Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό QEye » Τετ, 05 Οκτ 2011 11:23 am

Ώπα ρε παιδιά. Από πότε όποιος εκθέτει δημόσια την προσωπικότητά του δεν μπορεί να κριθεί? Όταν ο Ρουσόπουλος δήλωνε ότι είναι γιος ταχυδρόμου δεν τον λοιδορούσε όλη η Ελλάδα? Όταν ο Μπους έκανε τις καθυστεράντζες του δεν γέλαγε όλη η υφήλιος? Επειδή αυτός δεν είναι "διάσημος" δεν κάνει να τον στεναχωρήσουμε? Αν δεν ήθελε να φανεί γελοίος να έβαζε στο βιογραφικό του τη δουλειά του και στο Facebook τα χόμπυ του.
Όλοι εκθέτουμε τους εαυτούς μας καθημερινά, είτε στο ίντερνετ είτε στις κοινωνικές μας σχέσεις. Και προφανώς οι πολιτικές μας θέσεις έχουν σχέση με την προσωπικότητά μας. Και προφανώς μου απαντούν συχνά επί του προσωπικού όταν αρθρώνω πολιτικό λόγο, και χωρίς να δίνω τόσο τρανταχτές λαβές. Τί να κάνουμε? Άλλοι μας εκτιμούν, άλλοι όχι. Δικαίωμά τους. Αν είμαστε τόσο ευαίσθητοι απλά προσέχουμε πόσο ανοίγουμε τις ζωές μας στους άλλους. Tough shit.

ΥΓ1: (@merde) Τα μαλλιά μου είναι βυσσινί, βρακιά ψωνίζω από La Perla και πάνω, και το φωσφοριζέ μανό μου τέλειωσε. Θα πάρω καινούριο για σένα (και μανό και βρακί). ;)
ΥΓ2: (@dimos) Υπονόησες ότι δεν ξέρω τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ότι δεν γίνεται "να σώσεις τον κόσμο" απ' αυτό??? :o Oh no you didn't!
ΥΓ3: Μάλλον εσάς σας πείραξε που είναι αντικαταληψίας. Ή προγραμματιστής. Μάλλον είστε όλοι μέλη παγκόσμιας συνωμοσίας κομπιουτεράκηδων για την ανατροπή της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.
ΥΓ4: Είναι άσχημοι οι καιροί βρε παιδιά. Αλλά ακόμα κι όταν διαφωνούμε, ας κρατήσουμε το χιούμορ μας, ακόμη κι αν δεν είμαστε politically correct. Love ya. Over and out.
QEye

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τετ, 05 Οκτ 2011 12:15 pm

QEye έγραψε:ΥΓ2: (@dimos) Υπονόησες ότι δεν ξέρω τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ότι δεν γίνεται "να σώσεις τον κόσμο" απ' αυτό??? :o Oh no you didn't!

Τα άλλα τα αφήνω και είναι στην κρίση του καθενός να αποφασίσει αν είναι σωστό να γίνονται επιθέσεις πάνω στην προσωπικότητα του άλλου, για να καμφθούν πολιτικά επιχειρήματα (εκτός του ότι προσωπική του σελίδα είναι, ό,τι θέλει γράφει, άλλωστε και τα blogs το ίδιο πράγμα είναι! Δεν τα έγραψε στο site της αντικατάληψης!).
Αλλά μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοεί ο dimos, ούτε έδωσες και πολλή σημασία στην σελίδα πέρα από τον παραπάνω χλευασμό:
Κάνω λίγη έρευνα σχετικά με το περιβάλλον, την ενέργεια και το κλίμα. Η γνώμη μου για την κλιματική αλλαγή είναι πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι ανθρωπογενής. Το εξηγώ σε λεπτομέρεια στο http://hk-climate.org/.

Μάλλον θέλει να σώσει τον κόσμο από στερεότυπα και παγιωμένες αντιλήψεις (οι οποίες btw κυριαρχούν σε πάρα πολλούς τομείς, ένας από τους οποίους είναι και η πολιτική), οι οποίες μάλιστα δεν συνοδεύονται από επιστημονικές τεκμηριώσεις.
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό chris_z » Τετ, 05 Οκτ 2011 12:43 pm

...και διαπνέεται από ξεκάθαρα στοιχεία αυταρχισμού.
Όσον αφορά την ουσία, υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να αποφασίσει μια πλειοψηφία

Σε αυτό που λες Qeye διαφωνώ κάθετα. Δεν διαπνέεται από στοιχεία αυταρχισμού. Όταν λέει ότι η πλειοψηφία πρέπει να έχει όρια στις αποφάσεις της σημαίνει ότι η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει του άλλου, και στην περίπτωση της πλειοψηφίας η ελευθερία των πολλών σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία των λίγων. Αυτό λέει και στο παράδειγμα του. Η πλειοψηφία αφού είναι πλειοψηφία αποφασίζει, όμως οι αποφάσεις της δεν μπορούν να καταστρατηγούν τα δικαιώματα κανενός. Ένα άλλο παράδειγμα όπου δείχνει πως η πλειοψηφία πρέπει να έχει όρια για τις αποφάσεις της είναι το δημοψήφισμα για τους μιναρέδες στην Ελβετία. Σε αυτό ότι και να λέει η πλειοψηφία δεν μπορεί να αποφασίζει για τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειοψηφίας,να μην μπορούν να έχουν ένα χώρο λατρείας, και για αυτό θεωρώ αυτό το δημοψήφισμα άδικο. Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας φυσικά και είναι σεβαστές αλλά όταν δεν εμποδίζουν τα δικαιώματα των υπολοίπων οι οποίοι απλώς ήταν άτυχοι να μην είναι πλειοψηφία, για αυτό και υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να αποφασίσει μία πλειοψηφία.
Και όσο για τον Παπανδρέου σε ποιόν δεν έδωσε το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του; Κάθε Πέμπτη οι φοιτητές είναι στους δρόμους, σήμερα έχει πανελλαδική απεργία, αυτό δεν είναι έκφραση γνώμης; Το να κάνεις κατάληψη σε ένα σταθμό για να εκφραστείς δεν είναι έκφραση γνώμης αλλά επιβολή της, αν και δεν θέλω να επεκταθώ τώρα σε αυτό, απλώς το αναφέρω για λόγους πληρότητας. Εσύ με το ποστ σου εκφέρεις γνώμη, κανείς δεν σου στέρησε το δικαίωμα.

Είναι αυταρχικός αυτός που βάζει όρια στο τι μπορεί να αποφασίσει μια πλειοψηφία και όχι αυτός που με το που αποφασίζει η πλειοψηφία μαζεύει υπογραφές;

Σήμερα, παρόλο που δεν υπάρχει πρόβλημα με την αστυνομία, οι χώροι του πανεπιστημίου εξακολουθούν να είναι ιδανικοί για να συγκεντρώνονται οι φοιτητές.

Σήμερα, παρόλο που δεν υπάρχει πρόβλημα με την αστυνομία
(Προφανώς δεν τον έχουν κυνηγήσει ποτέ μπάτσοι μετά από πορεία)

Ολόκληρη η φράση είναι η επάνω, οπότε δεν μιλάει για πορείες. Μιλάει για συγκεντρώσεις για συζήτηση, συνελεύσεις κτλ. Και ναι δεν υπάρχει πρόβλημα από την αστυνομία να γίνονται συγκεντρώσεις γιατί όπως είδαμε στο σύνταγμα μια χαρά συγκεντρώσεις και συζητήσεις γίνονταν για αρκετές μέρες, μάλιστα γίνονταν από ότι ξέρω μέχρι και πρόσφατα κάθε Κυριακή κάποιες συζητήσεις στην πλατεία.

Δηλαδή, come on. Όλο του το site είναι μια προσκόλληση στην τυπικότητα και τη νομιμότητα...

Καλό είναι να ξέρουμε και ποια είναι η τυπικότητα και η νομιμότητα, μπορεί κάποιοι να μην ξέρουν ότι η κατάληψη κτιρίου αναφέρεται και στον ποινικό κώδικα. Η γνώση είναι δύναμη, οπότε ας ξέρουμε τι κάνουμε και τι συνέπειες μπορεί να έχουμε όταν αποφασίζουμε υπεύθυνα να πράξουμε κάτι.

@Elendil
Από τότε που αυτό έχει πολύ πιο πολύ ενδιαφέρον απ΄την αποδόμηση των απλοϊκών του επιχειρημάτων που έχουν χιλιογραφτεί και χιλιοαποδομηθεί σ' αυτό το φόρουμ.

Είναι πολύ πιο συμφέρον ,και όχι ενδιαφέρον, να επιτίθεσαι στην προσωπικότητα του. Είναι πολύ πιο συμφέρον γιατί δεν μπαίνεις στην ουσία, αν αυτός γελιοποιηθεί δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις αυτά που λέει.

Αν έχεις το θάρρος απάντησε μου σοβαρά σε αυτά που είπα, και μην επιτεθείς στην προσωπικότητα μου, γιατί αυτά που είπα δεν αλλάζουν ότι και να πεις για μένα.
chris_z

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τετ, 05 Οκτ 2011 4:23 pm

Του Παναγιώτη Στάθη http://www.capital.gr/News.asp?id=1297742
(οι επισημάνσεις δικές μου)

Ελεύθερος είναι με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λαμίας ο πρώην ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτη, που είχε κατηγορηθεί και καταδικασθεί για συνέργεια στην δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Το δικαστήριο έξανε δεκτή την αίτηση αναστολής της ποινής του, καθώς επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του πατέρα του και οικονομική ανέχεια της οικογένειάς του.

Ο Σαραλιώτης είχε παραπεμφθεί συνεργός της δολοφονίας και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ ο συνεργός του Επαμεινώνδας Κορκονέας, που κρίθηκε ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του νεαρού μαθητή, συνεχίζει να κρατείται εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο Σαραλιώτης δεν είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό και αφέθηκε ελεύθερος με μοναδικό περιορισμό να παραμένει μόνιμα στον Νομό Δράμας :lolno: .
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τετ, 05 Οκτ 2011 5:13 pm

@chris_z

Το πιο σωστό θα ήταν να έχουμε την υπευθυνότητα και το φιλότιμο να ξέρουμε πότε πρέπει να εκφέρουμε γνώμη και πότε όχι.Όταν λες πως ο Παπανδρέου:

σε ποιόν δεν έδωσε το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του; Κάθε Πέμπτη οι φοιτητές είναι στους δρόμους, σήμερα έχει πανελλαδική απεργία, αυτό δεν είναι έκφραση γνώμης; Το να κάνεις κατάληψη σε ένα σταθμό για να εκφραστείς δεν είναι έκφραση γνώμης αλλά επιβολή της

αισθάνομαι για μια στιγμή μια κοροϊδία, αλλά συνέρχομαι γιατί ξέρω πως τις "υλικές συνθήκες" (πχ τις απεργίες του Ιουνίου) θα τις είδες από τηλεόραση.Και ως γνωστών όταν τα ΜΜΕ υποκαθιστούν τις υλικές συνθήκες, η συνείδηση που υποτίθεται ότι θα διαμόρφωναν οι τελευταίες γίνεται κακιά.Στις 15 Ιουνίου αν δεν κάνω λάθος (αλλιώς ήταν στις 28) ο Παπανδρέου (ναι ο παπανδρέου) έριξε περίπου 3000 χημικά στο κέντρο σε αυτούς που υποτίθεται θέλει να σώσει, όταν ο μέσος όρος σε μια τυπική απεργία ήταν 150.Θυμίζω πως εκείνη την μέρα γινόταν λόγος για πάνω από 800000 άτομα στο κέντρο σε όλη την διάρκεια της μέρας.

Το παράδειγμα αυτό το έφερα για να δείξω -αν και μάταια μιας και όλη μια άποψη έχουμε και για να την έχουμε σιγά μην την αλλάξουμε- ότι το καθεστώς παραμένει φιλελεύθερο -τώρα εν μέρει.Άλλο όμως "φιλελεύθερο" και άλλο "έχουμε δημοκρατία".Όταν πάει να γίνει μια κατάληψη σε ένα σταθμό ή δεν ξέρω εγώ τι εσύ το λες τραμπουκισμό -μαζί και ο Πάσχος Μανδραβέλλης- επικαλούμενος το αστικό δίκαιο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί απ΄αυτούς που δουλεύουν για τους ιδιοκτήτες των σταθμών,πλοίων,κατασκευαστικών κλπ...Κλείνεις τα μάτια σε όλη την αδικία,σε όλη την εκμετάλλευση και απλά μας κουνάς το χέρι όταν κάποιοι "παραβιάζουν" κάποιες προτάσεις σε ένα χαρτί, που στην τελική δεν εκφράζουν πλέον κανένα.Αυτό έχει όνομα: νομικός κρετινισμός.

Σημείωση: Στην από πολλούς πολύ "δημοκρατική" Ελβετία -που ο κατώτατος μισθός είναι πενταψήφιος λογικά- πριν κάμποσο καιρό σε δημοψήφισμα ψηφίστηκε οι μετανάστες θα καταδικάζονται με απέλαση από την χώρα σε περίπτωση σοβαρός εγκληματικών πράξεων.Πολύ δημοκρατικό αυτό...

@neaoktana

Ωραία είδηση.Για να το αποφάσισε η "τυφλή" δικαιοσύνη μας δεν μπορεί έτσι θα είναι!!
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό chris_z » Τετ, 05 Οκτ 2011 7:06 pm

Εκείνα τα γεγονότα με τα χημικά δεν τα έζησα, και δεν αναφέρθηκα σε αυτά, μίλησα για τις υπόλοιπες ημέρες όπου γινόταν η συνέλευση της πλατείας. Για να δεις όμως γιατί αναφέρθηκα σε αυτό πρέπει να διαβάσεις και όλα τα άλλα. Για αυτά που λες δεν εξέφρασα άποψη γιατί δεν τα ξέρω.
Δεν ξέρω τι εννοείς με το φιλελεύθερο και ούτε με τη λέξη δημοκρατία. Αναγνωρίζω ότι κάποιοι αδικούνται, αναγνωρίζω ότι μπορούν να διαμαρτυρηθούν με διάφορα μέσα. Η λογική λέει ότι αν τα αιτήματα τους είναι δίκαια θα τους ακούσει ο κόσμος και θα είναι μαζί τους, τότε όταν γίνουν εκλογές θα έχει υπό όψιν του ο κόσμος ότι κάποιοι αδικήθηκαν και θα ψηφίσει αναλόγως. Παρόλα αυτά δεν συμφωνώ ότι πρέπει να γυρίσεις το σύμπαν ανάποδα για να διαμαρτυρηθείς, μπορεί ο κόσμος με πιο ήπια μέσα να σε ακούσει, δεν ξέρω ποια είναι αυτά, εμένα δεν με ενδιαφέρουν ,εσύ πρέπει να βρεις αυτά τα μέσα. Μπορεί και ο κόσμος να μην θέλει να ακούσει την αδικία, μπορεί και να μη νοιάζεται, μπορεί ο τρόπος σου να τους προκαταλαμβάνει εναντίον σου, ειδικά αν ταλαιπωρούνται. Μεταξύ πασόκ και νδ κινούνται πάντα τα αποτελέσματα των εκλογών και ας καταγγείλετε συνέχεια την αδικία. Δεν σε προβληματίζει που κανείς δεν ακούει; Ακόμη πέρα από τη διαμαρτυρία στους δρόμους υπάρχει και η ψήφος, και μην ξεχνάς ότι ο κόσμος διάλεξε αυτήν την κυβέρνηση. Επίσης πως θες να συμφωνήσω ότι η κατάληψη είναι κάτι το καλό όταν πας να διορθώσεις μια αδικία κάνοντας μία άλλη αδικία; Αυτοί που αδικούνται από εσένα δεν θα κλείσουν τα μάτια τους μπροστά στην αδικία σου;
Πολύ ενδιαφέρον και ο όρος νομικός κρετινισμός: αν δεν υπήρχαν αυτές οι προτάσεις σε κάτι χαρτάκια οι οποίες δεν σε εκφράζουν κιόλας, τίποτα δεν θα λειτουργούσε σωστά, θα ίσχυε ο νόμος του ισχυρού, θα έφερνες 10 εαακίτες και με το έτσι θέλω θα έκλεινες τη σχολή(όποια ομοιότητα με αληθινά γεγονότα είναι συμπτωματική). Σε μια τέτοια κοινωνία δεν θα ήθελα να ζω. Μπορείς να βρεις αυτούς που πιστεύουν τα ίδια με σένα και να πάτε κάπου που δεν ισχύει καμία πρόταση σε κανένα χαρτί. Εδώ ισχύουν προτάσεις σε χαρτιά που δεν σε εκφράζουν αλλά για να είσαι εδώ σημαίνει ότι θα υποστείς είτε το θέλεις είτε όχι είτε σε εκφράζουν τα χαρτιά είτε όχι και τις συνέπειες των πράξεων σου. Θα επαναλάβω το εξής: η ελευθερία κάποιου σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου,δηλαδή περνάν ένα νόμο στα αει που δεν σου αρέσει και πιστεύεις ότι αδικείσε, είσαι ελεύθερος να διαμαρτυρηθείς αλλά (εμένα μου φαίνεται σωστό πως) είσαι ελεύθερος να διαμαρτυρηθείς μέχρι εκεί που δεν ενοχλείς τους άλλους, να δουλέψουν , να σπουδάσουν και άλλα.
Ενδιαφέρον πάλι το ότι με εξομοιώνεις με τον Πάσχο για να με κατηγοριοποιήσεις λες και έτσι αυτόματα έχεις δίκιο σε ότι λες,αφού ο Πάσχος έχει πάντα άδικο. Και αφού σου αρέσει τόσο ο Πάσχος διάβασε το εξής κείμενο του Πάσχου για την ανυπακοή που τόσο επικαλείσαι στα συνθήματα(η ιστορία γράφεται με ανυπακοή) ,συμφωνώ αλλά με ποια ανυπακοή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 011_429824
Δες τι έκαναν οι φεμινίστριες για τα χάπια της άμβλωσης.
Σημείωση: με τη σημείωση σου συμφωνείς εμμέσως με αυτά που έλεγα εγώ ως απάντηση στην Qeye. Είδες που συμφωνήσαμε και σε κάτι;

Υ.Γ.: 81 καταλήψεις από τις άλλοτε 300+!
chris_z

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τετ, 05 Οκτ 2011 7:55 pm

Θα απαντήσω μόνο στο τελευταίο, μιας και στα παραπάνω δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση.

Δεν είπα ότι ο Πάσχος έχει πάντα άδικο.Ο Πάσχος κάνει κάτι χειρότερο από το να λέει ψέμματα.Τα ανακατεύει με αλήθειες.Και αφού το κάνει αυτό, έντεχνα προωθεί την ατζέντα του αφεντικού του, η οποία είναι η ενσάρκωση της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.

Food for thought: η άλλη όψη της γνώσης είναι η ικανότητα κριτικής που σου προσφέρει.Κριτική χωρίς γνώση δεν υπάρχει.Μόνο μια επίφαση κριτικής που είναι πάντα νομιμοποίηση του κατεστημένου.Γνώση χωρίς κριτική δεν υπάρχει.Αντί λοιπόν να κάθεσαι να κάνεις "ασκήσεις φιλελευθερισμού" με τον κ.Πάσχο (τίτλος βιβλίου του), γιατί δεν κάθεσαι να διαβάσεις τι είπαν πραγματικοί φιλελεύθεροι?Οι τελευταίοι θα ήταν και οι τελευταίοι που θα συμφωνούσαν με διάφορους ψευτο-φιλελεύθερους και ψευτοδιανοούμενους τύπου Πάσχου και Δήμου...
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό spyrorizos » Τετ, 05 Οκτ 2011 11:45 pm

@chris_z
Διαβάζοντας το κείμενο για τα χαπάκια,φαντάζομαι πως η πρότασή σου για μορφή αντίδρασης είναι η προσφυγή στα δικαστήρια και η αντίκρουση των αδικιών οιοδήποτε νόμου μέσω νομικών διαδικασιών και νομικίστικων τεχνασμάτων.Για ποιά δικαστήρια μιλάς;Για αυτά που έκριναν τον Μάκαρο μη ύποπτο φυγής(ενώ τον κυνηγούσαν 4 μήνες),για αυτά που αφήνουν τον Κορκονέα ελεύθερο,ή αυτά που έβγαλαν το μνημόνιο συνταγματικό(το οποίο εν προκειμένω είναι γραμμένο σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο,μιας χώρας που δεν έχει σύνταγμα);
Αυτά περί νόμων τα ακούμε βερεσέ εδώ και χρόνια,δεν είναι τίποτα πρωτότυπο,η ουσία είναι μία,στην Ελλάδα κανείς δεν σέβεται τους νόμους γιατί υποσυνείδητα ξέρει ή υποψιάζεται,ότι κάθε νόμος είναι προιόν της προσωρινής ισορροπίας συμφερόντων(τα οποία συνήθως είναι μεγάλα και σπανίως πλειοψηφικά) και όχι αποτέλεσμα συμβιβασμού προς όφελος της μακροπρόθεσμης κοινωνικής συνοχής,δηλαδή το αντίστοιχο του κοινωνικού συμβολαίου απ'το οποίο γεννιούνται οι συνταγματικές δημοκρατίες.Το ίδιο το σύνταγμα της Ελλάδας είναι το πιο ξεφτιλισμένο του κόσμου(η ίδια η γέννηση του είναι μια ύποπτη και βρώμικη ιστορία,αναντίστοιχα με αυτό που μαθαίνουμε στο σχολείο) ,έτσι κουρελόχαρτο που έχει καταντήσει απ' την θεσμοθέτηση νόμων που ενώ αντλούν τη νομιμότητά τους απ' αυτό(όπως κάθε συνταγματική δημοκρατία),το παραβιάζουν ανελλειπώς....
Επομένως μην αρχίζουμε τα δακρύβρεχτα σχόλια περί σεβασμού και αγιοποίησης της νομιμότητας(στην Ελλάδα ποτέ δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος ο προτεσταντικός γνωστικισμός....),γιατί η νομιμότητα σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι σχετική,πολλές φορές η παρανομία του χθές συνιστά τη νομιμότητα του σήμερα και αντιστρόφως....
spyrorizos

Δημοσίευσηαπό chris_z » Πέμ, 06 Οκτ 2011 12:03 am

Διαβάζοντας το ποστ σου θέλησα να αυτοκτονήσω, όλα είναι τόσο σκατά όπως τα λες. Δεν ξέρω για αυτά που λες, δεν έχω την πείρα να τα κρίνω. Αν ισχύουν όμως την έχουμε κάτσει.
Η άποψη μου (και όχι πρόταση, ένα κείμενο παρέθεσα) είναι ότι αν θες να ανατρέψεις έναν για εσένα άδικο νόμο και θες να πράξεις κατά τω δαίμονα ευατώ (να κάνεις ότι λέει η συνείδηση σου) θα πρέπει να μην αρνηθείς τις συνέπειες του δίκαιου κατά εσένα, αλλά άδικου κατά τους νόμους ,παραστράτημα. Αυτό οφελεί την κοινωνία ,γιατί αλλιώς όποιου δεν του άρεσε ένας νόμος απλώς δεν θα τον εφάρμοζε και θα επικαλούταν απλώς ότι ήταν άδικος, καλύτερα να μην ζήσουμε αυτήν την ημέρα. Έπειτα οφελεί τον παραβάτη και τον στόχο του(αν ο στόχος του είναι να ανατρέψει ένα νόμο που θεωρεί άδικο) όπως λέει και στο κείμενο. Και ναι πιστεύω ότι και σε δικαστήριο μπορεί και να αθωωθεί αν τα αιτήματα του είναι δίκαια κατά το πνεύμα του νόμου, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν νίκησε το μεγάλο κεφάλαιο αλλά ο αδύνατος γιατί είχε δίκιο(δεν είναι βέβαια περιπτώσεις ανατροπής νόμου):
http://daneioliptis.blogspot.com/2011/0 ... st_25.html
chris_z

Δημοσίευσηαπό spyrorizos » Πέμ, 06 Οκτ 2011 12:40 am

Κοίτα δεν είναι σκατά απαραίτητα γιατί κοινωνίες σαν την ελληνική(αντιθέτως με τις δυτικές) σπάνια στην ιστορία τους εναπόθεταν τη συνοχή τους στη νομιμότητα(καλώς ή κακώς)...
Όσον αφορά τη δικαίωση του δανειλήπτη,έχεις σκεφτεί ότι αυτή η δίκαιη απόφαση του δικαστηρίου ίσως είναι μια ετεροχρονισμένη επιστροφή στη νομιμότητα και την λογική;Δηλαδή με ποιό δικαίωμα τόσα χρόνια οι τράπεζες της Ελλάδας δανείζονταν με 1% απ την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (η οποία συλλέγει χρήματα από όλους τους ευρωπαιίους φορολογούμενους ανεξαιρέτως) και δάνειζαν οι ίδιες με 7% στην καλύτερη περίπτωση έως και 20% για κάρτες(καθαρή τοκογλυφία,μοναδική στην Ευρώπη),και όλα αυτά με εγγύηση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου(δηλαδή κ@*&@*ρτα στην ουσία)!!!!Και ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΚΤ μπορεί,μετά το σύμφωνο του Μάαστριχτ,να δανείζει χρήματα που ΔΕΝ ΈΧΕΙ!!!!!!Εσύ όμως φυσικά πρέπει να ξεπληρώσεις με πραγματικά χρήματα και αν πήγαινες να πάρεις δάνειο με εγγύηση ελληνικό ομόλογο,θα γελάγανε μαζί σου...
Επομένως είναι ειρωνεία να ευχαριστούμε τα δικαστήρια για τη δικαίωση του δανειολήπτη,έτσι κι αλλιώς δεν του διέγραψαν τα χρέη,τα μείωσαν(γενικώς συμφέρει τις τράπεζες σε καθεστώς ύφεσης να μειώνουν τα βάρη των χρεών γιατί σε περίπτωση αφερεγγυότητας θα βουλιάξουν όλοι μαζί στον πάτο).Αν υπηρετούσαν την εξουσία που τους δόθηκε έπρεπε εξαρχής να πολεμήσουν νομικά τον τραπεζικό μηχανισμό(στον οποίο ουσιαστικά έχει στηθεί η Ε.Ε) και όχι εκ των υστέρων να το παίζουν φιλάνθρωποι στους απελπισμένους......
spyrorizos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες