Σελίδα 1 από 7
Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 22 Οκτ 2013 6:31 pm
από ksiv
Με αφορμή το τελευταίο e-mail που έλαβα(μιλάω για το e-mail χωρίς υπογραφή μεν(ωραία πράγματα ε; Στέλνουμε e-mail αλλά δεν λέμε ποιοι είμαστε...) αλλά με σαφή αναφορά στην "Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση"), σε μια διεύθυνση ταχυδρομείου που ξέρω πολύ καλά πως δεν έχω δώσει σε κανέναν παραταξιακό/κομματικό/συνδικαλιστικό χώρο και ενθυμούμενος οτι έχει συμβεί τουλάχιστον 2 ακόμη φορές κάτι ανάλογο , θέλω να θίξω αυτό το ζήτημα της διείσδυσης δηλαδή, σε προσωπικά δεδομένα.
Δεν ξέρω ποιος με ποιόν τρόπο έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία αλλά η διεύθυνση του αποστολέα είναι noreply@civil.ntua.gr. Για μένα, αυτό αποτελεί μείζον ζήτημα. Δε λέω, το -καπιταλιστικά και κεφαλαιοκεντρικα αναπτυσσόμενο- διαδίκτυο είναι ένας ωραίος τρόπος να στέλνεις ένα newsletter, να ενημερώνεις κάποιους ενδιαφερόμενους/πελάτες/φίλους για τις θέσεις/προϊόντα/νέα σου. Δεν ξέρω αν η "Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση" πουλάει κάτι, αυτό που ξέρω στα σίγουρα όμως είναι οτι για την ώρα, ούτε φιλίες έχω, ούτε ενδιαφέρον έχω εκδηλώσει. Οπότε το να τους έδωσα εγώ το e-mail μου για να μου στέλνουν απίθανο.
Και να αναφέρω, οτι μια φορά, 2 εκπρόσωποι του Μ.Α.Σ. σε μια ενημέρωση, μου ζήτησαν να τους δώσω το e-mail μου για να με ενημερώσουν για τις δράσεις τους κλπ. Αρνήθηκα ευγενικά, τους ευχαρίστησα και αυτό. Δε θυμάμαι να μου έχουν στείλει ποτέ. Και φαντάζομαι (δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει) εάν το έδινα, ο αποστολέας θα ήταν κάτι σε "masemp@blabla.gr" ή κάτι τέτοιο.
Για να το κλείσω, εάν συγκεντρωθούν και άλλοι με ίδιο ή παρόμοιο προβληματισμό τότε νομίζω κάποιος εκπρόσωπος της παράταξης αυτής οφείλει να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων:
1) Πώς χρησιμοποιείται μια τέτοια διεύθυνση για την αποστολή e-mail; Εγώ, μπορώ να έχω;
2) Πώς έχουν πρόσβαση στις διευθύνσεις ανθρώπων που δεν έχουν δώσει στην παράταξη τέτοιες πληροφορίες
3) Τί άλλες προσωπικές πληροφορίες έχουν
Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 22 Οκτ 2013 6:41 pm
από ingenieurin26
Το mail ήρθε από την ίδια διεύθυνση που έρχονται τα mail της γραμματείας. Φαντάζομαι ότι τα ΕΑΑΚ έδωσαν την ανακοίνωση στους εργαζομένους κι αυτοί την έστειλαν για ενημέρωση. Θεωρώ ότι είναι άστοχο σαν κίνηση, κι αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν. Θα μπορούσαν να στείλουν ένα mail οι εργαζόμενοι ότι θα συμμετέχουν στην εκδήλωση των ΕΑΑΚ, αντί να στείλουν αυτό σκέτο. Δείτε πώς ενημερώνει η σχολή των αρχιτεκτόνων:
http://www.arch.ntua.gr/
Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 22 Οκτ 2013 6:47 pm
από ksiv
Σαν συντονιστής κάτι θα ξέρεις από αυτά. Να ρωτήσω, όταν δίνουμε το e-mail μας στη γραμματεία για την εγγραφή, έχει πουθενά όρος όπως "μπορώ να σου στέλνω e-mail παραταξιακού/συνδικαλιστικού/κομματικού περιεχομένου". Αν έχει και το αγνόησα, ΝΑ! μια μούτζα σε μένα. Αν δεν έχει όμως, ποιος είναι υπεύθυνος; (για να μην παρεξηγηθεί και θιχτεί κανείς, τα ίδια θα έλεγα αν ήταν ανακοίνωση του Αλαφούζου για την Παναθηναϊκή Συμμαχία, ή του Μαρινάκη για το ματς με την Παρί)
Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 22 Οκτ 2013 6:54 pm
από ingenieurin26
Η ιδιότητα μου σαν συντονίστρια δεν μου αποδίδει παραπάνω γνώσεις. Αλλά, ως άτομο που είμαι 6 χρόνια στη σχολή, έχω λάβει mail από σελίδα του ΕΜΠ από το ΚΚΕ, από φροντιστήριο, και δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι άλλο. Έχουν γίνει παρόμοια πράπονα και στο παρελθόν. Απλά, δεν ξέρω αν υπάρχει όντως διαρροή στοιχείων, ή τα στέλνει ο εργαζόμενος που είναι υπέυθυνος για το mail. Όχι, δεν υπάρχει κάποιος όρος που να σε προειδοποιεί.
Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 22 Οκτ 2013 6:56 pm
από ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Επειδή εν γένει είναι μία περίοδος κάπως τεταμένη, και η γραμματεία είναι λογικό να μην λειτουργεί με τον απολύτως ορθό τρόπο, θεωρώ πως το συμβάν είναι απλώς κάπως ατυχές.Η πιθανή εξήγηση που δίνει η ingenieurin παραπάνω, εμένα μου φαντάζει πολύ λογική...Δεν νομίζω πως του αρμόζουν μεγαλύτερες διαστάσεις...
Εντούτοις, χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, γνωρίζω από πολύ προσωπική πείρα, πως η γραμματεία δεν έχει και πολλούς ενδοιασμούς να δώσει τους περίφημους ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ της με τα στοιχεία των πρωτοεγεγγραμμένων φοιτητών της σχολής σε κάποιες (δεν γνωρίζω ειλικρινά για όλες) τις παρατάξεις
Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 22 Οκτ 2013 7:08 pm
από Jakarta
ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:Επειδή εν γένει είναι μία περίοδος κάπως τεταμένη, και η γραμματεία είναι λογικό να μην λειτουργεί με τον απολύτως ορθό τρόπο,
Επειδή η γραμματεία δεν λειτουργεί αυτό σημαίνει ότι έχει περάσει στα χέρια κάποιων άλλων ? Μήπως έχει σχέση και με το μπάχαλο που έχει γίνει στα στοιχεία φοιτητών ?
Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 22 Οκτ 2013 7:09 pm
από Reporter
@ A-nik-i
Πρώτα απ όλα να σου πω οτι δεν ανήκω σε καμμία παράταξη.
Για το θέμα που θίγεις δε νομίζω να υπάρχει κίνδυνος για τα προσωπικά σου δεδομένα. Τα e-mail που λαμβάνουμε κατά καιρούς από διάφορες παρατάξεις , συλλόγους, εταιρίες κ.λ.π λογικά γίνονται μετά από αίτημα προς τη γραμματεία ή με πρωτοβουλία της γραμματείας. Νομίζω οποιαδήποτε παράταξη έχει δικαίωμα να το ζητήσει από τη γραμματεία χωρίς η ίδια να έχει πρόσβαση στα μέιλ. Έχω ξαναλάβει από παρατάξεις παρόμοια μέιλ μέσω του noreply@civil.ntua.gr. Αν είναι τόσο ενοχλητικά στην τελική πατάς μια διαγραφή και δεν τα διαβάζεις καν. Δε νομίζω οτι έχουμε κάτι να φοβηθούμε από αυτό.
Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 22 Οκτ 2013 7:25 pm
από elcv
Jakarta έγραψε:ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:Επειδή εν γένει είναι μία περίοδος κάπως τεταμένη, και η γραμματεία είναι λογικό να μην λειτουργεί με τον απολύτως ορθό τρόπο,
Επειδή η γραμματεία δεν λειτουργεί αυτό σημαίνει ότι έχει περάσει στα χέρια κάποιων άλλων ? Μήπως έχει σχέση και με το μπάχαλο που έχει γίνει στα στοιχεία φοιτητών ?
Νομίζω ότι τεκμηριωμένη απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δεν μπορεί να δώσει κάποιος κι ας μην έχουμε απαίτηση απ'τους συντονιστές και τους διαχειριστές να τα γνωρίζουν όλα.Η δουλειά τους δεν είναι να λύνουν τις δικές μας απορίες παρά όπως λέει και ο τίτλος τους να συντονίζουν συζητήσεις και να διαχειρίζονται θέματα τεχνικά κλπ του φόρουμ.Κι εμένα προσωπικά με ανησυχεί αρκετά το γεγονός ότι δεν μπορώ να διαβάσω τα στοιχεία μου στο σαιτ της σχολής ή ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες μου,αλλά μόνο όταν ηρεμήσουν τα πράγματα πιστεύω ότι θα μάθουμε πραγματικά από κάποιον αρμόδιο τι συνέβη.Μέχρι τότε μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε
Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 22 Οκτ 2013 7:42 pm
από shoukar
@Reporter
Νομίζω το ζήτημα εδώ δεν είναι αν η γραμματεία δίνει τα email μας σε παρατάξεις (που και αυτό χρήζει συζήτησης) αλλά το ότι η ίδια η γραμματεία μας στέλλει, από επίσημο email, παραταξιακές ανακοινώσεις. Είναι πραγματικά λυπηρό.
Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσιεύτηκε:
Τρί, 22 Οκτ 2013 7:48 pm
από Reporter
@shoukar
Γιατί είναι λυπηρό? Μπορεί κάποιον (προπτυχιακό,μεταπτυχιακό,διδακτορικό, μέλος δ.ε.π) να τον ενδιαφέρει. Άλλον τον ενδιαφέρει μια πρόσκληση ενδιαφέροντος κάποιας εταιρίας για να βρει δουλειά. Ας στέλνονται τα πάντα μέσω της γραμματείας, χωρίς να έχουν πρόσβαση τρίτοι στα στοιχεία, και ο καθένας ας διαβάσει αυτό που θέλει. Λυπηρό θεωρώ που μέσω της γραμματείας μια εταιρία έστειλε γράμμα σπίτι μου. Αν μου είχαν στείλει απλά μέιλ μέσω του noreply@civil.ntua.gr δεν θα με πείραζε. Ούτε η δαπ, ούτε η πκσ ούτε τα εαακ κλπ στείλανε ποτε γράμμα σπίτι μου.