Σκόπιμη απόκρυψη από τους υπευθύνους της Σχολής ;

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Σκόπιμη απόκρυψη από τους υπευθύνους της Σχολής ;

Δημοσίευσηαπό Nefeligeretis » Τετ, 22 Νοέμ 2017 11:49 pm

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα

Σκοπός της παρούσης ανάρτησης είναι να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες είναι μάλλον
άγνωστες στους περισσότερους συμφοιτητές . Συγκεκριμένα σχετίζονται άμεσα με το ερώτημα
΄ Τι μπορούμε να κάνουμε όταν κάποιος καθηγητής μας κόβει επανειλημμένως στο μαθημά του ΄.

Εδώ κατ' αρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου . Αυτή η ανάρτηση δεν αφορά εκείνους τους
φοιτητές που με ένα πασάλειμμα τριών ημερών χωρίς να έχουν πατήσει το πόδι τους στο εξάμηνο
θέλουν να περάσουν το μάθημα . Όχι δεν αφορά τους φοιτητές-καφενεία . Τα καφενεία καλά κάνουν
και τα κόβουν , και έτσι πρέπει να γίνεται στο διηνεκές .

Αφορά όμως εκείνους τους συναδέλφους που για αυτούς κάποια μαθήματα έχουν μετατραπεί σε
εφιάλτες παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες που έχουν καταβάλει . Εδώ θα πρέπει να
πληροφορήσω τους συναδέλφους ότι σε πανεπιστήμια του εξωτερικού όταν κάποιος κοπεί τρείς
φορές σε ένα μάθημα , πλέον εξετάζεται απο επιτροπή στην οποία δεν μετέχει ο καθηγητής που τον
έκοψε . Αυτό μου το επιβεβαίωσε οικογενειακός φίλος - Καθηγητής σε Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο.

Όταν το συζήτησα με εν ενεργεία καθηγητή της σχολής , του οποίου μάλιστα η δημοτικότητα είναι
αρκετά υψηλή μεταξύ των φοιτητών μου έδωσε μια απάντηση του τύπου ότι ο νόμος ναι μεν έχει ψηφιστεί
αλλά δεν εφαρμόζεται . Αναρωτιέμαι εδώ αν ταιριάζει η παροιμία "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει " .

Πριν απο αρκετούς μήνες ένας φίλος που μπήκαμε μαζί στην σχολή και τον είχε ταλαιπωρήσει πολύ
ο γνωστός καθηγητής του τομέα σκυροδέματος άσκησε το νόμιμο δικαιωμά του , εξετάστηκε απο
επιτροπή και πέρασε το μάθημα . Αναρωτιέμαι άραγε αν ο καθηγητής που ρώτησα είχε σε γνώση του
το συμβάν η όχι .... Ποιος ξέρει...

Αναρωτιέμαι επίσης μπορεί να υπάρχει κάποιος μικρόψυχος και βαθιά συμπλεγματικός άνθρωπος που φέρει
τον τίτλο του καθηγητή και να υλοποιεί την εμπαθειά του κάνοντας δύσκολη πραγματικά την ζωή
ορισμένων φοιτητών ... Άραγε μπορεί να έχεις προσβάσιμο βαθμό στην εξέταση και να 'εχειςπροσκομίσει όλα
τα απαιτούμενα (Π.χ θέματα , ασκήσεις κ.λ.π) και να κόβεσαι ;.. Σε ένα ιδεατό σύστημα φυσικά και όχι .
Η ερώτηση φυσικά παραμένει αναπάντητη γιατί δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για το ναι η το
όχι ..

Καταλήγοντας και για να μην μακρηγορώ θέλω να πληροφορήσω τους συναδέλφους ότι ο νόμος
είναι σε ισχύ . Συνεπώς όσοι νομίζουν ότι αδικούνται , ναι αναφέρομαι στους πολύ-κομμένους του
τομέα σκυροδέματος , έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν ένδικα μέσα . Μάλιστα για να μην
υπάρχει ο φόβος της εκδίκησης θα συνιστούσα ομαδικές προσφυγές .
Nefeligeretis

Έτος εισαγωγής: 2014

Re: ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ;;

Δημοσίευσηαπό scriptame » Πέμ, 23 Νοέμ 2017 12:32 am

Άρθρο 33 Ν. 4009/2011
Σε αυτό μάλλον στηρίζεται αυτό που λες.Όμως έχω την εντύπωση ότι δεν πολυεφαρμόζεται γιατί έχει και το ν+2 μέσα η νομοθεσία.
Άβαταρ μέλους
scriptame

Έτος εισαγωγής: 2011

Re: ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ;;

Δημοσίευσηαπό mike13 » Πέμ, 23 Νοέμ 2017 12:38 am

Αυτο που λες αναφεροταν στον νομο Διαμαντοπουλου το 2011 και οντως ισχυε.Τωρα ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηργησε τον νομο το καλοκαιρι οποτε δεν γνωριζω για σιγουρα αν ακομη μπορουμε να ασκησουμε το δικαιωμα.Εκανες πολυ καλα που το ανεφερες παντως.
Λευτεριά στο Κουρδιστάν.Ζήτω η παγκόσμια ειρήνη.Αλληλεγύη στον σύντροφο Δημήτρη Καιρίδη.
Άβαταρ μέλους
mike13

Re: Σκόπιμη απόκρυψη από τους υπευθύνους της Σχολής ;

Δημοσίευσηαπό Nefeligeretis » Πέμ, 23 Νοέμ 2017 7:51 pm

Αγαπητοί συνάδελφοι προτείνω να το ψάξετε άμεσα .

Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι οι σχετικές διατάξεις είναι σε ισχύ . Όπως είπα και πριν αυτή η ανάρτηση δεν
αφορά τους φοιτητές - καφενεία . Δεν αφορά επίσης εκείνους που για ένα , δύο ,τρία η και παραπάνω χρόνια δεν
έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την σχολή , κοινώς ''το ξύναν''.

Αφορά όμως εκείνους που προσπάθησαν φιλότιμα . Για τον λόγο αυτό πρέπει να γνωστά σε όλους τα μέσα
που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συνεπώς όσοι αδικηθήκατε εξασκήστε τα νόμιμα δικαιωματά σας . Και αν φοβάστε την αντεκδίκηση συσπειρωθείτε
και κινηθείτε με ομάδικες προσφυγές .

Πολύ σύντομα θα επανέλθω με νέα θεματολογία Π.χ Φήμες περί υπόπτων δοσοληψιών μεταξύ Καθηγητών και Νεολαιών
, Γνωρίζω τί έκανες εκείνο τον Φλεβάρη Κύριε Καθηγητα ( Εμπνευσμένο απο την ταινία ' Γνωρίζω τι έκανες εκείνο το καλοκαίρι').

Η συνέχεια προσεχώς στις οθόνες των υπολογιστών σας
Nefeligeretis

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 23 Νοέμ 2017 9:24 pm

Nefeligeretis έγραψε:Αγαπητοί συνάδελφοι προτείνω να το ψάξετε άμεσα .

Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι οι σχετικές διατάξεις είναι σε ισχύ . Όπως είπα και πριν αυτή η ανάρτηση δεν
αφορά τους φοιτητές - καφενεία . Δεν αφορά επίσης εκείνους που για ένα , δύο ,τρία η και παραπάνω χρόνια δεν
έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την σχολή , κοινώς ''το ξύναν''.

Αφορά όμως εκείνους που προσπάθησαν φιλότιμα . Για τον λόγο αυτό πρέπει να γνωστά σε όλους τα μέσα
που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συνεπώς όσοι αδικηθήκατε εξασκήστε τα νόμιμα δικαιωματά σας . Και αν φοβάστε την αντεκδίκηση συσπειρωθείτε
και κινηθείτε με ομάδικες προσφυγές .

Πολύ σύντομα θα επανέλθω με νέα θεματολογία Π.χ Φήμες περί υπόπτων δοσοληψιών μεταξύ Καθηγητών και Νεολαιών
, Γνωρίζω τί έκανες εκείνο τον Φλεβάρη Κύριε Καθηγητα ( Εμπνευσμένο απο την ταινία ' Γνωρίζω τι έκανες εκείνο το καλοκαίρι').

Η συνέχεια προσεχώς στις οθόνες των υπολογιστών σας

Εισαι ο ηρωας που χρειαζομαστε, αυτο ειναι σιγουρο.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό Nefeligeretis » Πέμ, 23 Νοέμ 2017 10:09 pm

Αγαπητέ συνάδελφε GiannisRad

Δεν χρειαζόμαστε ήρωες . Το μόνο που χρειάζεται , όταν θεωρούμε ότι κάποιος μας αδικεί ,είναι να ασκούμε τα
νόμιμα δικαιωματά μας . Και όπως είπα πριν αν υπάρχει ο φόβος η λύση είναι η συσπείρωση .
Nefeligeretis

Δημοσίευσηαπό psgi1214 » Πέμ, 23 Νοέμ 2017 10:43 pm

Λοιπόν, επειδή 99% κατάλαβα σε ποιον αναφέρεσαι, ο συγκεκριμένος(όπως και πολλοί άλλοι, απλώς αυτός σπάει όλα τα ρεκόρ...) αντιμετωπίζει τους φοιτητές-μελλοντικούς μηχανικούς ως "εν δυνάμει δολοφόνους" μιας και πρόκειται να τους μεταλαμπαδεύσει το "θείο χάρισμα" να δημιουργήσουν αυτά τα μεγαλύτερα και μικρότερα θηρία από μπετό. Και χρησιμοποιώ αυτήν την έκφραση διότι ως γνωστόν όποιος δε λάβει τη χάρη(κοινώς δίπλωμα) και επιχειρήσει να χτίσει, πρόκειται να στείλει κόσμο στον Παράδεισο από τα συντρίμμια. Οι εκλεκτοί πρέπει να είναι και λίγοι και το κυριότερο, ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ΕΣΑΕΙ. Όχι μόνο αυτός, κι άλλοι πολλοί θεωρούν ότι προβιβάσιμος βαθμός δε θα έπρεπε να είναι το 5, αλλά το 8, το 9 ή ... και το 100 ακόμα. Γενικότερα πρέπει να αναλογιστούμε ότι για μισό τουλάχιστον αιώνα στη Σχολή μας εισάγονταν τα μεγαλύτερα μυαλά της χώρας. Η έννοια "έπαρση" είναι πολύ μικρή για να περιγράψει τη συναισθηματική τους κατάσταση.

Υ.Γ:Για να μην είμαστε μονόπλευροι οι μπετατζήδες καθηγητές(κι ένας της στατικής) ήταν οι μόνοι που καταψήφισαν το-όπως αποδείχθηκε και στην εφαρμογή του-@@@@@@ ΝΠΣ. Ο ίδιος μας ομολόγησε κιόλας στο μάθημα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών της Σχολής δεν ενδιαφέρεται για τους φοιτητές. Οι ίδιοι δε που το ψήφισαν, οι ίδιοι κάνουν τώρα κωλοτούμπες...
psgi1214

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Πέμ, 23 Νοέμ 2017 11:28 pm

Αν καταλαβαίνω καλά ο νόμος αυτός έχει νόημα αν ο καθηγητής έχει κάτι προσωπικό μαζί σου και σε κόβει συνέχεια ενώ ξέρεις. Ε αυτό δεν το έχω δει αλλά δεν το έχω ακούσει κιόλας και μπορώ να πω ότι έχω μεγάλα αυτιά. Αν η αποτυχία σε ένα μάθημα αφορά σημαντικό κομμάτι των εξετασθέντων τότε ο σύλλογος θα πρέπει να διεκδικήσει ποιότητα διδασκαλίας αντίστοιχη με τις απαιτήσεις της εξέτασης. Οπότε δεν νομίζω πως είναι λύση να πηγαίνει κανείς ατομικά (ή παρεούλες) και να ζητάει να τον εξετάσει κάποια επιτροπή. Τώρα επειδή ζωγράφισες συγκεκριμένο καθηγητή με την περιγραφή σου να αναφέρω ότι εκτός από αναμφισβήτητο ταλέντο στη διδασκαλία επιδεικνύει και ειλικρινές ενδιαφέρον προς τον φοιτητή με αναπληρώσεις/επιπλέον ώρες Σάββατα και Χριστούγεννα και όπως είπε ο psgi είχε μια ξεκάθαρη θέση για το ΝΠΣ σε αντίθεση με την πλειοψηφία. Βέβαια κάτι θα φταίει για τα ποσοστά αποτυχίας - δεν μπορεί - και αυτό πρέπει να συζητηθεί...

Spoiler: show
Κάτι μου λέει ότι αυτή η συζήτηση σύντομα θα ξεφύγει.
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Πέμ, 23 Νοέμ 2017 11:43 pm

Ο συγκεκριμενος καθηγητης δεν θεωρω οτι κοβει γιατι ειναι εκδικητικος, απλα ειναι υπερμετρα αυστηρος κατα τη βαθμολογηση στη γενικη περιπτωση. Αυτο που εχω καταλαβει ωστοσο, ειναι οτι εχει καποια "εκλεκτα" παιδια, με τα οποια ειναι πολυ περισσοτερο ανεκτικος. Ξερετε για ποια παιδια μιλαω. Αυτα που πριζουν μπαλες με αποριες κλπ με μονο σκοπο να τα "μαθει" ο συγκεκριμενος καθηγητης. Τα οποια τα ξερει με τα μικρα τους κλπ κλπ. Αυτα τα παιδια εχουν αλλη αντιμετωπιση. Δεν εννοω φυσικα οτι δινουν λευκες κολλες η γραφουν για ασσοδυο και παιρνουν βαθμους, απλα εκει που σε καποιον αλλο ο εν λογω καθηγητης θα εβαζε 4, σε αυτους θα βαλει 5-6. Σε καθε περιπτωση, δεν ειναι αυτο το προβλημα. Το κυριο προβλημα ειναι η υπερμετρη αυστηροτητα στη βαθμολογηση. Δεν μιλαμε για μηχανικες που ενα μεγαλο ποσοστο κατεβαινει ταλιμπαν, μιλαμε για ενα μαθημα, που σε ποσοστο ανω του 90%, οι φοιτητες εχουν ασχοληθει μεσα στο εξαμηνο, και εχουν κανει ενα τουλαχιστον ικανοποιητικο διαβασμα. Ανεπιτρεπτο να πληρεις αυτες τις προυποθεσεις και το 5 να μοιαζει απιαστο ονειρο -σε οποιοδηποτε μαθημα, οποιασδηποτε βαρυτητας-. Τωρα ενταξει προσφυγες κλπ μου φαινονται λιγο ακραια.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 24 Νοέμ 2017 12:15 am

Εγω απλα να τονισω εδω οτι αν δειτε τα γραφηματα που ειχε φτιαξει ο TEL περσυ για τα αποτελεσματα στα μπετα, υπαρχει μια προφανης παραφωνια στον βαθμο 5, που τα 5αρια ειναι περισσοτερα απο τα 4αρια ενω ο ΜΟ των βαθμων ειναι γυρω στο 3. Θελω να πω, ο Τρεζος (ουπς..) κανει αρκετα 4αρια --> 5αρια για να περασουν καθε φορα ατομα, αυτο αποδεικνυεται και εκ του αποτελεσματος.

Προσωπικα εχω τονισει πολλες φορες ποσο Τρεζικός ειμαι, αν υπαρχει κατι τετοιο τελοσπαντων. Το κακο δεν πιστευω οτι ειναι στην αυστηροτητα του αλλα στον τροπο που εξεταζει το μαθημα.

Δεν εχει να λεει αν εκανες θεμα, αν διαβασες στρεψη καλα, αν εχεις μαθει τον ΕΚ-2 απέξω και ανακατωτα, γιατι ο Τρεζος δεν ελεγχει τον ΕΚ. Θα σου βαλει την κοιλη διατομη, θα σου βαλει τον ρομβοειδη συνδετηρα, θα σου βαλει αποφλοιωση και τυπους που δεν εχεις ξαναδει ποτε, ενω δεν τα εχει κανει στο μαθημα -τα εχει αναφερει απλα-, θα σου βαλει γενικα οτι κουλαμαρα μπορει να φανταστει οτι θα σε πιασει αδιαβαστο. Βασικα οχι αδιαβαστο, αλλα α-κατανοητο γιατι δεν τον νοιαζει αν εχεις μαθει να διαστασιολογεις ως επαγγελματιας μηχανικος, τον νοιαζει να εχεις κατανοησει την γενικοτερη συμπεριφορα του ΩΣ.

Αν ρωτας εμενα, αυτο ειναι αδικο, για 3 λογους.

Πρωτον, στο αλλο τμημα δεν γινεται μαθημα με τον ιδιο τροπο, η Παλιερακη και η Βιτζιλαιου λυνουν ασκησεις με ωραια χρωματα και σχεδια, ομως δεν κανουν τα mindgames του Τρεζου, ο Ζερης ειναι τα ζωα μου αργα δεν βγαζεις ακρη, συνεπως οποιος παρακολουθει στο αλλο τμημα εχει ενα μειονεκτημα.

Δευτερον, δεν γινεται να περιμενεις απο τους φοιτητες να πιανουν τα πραγματα με τον τροπο που θες εσυ. Υπαρχει και ενα ταλεντο στον καθενα μας, που σε αλλους ειναι η μηχανικη αντιληψη, σε αλλους η αναλυτικη σκεψη, σε αλλους η οργανωτικοτητα, κοκ. Ε, ο Τρεζος λιγο πολυ εξεταζει μονο αντιληψη, την οποια περιμενει να στην περασει μεσα σε ενα εξαμηνο, στο 4ο ετος, παραλληλα με αλλα 6 μαθηματα και στα πλεον ζορικα εξαμηνα, την ωρα που εχεις τεραστια κενα σε κλασικη μηχανικη και αντοχη υλικων. Αν "εχεις" αυτο το "κλειστε τα ματια και φανταστειτε τον φορεα", καθαρισες με το μαθημα, αν οχι ομως την πουλεψες.

Τελος, δεν εννοειται να παρακολουθεις το μαθημα, να ασχολεισαι, να κανεις θεμα και στο τελος να κοβεσαι. Αυτο ειναι απο μονο του φαουλ γιατι δειχνει οτι η εξεταση δεν ακολουθει το μαθημα.

Παντως, πληροφοριακα να ξερετε οτι ο Τασιος στο μεταπτυχιακο, ειναι σαν τον Τρεζο επι 10. Βαζει πολλες υποχρεωτικες ασκησεις (μπορει και 15-20) μεσα στο εξαμηνο και ιστορικα δεν εχει γραψει κανεις πανω απο 7, με μια εξαιρεση που ειχε παρει 8 πριν καμποσα χρονια. Οποτε μαλλον το εχει ο (ιστορικος για την σχολη) τομεας.

Κατι που μου κινει το ενδιαφερον ομως, ειναι πως παλια οι βαθμολογιες δεν ηταν ετσι τραβηγμενες. Τα παραπονα εχουν αρχισει εδω και 1-2 χρονια το μεγιστο, οποτε δεν ειμαι σιγουρος αν κατι συνεβη περσι και τον επιασε το τρελο του ή αν εχει συμβει κατι αλλο.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης