Σελίδα 1 από 5

Haute cusine pour les masses

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 16 Ιουν 2014 5:52 pm
από neaoktana
Αναρτάται η 1η συνταγή του σχετικού τεύχους "Σημειώσεων" - HCTJ :
"Μεσογειακό κοτόπουλο".
HCTJ_1.pdf
(127.78 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 587 φορές

20140616_173400.jpg


Δεν κάνουμε - που δεν κάνουμε μάθημα, ας μάθουμε, μέσω e-learning, κάτι χρήσιμο...

Re: Haute cusine pour les masses

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 16 Ιουν 2014 6:16 pm
από OxYdO
Η "σημειωσιακή" εμφάνιση της συνταγής, που σε κάνει να νομίζεις ότι διαβάζεις ΜτΡ πάλι, μου έκοψε την όρεξη :lol:

Re: Haute cusine pour les masses

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 16 Ιουν 2014 6:25 pm
από neaoktana
OxYdO έγραψε:Η "σημειωσιακή" εμφάνιση της συνταγής, που σε κάνει να νομίζεις ότι διαβάζεις ΜτΡ πάλι, μου έκοψε την όρεξη :lol:

Όλα στον ίδιο καμβά γράφονται (απαίτηση του ISO 9001)!.. Μτρ και ΕφΥδρ και Ποταμάκια :lol: και προσεχώς μάθημα του Μεταπτυχιακού (για ζαβά από άλλες Σχολές).

Re: Haute cusine pour les masses

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 16 Ιουν 2014 10:10 pm
από TEL9021
Καλή ιδέα το τόπικ! Ψήνομαι να συνδράμω κι εγώ!

Spoiler: show
(Αλλά με αμερικάνικες συνταγές, δεν είμαι τόσο της γαλλικής)


Spoiler: show
100 ποστ στο MQN! ΥΕΑΗ!

Re: Haute cusine pour les masses

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 16 Ιουν 2014 11:01 pm
από andskia
Προτείνω αν μου επιτρέπεται-ε να εκτιμείται και η τιμή για κάθε άτομο.
Είχα και γω σκοπό να ανοίξω ένα θέμα με γρήγορα/οικονομικά/εύκολα/φοιτητικά πιάτα, αλλά με προλάβατε :)

Re: Haute cusine pour les masses

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 16 Ιουν 2014 11:34 pm
από kated
Τι ωραιο θεμα :)
Για οσους εχουν μικροκυμματων, μια πολυ ευκολη κ γρηγορη συνταγη για κεικ ειναι η εξης:
Σε 1κουπα ή ενα μπολ βαζουμε+ανακατευουμε
1αυγο
1κ.σ. αλευρι
1 κ.σ. ζαχαρη και 1 λαδι
Αυτη ειναι η βαση. Τωρα για επιπλεον γευση μπορουμε να βαλουμε ξυσμα απο πορτοκαλι ή λεμονι, κανελα, ξηρους καρπους, κακαο....
Το ψηνουμε στη μεγιστη θερμοκρασία για 2'

Re: Haute cusine pour les masses

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 16 Ιουν 2014 11:41 pm
από kated
Ακομη μια πολυ ωραία κ ιδιαιτερη σαλτσα για μακαρονια ειναι με σκόρδο-κρεμμυδι και κοκκινο κρασι!!
Τσιγαριζουμε τα 2 πρωτα σε λαδι μεχρι να μαλακωσουν λιγακι κ μετα προσθετουμε 1 κουπα κρασι. Αφου βρασει για 2-3 ' συμπληρωνουμε λιγο κρασι ακομα κ το αφηνουμε να ξαναβρασει. Λιγη ζαχαρη χρειάζεται σε περιπτωση που το κρασι είναι ξηρο.. ποσοτητες με το ματι.. αναλογα την ζητηση :p

Re: Haute cusine pour les masses

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί, 17 Ιουν 2014 12:00 am
από dionikkwna
και προσεχώς μάθημα του Μεταπτυχιακού

Ποιο μάθημα λέτε Δάσκαλε?

Re: Haute cusine pour les masses

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί, 17 Ιουν 2014 11:03 am
από neaoktana
andskia έγραψε:Προτείνω αν μου επιτρέπεται-ε να εκτιμείται και η τιμή για κάθε άτομο.
Είχα και γω σκοπό να ανοίξω ένα θέμα με γρήγορα/οικονομικά/εύκολα/φοιτητικά πιάτα, αλλά με προλάβατε :)

Χονδρική εκτίμηση, η συνταγή είναι για 4 άτομα, είκοσι (20) ευρώ συνολικά χωρίς το κρασί.

Προαναγγελία: Αυθεντική Nicoise.

Re: Haute cusine pour les masses

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί, 24 Ιουν 2014 3:54 pm
από neaoktana
Αναρτάται η 2η συνταγή του σχετικού τεύχους "Σημειώσεων" - HCTJ :
"Αυθεντική σαλάτα Νίκαιας"
HCTJ_2.pdf
(155.27 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 412 φορές

20140624_153503.jpg


Δεν κάνουμε - που δεν κάνουμε μάθημα, ας μάθουμε, μέσω e-learning, κάτι χρήσιμο...