Η ταινία "Ελένη"

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Η ταινία "Ελένη"

Δημοσίευσηαπό apo7 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 6:18 pm

Ελένη (του Γκατζογιαννη)

Μια ταινια σταθμος, που υμνηθηκε απ΄τον παγκοσμιο τυπο, αν και στην Ελλαδα προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες λόγω "δημοκρατικών" απειλών, βομβιστικών επιθέσεων και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς του ΚΚΕ τελικώς η προβολή της διεκόπη.

Η αληθινη ιστορια του εμφυλιου

http://www.youtube.com/watch?v=VSWwtccj ... r_embedded
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Η ταινία "Ελένη"

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 13 Σεπ 2012 6:43 pm

apo7 έγραψε:Ελένη (του Γκατζογιαννη)

Μια ταινια σταθμος, που υμνηθηκε απ΄τον παγκοσμιο τυπο, αν και στην Ελλαδα προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες λόγω "δημοκρατικών" απειλών, βομβιστικών επιθέσεων και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς του ΚΚΕ τελικώς η προβολή της διεκόπη.

Η αληθινη ιστορια του εμφυλιου

http://www.youtube.com/watch?v=VSWwtccj ... r_embedded

Καλά ή ταινία έχει πολλή πλάκα....Πέτυχα τυχαία μια σκηνή: από πίσω φόντο συνθήματα ''πασοκ'' και ''εξω οι βάσεις του θανάτου'', και ο ένας να λέει στον άλλον: ''πέτυχα πριν κάτι μέρες εκείνον τον αντάρτη (αριστερό-κομμουνιστή) , που πήγαινε τους κρατούμενους για εκτέλεση''. Ο άλλος ρωτάει : ''σου είπε τίποτα?'' , απάντηση: ''όχι ήταν νταβατζής σε ένα μπαρ και προσπαθούσε να μου πασάρει γυναίκες''.
apo7 αυτές οι χολυγουντιανές προπαγανδιστικές ταινιούλες είναι ό,τι πρέπει για ένα αφηρημένο κοινό (πχ αμερικανικό) που δεν ξέρει τι έχει συμβεί....Αλλά για την Ελλάδα μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσουν. Δεν ξέρω τι πηγε να γίνει την εποχή που προβλήθηκε αλλά αν έγινε κάτι θα ήταν από αγανάκτηση απέναντι στα τόσο χονδροειδή ψέμματα που προβάλλουν....Επίσης , για να νομίζει κάποιος ''δεξιός'' ή ''ακροδεξιός'' ότι μπορεί να κάνει αποτελεσματική προβολή των θέσεών του αναπαράγοντας αυτό το πράμα, πρέπει να είναι επιεικώς βλαξ....Περαστικά σου...Πάω να την δω να γελάσω......

εδιτ : Για όποιον θέλει να καεί υπάρχει και η ταινία Γράμμος - Βίτσι κατά παραγγελία της ίδιας της χούντας....Μπορεί να μην έχει τα χολυγουντιανά εφέ , αλλά λέει σαφώς λιγότερες μαλακίες από την ταινία ''Ελένη''. Γιατί άραγε????? Γιατί απευθύνετε (για λόγους προπαγάνδας) στο ελληνικό κοινό.....
http://www.youtube.com/watch?v=pwRTreZOxZA
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Κινηματογράφος - Ταινίες

Δημοσίευσηαπό apo7 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 7:07 pm

Ποτε προλαβες να τη δεις ρε θηριο; Εκτος αν σας εχουν ενημερωσει απ'τον Περισσο οτι ειναι "κακια" ταινια, οποτε παμε κατευθειαν στο θαψιμο της.

Η ταινια αγαπητε ειναι βασισμενη στο βιβλιο του Νικου Γκατζογιαννη, στο οποιο ο συγγραφεας εγραψε για γεγονοτα που εζησε ο ιδιος μικρος. Οποτε οσο κι αν σε τσουζει η αληθεια, αυτα που βλεπεις στην ταινια (και πολλα περισσοτερα που διαβαζεις στο βιβλιο) ειναι η θλιβερη πραγματικοτητα. Το ΕΑΜ στον εμφυλιο, αλλα και πριν απο αυτον, εκανε φοβερα εγκληματα, κι οση προπαγανδα κι αν εχει ριξει το ΚΚΕ για να το αγιοποιησει, ανθρωποι που διαβαζουν αντικειμενικα την ιστορια δεν γελιουνται.

Τωρα μην προσπαθεις να συγκρινεις την "Ελενη" με ταινιες προπαγανδας οπως ο "Γραμμος". Εκτος του, οπως ειπα και πριν, η Ελενη βασιζεται σε πραγματικη ιστορια, ειναι μια αναγνωρισμενη διεθνως ως αρτια ταινια, με καστ που περιλαμβανει ηθοποιους οπως ο Τζον Μαλκοβιτς.

Παντως η προβολη της ταινιας στην Ελλαδα ειναι αλλο ενα παραδειγμα της φοβερης δημοκρατικοτητας που διεπει το ΚΚΕ. Συγκεντρωση εξω απ'τον κινηματογραφο, ξυλο στους θεατες μεσα στον κινηματογραφο.... Ουτε οι παραχριστιανικες οργανωσεις εκαναν ετσι για τον "Τελευταιο πειρασμο"

Σημείωμα του συγγραφέα:

Ο κόσμος όπου έζησε και πέθανε η Ελένη αναπλάστηκε στο βιβλίο αυτό όχι μόνον από τις δικές μου αναμνήσεις και των αδερφάδων μου, αλλά και από τις θύμησες πάμπολλων ανθρώπων που ζουν τώρα σκορπισμένοι σε καμιά δεκαριά χώρες.

Όλα τα ονόματα, οι τόποι και οι ημερομηνίες είναι πραγματικά. Κάθε περιστατικό που περιγράφεται στο βιβλίο και που δεν το είδα με τα μάτια μου μου το έχουν περιγράψει τουλάχιστον δύο μάρτυρες με τους οποίους μίλησα χωριστά. Όλες οι συνομιλίες έχουν μαγνητοφωνηθεί, κρυφά στην περίπτωση κάποιων δύστροπων μαρτύρων.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και τα ντοκουμέντα που συγκέντρωσα (εφημερίδες, ημερολόγια, επιστολές, στρατιωτικές εκθέσεις, φωτογραφίες, χάρτες επιχειρήσεων) γεμίζουν ένα τοίχο με φακέλους στο σπίτι μου.
apo7

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 7:18 pm

Ο φασίστας που ανέβασε το video στο youtube γουστάρει ζουζούνια και κάνει ότι και ο apo7 στο mqn: προπαγάνδα!
Καταγραφή.JPG

Δείτε τι έχει ανεβάσει: http://www.youtube.com/user/KYNAIGEIROS ... ture=watch
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 13 Σεπ 2012 7:25 pm

apo7 έγραψε:ειναι μια αναγνωρισμενη διεθνως ως αρτια ταινια, με καστ που περιλαμβανει ηθοποιους οπως ο Τζον Μαλκοβιτς.

Πραγματικά δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τα κριτήριά σου και γενικότερα την κρίση σου....

apo7 έγραψε:Παντως η προβολη της ταινιας στην Ελλαδα ειναι αλλο ενα παραδειγμα της φοβερης δημοκρατικοτητας που διεπει το ΚΚΕ. Συγκεντρωση εξω απ'τον κινηματογραφο, ξυλο στους θεατες μεσα στον κινηματογραφο.... Ουτε οι παραχριστιανικες οργανωσεις εκαναν ετσι για τον "Τελευταιο πειρασμο"

Αυτά που λες δεν τα βρίσκω πουθενά και μπορεί να μην έγιναν καν στην έκταση που αναφέρεις....Απλά βάζω τον εαυτό μου στη θέση κάποιου (με νωπά συναισθήματα) που είχε συγγενείς στην εξορία, βασανισμένους, εκτελεσμένους από παρακρατικούς,ντερτιλήδες ή και το επίσημο μετεμφυλιακό κράτος, και σκέφτομαι οτι σαν πρώτη αντίδραση απέναντι σ αυτήν την αηδία τα ίδια θα έκανα....Τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια είναι απλά για γέλια και για χρήσιμες συγκρίσεις....Σκέψου λίγο (αν μπορείς) οτι ακόμα και αυτή η ταινία προπαγάνδας της χούντας προσπαθούσε παράλληλα με τον εμετικό αντικομμουνισμό να παρουσιάσει πιο στρογγυλευμένα τα πράγματα...π.χ ο ταγματασφαλίτης (στην κατοχή) εμφανίζεται από τη θέση του να προσπαθεί να (δήθεν) σώσει κομμουνιστές από το εκτελεστικό απόσπασμα των Γερμανών.....Κι αυτό γιατί στους Έλληνες φαντάρους της εποχής της χούντας δεν μπορούσαν να σερβίρουν τα ψέμματα που παρουσιάζονται στην ''Ελένη''. Στους Αμερικάνους λόγω έλλειψης εγγύτητας των ιστορικών γεγονότων ήταν πιο εύκολο.... Τόσο απλά....
Επίσης όπως βλέπεις δεν ασχολήθηκε και κανείς άλλος με τις μ.....ες που ανεβάζεις και μάλλον θα σταματήσω κι εγώ.....
Reporter

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 13 Σεπ 2012 7:26 pm

Απο πότε ρε φυντάνι η συμμετοχή ενός σταρ σε μια ταινία δίνει πόντους αξιοπιστίας και εγκυρότητας? Αν κρίνω από την πραγματικότητα, μάλλον πόντους άξιας πουστιάς δίνει (ή αξιοπουστίας, όπως το προτιμάτε). Σχεδόν κάθε χολυγουντιανή παραγωγή προωθούσε (παλαιότερα) αντικομμουνιστικά (ρόκι μπαλμπόα), αντι-ανατολίτικα (σήμερα κυρίως) σενάρια, όπου το βασικό μοτίβο είναι ο αδικημένος αμερικάνος (δυτικός) που στο τέλος, αφού έχει *αμίσει και έχει δείρει, προελαύνει.

Με την ονομασία "Τάγματα Ασφαλείας" έμειναν γνωστές οι μονάδες που συγκροτήθηκαν το 1943-44 από τις κατοχικές αρχές για την καταπολέμηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Σκοπός της δημιουργίας τους, εκτός από την "εξοικονόμηση γερμανικού αίματος", ήταν -σύμφωνα με τον τότε στρατιωτικό διοικητή της Ελλάδας, Αλεξάντερ Λέερ- "να χρησιμοποιηθεί πλήρως η αντικομμουνιστική μερίδα του ελληνικού λαού, για να εκδηλωθεί φανερά και να εξαναγκαστεί σε απροκάλυπτη εχθρότητα κατά της κομμουνιστικής μερίδας". Η διεύρυνση, με άλλα λόγια, των κατά τόπους συμμαχιών του κατοχικού μηχανισμού και η μετατροπή του πολέμου κατά της Αντίστασης σε εμφύλιο.

Η συνέχεια εδώ
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό apo7 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 7:43 pm

paktomenos έγραψε:Με την ονομασία "Τάγματα Ασφαλείας" έμειναν γνωστές οι μονάδες που συγκροτήθηκαν το 1943-44 από τις κατοχικές αρχές για την καταπολέμηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Σκοπός της δημιουργίας τους, εκτός από την "εξοικονόμηση γερμανικού αίματος", ήταν -σύμφωνα με τον τότε στρατιωτικό διοικητή της Ελλάδας, Αλεξάντερ Λέερ- "να χρησιμοποιηθεί πλήρως η αντικομμουνιστική μερίδα του ελληνικού λαού, για να εκδηλωθεί φανερά και να εξαναγκαστεί σε απροκάλυπτη εχθρότητα κατά της κομμουνιστικής μερίδας". Η διεύρυνση, με άλλα λόγια, των κατά τόπους συμμαχιών του κατοχικού μηχανισμού και η μετατροπή του πολέμου κατά της Αντίστασης σε εμφύλιο.

Τι σχεση εχουν ρε σαϊνι τα ταγματα ασφαλειας με την Ηπειρο (η ταινια διαδραματιζεται στην Ηπειρο); Στην Ηπειρο δεν υπηρχαν ουτε δοσιλογοι, ουτε καν θεωρουμενοι απ'το ΕΑΜ "δοσιλογοι". Απλως τα κομμουνια σκοτωναν οποιον δεν ηταν μαζι τους και ειχε το θαρρος να το δηλωσει.

Reporter έγραψε:
apo7 έγραψε:Παντως η προβολη της ταινιας στην Ελλαδα ειναι αλλο ενα παραδειγμα της φοβερης δημοκρατικοτητας που διεπει το ΚΚΕ. Συγκεντρωση εξω απ'τον κινηματογραφο, ξυλο στους θεατες μεσα στον κινηματογραφο.... Ουτε οι παραχριστιανικες οργανωσεις εκαναν ετσι για τον "Τελευταιο πειρασμο"

Αυτά που λες δεν τα βρίσκω πουθενά και μπορεί να μην έγιναν καν στην έκταση που αναφέρεις....Απλά βάζω τον εαυτό μου στη θέση κάποιου (με νωπά συναισθήματα) που είχε συγγενείς στην εξορία, βασανισμένους, εκτελεσμένους από παρακρατικούς,ντερτιλήδες ή και το επίσημο μετεμφυλιακό κράτος, και σκέφτομαι οτι σαν πρώτη αντίδραση απέναντι σ αυτήν την αηδία τα ίδια θα έκανα....Τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια είναι απλά για γέλια και για χρήσιμες συγκρίσεις....Σκέψου λίγο (αν μπορείς) οτι ακόμα και αυτή η ταινία προπαγάνδας της χούντας προσπαθούσε παράλληλα με τον εμετικό αντικομμουνισμό να παρουσιάσει πιο στρογγυλευμένα τα πράγματα...π.χ ο ταγματασφαλίτης (στην κατοχή) εμφανίζεται από τη θέση του να προσπαθεί να (δήθεν) σώσει κομμουνιστές από το εκτελεστικό απόσπασμα των Γερμανών.....Κι αυτό γιατί στους Έλληνες φαντάρους της εποχής της χούντας δεν μπορούσαν να σερβίρουν τα ψέμματα που παρουσιάζονται στην ''Ελένη''. Στους Αμερικάνους λόγω έλλειψης εγγύτητας των ιστορικών γεγονότων ήταν πιο εύκολο.... Τόσο απλά....
Επίσης όπως βλέπεις δεν ασχολήθηκε και κανείς άλλος με τις μ.....ες που ανεβάζεις και μάλλον θα σταματήσω κι εγώ.....

Σωπα ρε, ειχες συγγενεις στην εξορια; Εμενα δολοφονησαν τον παππου της μανας μου, δυο θειους της μανας μου, κι αλλα εκατον πενηντα ατομα απ'τα γυρω χωρια το 44' οι ΕΑΜοβουλγαροι. Και στα Σερρας δεν ειχαμε ουτε ταγματα ασφαλειας, ουτε δοσιλογους, ουτε τιποτα. Απλως ανθρωπους που δε θελαν τον κομμουνισμο, κι οι ΕΑΜιτες τους καθαριζαν. Κι αυτα δε γιναν μονο στα Σερρας, γιναν σε ολη την Ελλαδα. Τετοια γινανε και στο χωριο του Γκατζογιαννη, τα εζησε και τα εγραψε σε βιβλιο. Αλλα ξεχασα, ο κανονας λεει (και μετα μου μιλας για προπαγανδα τρομαρα σου) οτι οι ΕΑΜοβουλγαροι ηταν αγγελοι κι οποιος ηταν κατα του κομμουνισμου το 44 (αλλα και τωρα) ηταν (και ειναι) φασιστας, κι οσα λενε προπαγανδα της Αμερικης.
apo7

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 13 Σεπ 2012 7:53 pm

apo7 έγραψε:αν καποιος φιλομουσος συναδελφος ψαχνει προτασεις για ποιοτικες ταινιες μην χασει το αριστουργημα αυτο επειδη το πηγατε σε ξεχωριστο νημα.
\

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: πέρα από την αντικομμουνιστική τύφλα σου , είμαι σίγουρος οτι τρολλάρεις κιόλας ( βλέπε ''αριστούργημα'') γι αυτό σταματάω εδώ.. :lol: :lol: :lol: :lol:

εδιτ: μιλάμε για πολύ νόημα http://www.youtube.com/watch?v=VTm76Myy_4k
Τελευταία επεξεργασία από Reporter και Πέμ, 13 Σεπ 2012 7:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Reporter

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 7:55 pm

apo7 έγραψε:αν καποιος φιλομουσος συναδελφος
Φιλόμουσος = αυτός που αγαπάει την μουσική
Σινεφίλ = αυτός που του αρέσει το ποιοτικό σινεμά
viewer της "Ελένης" = φασίστας

"Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική"
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Ελενη

Δημοσίευσηαπό apo7 » Πέμ, 13 Σεπ 2012 8:03 pm

lybe33 έγραψε:
apo7 έγραψε:αν καποιος φιλομουσος συναδελφος
Φιλόμουσος = αυτός που αγαπάει την μουσική
Σινεφίλ = αυτός που του αρέσει το ποιοτικό σινεμά
viewer της "Ελένης" = φασίστας

"Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική"

Ρε αδαη, ρε αστοιχειωτε, φιλομουσος ειναι αυτος που αγαπαει τις τεχνες (μουσες ηταν οι προστατιδες των τεχνων). Αν δε το εχεις με την Ελληνικη γλωσσα δεν πειραζει, αλλα μην κανεις τον εξυπνο δημοσιως γιατι γελοιοποιεισαι.
apo7

Επόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες