xaral » Παρ, 03 Μαρ 2017 2:30 pm

πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση! ευχαριστώ θερμότατα!
xaral

Έτος εισαγωγής: 1999

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 03 Μαρ 2017 2:31 pm

Δεν κάνει τίποτα. Μην με ψηφίσεις στις εκλογές. Στα αρχίδια μου
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό epicas » Παρ, 03 Μαρ 2017 4:46 pm

OxYdO έγραψε:Δεν κάνει τίποτα. Μην με ψηφίσεις στις εκλογές. Στα αρχίδια μου

'
+1
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Παρ, 03 Μαρ 2017 4:51 pm

Σήμερα το μενού στο παράλληλο σύμπαν της σχολής Πολιτικών Μηχανικών περιλαμβάνει καθηγητές που απαντούν στον εαυτό τους και τον ευχαριστούν, αλλά και το δαίμονα του τυπογραφείου, που μάλλον είναι ο πιο ειλικρινής από όλους....

Screenshot_43.png

daimon.png
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Παρ, 03 Μαρ 2017 5:15 pm

xvantsik έγραψε:
Screenshot_43.png

Το τερματισαμε και επισημως... ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑ QS RANKING ΤΩΡΑΑΑΑΑ

:ellinofreneia: :ellinofreneia: :ellinofreneia:
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 03 Μαρ 2017 8:31 pm

Λοιπον, επειτα απο αλληλογραφια μου με την Κα.Πανταζιδου οπου της εστειλα αυτο (μαζι με αλλα που θα απαντηθουν σε μελλοντικο χρονο)
1) Στις μεταβατικες διαταξεις, αναφερεται πως φοιτητες που εχουν περασει καταργουμενα μαθηματα επιλογης, μπορουν με αιτηση να απαλλαγουν απο επιλογης του νεου προγραμματος. Επισης, αναφερεται οτι οι σημερινοι φοιτητες, εκτος απο τα μαθηματα με ενδειξη «ΝΕΟ», υποχρεουνται για να παρει διπλωμα να περασει τα μαθηματα του νεου προγραμματος. Δυστυχως, αυτες οι διαταξεις δημιουργουν μια αντιθεση με οσα ειπαμε χθες, αφου π.χ. οι γεωτεχνικοι πλεον εχουν υποχρεωτικο και οχι επιλογης το μαθημα Στατικη 5, οποτε δεν γινεται να απαλλαχθουμε απο το μαθημα αυτο με καποιο αλλο. Δεν γινεται καμια αναφορα για «ανταλλαγη» υποχρεωτικων μαθηματων μεταξυ τους, οποτε δημιουργειται και σοβαρο θεμα με οσα παιδια δεν πηραν επιλογης το προηγουμενο εξαμηνο το μαθημα της Στατικης 4. Επισης, οσοι ειμαστε τωρα στο 8ο, δεν θα εχουμε την δυνατοτητα να «ανταλλαξουμε» τις Σιδηρες 2 με καποιο υποχρεωτικο, πραγμα που ενδεχομενως (βασικα σιγουρα) να δημιουργησει σοβαρες αντιδρασεις απο φοιτητες που βρισκονται σε τετοια κατασταση. Γενικα δεν ξερω κατα ποσο ειναι δοκιμο να πεις «α εσυ περασες Σιδερα, γλιτωνεις τις Συνδυασμενες Μεταφορες», ειναι περιπτωση apples and oranges.
(Εκανα λαθος για την Στατικη 5 αλλα οχι για την 4)

Ελαβα αυτη την απαντηση
Γιάννη,

σήμερα θα ασχοληθώ με το 1. Για τις Στατικές κάνεις κάποιο μπέρδεμα. Η Στατική ΙV ήταν επιλογής στο 7ο ως φέτος για τους γεωτεχνικούς και τώρα γίνεται υποχρεωτική για τους γεωτεχνικούς. Μήπως ρωτάς "αν κάποιος γεωτεχνικός δεν την είχε πάρει, τώρα που γίνεται υποχρεωτική θα πρέπει να την πάρει υποχρεωτικά;" Πιστεύω ότι η λογική απάντηση είναι "όχι".
Αλλά ακόμα κι αν ήταν έτσι όπως τα λες, με την Στατική κάνεις το ίδιο λάθος που έκανες και με τα Σιδηρά. Είναι δυστυχώς δική μας κακή τακτική να ονομάζουμε μαθήματα με νούμερα (όπως και "ειδικά θέματα"). Τα νούμερα δεν σημαίνουν ότι το επόμενο έχει προαπαιτούμενο το προηγούμενο ή είναι συνέχεια του. Δες την ύλη της Στατικής IV (Δυναμική) και θα δεις ότι δεν την χρειάζεσαι για την Στατική V.

Στα μαθήματα επιλογής, ακριβώς επειδή είναι επιλογής, είναι λογικό να ισχύει η "ανταλλαξιμότητα" - μεταξύ συναφών ή ανόμοιων μαθημάτων (apples and oranges) δεν έχει σημασία, αφού είστε ελεύθεροι να επιλέξετε.

Αντίθετα, για τα μαθήματα κορμού, αλίμονο αν ίσχυε ένας γενικός κανόνας ανταλλαξιμότητας. Όπως συζητήσαμε προφορικά, όμως, αλλά αυτή είναι καθαρά προσωπική μου γνώμη, είναι πιθανό να μπορέσετε να αλλάξετε μαθήματα αν τεκμηριώσετε (προσοχή, διατυπώνω δεν σημαίνει τεκμηριώνω) αυτό το αίτημά σας, το οποίο θα πρέπει να υπογράψει κι ο ακαδημαϊκός σύμβουλός σας. Κι αν βέβαια ως σώμα φοιτητών αυτοπεριοριστείτε στα αιτήματα (αν το μισό τωρινό 8ο υποβάλλει αιτήματα του τύπου "εγώ θέλω αυτό, εγώ θέλω εκείνο", δεν τα βλέπω να ικανοποιούνται). Η αλήθεια είναι ότι ίσως οι γεωτεχνικοί επηρεάζονται/περιορίζονται περισσότερο από τους άλλους, επειδή βρίσκεστε με περισσότερα υποχρεωτικά κατεύθυνσης από ότι πριν. Αυτό είναι κάτι που περιμένω να ληφθεί υπόψη για τους γεωτεχνικούς που θα είναι του χρόνου στο 9ο.

Βεβαίως μπορείς να προωθήσεις τις απαντήσεις μου (χωρίς editing όμως,
ε;) και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Το σχολιο της για την αλληλουχια των μαθηματων απανταει (λογικα) σε προηγουμενο email που ρωταγα για το ποσο δοκιμο ειναι να μην εχουμε Σιδερα 2 αλλα να εχουμε Μη-γραμμικη σιδηρων, το οποιο μου απαντηθηκε και με τροπο αρκετα λογικο, εδω
Spoiler: show
Γιάννη,

στο καινούριο πρόγραμμα με τα λιγότερα μαθήματα συνολικά, και με επιπλέον καινούρια μαθήματα, αναγκαστικά οι επιλογές ανάμεσα στα υπάρχοντα μαθήματα είναι λιγότερες. Άρα είναι πολλές οι συγκεκριμένες ερωτήσεις του τύπου "με ποια λογική βγήκε το τάδε".

Η γενική λογική των επιλογών εκτός κατεύθυνσης ήταν να υπάρχουν επιλογές από όλες τις άλλες κατευθύνσεις μοιρασμένα, αντί να υπάρχει δυνατότητα εμβάθυνσης σε μία. Καταλαβαίνω ότι ίσως φαίνεται περίεργο να μην εχεις πάρει Σιδηρές ΙΙ αλλά να παίρνεις το πιο προχωρημένο Μη Γραμμική Συμπεριφορά Μεταλλικών Κατασκευών. Ομως, από τις περιγραφές των Σιδηρών ΙΙ και ΙΙΙ, βλέπεις ότι τα μαθήματα αυτά αναφέρονται σε εξειδικευμένα θέματα σχεδιασμού μελών μεταλλικών κατασκευών, ενώ η μη γραμμική συμπεριφορά και ανάλυση, αναφέρεται μεν σε συγκεκριμένο υλικό, αλλά ως γνώση είναι πιο γενική.
και εδω
Προσπάθησα να εξηγήσω ότι αν έχεις πάρει Σιδηρές ΙΙ και δεν ασχοληθείς με μεταλλικές κατασκευές δεν θα ξανακούσεις κάτι σχετικό με το περιεχόμενο των Σιδηρών ΙΙ, ενώ αν έχεις πάρει Μη γραμμικές... και δεν ασχοληθείς με μεταλλικές κατασκευές, σίγουρα θα ξανακούσεις κάτι για μη γραμμικότητα (σίγουρα στα γεωτεχνικά).

Τωρα, απο αυτα που διαβαζω, πιστευω οτι τις Σιδηρες 2 (που ειναι και προβλημα γιατι τωρα ειναι υποχρεωτικο), δεν θα μπορουμε να τις ανταλλαξουμε με υποχρεωτικο αλλα με επιλογης, που ομως ειναι πολυ μειωμενα σε αριθμο (για εμας τους γεωτεχνικους), ομως οπως λεει και η κ.Πανταζιδου, λογικα θα υπαρξει κατανοηση εκ των ανω.

Προσωπικη μου αποψη και τοποθετηση για το ολο ζητημα, ειναι οτι πρεπει να chillαρουμε ολοι λιγο, επειδη δεν θα κανουμε ενα-δυο μαθηματα δεν αναιρειται η γνωση των υπολοιπων 60+ μαθηματων, συν οτι με το νεο προγραμμα θα υπαρχει η δυνατοτητα καλυτερης μελετης των μειωμενων σε αριθμο μαθηματων. Εγω τουλαχιστον, περασα/δεν περασα τα περισσοτερα μαθηματα των πρωτων ετων, ειναι το ιδιο και το αυτο, δεν θυμαμαι (και πλεον δεν ξερω) τιποτα αφου ειναι χαμενες η γνωσεις μου στους γκαρουτσους και τα πασαλειματα που εκανα τοτε. Ειναι ενα ζητημα ποσοτητας/ποιοτητας που οποιος προσπαθει να δωσει μοναδικη και καθολικη απαντηση, μαλλον δεν το κατανοει και πιστευω οτι ενω επιρρεαζει τους φοιτητες, δεν ειμαστε σε θεση να δωσουμε απαντηση, λογω της ελλειψης εργασιακης/ακαδημαικης εμπειριας που εχουμε. Οι περισσοτεροι μεχρι πριν 5 χρονια ηταν ακομα στο λυκειο, μην το ξεχναμε αυτο. Σιγουρα παντως, πρεπει να θεσουμε ερωτηματα στα οποια να παρουμε λογικες απαντησεις. Επισης σιγουρα, το νεο προγραμμα δημιουργηθηκε ΚΑΙ για μειωση του κοστους, το οποιο ειναι αρνητικο και με βρισκει (ολους φανταζομαι) εναντιο, αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι προδεδικασμενο να αποτυχει.

Τελος, αυτες οι θεσεις (φανταζομαι) δεν ειναι επισημες θεσεις της επιτροπης (τυπικα σιγουρα οχι), οποτε αν κατι δεν σας καθεται καλα, μην βγαλετε συμπερασματα και αρχισετε να χαλατε τον κοσμο, στειλτε καποιο email στα μελη της επιτροπης και ζητηστε αποσαφηνηση.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Παρ, 03 Μαρ 2017 8:39 pm

Ναι στο τι θα ανταλλάξεις τα σίδερα 2 είναι το πρόβλημα όχι ότι τα καινούργια Σίδερα τα υποχρεωτικά δεν έχουν αντισεισμικό σχεδιασμό μέσα. Αυτό κομπλέ. Αμα δεν είσαι δομο και δεν το πάρεις επιλογής κομπλέ. Όλα καλά.

Off topic:
ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΟΥΛΤΡΕΞ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Παρ, 03 Μαρ 2017 8:40 pm

xvantsik έγραψε:Ναι στο τι θα ανταλλάξεις τα σίδερα 2 είναι το πρόβλημα όχι ότι τα καινούργια Σίδερα τα υποχρεωτικά δεν έχουν αντισεισμικό σχεδιασμό μέσα. Αυτό κομπλέ. Αμα δεν είσαι δομο και δεν το πάρεις επιλογής δεν θα ακούσεις αντισεισμικά για σίδερα. Όλα καλά.

Off topic:
ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΟΥΛΤΡΕΞ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 03 Μαρ 2017 8:48 pm

xvantsik έγραψε:Ναι στο τι θα ανταλλάξεις τα σίδερα 2 είναι το πρόβλημα όχι ότι τα καινούργια Σίδερα τα υποχρεωτικά δεν έχουν αντισεισμικό σχεδιασμό μέσα. Αυτό κομπλέ. Αμα δεν είσαι δομο και δεν το πάρεις επιλογής κομπλέ. Όλα καλά.

Off topic:
Δεν διαφωνω καθολου, βασικα στα υπολοιπα μερη των email το εχω αναφερει και ειναι και ενα απο τα κομματια που διαφωνω με το νεο προγραμμα, το οτι οι μονοι μαλακες που δεν μπορουν να παρουν σιδηρες 2 ειναι οι γεωτεχνικοι.

Τωρα το αν σχολιαζεις κατα ποσο ειναι must στην Ελλαδα να εχει ο φοιτητης γνωση (edit- αντισεισμικου) σχεδιασμου μεταλλικων κατασκευων, δεν εχω εργασιακη εμπειρια για να γνωριζω ποσο "παιζουν" σιδηρες κατασκευες στην πιατσα. Εχω την εντυπωση παντως οτι απο κοντα εχω δει πολυ σπανια οποτε θα ελεγα πολυ λιγο. Γενικα πολλα μαθηματα νομιζουμε οτι ειναι πολυ σημαντικα αλλα δεν πιστευω οτι η αγορα εχει την ιδια εντυπωση (π.χ. Θεμελια, οπου ο κανονισμος λεει οτι εαν το διπλανο σπιτι απο αυτο που πας να χτισεις δεν εχει εμφανεις μεγαλες μετακινησεις, δεν χρειαζεται να κανεις καν γεωτεχνικη μελετη ή κατι τετοιο.)
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες