από akis » Παρ, 24 Σεπ 2010 8:15 pm
Εντάξει το ποιος έχει υπερασπιστεί τους δημόσιους χώρους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είτε δημιουργώντας τις συνθήκες είτε υποστηρίζοντας κινήματα πολιτών νομίζω είναι αρκετά γνωστό. Όταν άλλοι μιλούσαν για εμπορικά, γκαράζ και επενδύσεις η ριζοσπαστική αριστερά έδινε μάχες μαζί με τους πολίτες οι οποίοι έβλεπαν την ποιότητα ζωής τους να υποβαθμίζεται στο βωμό του κέρδους υπό την ανοχή και τη συνέργεια των εκάστωτε κυβερνήσεων (βλέπε και επενδυτές από το Κατάρ για το Ελληνικό) και δημάρχων.
Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι δικαιωματικά οι φορείς της ριζοσπαστικής αριστεράς μπορούν να χρησιμοποιούν τους δημόσιους χώρους κατά πως θέλουν απλά το φεστιβάλ είναι μία εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο και αναγκαστικά πρέπει κάπου να φιλοξενηθεί. Η είσοδος αφορά τα έξοδα του φεστιβάλ και την ενίσχυση των οργανώσεων που προανέφερε και ο lybe. Ο χώρος επίσης καθαρίζεται και προφυλάσσεται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ από τα μέλη της νεολαίας και οι εκδηλώσεις που διεξάγονται (πέρα από τις συναυλίες) είναι απόσταγμα της δημιουργικότητας και φαντασίας των μελών της...
Επίσης το Άλσος Στρατού είναι έκτασης 49 στρεμμάτων και προφανώς για τις ανάγκες του φεστιβάλ δεν θα χρησιμοποιηθεί όλη αλλά ένα μικρό μέρος της (ο ίδιος χώρος και με το αντιρατσιστικό). Τέλος, το να χρησιμοποιούνται οι δημόσιοι χώροι για πολιτιστικές, πολιτικές και άλλες εκδηλώσεις μη κερδισκοπικού χαρακτήρα ίσα ίσα τους δίνει περισσότερη από την ήδη σημαντική αξία τους, αφού συνδέεται έτσι ο πολιτισμός και η πολιτική ζύμωση με χώρους που μας ηρεμούν κάπως από την αστική μας ρουτίνα...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.