Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 11 Οκτ 2014 9:11 pm

emma.d έγραψε:Και εγώ ταυτίζομαι, η πραγματική επανάσταση έρχεται με σχόλια από το γραφείο.

Αν είναι να μιλάμε για πραγματική επανάσταση, τι σχέση έχουν ο Σταμπούλος, ο Σακκάς, ο Μαζιώτης και οι λοιποί;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Nysta » Σάβ, 11 Οκτ 2014 9:25 pm

πυροδοτεί κλίμα ο OXYDO..προσέχετε απανταχού αγωνιστές, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί κάποιον προβοκάτορα, στην ουσία επιβεβαιώνει πως αν η κρατική καταστολή επιβληθεί, δεν θα γκρινιάξει καθόλου, βλέπε περσινό Οκτώβρη, πορεία ενάντια στα γραφεία της ΧΑ.
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό teo » Σάβ, 11 Οκτ 2014 9:49 pm

Nysta έγραψε:πυροδοτεί κλίμα ο OXYDO..προσέχετε απανταχού αγωνιστές, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί κάποιον προβοκάτορα, στην ουσία επιβεβαιώνει πως αν η κρατική καταστολή επιβληθεί, δεν θα γκρινιάξει καθόλου, βλέπε περσινό Οκτώβρη, πορεία ενάντια στα γραφεία της ΧΑ.

Ντάξει έκραξες και για σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, θα σου το κολήσουν το επαναστατικό ένσημο μικρουλη εαακίτη...
teo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό emma.d » Σάβ, 11 Οκτ 2014 9:55 pm

Aν είναι να μιλάμε για πραγματική επανάσταση πρέπει να την ορίσουμε πρώτα. Άν εννοείς να γίνει κυβέρνηση η αντιπολίτευση, τότε ναι καμία σχέση δεν έχουν. Και λέω για εκείνους, έναν-έναν ξεχωριστά, που αναφέρεις, για μένα είναι λάθος η γενίκευση σου περί αυτούς και λοιπούς.
emma.d

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Σάβ, 11 Οκτ 2014 11:34 pm

Αγαπαω φοιτητικο συλλογο Πολ. Μηχ. ΕΜΠ.

Εκει οπου τρομοκρατες που τυγχανει να εχουν αναρχικη ιδεολογια ανακηρυσσονται "ενοπλοι αγωνιστες" (κατι μεταξυ αγωνιστων του 1821 και αντιστασιακων του '40 το διχως αλλο), και οπου αρρενιτες και εαακιτες βγαζουν εξω την αγωνιστικοτητα και την επαναστατικοτητα τους και τις μετρανε για να δουνε ποιος τις εχει μεγαλυτερες...
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό batistuldo » Σάβ, 11 Οκτ 2014 11:42 pm

Επαναστατηστε τωρα που ειστε προπτυχιακοι γιατι μετα στα Λονδινα και στας Αμερικας (λογω μεταπτυχιακων), δεν επιτρεπονται αυτα...

ΥΓ. Ονοματα και υποληψεις δεν θιγω
batistuldo

Έτος εισαγωγής: 2001

Δημοσίευσηαπό epicas » Κυρ, 12 Οκτ 2014 1:37 am

Spoiler: show
τουλαχιστον εγω βαζω το spoiler μου...
οπαςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό Nysta » Κυρ, 12 Οκτ 2014 1:53 am

@teo, το να αποκαλείς κάποιον που διαφωνείς ''μικρούλη'' δείχνει υποσυνείδητα κατάλοιπα, ο φροϋδισμός θα σε κατατοπίσει κατάλληλα,

@sceptic Ο σύλλογός μας έχει μάθει να θρέφει κόσμο με οράματα και υποσχέσεις υπεύθυνων δυνάμεων, αριστερά και δεξιά. Το να αναζητάς μια λύση που θα σπάει αυτή τη μονοτονία και θα φέρνει αποτέλεσμα πολλοί το λένε φλυαρία και μικροπολιτική. Αν τους ακούγαμε μέχρι τώρα θα είχανε κοπεί μια σειρά από παροχές στη σχολή μας, με τα συγγράμματα να έρχονται πρώτα από όλα. Αν παραδέχομαι κάτι είναι ότι όταν αυτή η κουβέντα μένει στο mqn και μετά τη βαφτίζουμε και κουβέντα του συλλόγου, όχι μόνο είναι βαρετή αλλά πάει και ενάντια στις διαδικασίες του συλλόγου(που είναι ο merde να τη κλασική χολή). Εμείς προτιμούμε να είμαστε γκρινιάριδες παρά απογοητευμένοι και μουγγοί, ειδικά απέναντι σε καθηγητές και κοσμήτορες που το παίζουνε αντάρτες.
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Κυρ, 12 Οκτ 2014 3:07 am

Αγαπάω φοιτητικό σύλλογο πολ. μηχ. για:
α) τους αυτόκλητους αμύντορες της αριστεράς και της επανάστασης. Από το διψήφιο αριθμό τεταρτοδιεθνιστών μέχρι το μποζόνιο του Χιγκς χωράει πολλή διάσπαση.
β)τους τυπάδες με τις random απολίτικες τρολλιές που είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να συγκροτήσουν σε σκέψη
γ) τους τυπάδες που έχουν κάπου φακελωμένα τα ΑΦΜ μας

@emma.d
(η μόνη που απάντησε πολιτικά)
Τεράστια κουβέντα το τι ορίζει κανείς ως επανάσταση και τι όχι. Το τι μπορεί αυτή να περιλαμβάνει και τι όχι σίγουρα επαφίεται και στις πολιτικές αναφορές του καθενός, αλλά μία κοινή συνισταμένη νομίζω υπάρχει.
Στο βαθμό, λοιπόν, που συμφωνούμε ότι στην επανάσταση συμβάλλεις με το να δημιουργείς μία κουλτούρα (ιδεολογική, πολιτική, πολιτισμική κ.ο.κ) ηγεμονίας, με το να γίνεσαι κοινωνός και φορέας της κουλτούρας αυτής στον κοινωνικό σου χώρο (σωματείο, σχολή κ.ο.κ.), με το να στήνεις αντιπαραδείγματα και όψεις της ελεύθερης κοινωνίας του αύριο στο σήμερα, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι από όλα αυτά συμβάλλει μία πράξη αντάρτικου που κινείται απλά στη σφαίρα του κεντρικοπολιτικού και του συμβολικού επιπέδου.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτές οι πρακτικές γειώνονται στην κοινωνία και στα πληττόμενα στρώματα και, εν τέλει, πόσο τακτικά σωστό είναι (αν τους θεωρήσουμε κομμάτι του ευρύτερου "κινήματος") να κάνεις τα δικά σου και να αφήνεις απροστάτευτο και "εκτεθειμένο" το υπόλοιπο κίνημα στην κρατική καταστολή.
Δε χρειάζεται καν να μιλήσουμε για αυτό τον έρμο τον Μαρξ που αντιλαμβάνεται το κεφάλαιο ως σχέση και όχι ως ποσότητα, που σημαίνει πως το να σκοτώσεις και πέντε δέκα εφοπλιστές δεν έχει και κανένα αποτέλεσμα στο πού γέρνει η ζυγαριά των ανισοτήτων.
Ας μην ξεχνάμε ότι για μια αριστερή/επαναστατική/εναλλακτική ηγεμονία παλεύουμε και όλα πρέπει να τα κρίνουμε με βάση αυτό.

@Nysta
Προσπάθησες, τουλάχιστον, να μιλήσεις πολιτικά.
Γιατί δε σου βγήκε: Γιατί είναι λάθος να συγκροτείς τη σκέψη σου, ετεροκαθοριζόμενος από την υπόλοιπη αριστερά. Η αντίθεση δε φτιάχνει θέση από μόνη της. Αν υπερασπίζεσαι τους "ένοπλους αγωνιστές" δεν το κάνεις επειδή ο συριζαίος του φόρουμ δεν τους στηρίζει.

Υ.Γ. Η κριτική μου, νομίζω έγινε σαφές, έγκειται στο ότι δε γίνεται να τους αντιμετωπίζουμε ως κομμάτι του κινήματος. Προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του οποιουδήποτε οι ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και η αξιοπρέπεια.
@Shi: αν το διαβάζεις αυτό μην απορείς. Ο χρόνος περνάει και ωριμάζουμε :P
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό gousia » Κυρ, 12 Οκτ 2014 3:17 am

Συναδελφε γραφεις συγκινητικα ωραια.Επειδη εχω αυπνιες μπορεις να μου αφιερωσεις μια ριμα που να εχει μεσα τη φραση "αριστερη ηγεμονια" ?
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες