Αδυνατώ να βρω τι δεν καταλαβαίνεις. Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από ότι περιγράφεις. Διάβασα τι ανέβηκε και τη συζήτηση που ακολούθησε, και οι αντιδράσεις κάποιων συναδέλφων με οδήγησαν, αφορμώμενο από την ιδεολογία μου όπως λες, σε αυτά τα απαξιωτικά σχόλια. Δεν μπορώ να σχολιάσω διαφορετικά άτομα 20-25 χρονών που σπουδάζουν και δεν αντιλαμβάνονται την αξία της ζωής. Και δεν είναι επίκληση στο συναίσθημα αυτό όπως ο/η πολιτικός αναλυτής-εγκέφαλος shi νόμιζε ενώ πανηγύριζε για τις δύο δολοφονίες. Το δικαίωμα στη ζωή είναι το θεμελιωδέστερο ανθρώπινο δικαίωμα, από το οπόιο μάλιστα απορρέουν και όλα τα υπόλοιπα, καθώς προφανώς αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη να είσαι ζωντανός για να μπορείς να απολάυσεις το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, της εργασίας, της παιδείας κοκ.
Αν τώρα θεωρείς πως κάθε συζήτηση που δεν έχει μια αναφορά σε μια «ιστορική» μελέτη που έχει κατακλύσει το ιντερνετ και μπάζει από παντού, είναι συζήτηση καφενειακού επιπέδου, τότε μάλλον είμαι καφενειακός τύπος που χρησιμοποιεί επιχειρήματα τύπου: «οι σκατάδες οι πολιτικοί φταίνε για όλα» (αλήθεια, που το είδες αυτό?)
Το αστείο όμως δεν είναι το κείμενο, προφανώς και μπορεί να έχει επαφή με τη πραγματικότητα. Το πιο αστείο είναι που ξαφνικά μαζεύτηκαν εδώ όλοι οι διδάκτορες στην συγκριτική ιστορία, και με ύφος νομπελιστών, εβγάλαν και το πόρισμα: Αφού η μελέτη-ευαγγέλιο λέει ότι κατά 99.9% κάθε τρομοκρατικό χτύπημα που αποδίδεται στην ακροαριστερά είναι στη πραγματικότητα προβοκάτσια του ακροδεξιού παρακράτους, είναι πασιφανές πως τα προχθεσινά είναι άλλη μια επιβεβαίωση της παραπάνω
νομοτέλειας. Άλλωστε εδώ και καμιά βδομάδα αμά βγεις έξω μυρίζει έντονα Ιταλία του ’70.

Το ότι έχουν αλλάξει βέβαια όλες οι παράμετροι που επηρεάζουν τόσο τη κατασκευή της προβοκάτσιας , όσο και τη διάδοση μιας πληροφορίας (ταχύτητα μετάδοσης,
μέσα μετάδοσης, πλήθος κόσμου που μπορεί να καταγράψει και να διαδόσει την είδηση,
πλήθος κόσμου που έχει πρόσβαση στην ενημέρωση και μάλιστα την ανεξάρτητη, καλύτερο επίπεδο μόρφωσης πομπών και δεκτών κλπ) από την Ιταλία του ’70 στην Ελλάδα του ’13 μας αφήνει αδιάφορους. Άσχετα με το ότι η προβοκάτσια έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με την επικοινωνία ενός συμβάντος προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις –άρα πόσο εύκολα στήνεται μια προβοκάτσια στην Ελλάδα του ’60 και την Ιταλία του ’70, και πόσο εύκολα το ’13?
Στη συνέχεια έχουμε το κείμενο του Βαξεβάνη. Ας ανέβει λοιπόν και ένα του Φαήλου Κρανιδίωτη, ένα του Θανάση Χειμωνά και ένα του Μιμάκου-Παύλου Χαικάλη-Μπαλαφούτη να έχουν όλα τα κόμματα έναν εκπρόσωπο. Γιατί δεν νομίζω να είναι κρυφή η σχέση Βαξεβάνη-ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Κόκκινου. Στο πως ο Βαξεβάνης κατάφερε να καταγράψει ότι ακούγεται στα καφενεία σαν επιχείρημα υπέρ της προβοκάτσιας και στην ουσία να την κατασκευάσει κιόλας γράφοντας ένα ευαγγέλιο για όσους θέλουν σώνει και ντε να διατηρήσουν το μύθο περί ακροαριστερών-αγγελικών ψυχών (που θυμίζουν λίγο: τους δίδυμους πύργους τους έριξαν οι εβραίοι/αμερικανοί/ελοχίμ γιατί μόνο αυτοί θα ωφελούνταν από....) αναφέρθηκε ο jason_ab , αλλά μάλλον αυτό το κείμενο δεν είναι καφενειακού επιπέδου γιατί το επικρότησε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Oxydo.
Όσοι θεωρείτε ότι υπάρχει "κομμουνιστικός δάκτυλος" πίσω από τις πρόσφατες δολοφονίες, φέρτε αποδείξεις και αφήστε τις μαλακίες και τους υπαινιγμούς
Αυτός τώρα ο άνθρωπος, αποκαλεί τους υπόλοιπους σκουπίδια και βλάκες. Γιατί δεν φέρνεις εσύ αποδειξείς ότι υπάρχει “μη-κομμουνιστικός” δάχτυλος και να αφήσεις τις "μαλακίες και τους υπαινιγμούς"? Ή οι αποδείξεις σου είναι τα ιστορικά σου στοιχεία από ένα κείμενο που βρήκες??? Σοβαρά??
Προσωπικά, δεν θεωρώ απίθανο κανένα ενδεχόμενο. Υπάρχουν άρρωστα μυαλά που μπορεί να οργάνωσαν τέτοιο σκηνικό για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, υπάρχουν και άρρωστα μυαλά που μπορεί να πήραν το όπλο για να καθαρίσουν φασίστες. Και τέτοια σκηνικά υπάρχουν. Όταν μαζεύονται οι συνδεσμίτες και μαχαιρώνονται στα πλευρά, είναι κάποια προβοκάτσια? ή είναι απλά ψυχοπαθείς που χαίρονται με το πόνο και το αίμα του άλλου? Κι αν τώρα πέφτω στο (5) του Βαξεβάνη και απλά δεν θέλω να σκοτώνεται κόσμος, τότε χαίρομαι ειλικρινά που είμαι τόσο χαζός και ο δαιμόνιος Βαξεβάνης μου έκανε ψυχογράφημα χωρίς καν να με γνωρίζει. Αλλά όσο η πρώτη ερώτηση που θέτει ο καθένας στο εαυτό του είναι το "ποιός ωφελείται από το γεγονός" και όχι το "ποιός χάνει", θεωρώ ότι θα χάνουμε το δάσος. Και τα περισσότερα κείμενα που έχουν ανέβει μέχρι στιγμής απαντούν στο πρώτο και όχι στο δεύτερο ερώτημα.