Αγαπάω φοιτητικό σύλλογο πολ. μηχ. για:
α) τους αυτόκλητους αμύντορες της αριστεράς και της επανάστασης. Από το διψήφιο αριθμό τεταρτοδιεθνιστών μέχρι το μποζόνιο του Χιγκς χωράει πολλή διάσπαση.
β)τους τυπάδες με τις random απολίτικες τρολλιές που είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να συγκροτήσουν σε σκέψη
γ) τους τυπάδες που έχουν κάπου φακελωμένα τα ΑΦΜ μας
@emma.d
(η μόνη που απάντησε πολιτικά)
Τεράστια κουβέντα το τι ορίζει κανείς ως επανάσταση και τι όχι. Το τι μπορεί αυτή να περιλαμβάνει και τι όχι σίγουρα επαφίεται και στις πολιτικές αναφορές του καθενός, αλλά μία κοινή συνισταμένη νομίζω υπάρχει.
Στο βαθμό, λοιπόν, που συμφωνούμε ότι στην επανάσταση συμβάλλεις με το να δημιουργείς μία κουλτούρα (ιδεολογική, πολιτική, πολιτισμική κ.ο.κ) ηγεμονίας, με το να γίνεσαι κοινωνός και φορέας της κουλτούρας αυτής στον κοινωνικό σου χώρο (σωματείο, σχολή κ.ο.κ.), με το να στήνεις αντιπαραδείγματα και όψεις της ελεύθερης κοινωνίας του αύριο στο σήμερα, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι από όλα αυτά συμβάλλει μία πράξη αντάρτικου που κινείται απλά στη σφαίρα του κεντρικοπολιτικού και του συμβολικού επιπέδου.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτές οι πρακτικές γειώνονται στην κοινωνία και στα πληττόμενα στρώματα και, εν τέλει, πόσο τακτικά σωστό είναι (αν τους θεωρήσουμε κομμάτι του ευρύτερου "κινήματος") να κάνεις τα δικά σου και να αφήνεις απροστάτευτο και "εκτεθειμένο" το υπόλοιπο κίνημα στην κρατική καταστολή.
Δε χρειάζεται καν να μιλήσουμε για αυτό τον έρμο τον Μαρξ που αντιλαμβάνεται το κεφάλαιο ως σχέση και όχι ως ποσότητα, που σημαίνει πως το να σκοτώσεις και πέντε δέκα εφοπλιστές δεν έχει και κανένα αποτέλεσμα στο πού γέρνει η ζυγαριά των ανισοτήτων.
Ας μην ξεχνάμε ότι για μια αριστερή/επαναστατική/εναλλακτική ηγεμονία παλεύουμε και όλα πρέπει να τα κρίνουμε με βάση αυτό.
@Nysta
Προσπάθησες, τουλάχιστον, να μιλήσεις πολιτικά.
Γιατί δε σου βγήκε: Γιατί είναι λάθος να συγκροτείς τη σκέψη σου, ετεροκαθοριζόμενος από την υπόλοιπη αριστερά. Η αντίθεση δε φτιάχνει θέση από μόνη της. Αν υπερασπίζεσαι τους "ένοπλους αγωνιστές" δεν το κάνεις επειδή ο συριζαίος του φόρουμ δεν τους στηρίζει.
Υ.Γ. Η κριτική μου, νομίζω έγινε σαφές, έγκειται στο ότι δε γίνεται να τους αντιμετωπίζουμε ως κομμάτι του κινήματος. Προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του οποιουδήποτε οι ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και η αξιοπρέπεια.
@Shi: αν το διαβάζεις αυτό μην απορείς. Ο χρόνος περνάει και ωριμάζουμε