από doodookopoulos » Κυρ, 21 Σεπ 2014 3:10 pm
Μακαρόνια με πέστο και κάσιους.
Βράζουμε τα μακαρόνια κλασικά αλ ντέντε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μακαρόνια νούμερο 5 ή 6 ή εναλλακτικά πέννες. Τη σάλτσα πέστο μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας πολτοποιώντας στο γουδί βασιλικό (μόνο τα φύλλα, μη διανοηθεί κανείς να βάλει τα κοτσάνια), λίγο δυόσμο, σκόρδο, κουκουνάρι και λίγο φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (προσωπικά το τυρί εγώ το παραλείπω σε αυτό το στάδιο και το βάζω στην εκτέλεση της συνταγής). Εναλλακτικά μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμη. Για τη σάλτσα λοιπόν κάνουμε τα εξής: Παίρνουμε 2 σφιχτές ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια κρατώντας μόνο τη σκληρή τους επιφάνεια. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια. Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο γάλα ανακατεύοντας. Από την κατσαρόλα με τα μακαρόνια προσθέτουμε συχνά νερό στη σάλτσα για να κρατιέται ζουμερή, ενώ ρίχνουμε και τη ντομάτα. Δύο λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε την παρμεζάνα (τρίβουμε το τυρί σε όλες της πλευρές του τρίφτη για να δίνει καλή υφή στη σάλτσα), μία κουταλιά του γλυκού βούτυρο και το τριμμένο κάσιους (τρίβουμε πολύ ελαφριά στον τρίφτη). Σερβίρεται με ένα φύλλο βασιλικού στην κορυφή του πιάτου. Συνοδεύεται από σαλάτα με ντοματίνια (ή λιαστή ντομάτα), ρόκα, παρμεζάνα, μπαλσάμικο και ότι άλλο τέλος πάντων πάει με αυτά και κόκκινο αγιωργίτικο Νεμέας.
Κρυφά και φανερά σ' ακολουθούνε
οι συμμορίες κι οι βασανιστές
και ψάχνουν μέρα - νύχτα να σε βρούνε,
μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε
γιατί ποτέ δεν ήταν ποιητές,
το χώμα που πατούν να προσκυνούνε..