Κι έλεγα κι εγώ στο spoiler θα'ναι οι εικόνες.. δε τη γλιτώσαμε!
Στην αρχή με τις κοντινές φωτό δεν έβγαζα και πολύ άκρη (ίσως λίγο από τη δεύτερη) και δεν μ'αρεσε. Όταν έφτασα σ'αυτήν από την οδό Πατησίων κατέληξα:
Η δική μου άποψη θα είναι λίγο ακραία αλλά το graffiti γαμάει. ΟΚ, έχω δει καλύτερα γκραφίτι σε μεγάλη κλίμακα κι αυτό όμως δεν πάει πίσω. Αυτή η γωνία με κέρδισε κατευθείαν. Διατηρώ αμυδρές αμφιβολίες και περιμένω να το δω από κοντά αλλά από τον καναπέ και το pc μου γουστάρω

πολύ καλύτερο από τις κωλο-tagιες που δε μπορώ να τις βλέπω τη μια πάνω στην άλλη και μακάρι να κρατήσει αλώβητο για καιρό γιατί όπως λέει κι ο συνάδελφος από πάνω..
koutsou-bilo έγραψε:Ένας, ακόμα, λόγος που τα graffiti είναι προτιμότερα, είναι το γεγονός ότι μεταξύ των γκραφιτάδων υπάρχει άτυπος κανόνας που προστατεύει τα "καλά κομμάτια" από το να πατιούνται για ένα διάστημα (πχ τα εκάστοτε graffiti στον μεγάλο τοίχο δίπλα στο στέκι των Εαακ).
ισχύει μεν αλλά και πάλι είναι
ασέβαστοι! και το λέω γιατί τουλάχιστον δε κάνουν κάτι ανάλογο παρά κάτι καρικατούρες και tagιες παντού!!

Και για να μιλήσουμε και λίγο πιο σοβαρά αυτά που λένε περί ιστορικού κτιρίου και τα συναφή, για μένα δε στέκουν και πολύ. Ιστορικός χώρος είναι η Ακρόπολη και κτίριο ο Παρθενώνας που κι αυτό αν δε το φυλάγαν και δίναν ένα κάρο για συντήρηση θα είχε πάνω τις φιτσουλίες του. Καλά κάνουν βέβαια και τον συντηρούν, βγάζουμε έσοδα απ'αυτό και καλά κάνουμε. Αλλά όλο αυτό είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού. Τώρα θυμηθήκαμε την ιστορικότητα που φέρει το κτίριο της Πατησίων ως σύμβολο κι όχι ως χώρος σαν κτίριο (μπετά με σίδερα κ.ο.κ.) -ενώ ο Παρθενώνας είναι αξιόλογος
και για τα δύο αυτά- επειδή από το κακόγουστο κιτρινο-μπεζο..- κακό χρώμα τεσπα μπογιατίστηκε ένα γκραφίτι. Αστείο κατ'εμέ! Άσε που δεν θεωρώ ότι αυτή η ζωγραφιά προσβάλλει τη μνήμη κανενός κι ούτε του μνημίου. Πιστεύω ότι ιστορικά είναι το αφήνει αδιάφορο και εικαστικά, καλύτερο για να μη πω το σέβεται περισσότερο απ'ότι το βάψιμο που του είχαν πριν. Γιατί κάτι τέτοιο αγαπητοί θέλει δουλειά πολλή!
Να προσθέσω ότι το μόνο που θα μπορούσα να δεκτώ είναι να γίνει κάτι σαν εκλογή του ποιοι έχουν πρόβλημα και ποιοι όχι στο βωμό της δημοκρατίας δλδ γιατί ξέρω ότι μάλλον θα'βγαινε όχι, θα βαφόταν πάλι αυτό το.. χρώμα τέλος πάντων και θα γέμισε κουτσουλιές και tagιες και δε θέλω να το ρισκάρω! Αλλά εντάξει.. τι να κάνουμε δημοκρατία δεν(;;) έχουμε;
Κατά τ'άλλα ευχές για σύνεση και σεβασμό προς τους απαντοχού γκραφιτ-άδες για προστασία κι όχι βεβήλωση του έργου!
υ.γ. koutso-bilo, η εικαστική σου περιγραφή είναι πιο σοβαρή απ'ότι θα ήθελα!!