@ stalin
Καιρό είχαμε να σας δούμε στο mqn.
Κάντε την προβοκάτσια σας ελεύθερα. Είμαστε αρκετά αποφασισμένοι, ώστε να σας γράφουμε εκεί που πρέπει
Συντονιστής: University Editors
Εύγε, δακρύζω με κάτι τέτοια... Με συγκινήσατε παλιόπαιδα!OxYdO έγραψε:@ stalin
Καιρό είχαμε να σας δούμε στο mqn.
Κάντε την προβοκάτσια σας ελεύθερα. Είμαστε αρκετά αποφασισμένοι, ώστε να σας γράφουμε εκεί που πρέπει
stalin έγραψε:Πήρα πτυχίο Τσεγκεβάρες μου για αυτό σας έλειψα. Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς συμφωνώ με την απεργία και διαφωνώ με τις απολύσεις. Το μέσο της διαμαρτυρίας όμως δείχνει το ποιόν του διαμαρτυρόμενου. Όταν ο φοιτητής κάνει κατάληψη και δεν χάνει την εξεταστική του, όπως θα γινόταν σε περίπτωση αποχής, είναι τσάμπα μάγκας. Δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του. Αντίστοιχα πόσες μέρες και πόσοι υπάλληλοι θα δηλώσουν έντυπα απεργία κατά τις μέρες της κατάληψης; Μάντεψε... Προσωπικά καμία μεγαλομανία δεν έχω και καμία ακραία φιλοδοξία, απλά τολμώ να μην πάω με το σωρό. Όταν μια χώρα χρεοκοπεί όλοι σχεδόν χάνουν το βιοτικό επίπεδο που είχαν. Οι σαπουνόπερες με δράκους και μέρκελ είναι για τα δελτία των 8 και για σάπιες συζητήσεις στα καφενεία, απαραιτήτως συνδυαζόμενες με ξύσιμο όρχ....ων.
lybe33 έγραψε:stalin έγραψε:Πήρα πτυχίο Τσεγκεβάρες μου για αυτό σας έλειψα. Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς συμφωνώ με την απεργία και διαφωνώ με τις απολύσεις. Το μέσο της διαμαρτυρίας όμως δείχνει το ποιόν του διαμαρτυρόμενου. Όταν ο φοιτητής κάνει κατάληψη και δεν χάνει την εξεταστική του, όπως θα γινόταν σε περίπτωση αποχής, είναι τσάμπα μάγκας. Δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του. Αντίστοιχα πόσες μέρες και πόσοι υπάλληλοι θα δηλώσουν έντυπα απεργία κατά τις μέρες της κατάληψης; Μάντεψε... Προσωπικά καμία μεγαλομανία δεν έχω και καμία ακραία φιλοδοξία, απλά τολμώ να μην πάω με το σωρό. Όταν μια χώρα χρεοκοπεί όλοι σχεδόν χάνουν το βιοτικό επίπεδο που είχαν. Οι σαπουνόπερες με δράκους και μέρκελ είναι για τα δελτία των 8 και για σάπιες συζητήσεις στα καφενεία, απαραιτήτως συνδυαζόμενες με ξύσιμο όρχ....ων.
Κάτσε ξαναδιάβασε με προσοχή όσα έγραψε το παιδί από πάνω γιατί απ'ότι φαίνεται δεν έδωσες πολλή σημασία παρ'ότι διπλωματούχος.
Επίσης, ένα δύο φακτς:Καλή σταδιοδρομία!
- Το ΕΜΠ λειτουργεί όντως με την προσφορά της ελέυθερης εργατικής δύναμης των εργαζομένων του. Πράγμα που σημαίναι ότι επειδή ακριβώς αυτοί οι ίδιοι είναι το γρανάζι της λειτουργίας του μπορούν να διαθέσουν το "εμπόρευμά" τους (την εργασιακή τους δύναμη ντε) όπως θέλουν. Αυτό δε λέει η ελέυθερη αγορά σου? Αμοιβαία συναλλαγή μεταξύ ελέυθερων συνειδήσεων: ο εργαζόμενος δεν πληρώνεται (ίσα-ίσα απολύεται) οπότε δε διαθέτει την εργασία του (απλή ανταλλαγή είναι μην ξεχνιέσαι).
- Όταν μια χώρα χρεωκοπεί δε χάνουν όλοι το βιοτικό τους επίπεδο: τι υπερβατικός συλλογισμός αυτός επιστήμονά μου? Το βιοτικό επίπεδο του Μελισσανίδη, του Μπόμπολα, του Σταυρίδη, κτλ. δε μου μοιάζει να πέφτει, κάποιων άλλων πέφτει (βρες το μόνος σου ποιών).
- Η τελευταία σου πρόταση σε τι "πατάει"? Μίλησε κανείς για μέρκελ ή δράκους? Σκότωσε το εθνικό συνειδησιακό που κρύβεις μέσα σου.
stalin έγραψε:Θα σου απαντήσω φακτ προς φακτ χαχαχα
Α)Που αντιβαίνει η απεργία που υπερασπίζομαι με αυτό που λές εσύ. Ας κάνουν απεργία να παραλύσει το σύμπαν. Αυτοί κάνουν κατάληψη όχι απεργία. Άλλο τι μου γίνεσαι, άλλο τι μου κάνεις...
Β)Ξυπνήστε οι πελάτες των Ελλήνων επιχειρηματιών είμαστε κατά βάση εμείς και το κράτος. Όταν ο πελάτης δεν έχει λεφτά, ούτε ο μαγαζάτορας βγάζει. Δηλαδή ο Μπόμπολας σύμφωνα με εσένα βγάζει τα ίδια σε σχέση με παλαιότερα; Από ποιά έργα; Η αξία των ακινήτων δεν έχει πιάσει πάτο; Ελεος...
Γ)<< η οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας τους άπτεται στην συνολική επίθεση που πραγματοποιείται στην κοινωνία>>. Ακριβώς εδώ είναι οι δράκοι που κάνουν την επίθεση. Καμία επίθεση δεν δεχόμαστε απλά πτωχεύσαμε, λεφτά δεν υπάρχουν...
lybe33 έγραψε:stalin έγραψε:Θα σου απαντήσω φακτ προς φακτ χαχαχα
Α)Που αντιβαίνει η απεργία που υπερασπίζομαι με αυτό που λές εσύ. Ας κάνουν απεργία να παραλύσει το σύμπαν. Αυτοί κάνουν κατάληψη όχι απεργία. Άλλο τι μου γίνεσαι, άλλο τι μου κάνεις...
Β)Ξυπνήστε οι πελάτες των Ελλήνων επιχειρηματιών είμαστε κατά βάση εμείς και το κράτος. Όταν ο πελάτης δεν έχει λεφτά, ούτε ο μαγαζάτορας βγάζει. Δηλαδή ο Μπόμπολας σύμφωνα με εσένα βγάζει τα ίδια σε σχέση με παλαιότερα; Από ποιά έργα; Η αξία των ακινήτων δεν έχει πιάσει πάτο; Ελεος...
Γ)<< η οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας τους άπτεται στην συνολική επίθεση που πραγματοποιείται στην κοινωνία>>. Ακριβώς εδώ είναι οι δράκοι που κάνουν την επίθεση. Καμία επίθεση δεν δεχόμαστε απλά πτωχεύσαμε, λεφτά δεν υπάρχουν...
A) Αντιβαίνει στη βάση του ότι ακριβώς επειδή κρατούν στα χέρια τους το στοιχείο που κάθε μέρα ανοίγει τις πόρτες του ιδρύματος (πάλι η ελέυθερη εργατική δύναμη), έχουν δικαίωμα να μη τις ανοίξουν. Αν δηλαδή μείνει ανοιχτό "κανονικά" το ΕΜΠ με ποιό καριβώς τρόπο θα λειτουργήσει χωρίς διοικητικούς? Κι επειδή λες ότι το υπερασπίζεσαι: περιέγραψέ μου μια ενδεχόμενη κανονική λειτουργία αυτές τις μέρες πώς θα σκιαγραφήσει ή θα περιγράψει μια ομαλή μεθαυριανή (μακροπρόθεσμη)?
Β) Το κράτος δεν είναι πελάτης, είναι συσχετισμός της πάλης των τάξεων. Δηλαδή σε ένα σύστημα υπό την ηγεμονία του κεφαλαίου, εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αστικού μπλοκ (σαμαρομπόμπολες). Ο Μαρξ (ο πραγματικός Στάλιν τον είχε διαβάσει τουλάχιστον) περιγράφει την κεφαλαιακή σχέση σαν Χ-Ε-Χ' (χρήμα-εμπόρευμα-χρήμα τόνος), όπου το καινούριο χρήμα είναι το παλιό Χ + ΔΧ την υπεραξία η οποία είναι εντελώς δωρεάν (ο εργοδότης έχει πληρώσει μόνο την εργασία που αντιστοιχεί στην αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης και όχι την υπερεργασία). Επομένως το ποσοστό κέρδους του προκύπτει από το λόγο υπεραξία/συνολικό προκαταβεβλημένο κεφάλαιο. Τα κέρδη λοιπόν του Μπόμπολα αυξάνονται από την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα: μειωμένο κόστος, εργασίας, αύξηση εντατικότητάς της, διεύρυνση ωραρίων, μηδενικά ασφαλιστικά έξοδα, καμία διαπραγματευτική σχέση με τους εργαζόμενους.
Γ) Επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στην εργασία, όχι ενός έθνους σε ένα άλλο. Ο ελληνικός καπιταλισμός πτώχευσε ως σύστημα (και για αυτό αναζητεί νέα πεδία κερδοφορίας), όχι το μπλοκ αυτών που υφίστανται την εκμετάλλευση. Γι αυτό αυτά που λες με τη Μέρκελ είναι άσχετα.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Google [Bot] και 1 επισκέπτης