Συζήτηση περί Νοεμβρίου του '73

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Τι πραγματικά συνέβη το Νοέμβριο του ’73??

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Τρί, 12 Νοέμ 2013 10:01 pm

Μα... εγώ μιλούσα για την ιστορία περι ενός παιδιού που βρισκόταν στην πύλη όταν μπήκε το τανκ και το πάτησε και το σκότωσε επι τόπου (έτσι λέει η ιστορία που αναφέρομαι). Μπορεί και να κάνω και λάθος και να είναι αληθινό περιστατικό... είναι;
Προφανώς η Πέπη Ρηγοπούλου βρίσκεται ακόμα μαζί μας αφού αρθρογραφεί ή κάνω λάθος;
Αυτή η ιστορία για τον θανόντα που σου αναφέρω μας την έλεγε ένας καθηγητής όταν βρισκόμουν στο δημοτικό.
Εσύ που είσαι βαθύς γνώστης των γεγονότων πες μου και σε εμένα πριν κλάψεις ή γελάσεις... (η ειρωνία περισσεύει βλέπω)
1) Όντως σκοτώθηκε κάποιο παιδί με αυτό τον τρόπο;
2) Γιατί κάποιοι προσπαθούν να βάλουν πολιτική ταμπέλα στην εξέγερση του πολυτεχνείου;
3) "Η φενάκη της θολής μεταπολίτευσης έθρεψε τη μνημονιακή υποτέλεια και τη νεοναζιστική βαρβαρότητα"... τώρα εσύ τί κατάλαβες απο αυτό; Εξήγησέ μου κι εμένα που είμαι του Δημοτικού...
4) Ποιός είναι ο Φαήλος;
5) Γιατί είσαι τόσο δυσκοίλιος και έτοιμος να κράξεις;
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Re: Συζήτηση περί Νοέμβριου του '73

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Τετ, 13 Νοέμ 2013 11:43 am

Δεν έχω καμία όρεξη να ειρωνευτώ ή να κράξω κανένα χρήστη, απλώς θεωρώ ότι καλό είναι να γνωρίζουμε πέντε πράγματα για ιστορικά γεγονότα και όχι να συζητάμε με όρους αστικών μύθων… Καθένας μπορεί να λέει ό,τι νομίζει, ότι μαζί με τα τανκς μπήκαν και ορκς ή δεν ξέρω τι άλλο. Και ο δάσκαλός σου από το δημοτικό επίσης. Αφού όμως βρισκόμαστε πια στο πολυτεχνείο και όχι στο δημοτικό έχεις τη δυνατότητα να ψάξεις τι ισχύει για ό,τι αναρωτιέσαι.
Για το ποιοι σκοτώθηκαν και πώς, υπάρχουν λεπτομέρειες στο πόρισμα Τσεβά που έχει αναρτήσει ο lybe στην προηγούμενη σελίδα. Το πραγματικό περιστατικό στο οποίο εγώ αναφέρομαι είναι η ιστορία της Πέπης Ρηγοπούλου που της καταπλάκωσε τα πόδια η καγκελόπορτα κατά την εισβολή.
Στο κείμενο που ανέβασα προηγουμένως, αναφέρονται πολλά για την προσπάθεια εκμετάλλευσης/απαξίωσης του Πολυτεχνείου, κοίτα τις επτά τελευταίες σειρές και δε νομίζω να μην καταλάβεις.
Με την ευκαιρία, στο χώρο του κάτω πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού υπάρχει πλήθος εκθέσεων ιστορικών ντοκουμέντων και μαρτυριών.
Το προτείνω σε όλους.
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Συζήτηση περί Νοεμβρίου του '73

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Τετ, 13 Νοέμ 2013 2:25 pm

βρε παιδιά βάλτε 1 σωστό τόνο στον τίτλο...
Ολοκληρωμένος Τύπος

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Κυρ, 17 Νοέμ 2013 6:26 pm

Άντε ας ευχηθούμε και φέτος οι φωτισμένοι επαναστάτες που λόγω ιδεολογικού βάθους, πλάτους και ύψους καίνε την Ελληνική σημαία έξω απο το Πολυτεχνείο και πετάνε μολότωφ στους "μπάτσους" βάζοντας έτσι το λιθαράκι τους για μία καλύτερη Ελλάδα να μην σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό zetavar » Δευτ, 18 Νοέμ 2013 12:14 am

Jason_ab έγραψε:Άντε ας ευχηθούμε και φέτος οι φωτισμένοι επαναστάτες που λόγω ιδεολογικού βάθους, πλάτους και ύψους καίνε την Ελληνική σημαία έξω απο το Πολυτεχνείο και πετάνε μολότωφ στους "μπάτσους" βάζοντας έτσι το λιθαράκι τους για μία καλύτερη Ελλάδα να μην σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο.

Να ποια "βόδια" φέρανε την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση...θα πρεπε να ντρέπεσαι για αυτά που γράφεις. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τις μικροπρέπιες που έχω διαβάσει εδώ μέσα από "μικρούς ανθρωπάκους" σαν και του λόγου σου, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι πριν γράψεις.
"Κι αν βρίσκομαι μες σε συμφορές, ωστόσο η παιδεία μου με έκανε ελεύθερο"
zetavar

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Δευτ, 18 Νοέμ 2013 1:02 am

zetavar έγραψε:
Jason_ab έγραψε:Άντε ας ευχηθούμε και φέτος οι φωτισμένοι επαναστάτες που λόγω ιδεολογικού βάθους, πλάτους και ύψους καίνε την Ελληνική σημαία έξω απο το Πολυτεχνείο και πετάνε μολότωφ στους "μπάτσους" βάζοντας έτσι το λιθαράκι τους για μία καλύτερη Ελλάδα να μην σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο.

Να ποια "βόδια" φέρανε την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση...θα πρεπε να ντρέπεσαι για αυτά που γράφεις. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τις μικροπρέπιες που έχω διαβάσει εδώ μέσα από "μικρούς ανθρωπάκους" σαν και του λόγου σου, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι πριν γράψεις.

Πραγματικα δεν βλεπω γιατι θιγεσαι... Εκτος και ειναι και δικια σου συνηθεια να καις ελληνικες σημαιες και να πετας μολοτοφ...
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Δευτ, 18 Νοέμ 2013 1:39 am

ScepticEngineer έγραψε:Πραγματικα δεν βλεπω γιατι θιγεσαι... Εκτος και ειναι και δικια σου συνηθεια να καις ελληνικες σημαιες και να πετας μολοτοφ...

σε βρίσκω πολύ σκεπτικό μπόι. όπως το είχε εύστοχα θέσει ο αρθρωμένος κάποτε
επίσης, όπως θα δεις εδώ γενικά η βία φέρνει βία και όσο πάει βελτιώνεται και το σημάδι. άρα ας μην στοχοποιηούμε μόνο το χέρι από το οποίο φεύγει η μολότοφ. πού και πού ας κοιτάμε και μερικά δεύτερα (σε πρώτη φάση) πιο πριν. ίσως βρούμε τους ηθικούς αυτουργούς.
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Δευτ, 18 Νοέμ 2013 2:21 am

koutsou-bilo έγραψε:
ScepticEngineer έγραψε:Πραγματικα δεν βλεπω γιατι θιγεσαι... Εκτος και ειναι και δικια σου συνηθεια να καις ελληνικες σημαιες και να πετας μολοτοφ...

σε βρίσκω πολύ σκεπτικό μπόι. όπως το είχε εύστοχα θέσει ο αρθρωμένος κάποτε
επίσης, όπως θα δεις εδώ γενικά η βία φέρνει βία και όσο πάει βελτιώνεται και το σημάδι. άρα ας μην στοχοποιηούμε μόνο το χέρι από το οποίο φεύγει η μολότοφ. πού και πού ας κοιτάμε και μερικά δεύτερα (σε πρώτη φάση) πιο πριν. ίσως βρούμε τους ηθικούς αυτουργούς.

Δεν αμφισβητω ουτε στιγμη την βαρβαροτητα της αστυνομιας. Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν τυποι που εχουν κανει τη βια χομπυ. Τυποι που πανε στις πορειες για να ξεδωσουν πετωντας μολοτοφ, οπως ακριβως παει ενας καφρος στο γηπεδο για να πεταξει αναπτηρες. Δεν ξερω αν το εχεις προσεξει, αλλα οι τυποι που τις πετανε δεν περιμενουν ποτε θα τους ριξουν δακρυγονα οι ΜΑΤατζιδες για να βγαλουνε τα συνεργα απο την τσαντα, να κατσουνε κατω και να τις φτιαξουν, ωστε να τις ριξουν σαν απαντηση στη βια της αστυνομιας. Τις εχουνε ετοιμες απο καιρο στο σακιδιο γιατι θα τις ριξουν ετσι και αλλιως, με δακρυγονα η χωρις. Επισης καλο ειναι εκτος απ'το να καταδικαζεις τους ηθικους αυτουργους του σπορ "πεταγμα μολοτοφ" να καταδικασεις επιτελους και τους φυσικους αυτουργους.
Σε οτι εχει να κανει με το καψιμο της σημαιας, διαφωνω καθετως, οριζοντιως και πλαγιως (βασικα αγανακτω, μη oντας διεθνιστης :P )ακριβως επειδη οι τυποι που την καινε, δεν καινε ενα κομματι πανι, αλλα αυτο που συμβολιζει.
“I’m sowing the seeds,

This thorn in my side

Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό giorikas » Δευτ, 18 Νοέμ 2013 3:49 am

Επειδη ομως φιλε περα απο αυτους που εχουν κανει τη βια χομπυ υπαρχουν και αυτοι που την κανουν επαγγελμα (και αναφερομαι τοσο στα ματ οσο και τους μυστικους της αστυνομιας μεσα στους μπαχαλακηδες που υποκινουν τετοιες ενεργειες) φυσικα και θα καταδικασω τους φυσικους αυτουργους που αμαυρωνουν την εννοια της πορειας αλλα πρωτιστως και κυρια τους βαλτους της αστυνομιας. Οι αλλοι ειναι ζωα κ ακολουθουν. Οι κρυφοι αστυνομικοι εκτελουν εντεταλμενη υπηρεσια οταν καινε τη σημαια... Για σκεψου και αυτο κι μετα πες μου αν οι γνησιοι μπαχαλακηδες ειναι τοσο επικινδυνοι... Και πριν βιαστεις να με πεις συνομωσιολογο για τα περι κρυφης αστυνομιας,να σου πω πως περα απο τα απειρα φωτορεπορταζ π τ επιβεβαιωνουν , το χω ακουσει με τα αυτια μου απο γνωστο μ αστυνομικο π ειχε το θρασος η την ηλιθιοτητα να το παραδεχτει...
giorikas

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Δευτ, 18 Νοέμ 2013 4:55 am

giorikas έγραψε:Επειδη ομως φιλε περα απο αυτους που εχουν κανει τη βια χομπυ υπαρχουν και αυτοι που την κανουν επαγγελμα (και αναφερομαι τοσο στα ματ οσο και τους μυστικους της αστυνομιας μεσα στους μπαχαλακηδες που υποκινουν τετοιες ενεργειες) φυσικα και θα καταδικασω τους φυσικους αυτουργους που αμαυρωνουν την εννοια της πορειας αλλα πρωτιστως και κυρια τους βαλτους της αστυνομιας. Οι αλλοι ειναι ζωα κ ακολουθουν. Οι κρυφοι αστυνομικοι εκτελουν εντεταλμενη υπηρεσια οταν καινε τη σημαια... Για σκεψου και αυτο κι μετα πες μου αν οι γνησιοι μπαχαλακηδες ειναι τοσο επικινδυνοι... Και πριν βιαστεις να με πεις συνομωσιολογο για τα περι κρυφης αστυνομιας,να σου πω πως περα απο τα απειρα φωτορεπορταζ π τ επιβεβαιωνουν , το χω ακουσει με τα αυτια μου απο γνωστο μ αστυνομικο π ειχε το θρασος η την ηλιθιοτητα να το παραδεχτει...

Καθολου συνομωσιολογος αφου η υπαρξη προβοκατορων/μυστικων της αστυνομιας ειδικα στο χωρο της αριστερας ειναι γενικα γνωστη σε ολους, εκτος απο αυτους που δεν θελουν να τους δουν. Απο κει και περα ομως, βλεπω μια ταση να ριχνουμε τις ευθυνες για οτιδηποτε αμαυρωνει τον πολιτικο μας χωρο (της αριστερας στην προκειμενη περιπτωση), στους προβοκατορες γενικως και αοριστως (με ελαχιστες εξαιρεσεις περιπτωσεις με στοιχεια). Σε λιγο ορισμενοι θα προσπαθουν να μας πεισουν οτι η δραση του αντεξουσιαστικου χωρου περιοριζεται σε φιλοσοφικες κουβεντες στα στεκια τους. Και εγω φυσικα καταδικαζω τη δραση των προβοκατορων, αλλα δεν εθελοτυφλω. Μπαχαλακηδες υπαρχουν μπολικοι στο χωρο της αριστερας ευρυτερα οπως και της δεξιας -ακροδεξιας κυριως- και αυτο ειναι γεγονος επισης.
“I’m sowing the seeds,

This thorn in my side

Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση