Για ακόμη μία φορά το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε το αίτημα του Β.Δημάκη για την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο Πολιτικό της Νομικής στο ΕΚΠΑ.Συγκεκριμένα,όπως αποφάσισε το συμβούλιο σήμερα, το αίτημα του για έκτακτες άδειες θα εξεταστεί ξανά από Δευτέρα.
Να σημειωθεί ότι σήμερα,Παρασκευή, είναι η 30η ημέρα απεργίας πείνας και η 8η ημέρα απεργίας δίψας που κάνει.
Αφήνω εδώ την απάντησή του μετά τα σημερινά και ενώ κρατιέται οριακά στη ζωή:
"Σας δηλώνω ότι σήμερα ανακοίνωσα και στους οικείους μου, έχοντας σώας τας φρένας και σε πλήρη συνείδηση, ότι θα χρεωθείτε ως αριστερή υποτίθεται κυβέρνηση με ακροδεξιές αποφύσεις τον πρώτο νεκρό που διεκδικούσε όσο ευγενικά μπορούσε το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.
Όσον αφορά δε το δικαίωμά μου στην αυτοδιάθεση, είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη, παρότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί συνέπεια των δικών σας μεθοδευμένων πράξεων και παραλείψεων.
Τέλος, σχετικά με την συγκαλυμμένη απειλή σας για αναγκαστική σίτιση, δηλώνω ότι αρνούμαι πλέον τη μεταφορά μου σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και προκαλώ οποιονδήποτε να προσπαθήσει να με κρατήσει σε μια τέτοια ζωή με τη βία.
Το ότι είμαι φυλακισμένος, δεν σημαίνει ότι είμαι δούλος σας κ.Υπουργέ, ούτε ότι θα παίρνω την άδειά σας για να εκφράζω τη γνώμη μου, ακόμα και με το ανισοβαρές κόστος που αφορά τη ζωή μου.
Βασίλης Δημάκης»
Θερμά συγχαρητήρια στην ηθική και αδέκαστη δικαιοσύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ