Ζητείται τεχνολογική βοήθεια

Hardware, software, gadgets, OS, πλυντήρια, φούρνοι μικροκυμάτων...

Re: Ζητείται τεχνολογική βοήθεια

Δημοσίευσηαπό sf_krt » Τρί, 18 Οκτ 2011 5:21 pm

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!!! Δεν ήξερα πια τι να κάνω...έχω πάει σε 2 διαφοερικους τεχνικούς και κανείς δε μου είχε δώσει λύση...Θα προσπαθήσω να κάνω αυτά που μου είπες intelx και ελπίζω να δούμε αποτέλεσμα! (ελπίζω μόνο να μην είναι δύσκολα γιατί δεν το 'χω και πολύ το θέμα...) Ευχαριστώ και πάλι!!!
sf_krt

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό MakisH » Τρί, 18 Οκτ 2011 7:10 pm

Ελπίζω να μην σου χρειαστεί, αλλά αν δεν κάνουν κάτι τα υπόλοιπα, τρέξε και ένα Memtest86...
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό sf_krt » Τετ, 19 Οκτ 2011 3:43 pm

Ok MakisH! Ευχαριστώ! Αν και δεν κατάφερα να κάνω ακόμα αυτά που μου είπε ο intelx...Μάλλον θα πρέπει να πάω σε κάποιον που να ξέρει...
sf_krt

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Τετ, 19 Οκτ 2011 4:37 pm

Αν θέλεις μπορείς να μας πεις το μοντέλο του Laptop σου να το ψάξουμε να δούμε αν το θέμα με την μπλε οθόνη έχει να κάνει με το BIOS (πολύ πιθανό, αφού μας λές ότι με format δεν έφτιαξε) και αν θέλεις να τρέξεις το memtest μεσα από ένα stick με μια live διανομή. Δεν είναι δύσκολο και δεν εγκυμονεί κινδύνους. Μην πληρώσεις χρηματα για πλάκα

Ανακεφαλαιώνω
1. Μάρκα και μοντέλο του Laptop
2. Εγκατάσταση σε stickάκι μια live διανομή για memtest
3. Τσέκαρε και θερμοκρασίες CPU, GPU για να έχουμε μια εικόνα (Εγκατέστησε το Speedfan )
4. Αν θέλεις μπορείς μέσω του Unebootin να βάλεις σε ένα στικάκι μια liveCD διανομή και να τρέξεις από αυτή και να δεις αν πάλι θα σου κάνει προβλήματα

Keep us posted
Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό sf_krt » Τετ, 19 Οκτ 2011 5:01 pm

Becoming_I ευχαριστώ πολύ για την προθυμία σου!!! Λοιπόν:
1) Toshiba Satellite A300-15A / MONTEL NO PSAJ4E-00S00NGE
3)HD0:34C , Temp1: 42C , Core 0:27C , Core 1: 37C (Δεν ξέρω αν εννοείς αυτά..)
Τα άλλα 2 βήματα πρέπει οπωσδήποτε να τα κάνω;;; :-Ρ
sf_krt

Δημοσίευσηαπό MakisH » Τετ, 19 Οκτ 2011 5:34 pm

@Becoming_I: γιατί να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία για το memtest; Αφού φτιάχνει μόνο του bootable CD ή στικάκι. :crazy:
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.

Δημοσίευσηαπό sf_krt » Τετ, 19 Οκτ 2011 5:49 pm

MakisH το memtest επιδιορθώνει ή σου λέει ποιο είναι το πρόβλημα; Βλέπω στο download έχει δύο επιλογές για windows http://www.memtest86.com/memtest86-4.0a.iso.zip και http://www.memtest86.com/memtest40a.zip ποιο απ' τα δύο να κατεβάσω;
sf_krt

Δημοσίευσηαπό MakisH » Τετ, 19 Οκτ 2011 6:42 pm

Κατεβάζεις το iso και το καις σε ένα CD. Κράτα το στη συλλογή σου, είναι χρήσιμο πρόγραμμα. :)
Είναι απλώς ένα διαγνωστικό, σου δείχνει αν υπάρχει πρόβλημα με τις μνήμες. Ακόμα και αν χτυπήσει δεν σημαίνει ότι έχουν πρόβλημα οι μνήμες αυτές καθ' εαυτές, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα συνεργασίας ram-mobo-cpu.

Ελπίζω να βγει καθαρό το τεστ, αλλιώς πιθανότατα χρειάζεται να αντικαταστήσεις κάποιο dimm μνήμης.
Αν υπάρχει πρόβλημα θα χτυπήσει στα πρώτα δευτερόλεπτα πιθανότατα. Κατά τα άλλα άστο να ολοκληρώσει ένα pass ώστε να έχεις μια εικόνα ότι όλα πάνε καλά από εκεί. Παίρνει αρκετά λεπτά πάντως έχε υπ' όψιν σου.

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Τετ, 19 Οκτ 2011 11:45 pm

Sorry παιδιά για την αργοπορία

Διάβασμα γαρ :D

Λοιπόν έχουμε και λέμε

1.Από θερμοκρασίες καλά πάμε , ίσα ίσα που είναι πολυ "δροσερό"
2.Είδα εδώ ότι εφόσον κάνεις update το BIOS μπαίνεις στο setup του BIOS kαι κάνεις disable το AHCI (δεν είναι το ίδιο λάθος με το δικό σου blue screen αλλά ας το έχουμε στα υπόψιν)
3.Από εδώ μπορείς να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του BIOS για το laptop (επιλέγεις το μοντέλο και το λειτουργικό σου και BIOS update και μετά θα έχεις επιλογή για κατέβασμα) σου πoυ αφότου κάνει extract το αρχείο zip θα τρέξεις BIOS.BAT

ΠΡΟΣΟΧΗ αν κατεβάσεις ΒΙΟS από λάθος μοντέλο υπάρχει κίνδυνος να νεκρώσει το laptop σου για αυτό θα πρότεινα να έχεις και κάποιον έμπειρο μαζί σου όταν θα κάνεις αυτό το βήμα.

4.Sorry MakisH έχεις δίκιο για το iso, κεκτημένη ταχύτητα εννοείται ότι θα είναι κομπλέ
5.Αν το memtest ολοκληρώσει επιτυχώς δεν έχει πρόβλημα η μνήμη

Κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις

1.Τα 7άρια σου μόλις τά εγκατέστησες, έβαλες όλα τα updates μέσω windows update;;
2. Πρίν βάλεις τα 7άρια λογικά είχες Vista , εκεί είχες κάποιο πρόβλημα;;
3. Η Blue screen βγαίνει κατά το boot των 7 ή όταν είσαι στο desktop (επιφάνεια εργασίας)

ΥΓ.Όσο το σκέφτομαι πάντως οι επικρατέστερες λύσεις εξακολουθούν να είναι αυτές που ανέφερε ο intelx86 (ΒΙΟS update, εγκατάσταση των πιο πρόσφατων network drivers της intel)

Οτι και νά΄ναι θα το βρούμε μην ανησυχείς :thumbup:
Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό sf_krt » Πέμ, 20 Οκτ 2011 12:15 am

Σιγά μη ζητήσεις και συγγνώμη βρε Becoming! Κατέβασα το memtest και το έγραψα στο cd αλλά δεν κάνει τίποτα...(μπορεί να φταίει που το έγραψα πριν το αποσυμπιέσω;) Όσο για τις υπόλοιπες ερωτήσεις:
1)Δεν ξέρω...τα πήγα σε τεχνικό και μου τα εγκατέστησε...
2)Με τα Vista δε μου είχε παρουσιάσει 2 χρόνια που τα είχα τίποτα
3)Το bluescreen το πετάει πρίν φορτώσει τα wndows...εκεί που λέει καλώς ορίσατε!
sf_krt

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Η τεχνολογική γωνιά του intelx86

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες