Jason_ab έγραψε:Καλό μου παιδί όταν ζούσε ο Χριστός δεν υπήρχαν χριστιανικές αιρέσεις, δεν υπήρχε καν ο χριστιανισμός ακόμα...
Όταν πάντως ο απόστολος Παύλος είπε "αιρετικόν άνθρωπο με τα πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού",
Μέχρι εδώ σωστός 1000% και πραγματικά χαίρομαι που με διόρθωσες όμως.....
Όταν λέω λυπάμαι για αυτό που κάνει δεν εννοώ οτι τον βλέπω σαν μία ψυχή που θα πάει στην Κόλαση. όχι σε καμία περίπτωση κάτι τετοιο.Μέχρι το τέλος, μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν ξεψυχήσει κάποιος κανείς δεν ξέρει πρώτον τι θα γίνει( αν μετανιώσει ή όχι) και με τίποτα δεν ξέρεις πως κρίνει ο Θεός τον κάθε άνθρωπο. Οπότε πόσο μάλλον εγώ με το μικρό μου μυαλό να προκαθορίσω τη μοίρα του άλλου..
Για αυτό που λυπάμαι είναι ότι βλέπω να σπαταλάει χρόνο και φαιά ουσία( και αυτό και κατα τη δική μου άποψη είναι μεγάλο δώρο του Θεού στον άνθρωπο) σε κάτι τόσο άσχημο, ανούσιο, υποτιμητικό για τον ίδιο και για ποιό λόγο???
Τέλος δεν νομίζω οτι η φράση αυτή ειπώθηκε για αυτόν τον λόγο που λες πάντως ένα είναι σίγουρο οτι όταν βλέπεις οτι τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα σε κάτι που λές παρότι εσύ έχεις τις καλύτερες προθέσεις είναι ορθότερο να σταματάς...
υ.σ πολύ μου άρεσε το "καλό μου παιδί" μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια!!!!
Καλό βράδυ