Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τετ, 05 Οκτ 2011 1:37 am

myrto έγραψε::) ... Μπορεί και να έχεις και Δίκιο (κάνουμε διαφορετική ανάγνωση )!!
Προτιμώ να κρατήσω το "Οι πολιτικοί της συμφοράς" και κάποιες "αλήθειες" όπως για την εκλογική πελατεία κ.α.
παρόλο που μπορεί να μη μου αρέσουν ή να με συμφέρουν και να τα θυμάμαι και στις εκλογές.
Τέσπα, το κείμενο προφανώς δεν αναρτήθηκε από μένα με σκοπό να κρεμαστούν οι Δ.Υ. .
Άποψη μεταφέρει . Κανείς μας δεν είναι υποχρεωμένος να την ενστερνιστεί . ..Κρίση έχουμε άλλωστε... ( :lol: :lol: )

Ναι ρε cool. Κι έγω κριτική στο κείμενο κάνω. Άλλωστε για να τα διαβάζουμε και να τα κριτικάρουμε ανεβαίνουν... Εντόπισα ενα σημείο στο μπλόκ που χαρακτηρίζει αυτούς που βάζουν τη βαριά φορολογία με τα χαράτσια σοβιετικά μυαλά :lol: :lol: :lol: . Αναρωτιέμαι τι σχέση έχει η βαριά φορολογία με την οικονομική πολιτική της σοβιετικής ένωσης.. Τα χουν μπλέξει όλα εντέχνως τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια για να βγάλουν αντικομμουνισμό παράλληλα με την υπόλοιπη προπαγάνδα :lol: :lol: :lol:
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό QEye » Τετ, 05 Οκτ 2011 1:43 am

TrexoKaiDenFtano έγραψε:Ψάχνοντας, γενικά όχι για κάτι συγκεκριμένο, έπεσα εδώ: http://www.katalipsi.org/start... Γραμμένο απο φοιτητή του ΕΜΠ στους Πολιτικούς και με θητεία στην παράταξη του Εγκέλαδου κατα τα λεγόμενα του...

Και μερικά λόγια από τον ίδιο το δημιουργό του ρηξικέλευθου αυτού site, για να δώσουμε φως σ' αυτή την πολύπλευρη και λαμπρή προσωπικότητα: http://itia.ntua.gr/antonis/el/

Μερικά επικά quotes:
Αντώνης Χριστοφίδης έγραψε:Στον ελεύθερο χρόνο μου ασκούμαι στο τάι τσι τσουάν. Μ' αρέσει η μαγειρική και φτιάχνω το δικό μου ψωμί.
(Παραθέτει και συνταγή ψωμιού για όσους ενδιαφέρονται.)

Αντώνης Χριστοφίδης έγραψε:Είμαι εναντίον των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, και έχω ξεκινήσει μια σχετική καμπάνια. Επίσης θέλω κάποτε να ξεκινήσω μια καμπάνια για το περιβάλλον, αλλά δεν έχω αρκετό χρόνο.
(Άντε Αντώνη, ζύμωσε το ψωμί γιατί σε περιμένουμε να σώσεις τον κόσμο απ' το φαινόμενο του θερμοκηπίου.)

Αντώνης Χριστοφίδης έγραψε:Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι στα ενδιαφέροντά μου είναι και η ποδηλασία, αλλά εγώ διαφωνώ.
(Αντώνη σε συκοφαντούν!!! Ακούτε?? Η ποδηλασία δεν συγκαταλέγεται στα ενδιαφέροντα του Αντώνη!!!)

Δουλεύει και στο Πολυτεχνείο τρομάρα του.. Έτσι για να βλέπουμε ότι όποιος φτιάχνει μια ιστοσελίδα, ακόμα κι αν είναι και γαμώ τους προγραμματιστές (όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί), μπορεί να είναι και τελείως κοινωνικά απροσάρμοστος.
QEye

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τετ, 05 Οκτ 2011 1:53 am

@QEye
Έλιωσα...
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Elendil » Τετ, 05 Οκτ 2011 1:58 am

Off topic:
Από ποτε είναι θεμιτό να επιτιθόμαστε στο ποιόν του συγγραφέα και όχι στα επιχειρήματά του;
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τετ, 05 Οκτ 2011 2:07 am

Κείμενο του Πασχογκαίπελς

Αμεση δημοκρατία στην πράξη

Oι φοιτητοπατέρες συγκρότησαν με την ανοχή όλων μας (αλλά πρωτίστως της πολιτείας και των ακαδημαϊκών αρχών) ένα παρακράτος εντός των ΑΕΙ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα πανεπιστήμια είναι ο μόνος χώρος όπου ασκείται η «άμεση δημοκρατία» στην πράξη. Αυτή η δημοκρατία είναι τόσο άμεση που κάθε τι άλλο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Οταν υπάρχουν γενικές συνελεύσεις δεν γίνονται μαθήματα και όταν γίνονται μαθήματα διακόπτονται για να ανακοινωθούν οι γενικές συνελεύσεις.

Βεβαίως οι συνελεύσεις μόνο γενικές δεν είναι -τρεις και οι φοιτητοπατέρες συμμετέχουν- αλλά ένας συνδυασμός τραμπουκισμού, φόβου ή/και αδιαφορίας των καθηγητών και δημοκρατικών τάχαμου ευαισθησιών των υπολοίπων, οι φοιτητοπατέρες κατόρθωσαν να κουρσέψουν ολόκληρη τη διαδικασία. Εγιναν κάτι σαν κράτος εν κράτει στα ΑΕΙ. Κανονίζουν από τις εγγραφές των πρωτοετών, μέχρι τις σημειώσεις των μαθημάτων και το ωράριο λειτουργίας των πανεπιστημίων. Και αν κάποιος έχει αντίρρηση, πίπτει ράβδος, όπως έγινε πολλάκις τα τελευταία χρόνια σε βάρος θαρραλέων και σεβάσμιων πανεπιστημιακών. Στην ουσία, οι φοιτητοπατέρες συγκρότησαν με την ανοχή όλων μας (αλλά πρωτίστως της πολιτείας και των ακαδημαϊκών αρχών) ένα παρακράτος εντός των ΑΕΙ. Προσοδοφόρο για τους ίδιους, καταστροφικό για τα πανεπιστήμια. Οι ίδιοι παίρνουν πτυχία και μεταπτυχιακά συχνάζοντας στα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων, αλλά φυσικά τα πτυχία όλων χρόνο με τον χρόνο υποβαθμίζονται.

Ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ τελειώνει αυτή την ιδιότυπη ομηρία της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τους φοιτητοπατέρες. Οι τελευταίοι φυσικά αντέδρασαν με τον συνήθη δημοκρατικό τραμπουκισμό τους. Εκαναν μάνι-μάνι συνελεύσεις μεταξύ τους και «δημοκρατικά» αποφάσισαν να κλείσουν τις σχολές· με τη βοήθεια κάποιων πρυτάνεων, οι οποίοι μέχρι τώρα εκλέγονταν συναλλασσόμενοι μαζί τους.

Μόνο που φέτος τους περίμενε μια έκπληξη. Απηυδισμένοι από την «επαναστατική (με το αζημίωτο) θέρμη» των συνδικαλιστών, πολλοί φοιτητές αυτοοργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων και διεκδίκησαν το δικαίωμα στο μέλλον τους. Κατέβηκαν στις γενικές συνελεύσεις, τις έκαναν μαζικότερες και σε κάποιες περιπτώσεις τις κέρδισαν. Φευ! Υπολόγιζαν χωρίς τα παρατράγουδα της «άμεσης πανεπιστημιακής δημοκρατίας».

Ετσι, στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών «στο τέλος της διαδικασίας και ενώ το ενιαίο πλαίσιο για ανοιχτή σχολή προηγούνταν κατά 27 ψήφους, μέλη των ΕΑΑΚ προσέθεσαν 38 ψήφους στο πλαίσιο για κατάληψη που υποτίθεται ανήκαν στο προεδρείο και άρχισαν να σβήνουν τα αποτελέσματα της ανοιχτής σχολής, αυξάνοντας τη διαφορά σε 20 ψήφους! Η απάντηση στις διαμαρτυρίες μας ήταν να πετάξουν έξω από την αίθουσα τους ανεξάρτητους και τη ΔΑΠ».

Το συμπέρασμα των φοιτητών που υπογράφουν την καταγγελία είναι γνωστό: «Οι αριστερές παρατάξεις, που τόσο κόπτονται για το καλό του πανεπιστημίου, για τις συλλογικές διαδικασίες και για την ισχύ των αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Οταν ο Φ.Σ. λαμβάνει αποφάσεις με τις οποίες διαφωνούν, θα νοθεύσουν τα αποτελέσματα, θα τραμπουκίσουν αντιφρονούντες και θα σπάσουν τη διαδικασία με αθέμιτα μέσα».

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι καθηγητές του πανεπιστημίου και ο πρόεδρος της σχολής κ. Φορτσάκης, στον οποίο απευθύνεται αυτή η ανοιχτή επιστολή.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 28.9.2011

Spoiler: show
Γιατί δεν είναι μόνο η αριστερά το πρόβλημα, είναι και το ότι κάθε πρόβλημα είναι "αριστερό".
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό QEye » Τετ, 05 Οκτ 2011 2:18 am

@Elendil
Από τότε που αυτό έχει πολύ πιο πολύ ενδιαφέρον απ΄την αποδόμηση των απλοϊκών του επιχειρημάτων που έχουν χιλιογραφτεί και χιλιοαποδομηθεί σ' αυτό το φόρουμ.

Δηλαδή, come on. Όλο του το site είναι μια προσκόλληση στην τυπικότητα και τη νομιμότητα...
Όσον αφορά τους τύπους, βλέπε το Ν. 1268/1982, άρθρο 25, παράγραφος 4, και τον ποινικό κώδικα, άρθρο 334. Η κατάληψη δημοσίων κτιρίων και η διακοπή της λειτουργίας του ΑΕΙ απαγορεύονται.
(Ναι το ξέρουμε ότι δεν "επιτρέπεται" να κάνουμε κατάληψη, ευχαριστούμε για την πληροφόρηση)

...τελείως αποκομμένο απ' την πραγματικότητα (εκεί πάει η κρίση για το ποιόν του)...
Σήμερα, παρόλο που δεν υπάρχει πρόβλημα με την αστυνομία
(Προφανώς δεν τον έχουν κυνηγήσει ποτέ μπάτσοι μετά από πορεία)

...και διαπνέεται από ξεκάθαρα στοιχεία αυταρχισμού.
Όσον αφορά την ουσία, υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να αποφασίσει μια πλειοψηφία
(Αυτό μας το λέει κι κύριος Παπανδρέου που παρ'όλο που σύσσωμη η ελληνική κοινωνία θεωρεί τα μέτρα του άδικα, αυτός δεν τις δίνει το δικαίωμα να εκφέρει γνώμη)

Ξενέρωσα τώρα.
QEye

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 05 Οκτ 2011 2:57 am

QEye,

ο δημιουργός του site του οποίου το χαρακτήρα και τις συνήθειες αποδομείς έχει το θάρρος να εκτίθεται δημόσια για να τον αποδομήσεις εσύ. Δεν βλέπω όμως και εσύ να εκτίθεσαι παρομοίως για να μπορεί να απαντήσει (αν ήθελε) ανάλογα. Πιστεύω ότι αν είναι να το πάμε στο προσωπικό (κάτι τέτοιο το θεωρώ τον πάτο του διαλόγου - η επίκληση στο χαρακτήρα κάποιου αντί των επιχειρημάτων του - άκρατος λαϊκισμός χειρίστου είδους), ο καθένας θα βρει στον άλλο πολλά ψεγάδια για να του τη λέει.

Ας πούμε και συ, έχεις καροτί εναλλακτικό μαλλί, ψωνίζεις από λαϊκές βρακιά για να σαι κοντά στο λαό και βάφεις τα νύχια σου φωσφοριζέ για να ξεχωρίζεις τη νύχτα (λέω τώρα πράγματα στην τύχη). Θα θελες όταν μου αρθρώνεις πολιτικό λόγο να σου απαντήσω έτσι;

Υ.Γ Το ότι ήταν στον Εγκέλαδο είναι μάλλον που σας πειράζει :raspberry:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό agnwstos x » Τετ, 05 Οκτ 2011 2:59 am

QEye έγραψε:
TrexoKaiDenFtano έγραψε:Ψάχνοντας, γενικά όχι για κάτι συγκεκριμένο, έπεσα εδώ: http://www.katalipsi.org/start... Γραμμένο απο φοιτητή του ΕΜΠ στους Πολιτικούς και με θητεία στην παράταξη του Εγκέλαδου κατα τα λεγόμενα του...

Και μερικά λόγια από τον ίδιο το δημιουργό του ρηξικέλευθου αυτού site, για να δώσουμε φως σ' αυτή την πολύπλευρη και λαμπρή προσωπικότητα: http://itia.ntua.gr/antonis/el/

Μερικά επικά quotes:
Αντώνης Χριστοφίδης έγραψε:Στον ελεύθερο χρόνο μου ασκούμαι στο τάι τσι τσουάν. Μ' αρέσει η μαγειρική και φτιάχνω το δικό μου ψωμί.
(Παραθέτει και συνταγή ψωμιού για όσους ενδιαφέρονται.)

Αντώνης Χριστοφίδης έγραψε:Είμαι εναντίον των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, και έχω ξεκινήσει μια σχετική καμπάνια. Επίσης θέλω κάποτε να ξεκινήσω μια καμπάνια για το περιβάλλον, αλλά δεν έχω αρκετό χρόνο.
(Άντε Αντώνη, ζύμωσε το ψωμί γιατί σε περιμένουμε να σώσεις τον κόσμο απ' το φαινόμενο του θερμοκηπίου.)

Αντώνης Χριστοφίδης έγραψε:Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι στα ενδιαφέροντά μου είναι και η ποδηλασία, αλλά εγώ διαφωνώ.
(Αντώνη σε συκοφαντούν!!! Ακούτε?? Η ποδηλασία δεν συγκαταλέγεται στα ενδιαφέροντα του Αντώνη!!!)

Δουλεύει και στο Πολυτεχνείο τρομάρα του.. Έτσι για να βλέπουμε ότι όποιος φτιάχνει μια ιστοσελίδα, ακόμα κι αν είναι και γαμώ τους προγραμματιστές (όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί), μπορεί να είναι και τελείως κοινωνικά απροσάρμοστος.

Χαχαχαχαχα τι παληκάρι είναι αυτό?Ειδικά αυτό για την ποδηλασία έγραψε :ellinofreneia: (θα σπάγαν πολύ πλάκα στον εγκέλαδο τότε)
agnwstos x

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό dimos » Τετ, 05 Οκτ 2011 9:18 am

Qeye είναι απαράδεκτο να κρίνεις κάποιον για τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και όχι για τις θέσεις του. Η επίθεση στην προσωπικότητα οποιουδήποτε και ειδικά με τον τρόπο που το έκανες είναι ρηχή και αντιδεοντολογική. Δεν πειράζει, αποδεικνύεις ότι τελικά δεν επιθυμείς και τόσο πολύ την πολυπόθητη πολυφωνία...

QEye έγραψε:

Το πόσο επιφανειακά τον έκρινες φαίνεται περίτρανα από αυτό σου το απόσπασμα. Να είσαι σίγουρη πάντως ότι μόνο αυτό δεν εννοεί. Ή ίσως και να θέλει όντως να σώσει τον κόσμο από το "φαινόμενο του θερμοκηπίου". ;)
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό destiny » Τετ, 05 Οκτ 2011 11:17 am

Μιας και όλοι μιλάμε για δημοκρατία εδώ μέσα και θέλουμε κάποια συλλογική δράση δείτε αυτό:
http://frappedoupoli.blogspot.com/2011/10/15.html

Πιστεύω ότι επιβάλλεται να είμαστε εκεί!
destiny

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες