Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό agnwstos x » Δευτ, 19 Σεπ 2011 5:42 pm

http://www.youtube.com/watch?v=f2Zt1e2hCZE

Mιλάμε για τρελο γέλιο.Το alter προσπαθώντας να επικοινωνήσει μ ένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έκανε λάθος και πήρε έναν άσχετο πολίτη.Αυτός το κατάλαβε και αποφάσισει να τους δουλέψει.Δείτε το :lol: :lol: :lol:
agnwstos x

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 19 Σεπ 2011 5:46 pm

merde_conserve έγραψε:Υ.Γ Το ganging up on people θεωρείται εξίσου βλακώδες και, εν τέλει, απαράδεκτο όσο το flaming. Και τις δύο συμπεριφορές δεν τις δεχόμαστε στο forum, οπότε προσέξτε τις ερωταπαντήσεις σας.

Φίλε μου δεν εχω διάθεση να μιλήσω ασχημα ή οτιδήποτε άλλο. Δυστυχώς τη διάθεση αυτή την έχεις εσύ. Εδώ και κάποιο διάστημα ειρωνεύεσαι τα ποστ μου και προσπαθείς να με ταμπελοποιήσεις. Σε άλλο ποστ σου προσπαθούσες να με κατατάξεις στην κνε . Είναι βέβαια λογικό κάτι που δεν μπορείς να το αντικρούσεις να του βάλεις μια ταμπελίτσα + λίγο ειρωνία και ξεμπερδεύεις. Εγώ τα έπαιρνα στην πλάκα γιατι δε μου αρέσει η ένταση. Απλά θέλω να μου εξηγήσεις που οφείλεται αυτό το μένος σου απέναντι στην διαφορετική άποψη?
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό agnwstos x » Δευτ, 19 Σεπ 2011 6:06 pm

Για τον merde ειναι το παραπάνω...
Μόνο που το άρθρο κάνει κριτική(από τα αριστερά) στα κακώς κείμενα των καταλήψεων.Ουτε καν μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις προσεκτικά και έμεινες στις εκφράσεις τύπου ταξική πάλη(λες και δεν υφίσταται επειδή εσυ βρίσκεις ξεπερασμένη και μπανάλ την έκφραση.Και μου πετάς την παπαριά του Δοξιάδη)κλπ.Όσο για το ganging up τι να σου πω.Ασχολίαστο....
Τελευταία επεξεργασία από intelx86 και Δευτ, 19 Σεπ 2011 9:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Συγχωνεύτηκαν οι δημοσιεύσεις. Υπάρχει και η "Επεξεργασία" εντός ενός χρονικού ορίου...
agnwstos x

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Δευτ, 19 Σεπ 2011 9:13 pm

Εξαιρετικά και τα δύο άρθρα του Δοξιάδη (1, 2)

[Ανορθόδοξα] Η αέναη διαπραγμάτευση
Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και εταίρους αυτά που οι δανειστές έχουν διαπραγματευθεί μεταξύ τους και κατόπιν διαπραγματεύσεων έχουν αποφασίσει πως είναι αδιαπραγμάτευτα. Μετά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τα αδιαπραγμάτευτα με τον εαυτό της και, αφού αποφασίσει πως είναι διαπραγματεύσιμα, τα διαπραγματεύεται με το υποσυνείδητό της, που στη δημοτική το ονομάζουμε «κοινωνικό εταίρο» - στον πληθυντικό.
Όταν, δε, το υποσυνείδητό της ύστερα από κάτι μήνες ψυχανάλυσης, διαβουλεύσεων και ανακοινώσεων την πείσει επιτέλους πως το οιδιπόδειό του είναι αδιαπραγμάτευτο κι αφού έχει καταξοδευτεί πληρώνοντας το ντιβάνι του ψυχαναλυτή, επανέρχεται να διαπραγματευτεί τα αδιαπραγμάτευτα με τους εταίρους και τους δανειστές. Κι έτσι όλα αρχίζουν από την αρχή γιατί η ζωή δεν τελειώνει εδώ και, ως γνωστόν, η ζωή είναι μια αέναη διαπραγμάτευση.
Η λεγόμενη «μείζων αντιπολίτευση» επιμένει πως όλα αυτά είναι διαπραγματεύσιμα και το μόνο αδιαπραγμάτευτο γι' αυτήν είναι η διαπραγματευσιμότητα του αδιαπραγμάτευτου. Κατόπιν τούτου εγκαλεί την κυβέρνηση και την καλεί να επαναλάβει πάραυτα τις διαπραγματεύσεις που δεν διαπραγματεύτηκε. Διότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ και, ως γνωστόν, η ζωή είναι μια αέναη διαπραγμάτευση.
Η λεγόμενη «ελάσσων αντιπολίτευση» με τα πολλά ντεσιμπέλ που έχει στη διάθεσή της φωνάζει πως όλη αυτή η διαπραγμάτευση δεν καταλήγει πουθενά, διότι είναι διαπραγμάτευση-μαϊμού, και πως μόνο εκείνη ξέρει πως αν δεν καταγγείλεις στεντορεία τη φωνή το αδιαπραγμάτευτο κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά. Γι' αυτό ζητάει από την κυβέρνηση να καταγγείλει πρώτα το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε δεύτερη φάση τον φιλελευθερισμό και σε τρίτη τον καπιταλισμό κι αφού τους έχει κουφάνει στο ατράνταχτο επιχείρημα να διαπραγματευθεί επί της ουσίας. Αν αυτοί δεν πεισθούν και επιμένουν, να τους απειλήσει πως θα κλείσει όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και θα φωνάζει τόσο πολύ που θα τους κουφάνει για τα καλά. Υπάρχει και το άλλο τμήμα της ελάσσονος, το πιο οργανωμένο και περισσότερο συγκροτημένο: αυτό, με πολύ λογικά επιχειρήματα και χωρίς φωνές, θα τους εξηγήσει πως για όλα αυτά φταίει η αποσταλινοποίηση η οποία κατέστρεψε τις σοσιαλιστικές δημοκρατίες και είναι φως φανάρι πως όλα αυτά είναι μάταια μια και έχει επιστημονικά αποδειχθεί πως στο τέλος μάς περιμένει η αταξική κοινωνία. Κι αυτοί θα συμφωνήσουν μια κι αυτοί οι ίδιοι δεν ξέρουν τι να κάνουν μ' αυτήν τη μεσαία τάξη που όλο μπαίνει στη μέση των διαπραγματεύσεων.
Κι εσύ, φίλε αναγνώστη, κατόπιν τούτου μπορείς να συνεχίσεις να διαπραγματεύεσαι με την τσέπη σου και να συνεχίζεις τις διαπραγματεύσεις με την αύριο εκλιπαρώντας την να μη σε αφήσει έτσι και να σου φέρει έστω και λίγη απ' τη μεθαύριο. Κι αν δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει και δεν μπορείς να κλείσεις μάτι, σκέψου πως οι ώρες της νύχτας προσφέρονται για διαπραγματεύσεις με τον εαυτό σου - ούτως ή άλλως δεν σου έχει μείνει και κανένας άλλος.
Διότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ και τώρα πια το ξέρεις, πως η ζωή είναι μια αέναη διαπραγμάτευση.

Πηγή: Τα ΝΕΑ
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 19 Σεπ 2011 9:46 pm

Δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω τη συζήτηση, ειδικά σε ένα τέτοιο topic γιατί ξεφεύγουμε.

Και φυσικά δεν έχω καμία διάθεση ειρωνία απέναντι σε ό,τι ποστάρεις. Απλώς από τη στιγμή που δημοσιεύεις κάτι, μην ξεχνάς ότι ανοίγεσαι στο σχολιασμό αυτού που πόσταρες. Στην προκειμένη, εμένα δε μου αρέσει το άρθρο, εσύ το γουστάρεις, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

Το ότι είπα στο shoutbox ότι είσαι ΚΝΕ το είπα αστειευόμενος, και δεν θα έπρεπε να παρεξηγηθείς - όπως άλλωστε εγώ ακούω ότι είμαι από συνασπισμένος μέχρι δεξιός ή από απολιτίκ ανεξάρτητος μέχρι με παρωπίδες (ευρύ το φάσμα της μαλακίας) και δεν παρεξηγώ, ίσα-ίσα έχει πλάκα :lol:. Εξάλλου, αν βάζεις σε κάποιον ταμπέλες χωρίς να τον ξέρεις καλά, είσαι έτοιμος να δεκτείς κιόλας ανάλογη ταμπελοποίηση. Μένος απέναντι στην πολιτική σου υπόσταση δεν έχω, απλώς δεν θα μπω στον κόπο να την αναλύσω - αυτό το έκανα χρόνια τώρα. Τα σημεία στα οποία διαφωνώ μπορείς να τα ψάξεις και να τα βρεις, τα χουμε πει χιλιάδες φορές.

Anyway, δεν έχω σκοπό να το συνεχίσω, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Αν θες κάτι άλλο στείλε μου ΠΜ.

Υ.Γ Τo ganging up το λέω επειδή έχει ξανασυμβεί, και δεν το λέω σε αυτή την περίπτωση. Καθαρά συντονιστικά.

CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 19 Σεπ 2011 10:41 pm

H Χώρα Χρεοκοπεί μαζί και το Πανεπιστήμιο?
Είμαστε σε ένα σημείο κομβικό. Η χώρα μας η οποία είναι στόχος της αδιάντροπης επίθεσης κερδοσκόπων, λαϊκιστών και κακοποιών είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει επειδή η πολιτική μας τάξη κατά το κοινώς λεγόμενων τα πήρε από τους τωρινούς εμπαίχτες μας και λοιδωρητές μας και επειδή και εμείς οι πολίτες ενθουσιασμένοι από μια ψεύτικη ευημερία αδιαφορήσαμε για το μέλλον μας και των παιδιών μας και μπλέξαμε σε μια μαύρη τρύπα από χρέη και ελλείμματα χρημάτων αξιών και αποθεμάτων ηθικής. Και το τελευταίο είναι απόρροια της ελλειπούς μας παιδείας. Δεν είναι μόνο σε μια βαθμίδα τα κενά. Η παιδεία μας έχει πολλές συνιστώσες και αυτές είναι μεταξύ των ανθρώπων που κάνουν τίμια και συνειδητά το επάγγελμά τους, μεταξύ αυτών που δεν κάνουν τίποτα για να βελτιωθούν τα κακώς κείμενα και αυτών που δημιουργούν το πρόβλημα για να αποκομίσουν οφέλη. Αυτό είναι βέβαια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Ο ένας βρίζει τον άλλο για την κατάσταση χωρίς να λέει πού ο ίδιος έφταιξε και το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Τα πανεπιστήμια τώρα τελούν υπό κατάληψη σχεδόν στο συνολό τους. Δεν μπαίνω στη διαδικασία του αν έχουν δίκιο ή άδικο ούτε οι υποστηρικτές ούτε οι αντίπαλοι της κατάληψης μιας και αυτό έχει χιλιοειπωθεί από όλους και δεν αλλάζει η στάση του καθενός. Άλλωστε ο καθείς ξέρει τι υποστηρίζουν οι άλλοι. Αυτό που θέλω να εστιάσω είναι στην χρησιμότητα του ανοικτού και κλειστού πανεπιστημίου παραθέτοντας επιχειρήματα και των 2 πλευρών που έχω ακούσει αλλά και δικά μου και ο καθένας ας συμπεράνει με τα δικά του κριτήρια και το δικό του μυαλό τι είναι το σωστό. Αρχίζω με τα επιχειρήματα της κλειστής σχολής επειδή δεν θέλω να μεροληπτήσω υπέρ της άποψής μου.
1 Η κλειστή σχολή τρομοκρατεί την κυβέρνηση την ωθεί σε απειλές απώλειας εξεταστικών και εξαμήνων και ουσιαστικά φέρνει τους φοιτητές αντιμέτωπους με την απώλεια των σπουδών τους αλλά και με τα ΜΑΤ φέρνοντας βία στο κοινωνικό τοπίο που ήδη βράζει. Αυτό βέβαια εξυπηρετεί όσους θέλουν να πέσει η κυβέρνηση.
2 Η κλειστή σχολή δημιουργεί την ευκαιρία για πολιτικοποίηση μεσα από ένα διαφορετικό αντισυμβατικό περιβάλλον που προβάλλουν τα ΜΜΕ και τη δημιουργία χωνευτηρίου απόψεων οι οποίες συνειδητοποιούν τους συμμετέχοντες και τους διαμορφώνουν μια πιο σφαιρική άποψη για τα πράγματα.
3 Η κλειστή σχολή επιφέρει την απαραίτητη συγκρότηση για μια επανάσταση που θα ανατρέψει τους νόμους στους οποίους αντιστέκεται και ίσως το σύστημα που απεργάζεται κακά σε βάρος των πολλών. Κακά όπως την είσοδο των εταιρειών στα ΑΕΙ την ιδιωτικοποίησή τους και άλλα.
1 Η ανοιχτή σχολή εξυπηρετεί την εξασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που εξυπηρετεί τους φοιτητές που θέλουν να τελειώσουν τη σχολή τους νωρίτερα και που έχουν πολλές υποχρεώσεις οικονομικές επειδή είναι φοιτητές και είναι δυσβάστακτες για την οικογένεια και τους ίδιους να τις εκπληρώνουν.
2 Η ανοιχτή σχολή εξυπηρετεί την χώρα και την οικονομία στην παραγωγή αξιόλογων επιστημόνων εργατικού δυναμικού που μπορεί να μπει στο διεθνή ανταγωνισμό με αξιώσεις αλλά και στην παραγωγή γνώσης μέσω της έρευνας η οποία επιδοτείται και δίνει εισόδημα αλλά και καινοτομία που μπορεί μετά να αξιοποιηθεί προς όφελος και των ερευνητών αλλά κυρίως της κοινωνίας.
3 Η ανοιχτή σχολή θα εξυπηρετήσει στην λειτουργία και την οργάνωση όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας που διδάσκουν εμας και τα παιδιά μας και σε συνδυασμό με την υγιή και ανυπόταχτη νεολαία μας θα βρούνε τρόπους και λύσεις να βγούμε από το αδιέξοδο κοιτώντας όχι μόνο τα νούμερα αλλά και τους ανθρώπους κάτι που μας έχει λείψει από όλους όσοι κυβερνούνε.
Κλείνοντας αυτό το κείμενο θα θελα να σκεφτείτε και τα 2 με σύνεση να τα ζυγίζετε τυφλά όπως η θέμιδα και να επιλέξετε μεταξύ των 2 με τρόπο κατηγορηματικό και τεκμηριωμένο. Θα πρέπει να κάνουμε ότι έλεγε και ο Βολταίρος μετά «Δε συμφωνώ με λέξη από όσα λές αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να το λες» και να δεχτούμε την άλλη άποψη χωρίς εμπάθεια και εμπαιγμούς. Αυτά είναι σφάλματα που πρώτος παραδέχομαι ότι και εγώ υπέπεσα αλλά είπα να κάνω μια προσπάθεια για συνεννόηση με όλους. Εν κατακλείδι θα θελα να επισημάνω ότι ο τρόπος σκέψης της παιδείας αλλά και ο τρόπος σκέψης μας εν γένει είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων κατά της χώρας μας αλλά και γενικώς. Πρέπει να αποφασίσουμε τι φταίει πρώτα από την νοοτροπία και μετά από τους ανθρώπους και να αναλογιστούμε εάν πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που μπορεί να θίξουν κάποιους και να ναι γενναίες αφού πρώτα όμως έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατέψουμε όσους θίγονται ώστε τουλάχιστον να έχει τη δυνατότητα να ζήσει και όχι να πάει ως πρόβατο επί σφαγή. Και αφού έχουμε καταλήξει για όλα αυτά να πάρουμε τις αποφάσεις χωρίς δισταγμό και ας είναι λάθος. Γιατί θα ναι λάθος που θα χει γίνει αθέλητα και δεν θα πλήττει μόνο τον αδύναμο. Και κυρίως η κοινωνία θα το συγχωρήσει σε αντίθεση με τα λάθη ετών που κατά τυχαίο(?) τρόπο ευνοούσαν μόνο τον ισχυρό.
αιρετικες σκεψεις ισως ατακτως ειρημενες.....
προσπαθησα να μαι οσο πιο αντικειμενικος μπορω... αν δεν το καταφερα ο αναμαρτητος πρωτος το λιθο βαλετω.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό akis » Τρί, 20 Σεπ 2011 9:23 am

Η απόφαση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών

(Εμένα για συντεχνία δε μου φαίνεται πάντως, Αννούλα...)

-Και ένα πετυχημένο κείμενο ως απάντηση στην αντικειμενική καθημερινή για τις καταλήψεις...

http://www.rednotebook.gr/details.php?id=3202

-Αλλά και ο αγώνας των φοιτητών στο Εδιμβούργο

http://edinburghnews.scotsman.com/topst ... 6837981.jp
(δείτε και τα σχόλια από κάτω...)
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό stallion » Τρί, 20 Σεπ 2011 8:48 pm

Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό kliu » Τρί, 20 Σεπ 2011 9:00 pm

stallion έγραψε:Η μετοχή "τέρας"

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=383198&cid=4

εγώ το άκουσα αυτό νωρίτερα στις ειδήσεις του αλτερ και σοκαρίστηκα. μπήκα στ νετ να το ψάξω πιο αναλυτικά και παιδιά εάν όλα αυτά είναι αλήθεια και συμβούν όσα λένε είναι ΤΟΣΟ ελπιδοφόρο. :)
~happiness is a mood not a destination~
kliu

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τρί, 20 Σεπ 2011 9:03 pm

Ναι. Από ό,τι έμαθα παραπέμπεται το θέμα στη βουλή....
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης