Θα τον δεις πολλές φορές να κάνει τζόκινγκ στην πεζοδρομημένη πανεπιστημίου. (Ναι, αυτή που πρέπει να καθαριστεί από τους παρασιτικούς κατοίκους του κέντρου) Συνήθως φορά την αγαπημένη του φόρμα, που γράφει στο πλάι "get better and grasp the opportunity", ενώ ακούει μουσική από το iphone του.
Ενίοτε, ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες κάποιας εταιρείας με το κουστούμι και το ipad του. Έχει καλό αυτοκίνητο, όνομα στην εταιρεία του, αρκετούς υπαλλήλους υπό την εποπτεία του. Είναι ο πολυαγαπημένος μας γιάπης. Ευκατάστατος, πετυχημένος, αυτοδημιούργητος, τολμών, με ηγετικές ικανότητες και κυρίως
"κερδίζει όσα αξίζει και αξίζει όσα κερδίζει".
Και εγώ προσπαθώ να του μοιάσω. Προσπαθώ να γίνω όλο και καλύτερος, να μαζέψω skills, να τολμήσω, να στίψω το κεφάλι μου, να σκεφτώ καινοτόμα, δημιουργικά και "out of the box", να καλλιεργήσω τις ηγετικές μου δυνατότητες. Γιατί έτσι αλλάζει η ιστορία και προοδεύει η ανθρωπότητα! Από οραματιστές όπως ο
Steve Jobs! Κι ας πάρω 400€! Είναι απόλυτα φυσιολογικό, να είμαι σε μια εταιρεία που το αφεντικό μου παίρνει 100πλάσιο μισθό και ο μεγαλομέτοχος 1000πλάσιο! Αυτοί τα αξίζουν, ξεκίνησαν από το μηδέν! Κάποια στιγμή θα τα πάρω και εγώ... γιατί θα τα αξίζω! αλλιώς... έχω αποτύχει!
Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα να αλλάξω την κοινωνία...για τις σχέσεις παραγωγής ούτε λόγος... what's done is done! Ως μονάδες, ως ξεχωριστά υποκείμενα, μέσα από την προσωπική μας αναρρίχηση, θα τη βρούμε την άκρη μας! κάπου θα γραπωθώ και γω!
Νεογιαπισμός,μικροαστίλα, εκχυδαιοποίηση εννοιών (επιτυχία, ευτυχία κ.ο.κ.), ατομικότητα, υποταγή, νεοσωβινισμός (η ελλάδα θα τα καταφέρει, ο Έλληνας μπορεί και θα τα καταφέρει, γονατίζει μόνο για να σηκωθεί ξανά, έχουμε τον ήλιο και τη θάλασσα κ.ο.κ.), και διογκωμένα υπερεγώ στην αποθέωσή τους... Ό,τι πιο σάπιο και οπισθοδρομικό έχει να παρουσιάσει η μοντέρνα "διανόηση"...
Ήτοι, η σύγχρονη (ηγεμονική) νεοφιλελεύθερη κουλτούρα.
Επομένως, επί του συγκεκριμένου, το JobFair (ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο), στο βαθμό που εντάσσεται σε αυτή την κουλτούρα της υποτέλειας και της νεο-βλακείας, μπαίνει στην κατηρογία
Junk (για να τα λέμε και μανατζερίστικα, γιατί το "σκουπίδια" δεν είναι politicaly correct).
(ίσως λίγο πιο γλαφυρά και υπερβατικά από ό,τι θα έπρεπε, αλλά ένιγουει...)
edit:δεν κατηγορώ τους ανέργους που θα πάνε, επομένως ερωτήσεις του τύπου "εσύ αν ήσουν άνεργος θα πήγαινες;", νομίζω δε χρήζουν απάντησης
Και να θυμάστε:
SUCCES IS A JOURNEY,
NOT A DESTINATION