Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2008-09)

Συντονιστής: University Editors

Re: Εφαρμοσμένη Υδραυλική (2008-09)

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 05 Μαρ 2009 1:13 pm

Eυχαριστώ για όλα τα σχόλια (περιμένω περισσότερα από την ili) τώρα που πέρασε το μάθημα :)
Ύπάρχουν πράγματα, που περνάνε από το χέρι μου, άλλα όχι...
Ετοιμάζω πχ. εν όψει αρχής 4ου εξαμήνου, μία δική μου ανάρτηση για το μάθημα (και τα επακόλουθα), πέρα από την τυπική, η οποία διανάμεται (με στατιστικές, SWOT κλπ.) Περιμένω να την σχολιάσετε (στο μίτο "Μηχανική των Ρευστών").
Αυτό το εξάμηνο η Δευτέρα είναι στις 10:30 και η Πέμπτη στις 09:30, για να δούμε...
Νομίζω "η μάχη" πρέπει να δοθεί στο 4ο, μετά όντως το πρόγραμμα "βαραίνει" με μαθήματα Μηχανικού πλέον (+ τις "αμαρτίες" 2 μονών εξαμήνων πλέον)
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό bob21 » Πέμ, 05 Μαρ 2009 3:30 pm

Να καταθέσω κ τη δική μου εμπειρία απο τη Μηχ. Ρευστών. Στο πρώτο μισό του εξαμήνου παρακολουθούσα ανελλιπώς, αλλά μετά με απογοήτευσε η θεωρία και ψιλοπαράτησα την παρακολούθηση και ερχόμουν μόνο ασκήσεις. Αυτό μου στοίχισε στο βαθμό όμως και πιστεύω και στην κατανόηση του μαθήματος.
Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να κατανοηθεί πλήρως η δυσνόητη και δύστροπη-για τον πρωτοασχολούμενο - θεωρία της Μηχ. Ρευστών (και ναι το βιβλίο του ΕΜΠ που πήραμε ήταν καλό ΑΛΛΑ πολύ περιεκτικό για κάποιον που δεν έχει μια γενική ιδέα του μαθήματος και θέλει πολλά παραδείγματα και πιο απλά πράγματα στην αρχή, για να πάρει μπρος!).
Για να τεκμηριώσω αυτό που λέω, στην Υδραυλική πήρα βαθμό πιο ψηλά από τη Μηχ Ρευστών 3 μονάδες, που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το τελευταίο, κάπου μας χάνετε...
Προτείνω να γίνεται η θεωρία όχι μόνο από το projector αλλά και από τον πίνακα, ώστε να κατανοούνται οι βασικές αρχές πιο καλά (άλλο να το γράφεις καθώς το εξηγεί ο καθηγητής και ενδεχομένως να ακολουθείς τη σκέψη του/της, και άλλο απλά να το βλέπεις και να το έχεις τυπωμένο μπροστά σου), ώστε το πράγμα να είναι πιο ''διαδραστικό''.
Και ίσως οι καθηγητές της θεωρίας να πρέπει να πάρουν λίγο πιο ζεστά το πώς μεταδίδουν γνώσεις στους φοιτητές του 4ου εξαμήνου ειδικά και να προσπαθήσουν να εξηγούν (όπως λέχθηκε πολύ σωστά) με πολλά και εναλλακτικά παραδείγματα. Ο καθένας σπουδαστής έχει το δικό του τρόπο να συνδυάζει και να θυμάται τις διάφορες γνώσεις από τη φυσική, τα μαθηματικά κλπ...
bob21

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Lichtgestalt » Πέμ, 05 Μαρ 2009 4:06 pm

Θα ηθελα να ζητησω μια χαρη!Γινεται να δουμε τα γραπτα μας και μετα την Δευτερα-πάντα μεσα στην επομενη βδομαδα- γιατι καποιοι απο μας θα απουσιασουμε την Δευτερα?(να παμε και λιγο σπιτι μας στην ΕΠΑΡΧΙΑ! :wave: )Σαςευχαριστω πολυ προκαταβολικα!
Choices are choices.We build our life in the way we want.They will always talk,no matter what we are, and sadly considering the things we are not.
Lichtgestalt

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό gernik » Πέμ, 05 Μαρ 2009 4:22 pm

Θα ήθελα να πώ και εγώ με βάση τι δική μου εμπειρία (στο 1 τμήμα παρακολουθώ μόνο) , οτι το πρόβλημα είναι η θεωρία.Εχω παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα θεωρίας και ασκήσεων εκτός από ένα ή δυο τόσο στη μηχανική των ρευστών όσο και στην υδραυλική και παρατήρησα τα έξης.Το μάθημα θεωρίας ηταν το πιο μονότονο από όσα έχω παρακολουθήσει(απλή ανάγνωση διαφανειών) το δε μάθημα ασκήσεων το πιο ενδιαφέρων και κατανοειτω (για εμένα). Στη δυσκολία των μαθημάτων αυτων συνηγορεί και το γεγονός του προιδεασμού από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στη σχολή περι μαθημάτων πτυχίου που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν και τα "μαθήματα των νερών" έτσι που με την πρώτη δυσκολια πολλοι τα παρατάνε.Τα βιβλία κατ εμένα είναι αρκετά περιεκτικά και καλά.Τέλος θα ήθελα να πώ οτι το γεγονός οτι έδωσα το μάθημα της μηχ.ρευστών σεπτέμβρη (έχοντας διαβάσει και καταλάβει το βιβλίο ) βοήθησε ώστε να γίνει η υδραυλική το πιο εύκολο μάθημα αυτού του εξαμήνου.
gernik

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 05 Μαρ 2009 5:13 pm

1. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεχιζόμενη ροή σχολίων, θα τα κατεβάσω σε αρχείο , ώστε να τα συμβουλευθώ με άνεση.
2. Η διδασκαλία της "θεωρίας" είναι -από τη φύση του - άχαρο έργο...
3. Ο γράφων όταν σπούδαζε άφηνε 1 "δύσκολο" μάθημα κατευθείαν για "Σεπτέμβριο", ώστε να το "χωνέψει" + 1 "υδραυλικό !".., ώστε να έχει άνεση τον "Ιούνιο" να περάσει τα υπόλοιπα.
4. Πάντοτε, υπάρχει η δυνατότητα να δει κάποιος το γραπτό του "καθυστερημένα". Υπάρχουν δύο προβλήματα : α) Η βαθμολογία πρέπει να "κλειδωθεί και φύγει για τη Γραμματεία". β) Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τουλάχιστον ένα διδάσκοντα... (Lichtgestalt στείλτε μου mail)
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Πέμ, 05 Μαρ 2009 6:42 pm

Όσο άχαρη από τη φύση της και να είναι η διδασκαλία της θεωρίας δεν μπορεί να φταίει μόνο αυτό αν ο διδάσκων δεν πιάσει ούτε μια φορά την κιμωλία να τραβήξει 2 γραμμές στον πίνακα ή έστω να γυρίσει να κοιτάξει την τάξη του. Ξεκίνησα να παρακολουθώ φέτος την Υδραυλική (1ο τμήμα) σε θεωρία και ασκήσεις και πολύ σύντομα εγκατέλειψα τη θεωρία επειδή ήταν αδύνατο να συγκρατήσω τα γέλια μου. Αν και είμαι μεγάλο έτος δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο μέχρι τώρα. Ήταν σουρεαλιστικό. Ως σπουδαστής έβλεπα επί 2 ώρες μια πλάτη να στέκεται δίπλα από έναν προτζέκτορα. Κάποιες στιγμές ακουγόταν και κάτι σαν μουρμουρητό το οποίο -χωρίς να είμαι σίγουρος κιόλας- πρέπει να ήταν η φωνή του διδάσκοντα που λογικά διάβαζε την διαφάνεια (αν και θα μπορούσε να ψιθυρίζει οτιδήποτε, έτσι κι αλλιώς δεν ξεχώριζαν κάποιες λέξεις). Σαν τους ψάλτες στις εκκλησίες που κρατάνε το ίσο. Ευτυχώς η κατάσταση στις ασκήσεις ήταν το ακριβώς αντίθετο και έτσι ρεφάραμε τα κενά που άφησε η θεωρία. Βέβαια, περασμένα ξεχασμένα πια αυτά αφού μετά τα σημερινά αποτελέσματα μόνο από περιέργεια θα επισκέπτομαι το παρόν τόπικ! :D
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό maria » Πέμ, 05 Μαρ 2009 7:50 pm

να ρωτησω λιγο κατι άσχετο? Στη διορθωση των γραπτών στη θεωρία τηρήθηκε το -0.3 σε κάθε λάθος απάντηση?
maria

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 05 Μαρ 2009 9:07 pm

@ G-t-B : Eιδικώς στην "Εφ. Υδραυλική" δεν υπάρχουν σαφή όρια μεταξύ διαδασκαλίας "θεωρίας" και "ασκήσεων'. Με την ευκαιρία τι βαθμό πήρες ? :)
@maria : Ναι, τελικώς τηρήθηκε. Μόνο ένας (στο 1ο τμήμα, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο ισχύει και στο 2ο) είχε (οριακώς) "προβιβάσιμο βαθμό" >3,50 στις ασκήσεις και "κάηκε" από τη θεωρία. Αντιθέτως "πολλοί" πέρασαν λόγω του βαθμού στη θεωρία (με αυτή την πειραματική μέθοδο), ενώ δεν είχαν "προβιβάσιμο βαθμό" στις ασκήσεις.
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό maria » Πέμ, 05 Μαρ 2009 9:58 pm

δεν ξερω τι βαθμο πηρα..δεν ξερω καν αν κοπηκα...
maria

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 05 Μαρ 2009 10:08 pm

Μαρία, τώρα έμαθες... :)
neaoktana
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες