Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα
Σκοπός της παρούσης ανάρτησης είναι να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες είναι μάλλον
άγνωστες στους περισσότερους συμφοιτητές . Συγκεκριμένα σχετίζονται άμεσα με το ερώτημα
΄ Τι μπορούμε να κάνουμε όταν κάποιος καθηγητής μας κόβει επανειλημμένως στο μαθημά του ΄.
Εδώ κατ' αρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου . Αυτή η ανάρτηση δεν αφορά εκείνους τους
φοιτητές που με ένα πασάλειμμα τριών ημερών χωρίς να έχουν πατήσει το πόδι τους στο εξάμηνο
θέλουν να περάσουν το μάθημα . Όχι δεν αφορά τους φοιτητές-καφενεία . Τα καφενεία καλά κάνουν
και τα κόβουν , και έτσι πρέπει να γίνεται στο διηνεκές .
Αφορά όμως εκείνους τους συναδέλφους που για αυτούς κάποια μαθήματα έχουν μετατραπεί σε
εφιάλτες παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες που έχουν καταβάλει . Εδώ θα πρέπει να
πληροφορήσω τους συναδέλφους ότι σε πανεπιστήμια του εξωτερικού όταν κάποιος κοπεί τρείς
φορές σε ένα μάθημα , πλέον εξετάζεται απο επιτροπή στην οποία δεν μετέχει ο καθηγητής που τον
έκοψε . Αυτό μου το επιβεβαίωσε οικογενειακός φίλος - Καθηγητής σε Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο.
Όταν το συζήτησα με εν ενεργεία καθηγητή της σχολής , του οποίου μάλιστα η δημοτικότητα είναι
αρκετά υψηλή μεταξύ των φοιτητών μου έδωσε μια απάντηση του τύπου ότι ο νόμος ναι μεν έχει ψηφιστεί
αλλά δεν εφαρμόζεται . Αναρωτιέμαι εδώ αν ταιριάζει η παροιμία "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει " .
Πριν απο αρκετούς μήνες ένας φίλος που μπήκαμε μαζί στην σχολή και τον είχε ταλαιπωρήσει πολύ
ο γνωστός καθηγητής του τομέα σκυροδέματος άσκησε το νόμιμο δικαιωμά του , εξετάστηκε απο
επιτροπή και πέρασε το μάθημα . Αναρωτιέμαι άραγε αν ο καθηγητής που ρώτησα είχε σε γνώση του
το συμβάν η όχι .... Ποιος ξέρει...
Αναρωτιέμαι επίσης μπορεί να υπάρχει κάποιος μικρόψυχος και βαθιά συμπλεγματικός άνθρωπος που φέρει
τον τίτλο του καθηγητή και να υλοποιεί την εμπαθειά του κάνοντας δύσκολη πραγματικά την ζωή
ορισμένων φοιτητών ... Άραγε μπορεί να έχεις προσβάσιμο βαθμό στην εξέταση και να 'εχειςπροσκομίσει όλα
τα απαιτούμενα (Π.χ θέματα , ασκήσεις κ.λ.π) και να κόβεσαι ;.. Σε ένα ιδεατό σύστημα φυσικά και όχι .
Η ερώτηση φυσικά παραμένει αναπάντητη γιατί δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για το ναι η το
όχι ..
Καταλήγοντας και για να μην μακρηγορώ θέλω να πληροφορήσω τους συναδέλφους ότι ο νόμος
είναι σε ισχύ . Συνεπώς όσοι νομίζουν ότι αδικούνται , ναι αναφέρομαι στους πολύ-κομμένους του
τομέα σκυροδέματος , έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν ένδικα μέσα . Μάλιστα για να μην
υπάρχει ο φόβος της εκδίκησης θα συνιστούσα ομαδικές προσφυγές .