Haute cusine pour les masses

5 μέρες στη δουλειά για 1 νύχτα γκλαμουριά. Ας ξέρουμε τουλάχιστον ποια γκλαμουριά είναι καλύτερη.

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Κυρ, 14 Σεπ 2014 8:18 pm

Συνταγή για μεξικάνικα burritos!

Μερικά στοιχεία:
Κόστος πρώτης αγοράς υλικών: ~€6,00
Κόστος μερίδας: ~€2,00
Σκεύη για πλύσιμο: 2 με 4
Συνημμένα
NecessitoBurrito.pdf
(354.47 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 311 φορές
eatup.JPG
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 590
Εγγραφή: Τετ, 10 Οκτ 2012 6:32 pm
Τοποθεσία: Παιανία - Ganja
Έτος εισαγωγής: 2012

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό Black » Πέμ, 18 Σεπ 2014 11:31 pm

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΩΡΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ:
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: ΚΑΚΑΟ-ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΙΟΝ ΦΑΣΗ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΤΕΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ ΛΕΥΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟ ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΠΑΓΑΚΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜ Ε ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΘΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΑΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΤΙ ΓΑΛΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 2 ΣΚΟΥΠΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΥ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΖΕΙΝΗΣ ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΩΝΟΥΝΕ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝΕ ΚΡΑΜΠΕΣ ΚΛΠ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΜΙΞ ΣΕ ΣΕΙΚΕΡ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ Α ΞΕΧΑΣΑ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ.
ΡΙΒΙΟΥΣ: ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΩ ΑΜΒΡΟΣΙΑ18/9/2014ΕΝΤΕΚΑΚΑΙΤΕΤΑΡΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑ
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ apoti emeine dld to seiker giati to periexomeno katanalwthke:
Εικόνα
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟΠΙΚ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΔΥΝΤΑΓΕΣ ΓΕΝΙΚΑ
nulla dies sine linea
Black
 
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τρί, 10 Απρ 2012 2:03 pm
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Κυρ, 21 Σεπ 2014 11:00 am

Η Πίτα του Φτωχόπαιδου - μια συνταγή για τα χρόνια της κρίσης.
Συνημμένα
cebdceafcebacebfcf82-cebeceb1cebdceb8cf8ccf80cebfcf85cebbcebfcf821.jpg
cebdceafcebacebfcf82-cebeceb1cebdceb8cf8ccf80cebfcf85cebbcebfcf821.jpg (13.33 KiB) 5646 προβολές
Η Πίτα του Φτωχόπαιδου.pdf
(1005.8 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 392 φορές
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 942
Εγγραφή: Πέμ, 01 Σεπ 2011 2:01 pm
Τοποθεσία: Κέντρο Απόκεντρο
Έτος εισαγωγής: 2014

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό doodookopoulos » Κυρ, 21 Σεπ 2014 3:10 pm

Μακαρόνια με πέστο και κάσιους.
Βράζουμε τα μακαρόνια κλασικά αλ ντέντε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μακαρόνια νούμερο 5 ή 6 ή εναλλακτικά πέννες. Τη σάλτσα πέστο μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας πολτοποιώντας στο γουδί βασιλικό (μόνο τα φύλλα, μη διανοηθεί κανείς να βάλει τα κοτσάνια), λίγο δυόσμο, σκόρδο, κουκουνάρι και λίγο φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (προσωπικά το τυρί εγώ το παραλείπω σε αυτό το στάδιο και το βάζω στην εκτέλεση της συνταγής). Εναλλακτικά μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμη. Για τη σάλτσα λοιπόν κάνουμε τα εξής: Παίρνουμε 2 σφιχτές ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια κρατώντας μόνο τη σκληρή τους επιφάνεια. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια. Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο γάλα ανακατεύοντας. Από την κατσαρόλα με τα μακαρόνια προσθέτουμε συχνά νερό στη σάλτσα για να κρατιέται ζουμερή, ενώ ρίχνουμε και τη ντομάτα. Δύο λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε την παρμεζάνα (τρίβουμε το τυρί σε όλες της πλευρές του τρίφτη για να δίνει καλή υφή στη σάλτσα), μία κουταλιά του γλυκού βούτυρο και το τριμμένο κάσιους (τρίβουμε πολύ ελαφριά στον τρίφτη). Σερβίρεται με ένα φύλλο βασιλικού στην κορυφή του πιάτου. Συνοδεύεται από σαλάτα με ντοματίνια (ή λιαστή ντομάτα), ρόκα, παρμεζάνα, μπαλσάμικο και ότι άλλο τέλος πάντων πάει με αυτά και κόκκινο αγιωργίτικο Νεμέας.
Κρυφά και φανερά σ' ακολουθούνε
οι συμμορίες κι οι βασανιστές
και ψάχνουν μέρα - νύχτα να σε βρούνε,
μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε
γιατί ποτέ δεν ήταν ποιητές,
το χώμα που πατούν να προσκυνούνε..
doodookopoulos
 
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: Παρ, 13 Φεβ 2009 8:38 pm
Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Παρ, 21 Νοέμ 2014 12:07 am

neaoktana έγραψε:Σε κάθε κρίση υπάρχουν ευκαιρίες! Θα αναβιώσει ο μίτος "haute cuisine pour le masses"...


Και ιδού!

PA230146.JPG

Μακαρόνια με καραμελωμένα κρεμμύδια
Ένα πιάτο για το φοιτητή που του έχουν μείνει λίγα λεφτά και πολύς μήνας.

Στοιχεία:
Κόστος πρώτης αγοράς υλικών:~€3,00 (χωρίς το λάδι)
Κόστος μερίδας: ~€0,80
Σκεύη για πλύσιμο: 4
Συνημμένα
MacNOnions.pdf
(270.48 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 286 φορές
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 590
Εγγραφή: Τετ, 10 Οκτ 2012 6:32 pm
Τοποθεσία: Παιανία - Ganja
Έτος εισαγωγής: 2012

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό ksiv » Παρ, 21 Νοέμ 2014 12:16 am

MacNOnions..... Μ αρέσεις.

Και το "σκεύη για πλύσιμο" εξαιρετική προσθήκη :thumbup:
ksiv
 
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τρί, 18 Οκτ 2011 10:10 pm
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Δευτ, 29 Δεκ 2014 3:15 pm

Γεμιστές Πατάτες Φοντάν της Μαντάμ Σουσού - μία αστική συνταγή για καθώς πρέπει κυρίες και κυρίους!
Συνημμένα
psathas.jpg
Γεμιστές Πατάτες Φοντάν της Μαντάμ Σουσού.pdf
(463.63 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 320 φορές
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 942
Εγγραφή: Πέμ, 01 Σεπ 2011 2:01 pm
Τοποθεσία: Κέντρο Απόκεντρο
Έτος εισαγωγής: 2014

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Παρ, 23 Ιαν 2015 6:23 pm

P1230158.JPG


Κινέζικα noodles με λαχανικά!
Μια ελαφρύτερη έκδοση ενός βασικού κινέζικου πιάτου, τόσο σε λίπη όσο και σε δυσκολία πρετοιμασίας.

Στοιχεία:
Κόστος πρώτης αγοράς υλικών:~€6,00
Κόστος μερίδας: ~€2,00
Σκεύη για πλύσιμο: 3*


Chineasy.pdf
(391.68 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 272 φορές


(*)Παραπλανητικός αριθμός, είναι πανεύκολο η κουζίνα σας να γίνει... Jìyuàn.
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 590
Εγγραφή: Τετ, 10 Οκτ 2012 6:32 pm
Τοποθεσία: Παιανία - Ganja
Έτος εισαγωγής: 2012

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τρί, 14 Απρ 2015 7:04 pm

Ελιόψωμο στο ξυλόφουρνο
Spoiler: show
Βασικάαα κάτω στο χωριό είχε ωραίο καιρό τη Μεγάλη Εβδομάδα - να κάπως έτσι . . .
007.JPG

. . . και βγήκα μια βόλτα στο βουνό να βοσκήσω. Λίγο το περπάτημα, λίγο το μασούλημα βοτάνων μου άνοιξε η όρεξη. Και λέωωω βρε δεν φτιάχνω καμιά συνταγή να την ανεβάσω και στο MQN; Δρόμο παίρνω δρόμο αφήνω λοιπόν και φτάνω στο φούρνο και τον μπουμπουνίζω:

SAM_0252.JPG

Για το ελιόψωμο:
Ανακατέβουμε 1kg αλεύρι με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα φακελάκι ξερή μαγιά. Δημιουργούμε έναν κρατήρα και προσθέτουμε τα υγρά: μισό lt νερό, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 ξύδι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών και ζυμώνουμε ελαφρά.
001.JPG

Μορφώνουμε τη ζύμη σε καρβέλι και τοποθετούμε στο φτυάρι του φούρνου αφού πρώτα το πασπαλίσουμε με σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο για να μη κολλήσει.
002.JPG

Ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι και ψήνουμε για 30-45 min ανάλογα με τη θερμοκρασία του φούρνου.
Συνημμένα
004.JPG
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 942
Εγγραφή: Πέμ, 01 Σεπ 2011 2:01 pm
Τοποθεσία: Κέντρο Απόκεντρο
Έτος εισαγωγής: 2014

Re: Haute cusine pour les masses

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Τρί, 12 Μάιος 2015 9:33 pm

Κερκυραϊκή Κόκκινη Σάλτσα (με Μακαρόνια)

saartsaoree.pdf
(436.5 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 247 φορές

P2250172.JPG


Spoiler: show
Σύντομη Ιστορική Αναδρομή (για τον Zagreus)

Αυτή είναι μια φοιτητική παραλλαγή της συνταγής για τη παραδοσιακή κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια. Οι Κερκυραίοι αγαπούν πάρα πολύ τη σάλτσα (τη βάζουμε ακόμα και στα πιτόγυρα) και είναι πασίγνωστες οι συνταγές κοκκινιστού (Παστιτσάδα, Μπουρδέτο). Απομεινάρι της Βενετικής αποικιοκρατίας, τα μακαρόνια με σάλτσα είναι βασικό κομμάτι της δίαιτας κάθε Κερκυραίου.


Στοιχεία:
Κόστος πρώτης αγοράς: ~€3,00 - €4,00 (ανάλογα με το πόσα μπαχαρικά έχετε)
Κόστος μερίδας: €1,30 (με μακαρόνια)
Σκεύη για πλύσιμο: 1 για τη σάλτσα + 3 για τα μακαρόνια
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 590
Εγγραφή: Τετ, 10 Οκτ 2012 6:32 pm
Τοποθεσία: Παιανία - Ganja
Έτος εισαγωγής: 2012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ψυχαγωγία/Χόμπυ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες