Σελίδα 1 από 1

25/01: Αναβολή Εξετάσεων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 24 Ιαν 2013 7:08 pm
από teo
Για ακόμη μία φορά η αυταρχική "Διοίκηση" της σχολής δεν τοποθετείται επί του ζητήματος της αναβολής των μαθημάτων της 25/1, μέρα κατά την οποία έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΜ, αφήνοντας την διεξαγωγή ή μη στην ευχέρεια των καθηγητών, με αποτέλεσμα αντιδραστικοί καθηγητές (Μιμίκου) να αψηφούν την αδυναμία των φοιτητών να προσέλθουν στις εξετάσεις.
Η υιοθέτηση της στάσης αυτής από την Διοίκηση της σχολής είναι ένα κάθε άλλο παρά πρωτοφανές φαινόμενο, αφού το τελευταίο διάστημα αγνοεί με τον χειρότερο τρόπο τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των φοιτητών. Την ίδια ώρα που αγνοεί επιδεικτικά το πάγιο αίτημα του συλλόγου για καθιέρωση πτυχιακής εξεταστικής, (παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και ρίχνει την ευθύνη στους καθηγητές) αποφασίζει την εφαρμογή πτυχών του νέου νόμου για την παιδεία προωθώντας την περαιτερω εντατικοποίηση των σπουδών . Είναι λοιπόν ξεκάθαρη η θέση της Διοίκησης της σχολής και συγκεκριμένα του Προέδρου να αγνοεί τους φοιτητές και να δειχνει το παρόν μόνο εκεί που έχει συμφέρον σε μία κατεύθυνση δυσκόλευσης της ζωής των φοιτητών και αυταρχικοποίησης του μοντέλου διοίκησης.

Απαιτούμε την αναβολή των αυριανών μαθημάτων και τον ορισμό νέας ημερομηνίας εξέτασης αυτών. Να ανακαλέσει η κ. Μιμίκου την απόφαση για την διεξαγωγή του μαθήματος άμεσα. Οι εξετάσεις είναι για τους φοιτητές και η αναβολή αυτών δεν αποτελεί παράγοντα μείωσης του κύρους της σχολής
Ηρθε η ώρα ο καθένας σε αυτή την σχολή να αναλλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Re: 25/01: Αναβολή Εξετασεων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 25 Ιαν 2013 2:02 pm
από morisson
Μετά και τις πρωινές εξελίξεις στις κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι προγραμματισμένες για την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 εξετάσεις αναβάλλονται.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Πηγή

Re: 25/01: Αναβολή Εξετασεων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 25 Ιαν 2013 2:14 pm
από Nysta
ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΛΛΟΚΟΤΟΥΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ

Η εθελοτυφλία της διοίκησης της Σχολής είναι κάτι που ο φοιτητικός Σύλλογος έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν και αποτελεί χρόνιο πρόβλημα για την διεξαγωγή των εξετάσεων και όχι μόνο. Το φαινόμενο της αργοπορημένης ανακοίνωσης αναβολής δείχνει ότι οι αποφάσεις στη Σχολή μας δε λαμβάνονται βάσει των αναγκών της φοιτητικής κοινότητας αλλά αναμένουν την έγκριση από πιο ψηλά, κάτι που εδώ και καιρό δείχνει σε τι υπόληψη τόσο ο Πρόεδρος όσο και το Υπουργείο έχουν τους φοιτητικούς συλλόγους.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στο μετρό χρησιμοποιούν το πιο σημαντικό τρόπο πάλης για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή την αξιοπρέπειά απέναντι στην πιο σκληρή επίθεση του κεφαλαίου, η κυβέρνηση χρησιμοιποιεί τα μέσα κοινωνικής χειραγώγησης για να κατευθύνει τον δημόσιο διάλογο προς όφελός της. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αλλά επιδόθηκε σε απειλές, στην χουντικού τύπου επιστράτευση, έστειλε τρεις εργαζόμενους στο νοσοκομείο με καρδιακά επεισόδια, έφτασε στο αποκορύφωμα, με τις δυνάμεις καταστολής να εισβάλλουν σήμερα 25-1-2013 στο αμαξοστάσιο, να συλλαμβάνουν τους απεργούς και να διαλύουν την απεργία. Οι τακτικές αυτές αυταρχισμού και ολοκληρωτικής επιβολής του αστικού κράτους, κατά κόρον συνηθισμένες το τελευταίο διάστημα, ξεκίνησαν με τις επιχειρήσεις ενάντια στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους, με της καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου(όπως έγινε και στην Πύλη Ζωγράφου στις 23/1) με την αναίτια σύλληψη αγωνιστών και την καταπάτηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. Ειδικά τώρα, που άλλοι κλάδοι αρχίζουν να συμπαραστέκονται έμπρακτα στα αιτήματα των απεργών αρχίζοντας και αυτοί απεργίες(όπως οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ) χρέος του φοιτητικού συλλόγου είναι να δεί συνολικά την επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής και να σπάσει τη γυάλα που τον περιβάλλει.

Η διοίκηση της Σχολής μας δεν έχει διαφορετική τοποθέτηση από την κυβέρνηση, όχι μόνο επειδή ο Πρόεδρος είναι εκπρόσωπος του ίδιου πολιτικού φορέα(στηρίχτηκε από τη ΔΑΠ και τις 2 φορές που έθεσε υποψηφιότητα), αλλά και επειδή έχει δηλώσει επαναλλειλημμένα την πρόθεσή του να εφαρμόσει τον Νόμο για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, δείχνοντας στην πράξη αυτή την πολιτική. Μέσα από αυτή την τοποθέτηση πηγάζει η συμπεριφορά της Διοίκησης αλλά και όποιων καθηγητών κάνουν επίκληση στο Νόμο για την διεξαγωγή της εξεταστικής και των μαθημάτων σε μέρες απεργίας των μέσων, αλλά όπως είδαμε και παλιότερα ακόμα και σε μέρες γενικής απεργίας. Χρέος του Συλλόγου είναι να διασφαλίσει ότι θα έχει τον πρώτο λόγο πάνω σε ανάλογα θέματα, θα καθορίζει αυτός πότε θα διεξάγεται η εξεταστική καθώς είναι και ο αποκλειστικός ενδιαφερόμενος. Είτε σε μέρες γενικής απεργίας είτε σε μέρες απεργίας ακόμα και κάποιων ΜΜΜ, οι εξετάσεις οφείλουν να αναβάλλονται και τα μάθηματα να δίνονται σε ημερομηνία που θα καθορίζεται από τους φοιτητές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε τον φοιτητικό σύλλογο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να εναντιωθεί σε κάθε ανακοίνωση της Διοίκησης ή των υπευθύνων του μαθήματος που αντιθέτως με τις συνθήκες διεξαγωγής της εξεταστικής εμμένουν σε μια διαφορετική άποψη. Επίσης, είναι χρέος του Συλλόγου να διασφαλίζει τις αποφάσεις του, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που που το κύρος του του υπονομεύεται.

Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση-ε.α.α.κ. aparemvasi.blogspot.gr

Re: 25/01: Αναβολή Εξετάσεων

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 25 Ιαν 2013 2:25 pm
από morisson

Το θέμα κλειδώθηκε ξανά.Αν θέλει κάποιος να αναρτήσει ένα κείμενο ή μια τοποθέτηση συνολική, να επικοινωνήσει με τους συντονιστές/διαχειριστές.