Λοιπόν να πω και εγώ την άποψη μου, με βαση τη χθεσινή μου βόλτα στα βιβλιοπωλεία.
Οδοποιία Δίνονται 2 τόμοι απο το Υπουργείο Δημοσίων Έργων των ΗΠΑ και ενα βιβλίο από τη Γερμανία. Το αμερικάνικο μου φάνηκε καλύτερο, κατά αρχάς σαν δομή βιβλίου, αλλά και λόγω του όγκου του, αφού το γερμανικό είναι ένα μικρό βιβλιαράκι, ενώ αυτό είναι δίτομο.
Ποιος είπε ότι η ποσότητα δε μετράει?
Τεχνική Υδρολογία Τα βιβλία της κ. Μιμίκου μου φάνηκαν αρκετά καλογραμμένα και κατανοητά. Την άλλη επιλογή δεν την είδα.
Εδαφομηχανική Το βιβλίο των Teraghi- Peck θεωρείται κλασικό βιβλίο και δεδομένου ότι το βιβλίο του κ. Καββαδά μπορεί κανείς να το βρει στο Ίντερνετ, νομίζω είναι μια καλή επιλογή.
Εφαρμοσμένη Υδραυλική Είδα μόνο τη 2η επιλογή, αυτή του κ. Δημητρίου και η αλήθεια ειναι πως δεν με εντυπωσίασε, χωρίς όμως να ξέρω τι γίνεται με τα άλλα βιβλία.
Στατική Το βιβλίο του Hirschfield θεωρείται πολύ καλό, καλύπτει αρκετά κεφάλαια της Στατικής, αλλά δε έχει πολλά παραδείγματα. Του Αβραμίδη μου φάνηκε πολύ καλογραμμένο και κατανοητό, όπως και του Βαλιάση. Του Νιτσιώτα δε μου άρεσε συγκρινόμενο με τα άλλα, ούτε και του Αρμενάκα, βιβλίο του οποίου είχαμε στη Στατική Ι.
Αυτά από μένα, αν και όλα τα παραπάνω είναι η άποψη που σχημάτισα με ένα απλό ξεφύλλισμα.