Σχεδιασμός Μεταφορικών Συστημάτων (2019-20)

Συντονιστής: University Editors

Re: Σχεδιασμός Μεταφορικών Συστημάτων (2019-20)

Δημοσίευσηαπό RaR-RiP » Δευτ, 13 Απρ 2020 10:50 am

Παιδιά να ρωτήσω. Για να κάνω την γραμμική παλινδρόμηση στο εξελ όπως δείχνει στο mycourses, στην ουσία θα βάλω τον πίνακα 1 της εκφώνησης με τα νούμερα μου. Σωστά; Δεν χρειάζεται να κάνω δύο διαφορετικά εξελ, ένα για παραγόμενες (με εισοδημα, πληθυσμό, ΙΧ) και ένα για ελκομενες (με θέσεις εργασίας)???
RaR-RiP

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό Joker1 » Δευτ, 13 Απρ 2020 11:12 am

Πρέπει πρώτα να κάνεις τον πίνακα συντελεστών συσχέτισης, με την επιλογή correlation, ανάλογα με τους συντελεστές που θα προκύψουν θα δεις τι εξισώσεις μπορείς να σχηματίσεις πχ Υ = 120 + αΧ1 + βΧ2, πας στη γραμμική παλινδρόμηση και θα βάλεις εκεί που λέει Υ όλες τις τιμές Υ του πίνακα και εκεί που λέει Χ όλες τιμές των μεταβλητών Χ1 και Χ2. Θα βάζεις δηλαδή τιμές στην γραμμική παλινδρομήση ανάλογα τις εξισώσεις που έχεις βγάλει.
Joker1

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό RaR-RiP » Δευτ, 13 Απρ 2020 11:38 am

Οκοκ. Αλλά αυτά που λες θα τα κάνω ξεχωριστά για ελκομενες και παραγόμενες;
RaR-RiP

Δημοσίευσηαπό Joker1 » Δευτ, 13 Απρ 2020 12:49 pm

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς ξεχωριστά. Για κάθε πιθανό συνδυασμό μεταβλητών πρέπει να κάνεις γραμμική παλινδρόμηση, για να βρεις τα στοιχεία και τελικά να βγάλεις την εξίσωση. Θα σου πω εγώ τι έκανα ακριβώς μήπως βοηθήσει να ξεδιαλύνει το τοπίο.
1)Έφτιαξα πίνακα συντελεστών συσχέτισης, μέσω επιλογής correlation του excel.
2)Από τις 4 δοσμένες μεταβλητές, αυτές που παράγουν μετακινήσεις είναι Χ1 Χ2 Χ3 και αυτή που έλκει είναι η Χ4.
3) Για να φτιάξω τις παραγόμενες είδα από τον πίνακα συντελεστών συσχέτισης τι πιθανούς συνδυασμούς που μπορώ να κάνω με τις μεταβλητές Χ1 Χ2 Χ3, βάσει 2 κριτήριων, (ι) οι ανεξάρτητες μεταβλητές να έχουν υψηλή συσχέτιση με την εξαρτημένη και (ιι) οι ανεξάρτητες να έχουν χαμηλή συσχέτιση μεταξύ τους. Ας πούμε οτι έβγαλα τους συνδυασμούς (Υ,Χ1, Χ2), (Υ,Χ3), θα πρέπει να κάνω δυο γραμμικές παλινδρομήσεις. Για τις ελκόμενες κανονικά θα έπρεπε να κάνω ακριβώς τα ίδια, άλλα εδώ έχω μονό μια μεταβλητή που που έλκει μετακινήσεις, άρα μονό μια πιθανή εξίσωση, άρα μια γραμμική παλινδρόμηση.
Joker1

Δημοσίευσηαπό RaR-RiP » Δευτ, 13 Απρ 2020 1:09 pm

Joker1 έγραψε:Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς ξεχωριστά. Για κάθε πιθανό συνδυασμό μεταβλητών πρέπει να κάνεις γραμμική παλινδρόμηση, για να βρεις τα στοιχεία και τελικά να βγάλεις την εξίσωση. Θα σου πω εγώ τι έκανα ακριβώς μήπως βοηθήσει να ξεδιαλύνει το τοπίο.
1)Έφτιαξα πίνακα συντελεστών συσχέτισης, μέσω επιλογής correlation του excel.
2)Από τις 4 δοσμένες μεταβλητές, αυτές που παράγουν μετακινήσεις είναι Χ1 Χ2 Χ3 και αυτή που έλκει είναι η Χ4.
3) Για να φτιάξω τις παραγόμενες είδα από τον πίνακα συντελεστών συσχέτισης τι πιθανούς συνδυασμούς που μπορώ να κάνω με τις μεταβλητές Χ1 Χ2 Χ3, βάσει 2 κριτήριων, (ι) οι ανεξάρτητες μεταβλητές να έχουν υψηλή συσχέτιση με την εξαρτημένη και (ιι) οι ανεξάρτητες να έχουν χαμηλή συσχέτιση μεταξύ τους. Ας πούμε οτι έβγαλα τους συνδυασμούς (Υ,Χ1, Χ2), (Υ,Χ3), θα πρέπει να κάνω δυο γραμμικές παλινδρομήσεις. Για τις ελκόμενες κανονικά θα έπρεπε να κάνω ακριβώς τα ίδια, άλλα εδώ έχω μονό μια μεταβλητή που που έλκει μετακινήσεις, άρα μονό μια πιθανή εξίσωση, άρα μια γραμμική παλινδρόμηση.

Πωπω Joker σε ευχαριστώ πολύ. :D :D :D δεν είχα καταλάβει πολύ βασικά πράγματα
RaR-RiP

Δημοσίευσηαπό Darkiz » Δευτ, 20 Απρ 2020 1:45 am

Παιδια στον τυπο του μοντελου βαρυτητας τα Οi και το αθροισμα στον παρονομαστη μενουν σταθερα σε ολες τις επαναληψεις???
Ανεξαρτητα δηλαδη απο ποια επαναληψη βρισκομαι? Ρωταω γιατι τρεχοντας την διαδικασια προκυπτουν καινουργια Οi οπως και καινουργια Dj.
Darkiz

Έτος εισαγωγής: 2017

Δημοσίευσηαπό karn » Δευτ, 20 Απρ 2020 5:31 pm

Darkiz έγραψε:Παιδια στον τυπο του μοντελου βαρυτητας τα Οi και το αθροισμα στον παρονομαστη μενουν σταθερα σε ολες τις επαναληψεις???
Ανεξαρτητα δηλαδη απο ποια επαναληψη βρισκομαι? Ρωταω γιατι τρεχοντας την διαδικασια προκυπτουν καινουργια Οi οπως και καινουργια Dj.

Γιατι σε απασχολει? Αφου μεχρι την 2η επαναληψη θα φτασεις που ειναι οπως στις διαφανειες που ανεβηκαν.
Ειπαν να κανουμε παραπανω επαναληψεις?
Αλλα για να απαντήσω κιόλας σε αυτο που ρωτας, νομιζω οτι εκ των πραγμάτων δεν μενουν σταθερα. Πιθανον εχουν γραψει ετσι τον τυπο για να δουλευει μονο για 2 επαναληψεις. Αν τα αφησεις σταθερα δεν μπορείς να πας σε ανωτερη επαναληψη....
Αν καποιος εχει καταλαβει κατι καλυτερα ας με διορθωσει.
karn

Έτος εισαγωγής: 2016

Δημοσίευσηαπό Darkiz » Τρί, 21 Απρ 2020 12:10 am

Δεν ξερω... Καπου ειπαν οτι οι επαναληψεις λαμβανονται σαν ζευγαρια για τα Ο και D.
Οποτε, ηθελε 2+2 (4 πινακες δηλαδη)
Απλα μετα τον 2ο πινακα (απ τον 3ο και επειτα δηλαδη) δεν ξερω καθολου τι να βαλω στον τυπο στην θεση του Oi, δεδομενου οτι εχω ενα νεο Οi (προκυπτει στη 2η επαναληψη). Ο τυπος ομως (στη σελιδα 5 του pdf) δεν εχει n πανω απο το Oi. Παρα μονο πανω απο το Τ και το D. Αρα αυτα αλλαζουν μονο ανα επαναληψη...

Αλλα αν οντως ζητηθηκαν 2 επαναληψεις (2 πινακες δηλαδη και τερμα) τοτε οκ, αυτο που ρωταω πλεον αποκτα εγκυκλοπαιδικη ουσια και δεν αφορα το θεμα.
Darkiz

Έτος εισαγωγής: 2017

Δημοσίευσηαπό Joker1 » Δευτ, 27 Απρ 2020 2:49 pm

Παιδιά όταν φτιάχνω τον πίνακα Cij, βάζω τους χρόνους από τα ΙΧ ή ΜΜΜ ?? Επίσης, για τις ζώνες που δεν συνδέονται απ' ευθείας μεταξύ τους, βάζω τον πιο γρήγορο συνδασμό ??
Joker1

Δημοσίευσηαπό rt26 » Δευτ, 27 Απρ 2020 3:24 pm

Τα ΙΧ μου το ειπε Μοσχοβου, οσο για το χρονο εγω εβαλα το ελαχιστο, αλλα δεν εχω ρωτησει Μοσχοβου.
rt26

Έτος εισαγωγής: 2013

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 6ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης