από Elendil » Τετ, 03 Μαρ 2010 5:10 pm
TechniCald, σκέψου όμως λίγο την υποβόσκουσα δουλειά που κάναμε σε αυτό το θέμα. Ήταν η πρώτη φορά που ασχολιόμασταν με μάθημα αρχιτεκτονικής σύνθεσης και ζητήματα τα οποία τώρα σου φαίνονται αυτονόητα (ή τα βγάζεις με τη μία με το μάτι), τότε έπρεπε να τα σκεφτείς - διαστάσεις, προσανατολισμούς, διαφορετικές τοποθετήσεις κλπ. Και εννοώ να μην αντιγράψεις 3 κατόψεις από Neufert, αλλά να καταλάβεις τουλάχιστον το "γιατί έτσι". Βάλε και τις συνθήκες του μαθήματος, που θα πρεπε να λέγεται "Πως να γίνεται αρχιτέκτονας εύκολα και γρήγορα - ετήσια μέθοδος αυτοδιδασκαλίας", εμένα μου φαίνεται ότι δύσκολα θα ανταποκριθεί ομάδα και θα δώσει άρτια δουλειά με δυσανάλογο κόπο.
Το ζητούμενο του μαθήματος, που είναι η μύηση στην αρχιτεκτονική σύνθεση, μπορεί να γίνει, όπως άλλωστε ελεγε και ο ίδιος ο Τζουβαδάκης, από απλά καθημερινά κτήρια, όπως είναι τα συγκροτήματα κατοικιών και οι εγκαταστάσεις μικρομεσαίας εταιρείας. Κτήρια τα οποία ξέρει ο καθένας μας και στα οποία ο άρτιος σχεδιασμός δεν συμπεριλαμβάνει ειδικά κριτήρια τα οποία δυσκολεύουν αυτή τη διαδικασία - εξάλλου γι'αυτό υπάρχει και κλιμάκωση στα αρχιτεκτονικά μαθήματα. Και αν θυμάμαι καλά, πρόπερσι το θέμα της κτιριολογίας ήταν σχολεία. Μέσα σε 3 χρόνια, απ'τα σχολεία στο 7ο εξάμηνο κατεβήκαμε στα αμφιθέατρα του 2ου, με καμία βελτίωση της ποιότητας του μαθήματος (να μην πω χειροτέρευση).
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος
If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa