Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό agnwstos x » Δευτ, 11 Ιουν 2012 9:36 pm

Reporter έγραψε:
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι οι άλλοι δεν έχουν διάθεση να υπερασπιστούν κάποια πράγματα με την ίδια θέρμη. Απλά ίσως να μην έχουν διάθεση να αφυπνίσουν τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά του καθενός (που φάνηκαν πολύ καθαρά από τότε που άρχισα εγώ να γράφω), καθώς και τον απαιτούμενο χρόνο να αντιπαρατεθούν με τον εκάστοτε οχετό που θα εξαπολυθεί σε κάθε φόρουμ. Όλα αυτά βέβαια μαζί με την επισήμανση οτι έχει μεγαλύτερη σημασία να προπαγανδίζεις αυτά που πιστεύεις live και στα πλαίσια κινητοποιήσεων, παρά σε ένα φόρουμ...Παρόλο που εγώ γράφω σε φόρουμ δεν μπορώ να αρνηθώ τη σημασία της προηγούμενης διαπίστωσης....

Αφού λοιπόν θεωρείς ότι οι άλλοι "Απλά ίσως να μην έχουν διάθεση να αφυπνίσουν τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά του καθενός" τότε γιατί συνεχίζεις και αναρτάς ποστ-σεντόνια ενάντια στην υπόλοιπη αριστερά?Οργανώσου στην ΚΝΕ(αν δεν τον χεις κάνει ήδη) και άσε τους αντικομμουνιστές(στους οποίους εντάσεις και αριστερούς που διαφωνούν με το κκε παρεμπιπτόντως)

Reporter έγραψε:
κάνεις λάθος....Είχε μπει στα ψηφοδέλτια ,που εμφανίζονταν και στην επίσημη ιστοσελίδα του συ.ριζ.α , και μετά το θόρυβο που σηκώθηκε στα διάφορα αριστερόστροφα μπλογκς αλλάξαν τα ψηφοδέλτια την ίδια νύχτα...Άλλο τι λέει τώρα αυτός για να προστατέψει (κατά παραγγελία του δηκκι) τον συ.ριζ.α.....Ψάξτο..Δεν λέω ψέμματα...Επίσης δεν είπα ποτέ οτι τα δικά μου ποστ τον πέταξαν έξω... Το να μου προσδίδεις τέτοιου είδους ''μεγαλομανή'' αφέλεια είναι λίγο προπαγάνδα επί προσωπικού...

Και να έγινε όπως τα λες(που αμφιβάλω) έχει και τόση σημασία πια?Εκεί πάει και το χιουμοριστικό μου σχόλιο για τη ΝΔ(ότι είναι λιγάκι φθηνή αυτού του τύπου η προπαγάνδα).Δεν σε κατηγόρησα ούτε για αφέλεια ούτε για μεγαλομανία...

Reporter έγραψε:Το τι έχουν γράψει κατά καιρούς σε κάποιο κεφάλαιο σε κάποιο βιβλίο τους δεν αναιρεί την γενική τους κατεύθυνση...Και αυτή συνίσταται στην προπαγάνδιση της ταξικής συνεργασίας, ενώ οι πολιτικοί υποκριτές που τους ακολουθούν τη μια ζητάνε συνεργασία και την άλλη χασκογελάνε με τα ευφυολογήματά τους ,που παρουσιάζουν τους κομμουνιστές ως γραφικούς τύπους που ξέχασαν να πεθάνουν...

Πάλι γενίκευση?Ποιοι είναι "αυτοί" και ποια η "γενική" τους κατεύθυνση?Ο Ζίζεκ δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις απόψεις και μάλιστα κατακρίνει το ρεύμα που τις έχει υιοθετήσει(Νέγκρι,Γκορζ κλπ).Εφόσον δεν γνωρίζεις τι λέει και τον έμαθες απλά και μόνο επειδή στήριξε το Συριζα δεν σημαίνει πως δεν είναι κομμουνιστής και δεν μπορείς να τον κρίνεις από ένα αναξιόπιστο κείμενο που σπεκουλάρει άσχετα πρόσωπα...

Όσο για το "ξέχασαν να πεθάνουν" αναφέρεται στην ηγεσία του ΚΚΕ η οποία μόνο με τον κομμουνισμό δεν έχει σχέση (αλλά εσύ ταυτίζεις τους κομμουνιστές μονάχα με το κκε)
agnwstos x

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 11 Ιουν 2012 9:42 pm

ingenieurin26 έγραψε:Αυτό που θέλει να πει ο Lybe33 είναι ότι υπάρχει μια εσκεμμένη ίσως απουσία της συγκεκριμένης ναιολαίας κόμματος από το forum και στις συζητησεις για τα μαθήματα και στα πάρτυ που κάνουμε. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι, αλλά χτυπάει πιο πολύ γιατί δεν έχουν δικό τους site σαν τους "άλλους". Σορυ, για το οφφτοπικ, εχει πιο πολύ πλάκα να λέμε και καμιά αλήθεια για τα πράγματα της σχολής που και που. :D

Δε νομίζω οτι έχουν κάτι με το συγκεκριμένο φόρουμ...Και δε νομίζω οτι απέχουν συνολικά από τις συζητήσεις....Τώρα δεν θα μπω στη διαδικασία να σου πω ο τάδε είναι μέλος της νεολαίας και είχε εχθές απορία για το G.S.I :lol: :lol:

lybe33 έγραψε:Προσωπική γνώμη: ''μερικοί εγκελαδίτες συμμετέχουν στο φόρουμ-> φόρουμ=εγκέλαδος'' είναι συλλογιστική παλιού καλού μαρξισμού από το 1917, η επιστήμη προχωράει

Η αναγωγή που κάνεις δε νομίζω οτι βοηθάει στη συζήτηση.....Παλιά που έγραφε συχνότερα και ο gandalf, κι εγώ είχα την αίσθηση οτι το φόρουμ το κινούν κυρίως εγκελαδίτες....

lybe33 έγραψε:Απλώς μην μονοπωλείς το τόπικ με επαναλαμβανόμενες απόψεις. Τα κείμενα που παραθέτεις έχουν λίγο πολύ ως βασικό στοιχείο τη ''διαχειριστική λογική του συριζα'' ή ''το πως ο συριζα υπηρετεί το σύστημα''...Εγώ προφανώς διαφωνώ, αλλά μια θεμελιακή διαφορά του χώρου του συριζα με αυτόν του κκε δε νομίζω ότι ενδιαφέρει πολύ κόσμο στο φόρουμ (αν τους ενδιέφερε θα έγραφαν)!
Πλαφόν δεν υπάρχει, γράψε ελέυθερα (αλλά κριτικά)!

Ε, τώρα τι να πω...Δυστυχώς πέφτεις στη λογική των υποδείξεων....Επίσης για δες το κείμενο που ανέβασες κι εσύ για το τι είναι πολιτική μάχη....Είχε μέσα πολλή προπαγάνδα και διαστρέβλωση των θέσεων του κκε που μόνο στο μέγκα βλέπεις...π.χ οτι το κκε ισχυρίζεται οτι αν βγει ο συ.ριζ.α θα έχουμε άναρχη πτώχευση...Αυτό το είδα στο κείμενο που ανέβασες και στο μεγκα...ποτέ το κκε δεν είπε οτι η άναρχη χρεωκοπία θα είναι έργο του συ.ριζ.α. Πιθανή εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης θα είναι...Θα μπορούσα να σχολιάσω παράγραφο παράγραφο το κείμενο αλλά επειδή είδα οτι δεν υπάρχει διάθεση για διάλογο προτίμησα απλά να ανεβάσω ένα σεντονάκι απο ριζοσπάστη...Για τροφή στην αντιπαράθεση...
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 11 Ιουν 2012 9:48 pm

agnwste μην έχεις την αίσθηση οτι είσαι ο μόνος που διαβάζεις στο φόρουμ. Κι εγώ διαβάζω κατά καιρούς αναλύσεις του ζίζεκ και το συμπέρασμά μου για το κατα που το πάει είναι αυτό...Αρέσει δεν αρέσει....Επίσης σα να μου φαίνεται οτι η ολη συζήτηση συνίσταται σε προσπάθεια να παραδειγματιστώ από τους φίλους μου και να σταματήσω να γράφω και εγώ...Εξαιρώ την ingenieurin26
Reporter

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 11 Ιουν 2012 9:51 pm

Κάνε ένα χρόνο υπομονή να τελειώσω κι εγώ να μην έχεις καμία αίσθηση περί κίνησης του φόρουμ :roll:
Τώρα για τα υπόλοιπα δεν κάνω καμία υπόδειξη, τη γνώμη μου λέω...Κριτικός διάλογος με σεντόνια απ'το ριζοσπάστη (διαλεκτική μηδέν) δε γίνεται, γιατί τα άρθρα του είναι διατύπωση γενικής αλήθειας παρά προβληματιμοί και ερωτήματα....Διάλογος γίνεται όταν υπάρχουν πράγματα να ειπωθούν, ενω το κκε έχει εγκαταλείψει το ματς (ο μαρξισμός του είναι ''ολοκληρωμένος'' κατά μία έννοια).
End of transmission από εμένα!
3e30cd4b-2d67-4cea-8f5b-7d37fd619794.jpg
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό agnwstos x » Δευτ, 11 Ιουν 2012 9:53 pm

Reporter έγραψε:agnwste μην έχεις την αίσθηση οτι είσαι ο μόνος που διαβάζεις στο φόρουμ. Κι εγώ διαβάζω κατά καιρούς αναλύσεις του ζίζεκ και το συμπέρασμά μου για το κατα που το πάει είναι αυτό...Αρέσει δεν αρέσει....Επίσης σα να μου φαίνεται οτι η ολη συζήτηση συνίσταται σε προσπάθεια να παραδειγματιστώ από τους φίλους μου και να σταματήσω να γράφω και εγώ...Εξαιρώ την ingenieurin26

Αυτούς τους φίλους σου τους υποστηρίζεις γιατί δεν τους ενδιαφέρει να "αλλάξουν τον αντικομμουνισμό του καθένα".Άρα θεωρείς ότι σε αυτό το σαιτ παίζει γενικά αντικομμουνισμός.Γι αυτό και αναρωτιέμαι γιατί ποστάρεις κείμενα συγκεκριμένου χαρακτήρα συνεχώς?Είσαι πιο υπομονετικός ή έχεις μεγαλύτερη πειθώ από αυτούς?Μη λες ότι θελουν να σε φιμώσουν και κάποιοι τώρα,έλεος :lol: :lol:
agnwstos x

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 11 Ιουν 2012 10:08 pm

lybe33 έγραψε:Κάνε ένα χρόνο υπομονή να τελειώσω κι εγώ να μην έχεις καμία αίσθηση περί κίνησης του φόρουμ :roll:
Τώρα για τα υπόλοιπα δεν κάνω καμία υπόδειξη, τη γνώμη μου λέω...Κριτικός διάλογος με σεντόνια απ'το ριζοσπάστη (διαλεκτική μηδέν) δε γίνεται, γιατί τα άρθρα του είναι διατύπωση γενικής αλήθειας παρά προβληματιμοί και ερωτήματα....Διάλογος γίνεται όταν υπάρχουν πράγματα να ειπωθούν, ενω το κκε έχει εγκαταλείψει το ματς (ο μαρξισμός του είναι ''ολοκληρωμένος'' κατά μία έννοια).
End of transmission από εμένα!
3e30cd4b-2d67-4cea-8f5b-7d37fd619794.jpg

Σέβομαι οτι δεν θες να καείς στο φόρουμ γι αυτό δεν έχω διάθεση να συνεχίσω...Απλά νομίζω οτι γενικότερα έχω δείξει οτι έχω διάθεση να γράψω την δική μου άποψη...Εσύ έκανες παράθεση κειμένων και αφού δεν συζητούσες έκανα το ίδιο ,απλά και μόνο να απαντήσω (όσο γινόταν) στις ανακρίβειες του κειμένου που ανέβασες...

agnwstos x έγραψε:υτούς τους φίλους σου τους υποστηρίζεις γιατί δεν τους ενδιαφέρει να "αλλάξουν τον αντικομμουνισμό του καθένα".Άρα θεωρείς ότι σε αυτό το σαιτ παίζει γενικά αντικομμουνισμός.Γι αυτό και αναρωτιέμαι γιατί ποστάρεις κείμενα συγκεκριμένου χαρακτήρα συνεχώς?Είσαι πιο υπομονετικός ή έχεις μεγαλύτερη πειθώ από αυτούς?Μη λες ότι θελουν να σε φιμώσουν και κάποιοι τώρα,έλεος

Διάθεση ετερόκλητου αντικομμουνισμού υπάρχει γενικότερα στην κοινωνία...Δεν έχω μεγαλύτερη πειθώ, ούτε είμαι πιο υπομονετικός...Απλά κάποιοι γουστάρουν να κάνουν αντιπαράθεση μέσα σε ένα φόρουμ και κάποιοι άλλοι όχι...Όσο για τα κείμενα που ποστάρω, σου ξαναλέω δεν έχω κάτι με τον συ.ριζ.α αλλά κάνω κριτική σ αυτό που μας πλασάρουν.
Reporter

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 11 Ιουν 2012 10:43 pm

Δικαιολογίες τέλος …

Ο φασισμός εχει 2 πλευρές… Εκφράζεται πότε χαμηλόφωνα και πότε δυνατά… Ξεκινάει απο τον πατέρα που βρίζει το μεσημέρι στο τραπέζι τους μετανάστες, περνάει απο τη δασκάλα που βλέπει τα παιδιά να τραμπουκίζουν εναν μετανάστη μαθητη στο σχολείο και σιωπά, φτάνει στην καθημερινή αναπαραγωγή του ρατιστικού λόγου πάνω απο ενα φραπέ και καταλήγει στην εκλογική αντιπροσώπευση όλων αυτών με προκάλυμμα κάποιες αστείες δικαιολογίες.

Ο φασισμός εχει 2 πρόσωπα, το ένα πρόσωπο είναι αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση ή στις φωτογραφίες (που δεν φτανουν όμως ποτε ως την tv) και δείχνουν ξυρισμένα κεφάλια με μαχαίρια στα χέρια… το άλλο πρόσωπο είσαι εσύ, που σήμερα γελούσες στη δουλειά με τους συναδέλφους σου για τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας 60 χρονών απο ενα θρασύδειλο ανθρωπάριο. Είσαι εσύ που είπες “καλά της έκανε” και κρύβεις πίσω απο μια τόσο μικρή φράση ενα βουνό απο μίσος, κόμπλεξ και ψυχολογικά προβλήματα… το άλλο πρόσωπο του φασισμού είσαι εσύ που επικροτείς τον νεοναζί και τον οπλίζεις για την επόμενη επίθεση.

Η ΧΑ πήρε βήμα στην τηλεόραση, αύξησε τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και απεργών επειδή κάποιοι την ψήφισαν, επειδή κάποιοι έριξαν ενα ψηφοδέλτιο στην κάλπη με την χαζή δικαιολογία “να ψηφίσουμε κατι μικρό μωρε, οτι να’ναι”, ή με ηλίθια επιχειρήματα του στυλ “να πάνε στη βουλή να τους δείρουν” ή “να κανουν κάτι για τους λαθρομετανάστες”. Όμως το κόμμα που ψήφισες δεν είναι “οτι να’ναι”… είναι ενα νεοναζιστικό μόρφωμα που μαχαιρώνει και ξυλοκοπεί αδύναμους ανθρώπους, είναι ενα συνοθύλευμα απο τραμπούκους της νύχτας που δρούν σαν δολοφονική συμμορία υπο την κάλυψη της αστυνομίας. Και εσύ το ψήφισες. Όχι, δεν θα δείρει τα λαμόγια της βουλής… χτυπάει μετανάστες και νεα παιδιά επειδη δεν τους αρέσει η εμφάνισή τους, χτυπάει αριστερούς, χτυπάει κομμουνιστές, χτυπάει αναρχικούς, χτυπάει απεργούς εργάτες.

Η κρίση δεν είναι δικαιολογία, δεν φταίει οτι είσαι άνεργος, δεν φταίει οτι σου κόψαν τον μισθό. Στην κατοχή οι άνθρωποι πεθαίναν στους δρόμους απο την πείνα, τρέμανε μην εκτελεστούν σε κάποιο μπλόκο… δεν στράφηκαν όμως στους ναζιστές, δεν δικαιολόγησαν τους εγκληματίες φασίστες, δεν λύγισαν, έμειναν πιστοί στις αρχές τους. Σε θυμάμαι και πριν το 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση να βρίζεις τους αλβανούς, να πανηγυρίζεις για το μαχαίρωμα των αλβανών στην Ομόνοια, σε είδα και πρίν την κρίση να βρίζεις τους ομοφυλόφιλους ή τα παιδιά που κατεβαίναν στην πορεία. Η κρίση σε αγρίεψε αλλα δεν σε άλλαξε και τόσο…

Όσο και να ισχυρίζεσαι οτι δεν είσαι φασίστας μέσα σου κουβαλάς ολα τα συστατικά του φασισμού… τη δειλία, την μισανθρωπιά, τα κόμπλεξ, την εξουσιομανία, τον φόβο… Όσο και αν το παίζεις ηθικός, πολιτισμένος, λογικός ή δημοκράτης, καθημερινά -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- υποστηρίζεις την ακροδεξιά βία, υποστηρίζεις και δικαιολογείς δολοφόνους. Πρώτα είπες “οι μετανάστες φταίνε, είναι εγκληματίες”, σήμερα είπες “αυτες φταίνε, ήταν προκλητικές”, αύριο θα λές “εκείνοι φταίνε, είναι απεργοί, είναι κουμούνια, είναι ανώμαλοι”… και ο φασίστας θα χτυπάει ξανά γιατι εσύ τον επιβραβεύεις, εσύ τον δικαιολογείς, εσύ τον υποστηρίζεις, εσύ αναπαράγεις τα επιχειρήματα και την προπαγάνδα του, εσύ τον ψηφίζεις…

Κάθομαι πολλές φορές και εγώ μουδιασμένος απέναντί σου και δεν σηκώθηκα μια φορά να σου πώ οτι όσες δικαιολογίες και να βρείς η αλήθεια δεν αλλάζει…δικαιολογείς μαχαιροβγάλτες, χαίρεσαι με τις επιθέσεις στους μετάνάστες, γουστάρεις να βλέπεις γυναίκες να τρωνε ξύλο, μισείς τους ομοφυλόφιλους, γουστάρεις να βλέπεις αίμα.

…είσαι φασίστας, τόσο δειλός που φοβάσαι να αναλάβεις το βάρος αυτών που υποστηρίζεις.

Δικαιολογίες τέλος…

ΥΓ: το κείμενο δεν απευθύνεται “τυφλά” αλλα σε εκείνους πού σήμερα το πρωί σχολιαζαν στη γειτονιά, στο γραφείο ή στα διάφορα site “καλα της εκανε” και κυρίως στους ακόμα πιο δειλούς, που χασκογελούσαν ή πατούσαν like σε καθε τέτοιο εμετικό σχόλιο.

Πηγή: http://parallhlografos.wordpress.com/20 ... %BF%CF%82/
Reporter

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 12 Ιουν 2012 1:42 pm

Οπορτουνιστές όπως ο Μπαλιμπάρ στηρίζουν την ελληνική αριστερά: http://www.left.gr/article.php?id=2422
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τρί, 12 Ιουν 2012 2:01 pm

lybe33 έγραψε:Οπορτουνιστές όπως ο Μπαλιμπάρ στηρίζουν την ελληνική αριστερά: http://www.left.gr/article.php?id=2422

Και όχι μόνο...Και ο Κώστας Λαλιώτης και ο Κίμων Κουλούρης (γνωστός πολέμιος της καταστολής...της τροχαίας) εμμέσως στηρίζουν το εγχείρημα της ελπίδας :lol: :lol: :lol:
Reporter

Δημοσίευσηαπό stalin » Τρί, 12 Ιουν 2012 5:17 pm

Και ο αδιάφθορος συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Φωτόπυλος, μην τον ξεχνάμε...
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης