Haute cusine pour les masses

5 μέρες στη δουλειά για 1 νύχτα γκλαμουριά. Ας ξέρουμε τουλάχιστον ποια γκλαμουριά είναι καλύτερη.

Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Δευτ, 16 Ιουν 2014 5:52 pm

Αναρτάται η 1η συνταγή του σχετικού τεύχους "Σημειώσεων" - HCTJ :
"Μεσογειακό κοτόπουλο".
HCTJ_1.pdf
(127.78 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 537 φορές

20140616_173400.jpg


Δεν κάνουμε - που δεν κάνουμε μάθημα, ας μάθουμε, μέσω e-learning, κάτι χρήσιμο...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 4405
Εγγραφή: Πέμ, 05 Ιουν 2008 3:24 pm
Έτος εισαγωγής: 1969

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Δευτ, 16 Ιουν 2014 6:16 pm

Η "σημειωσιακή" εμφάνιση της συνταγής, που σε κάνει να νομίζεις ότι διαβάζεις ΜτΡ πάλι, μου έκοψε την όρεξη :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 1643
Εγγραφή: Παρ, 07 Οκτ 2011 12:18 am
Έτος εισαγωγής: 2011

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Δευτ, 16 Ιουν 2014 6:25 pm

OxYdO έγραψε:Η "σημειωσιακή" εμφάνιση της συνταγής, που σε κάνει να νομίζεις ότι διαβάζεις ΜτΡ πάλι, μου έκοψε την όρεξη :lol:

Όλα στον ίδιο καμβά γράφονται (απαίτηση του ISO 9001)!.. Μτρ και ΕφΥδρ και Ποταμάκια :lol: και προσεχώς μάθημα του Μεταπτυχιακού (για ζαβά από άλλες Σχολές).
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 4405
Εγγραφή: Πέμ, 05 Ιουν 2008 3:24 pm
Έτος εισαγωγής: 1969

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Δευτ, 16 Ιουν 2014 10:10 pm

Καλή ιδέα το τόπικ! Ψήνομαι να συνδράμω κι εγώ!

Spoiler: show
(Αλλά με αμερικάνικες συνταγές, δεν είμαι τόσο της γαλλικής)


Spoiler: show
100 ποστ στο MQN! ΥΕΑΗ!
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 590
Εγγραφή: Τετ, 10 Οκτ 2012 6:32 pm
Τοποθεσία: Παιανία - Ganja
Έτος εισαγωγής: 2012

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό andskia » Δευτ, 16 Ιουν 2014 11:01 pm

Προτείνω αν μου επιτρέπεται-ε να εκτιμείται και η τιμή για κάθε άτομο.
Είχα και γω σκοπό να ανοίξω ένα θέμα με γρήγορα/οικονομικά/εύκολα/φοιτητικά πιάτα, αλλά με προλάβατε :)
Άβαταρ μέλους
andskia
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1132
Εγγραφή: Κυρ, 23 Οκτ 2011 9:39 pm
Έτος εισαγωγής: 2011

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό kated » Δευτ, 16 Ιουν 2014 11:34 pm

Τι ωραιο θεμα :)
Για οσους εχουν μικροκυμματων, μια πολυ ευκολη κ γρηγορη συνταγη για κεικ ειναι η εξης:
Σε 1κουπα ή ενα μπολ βαζουμε+ανακατευουμε
1αυγο
1κ.σ. αλευρι
1 κ.σ. ζαχαρη και 1 λαδι
Αυτη ειναι η βαση. Τωρα για επιπλεον γευση μπορουμε να βαλουμε ξυσμα απο πορτοκαλι ή λεμονι, κανελα, ξηρους καρπους, κακαο....
Το ψηνουμε στη μεγιστη θερμοκρασία για 2'
kated
 
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: Πέμ, 16 Δεκ 2010 3:28 pm
Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό kated » Δευτ, 16 Ιουν 2014 11:41 pm

Ακομη μια πολυ ωραία κ ιδιαιτερη σαλτσα για μακαρονια ειναι με σκόρδο-κρεμμυδι και κοκκινο κρασι!!
Τσιγαριζουμε τα 2 πρωτα σε λαδι μεχρι να μαλακωσουν λιγακι κ μετα προσθετουμε 1 κουπα κρασι. Αφου βρασει για 2-3 ' συμπληρωνουμε λιγο κρασι ακομα κ το αφηνουμε να ξαναβρασει. Λιγη ζαχαρη χρειάζεται σε περιπτωση που το κρασι είναι ξηρο.. ποσοτητες με το ματι.. αναλογα την ζητηση :p
kated
 
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: Πέμ, 16 Δεκ 2010 3:28 pm
Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό dionikkwna » Τρί, 17 Ιουν 2014 12:00 am

και προσεχώς μάθημα του Μεταπτυχιακού

Ποιο μάθημα λέτε Δάσκαλε?
dionikkwna
 
Δημοσιεύσεις: 153
Εγγραφή: Κυρ, 10 Φεβ 2013 1:08 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 17 Ιουν 2014 11:03 am

andskia έγραψε:Προτείνω αν μου επιτρέπεται-ε να εκτιμείται και η τιμή για κάθε άτομο.
Είχα και γω σκοπό να ανοίξω ένα θέμα με γρήγορα/οικονομικά/εύκολα/φοιτητικά πιάτα, αλλά με προλάβατε :)

Χονδρική εκτίμηση, η συνταγή είναι για 4 άτομα, είκοσι (20) ευρώ συνολικά χωρίς το κρασί.

Προαναγγελία: Αυθεντική Nicoise.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 4405
Εγγραφή: Πέμ, 05 Ιουν 2008 3:24 pm
Έτος εισαγωγής: 1969

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 24 Ιουν 2014 3:54 pm

Αναρτάται η 2η συνταγή του σχετικού τεύχους "Σημειώσεων" - HCTJ :
"Αυθεντική σαλάτα Νίκαιας"
HCTJ_2.pdf
(155.27 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 325 φορές

20140624_153503.jpg


Δεν κάνουμε - που δεν κάνουμε μάθημα, ας μάθουμε, μέσω e-learning, κάτι χρήσιμο...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 4405
Εγγραφή: Πέμ, 05 Ιουν 2008 3:24 pm
Έτος εισαγωγής: 1969

Επόμενο

Επιστροφή στο Ψυχαγωγία/Χόμπυ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Majestic-12 [Bot] και 3 επισκέπτες