Σπαζοκεφαλιές...

5 μέρες στη δουλειά για 1 νύχτα γκλαμουριά. Ας ξέρουμε τουλάχιστον ποια γκλαμουριά είναι καλύτερη.

Σπαζοκεφαλιές...

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Σάβ, 07 Μαρ 2009 8:55 pm

ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Πήγα με μερικά ανήψια και ανηψιές μου στο ζωολογικό κήπο και σταματήσαμε στο κλουβί όπου έγραφε:

Tovus Slithius, αρσενικό και θηλυκό.
Beregovus Mimsious, αρσενικό και θηλυκό.
Rathus Momus, αρσενικό και θηλυκό.
Jabberwockius Vulgaris, αρσενικό και θηλυκό.

Τα οκτώ ζώα κοιμόντουσαν στη σειρά και τα παιδιά άρχισαν να κάνουν υποθέσεις για το ποιο είναι ποιο. "Αυτό στο τέλος είναι ο κος Tove". "Όχι, όχι! Είναι η κα Jabberwock" κ.ο.κ. Πρότεινα να γράφει ο καθένας τα ονόματα με τη σειρά από τα αριστερά προς τα δειξιά και πρόσφερα ένα βραβείο για εκείνον που θα έβρισκε τα περισσότερα ονόματα σωστά.
Λόγω του ότι ήταν εύκολο να διακρίνουμε τα τέσσερα είδη, δε μπορούσε να γίνει λάθος στο να κατατάξουμε τα ζώα σε ζευγάρια. προφανώς, εάν ένα παιδί ταξινομούσε ένα ζώο ως τον κο Tove, θα ταξινομούσε το άλλο ζώο του ίδιου είδους ως κα Tove.
O φύλακας που προθυμοποιήθηκε να ελέγξει τις λίστες με τα ονόματα, τις κοίταξε προσεκτικά. "Να κάτι περίεργο. Έχω δύο από τις λίστες, έστω του Γιάννη και της Μαρίας. Το ζώο που ο Γιάννης υποθέτει ότι είναι εκείνο που η Μαρία ονομάζει κο Tove είναι το ζώο που η Μαρία υποθέτει ότι είναι εκείνο που ο Γιάννης ονομάζει κα Tove. Το ίδιο συμβαίνει και με κάθε άλλο ζευγάρι από τις άλλες λίστες και για τα τέσσερα είδη ζώων.
Και κάτι ακόμα πιο περίεργο: Κάθε αγόρι υποθέτει ότι ο κος Tove είναι το ζώο που υποθέτει ότι είναι ο κος Tove, αλλά κάθε κορίτσι υποθέτει ότι ο κος Tove είναι το ζώο που υποθέτει ότι είναι η κα Tove. To ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα ζώα. Θέλω να πω, για παράδειγμα, ότι το ζώο που η Μαρία ονομάζει ο κος Tove είναι στην πραγματικότητα η κα Rathe και το ζώο που ονομάζει κα Rathe είναι στην πραγματικότητα η κα Tove."

"Φαίνεται λίγο πολύπλοκο", είπα, "αλλά υποθέτω ότι οφείλεται σε μια αξιοσημείωτη σύμπτωση".
"Πολύ αξιοσημείωτη", απάντησε ο κος (που υπέθεσα ότι είναι φύλακας), "και δε θα συνέβαινε εάν είχες φέρει περισσότερα παιδιά".

Πόσοι ανηψιοί και ανηψιές ήταν μαζί μου; Κέρδισε αγόρι ή κορίτσι; Και πόσα ονόματα βρήκε σωστά ο νικητής (ή η νικήτρια);
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Re: Σπαζοκεφαλιές...

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Κυρ, 08 Μαρ 2009 4:03 am

Επιτρέπεται να πάρουμε τη βοήθεια της κυρίας Ευαγγελίας? :D

1241.gif
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Επιστροφή στο Ψυχαγωγία/Χόμπυ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες