Σχεδιασμός Μεταφορικών Συστημάτων (2016-17)

Συντονιστής: University Editors

Re: Σχεδιασμός Μεταφορικών Συστημάτων (2016-17)

Δημοσίευσηαπό fiddlerontheroof » Σάβ, 13 Μάιος 2017 3:36 pm

Εγω θέλω να αναφέρω κάτι άλλο το οποίο μου μετέφεραν:Ο καθηγητής πέρα του ότι γνωρίζει πως οι σημειώσεις του κυκλοφορούν με email μεταξύ των φοιτητών είπε πως όποιος-α θέλει μπορεί να το ζητησει και θα του στείλει το αρχείο ο ιδιος μέσω email.Είπε επίσης πως υπάρχουν στο αντιστοιχο μάθημα των τοπογράφων.
Επομένως το συμπερασμα που (ξανα)καταλήγω εγω είναι πως ο μόνος λόγος να μην θέλει να ανέβουν εδώ η σε κάποια άλλη σελίδα είναι επειδή δεν συμφωνούν με αυτό οι υπόλοιποι καθηγητες και βασικα ο υπευθυνος του μαθηματος.Αυτό δεν το λεω για να τον δικαιολογησω,αλλα γιατι θεωρω πως αλλου βρίσκεται το προβλημα.Δηλαδη και να μην ανεβαιναν οι σημειωσεις εδω,δεν υπηρχε θεμα με αυτο,εφοσον ο ιδιος ο καθηγητης τις εστελνε στους φοιτητες ουτως ή άλλως.Αρα δεν ξερω κατα ποσο έχει νόημα να κράξεις κάποιον που δεν τις ανέβασε(ποσο μάλλον αν τις εστελνε στους αλλους,οχι σε φιλους αλλα σε συμφοιτητές του που τις ζήτησαν ανώνυμα από εδώ και πιθανοτατα δεν τους ξερει καν)αφού ολοι είχα ούτως η άλλως πρόσβαση σε αυτές.
Σιγουρα καλά εκαναν και ανέβηκαν οι σημειώσεις και στο τοπικ(γιατι οντως -και εδω ζηταω και εγω συγνωμη-ειναι παραλογο να γινεται στα κρυφα),απλα ακομα και ετσι,δεν λυσαμε καποιο προβλημα αφου οι σημειωσεις αυτες υπηρχαν και αυτες που δεν υπαρχουν ειναι της υπολοιπης υλης(και οι οποιες δεν διακινουνται πουθενα).Αν ειναι επομενως να διαμαρτυρηθει κανεις για κατι ειναι περισσοτερο ωφελιμο να διαμαρτυρηθει γι αυτο
Off topic:
θα προσεχετε πως μιλατε στον psgi! :ninja: :)
make Orwell fiction again
Άβαταρ μέλους
fiddlerontheroof
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Σάβ, 13 Μάιος 2017 4:22 pm

Πρεπει ωστοσο να καταλαβετε οτι οι συγκεκριμενες σημειωσεις δεν αφορουν μονο τους φετινους τριτοετεις (η οσους τελοσπαντων χρωστανε ΣΜΣ αυτη τη στιγμη), αλλα και τους μελλοντικους 3τοετεις κλπ κλπ. Και μπορει του χρονου η του παραχρονου να μην ειναι καθηγητης στο μαθημα ο Κεπαπτσογλου (οπως δεν ηταν και πριν καποια χρονια -ισως και περυσι, δεν ειμαι σιγουρος-). Που θα τα βρουν αυτοι λοιπον, οταν δεν θα διανειμονται πλεον μεσω email? Για αυτο το λογο υπαρχει το αρχειο με θεματα, σημειωσεις κλπ στο mqn, και για αυτο θα επρεπε να εχουν ανεβει στο φορουμ απο την πρωτη στιγμη.
Το οτι το μαθημα του ΣΜΣ οπως και αλλα μαθηματα της Ψαρακη (στους Συγκοινωνιολογους) εχουν σοβαρες παθογενειες το ξερω πολυ καλα, οπως επισης και το οτι δεν ευθυνονται οι φοιτητες για αυτο. Απλα θα επρεπε εμεις να διευκολυνουμε λιγο την κατασταση αν μπορουμε. Αυτα απο μενα και το ληγω εδω. Και παλι μπραβο στον homo sapiens contra που τις ανεβασε.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό psgi1214 » Σάβ, 13 Μάιος 2017 4:39 pm

fiddlerontheroof έγραψε:Εγω θέλω να αναφέρω κάτι άλλο το οποίο μου μετέφεραν:Ο καθηγητής πέρα του ότι γνωρίζει πως οι σημειώσεις του κυκλοφορούν με email μεταξύ των φοιτητών είπε πως όποιος-α θέλει μπορεί να το ζητησει και θα του στείλει το αρχείο ο ιδιος μέσω email.Είπε επίσης πως υπάρχουν στο αντιστοιχο μάθημα των τοπογράφων.
Επομένως το συμπερασμα που (ξανα)καταλήγω εγω είναι πως ο μόνος λόγος να μην θέλει να ανέβουν εδώ η σε κάποια άλλη σελίδα είναι επειδή δεν συμφωνούν με αυτό οι υπόλοιποι καθηγητες και βασικα ο υπευθυνος του μαθηματος.Αυτό δεν το λεω για να τον δικαιολογησω,αλλα γιατι θεωρω πως αλλου βρίσκεται το προβλημα.Δηλαδη και να μην ανεβαιναν οι σημειωσεις εδω,δεν υπηρχε θεμα με αυτο,εφοσον ο ιδιος ο καθηγητης τις εστελνε στους φοιτητες ουτως ή άλλως.Αρα δεν ξερω κατα ποσο έχει νόημα να κράξεις κάποιον που δεν τις ανέβασε(ποσο μάλλον αν τις εστελνε στους αλλους,οχι σε φιλους αλλα σε συμφοιτητές του που τις ζήτησαν ανώνυμα από εδώ και πιθανοτατα δεν τους ξερει καν)αφού ολοι είχα ούτως η άλλως πρόσβαση σε αυτές.
Σιγουρα καλά εκαναν και ανέβηκαν οι σημειώσεις και στο τοπικ(γιατι οντως -και εδω ζηταω και εγω συγνωμη-ειναι παραλογο να γινεται στα κρυφα),απλα ακομα και ετσι,δεν λυσαμε καποιο προβλημα αφου οι σημειωσεις αυτες υπηρχαν και αυτες που δεν υπαρχουν ειναι της υπολοιπης υλης(και οι οποιες δεν διακινουνται πουθενα).Αν ειναι επομενως να διαμαρτυρηθει κανεις για κατι ειναι περισσοτερο ωφελιμο να διαμαρτυρηθει γι αυτο
Off topic:
θα προσεχετε πως μιλατε στον psgi! :ninja: :)

Έλα και συ τώρα fiddler μη χύνεις λάδι στη φωτιά :lol: Σαφώς και καλά έκανες και ξεκαθάρισες κάποια πράγματα, αλλά όπως είπε κι ο συνάδελφος το θέμα έληξε. Και εννοείται δεν έχω καμία ανάγκη υπεράσπισης :oops:
Για την ιστορία και οι υπόλοιπες σημειώσεις είναι διαθέσιμες στο μπεζ βιβλίο που πήραμε απ'τον τομέα(άσχετα αν θα καταλήξεις στο τέλος με κολλύρια από τη γραμματοσειρά ψείρα της ψείρας και δε συμμαζεύεται...)
psgi1214

Δημοσίευσηαπό trauma » Σάβ, 13 Μάιος 2017 5:03 pm

Οι περισσότερες διαφάνειες του μπεζ βιβλίου , συν κάποιες πρόσθετες βρίσκονται στο Mycourses των τοπογράφων στο μάθημα "Συστήματα μεταφορών". Είναι προφανώς πολύ πιο ευανάγνωστες εκεί.
Άβαταρ μέλους
trauma

Δημοσίευσηαπό Tzo » Σάβ, 13 Μάιος 2017 5:21 pm

Το θέμα είναι πως η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ Ψαράκη προσπαθεί να βγάλει τα κόμπλεξ της πάνω στους φοιτητές της σχολής Πολιτικών Μηχανικών.Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη την συμπεριφορά της, να αρνείται να αναρτά τις σημειώσεις του μαθήματος , θέλοντας έτσι να τιμωρήσει;;; όσους φοιτητές δεν προσέρχονται στο μάθημα.Θεωρώ πως πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το αυτονόητο της πρόσβασης στις σημειώσεις του μαθήματος . Ο σκοταδισμός που επικρτεί σε αυτό το μάθημα δεν έχει προηγούμενο.
Tzo

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 13 Μάιος 2017 5:23 pm

1. ΓΑΜΙΕΤΑΙ ο κάθε καθηγητής που δεν ανεβάζει τις σημειώσεις στο ίντερνετ. Όχι επειδή του το υπαγορεύει ο κανονισμός του ιδρύματος - ο κανονισμός του ιδρύματος πολλά υπαγορεύει αλλά τον θυμούνται όλοι όποτε γουστάρουν - αλλά επειδή ΓΑΜΙΕΤΑΙ

2.ΝΤΡΟΠΗ σε κάθε φοιτητή που, με το που πήρε τις διαφάνειες στο μέιλ του, δεν έκανε το παν για να τις διαδώσει - είτε αυτό σημαίνει ανέβασμα MQN είτε σε γκρουπάκια ετών κ.ο.κ.- αλλά τις πήρε απλά για να κάνει τη δουλίτσα του.

Αν οι φοιτητές είχαν αξιοπρέπεια, θα πήγαιναν στο γραφείο του εκάστοτε καθηγητή που ΓΑΜΙΕΤΑΙ 30 άτομα και θα τις έπαιρναν με το ζόρι. Αλλά προφανώς αξιοπρέπεια δεν έχουμε. ΔΑΠάρα στις 24!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Σάβ, 13 Μάιος 2017 6:45 pm

Θα συμφωνήσω εν μέρει με τα λεγόμενα του OxYdO -αν και προφανώς θα μπορούσε να τις εκφράσει πιο κόσμια- σχετικά με τις ευθύνες του καθενός μας,όταν επιτρέπουμε (ή όταν απλά αποδεχόμαστε) τέτοιες πρακτικές. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι δεν είναι πάντα για όλους το ίδιο εύκολο να "παραβούν" τα πρέπει. Ας μην είμαστε τόσο σκληροί,επειδή δεν είναι όλοι τόσο "επαναστάτες". Ακόμη και το ότι ο psgi1214 ήταν ο πρώτος που ανέφερε για τις σχετικές σημειώσεις στο φόρουμ κι ήταν πρόθυμος να τις προωθήσει σε κόσμο,χωρίς να κερδίσει κάτι, τον διαφοροποιεί προφανώς από όλους όσους τις πήραν και δεν έκαναν το ίδιο.
(αυτά όχι για να υπερασπιστώ τη φήμη του, το κάνει μόνος του όταν χρειάζεται, αλλά για να μην τσουβαλιάζουμε και τους πάντες.)

Σχετικά τώρα με τους καθηγητές που έχουν αυτές τις συνήθειες,ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω.Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο κάποιος καθηγητής να μη θέλει να διαδώσει τις σημειώσεις του,και εν γένει τη γνώση του, στους φοιτητές του. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς που επέλεξε να κάνει.Αν δε θέλει,ας γίνει επιστήμονας.Σκέτο.Όχι καθηγητής. Κι ως προς αυτό δε βρίσκω καμία δικαιολογία...
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό scriptame » Σάβ, 13 Μάιος 2017 8:47 pm

Είναι εντελώς γελοίο αυτό που γίνεται στα συγκεκριμένα μαθήματα
1)ΣΜΣ δεν δίνονται σημειώσεις πουθενά,μπαίνουν εντελώς καθυστερημένα θέματα στις εξετάσεις και δεν έχεις την αίσθηση ποτέ ότι ανταμείβεσαι από την παρακολούθηση.(Μόνο με το θέμα εξαμήνου ως πέρσι κάτι ψηλοκαταλάβαινες σε συνδιασμό με το βιβλίο Καρλαύτη και θέματα παλιότερων φοιτητών)
2)Στα μέσα μεταφοράς των συγκοινωνιολόγων(9ου) τρως την απόλυτη ξεφτίλα στην τελική παρουσίαση στο αμφιθέατρο(δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούγαμε) και μάλιστα ΒΆΖΟΥΝ τους φοιτητές από κάτω να ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ την παρουσίαση της κάθε ομάδας λες και είσαι στο x factor
3)Στα αεροδρόμια όχι μόνο δεν βρίσκεις σημειώσεις αλλά δεν υπάρχουν και παλιά θέματα γιατί δεν επιστρέφονται ποτέ.Από τις 5 ασκήσεις που αποτελείται το θέμα σχεδιασμού,μόνο το μάστερ πλαν εξετάζεται και μετά όλα μαζί κάπου πετάγονται σαν κολόχαρτα.
Ο Κεπαπτσόγλου είναι άρχοντας και καλό παιδί κατά την γνώμη μου και μόνο λόγω άνωθεν πίεσης δεν ανεβάζει τις σημειώσεις που λέτε.Στους τοπογράφους που κάνει το ΣΜΣ αυτός τα έχει όλα ανεβασμένα και μάλιστα μαγνητοσκοπημένα για όποιον θέλει να τα δει.
Άβαταρ μέλους
scriptame

Δημοσίευσηαπό ZeRoLoRd » Σάβ, 13 Μάιος 2017 8:58 pm

Θα συμφωνήσω κι εγώ με όλα όσα ειπώθηκαν. Ναι, οι καθηγητές οφείλουν να προσπαθούν να μας μεταφέρουν τη γνώση και όχι απλά να μας αγορεύουν για να βγάλουν την υποχρέωση. Ναι, θα έπρεπε να υπάρχουν σημειώσεις διαθέσιμες για όλους και όχι να φρουρούνται σαν τα μυστικά της CIA. Ναι, θα έπρεπε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον μπας και γλιτώσουμε τα ψυχοφάρμακα εδώ μέσα κτλ κτλ.

Κοιτάμε όμως το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Μιλάμε για ένα μάθημα κορμού και πολύ βασικό για τους συγκοινωνιολόγους, στο οποίο και τα θέματα που θα πέσουν στο τέλος να σου δώσουν, θα δυσκολευτείς να γράψεις. Και άμα κοιμηθεί ο Θεός και καταφέρεις να περάσεις, δεν θα έχεις μάθει τίποτα. Μάλιστα, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μάθημα 3ου έτους, όπου οι φοιτητές έχοντας δει αυτό το χάλι (για να μην πω τη λέξη από "μπ" και φωνάζει η Jiggly) και τις οδοποιίες, καλούνται να διαλέξουν κατεύθυνση.
Άβαταρ μέλους
ZeRoLoRd

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό icepink » Τρί, 16 Μάιος 2017 12:43 am

Στις 17 θα πραγματοποιηθει κανονικά η αναπληρωση?
If you can't play the game, play the gamer
Άβαταρ μέλους
icepink

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 6ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες