Σελίδα 1 από 1

Βιβλία στα σχολεία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 09 Σεπ 2011 3:30 pm
από mixalis
Ο προεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε.,κ. Κολκας,κατηγγειλε πως τα cd που θα πανε στα σχολεια αντι για βιβλια,θα τα φτιαξει εταιρια συμφεροντων του συζυγου της κ. Διαμαντοπουλου εναντι 5 ευρω το ενα....


Υ.Γ. το ακουσα στο ραδιοφωνο μη με ρωτησετε τι και πως......
Υ.Γ.2 αν ισχυει θα εχει πολυ ενδιαφερον...

Re: βιβλια στα σχολεια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 09 Σεπ 2011 3:34 pm
από airetikos
Καλά αυτό είναι αστείο είτε ισχύει είτε όχι. Και ο νοων νοείτο.

Re: Βιβλία στα σχολεία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 09 Σεπ 2011 9:38 pm
από Nysta
http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=406 στο 21:42 θαυμάζουμε τον αποστόλη στη λύση του για το πρόβλημα

Re: Βιβλία στα σχολεία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ, 10 Σεπ 2011 12:44 am
από sirma

Re: Βιβλία στα σχολεία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί, 06 Δεκ 2011 7:00 pm
από Ruud
Τραγικοί οι άνθρωποι..Έχουν βαλθεί να ξεριζώσουν ότι έχει απομείνει σ αυτή την χώρα!

Re: Βιβλία στα σχολεία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ, 07 Δεκ 2011 11:31 pm
από intelx86
Ένα σχολείο χωρίς υπολογιστές στη «Μέκκα» της τεχνολογίας

76062-silicon460.jpg

Κι όμως σε ένα σχολείο που βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ και στο οποίο φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων στην Google, την Apple, την Yahoo και άλλων τεχνολογικών κολοσσών, δεν υπάρχει ούτε ένας υπολογιστής, ούτε μια οθόνη. Η χρήση οποιουδήποτε τεχνολογικού γκάτζετ απαγορεύεται στις σχολικές αίθουσες, ενώ οι εκπαιδευτικοί συστήνουν στους μαθητές τους να μην τους χρησιμοποιούν ούτε στο σπίτι.

Την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο ο τεχνολογικός εξοπλισμός θεωρείται απαραίτητος στην εκπαίδευση, οι νέες τεχνολογίες γίνονται μέσο διδασκαλίας και οι μαθητές ενθαρρύνονται στη χρήση τους, στην καρδιά της Μέκκας της Τεχνολογίας, το μολύβι, το χαρτί και το χάρτινο βιβλίο είναι τα μόνα εργαλεία διδασκαλίας που κρίνονται αποδεκτά.

Περίπου 160 σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία, καθώς θεωρείται ότι η χρήση υπολογιστών έχει αρνητικές συνέπειες στη φυσική δραστηριότητα, τη δημιουργική σκέψη, την επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές και τη συγκέντρωση των παιδιών στο μάθημα.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανείς την τεχνολογία για να μάθει γραμματική», δηλώνει στους "New York Times" ένας εργαζόμενος της Σίλικον Βάλεϊ, τα παιδιά του οποίου φοιτούν σε σχολείο όπου δεν υπάρχει ούτε ένας υπολογιστής και το οποίο ακολουθεί την εκπαιδευτική μέθοδο του αυστριακού φιλόσοφου και παιδαγωγού Ρούντολφ Στάινερ.

«Η ιδέα ότι μια εφαρμογή του iPad μπορεί να διδάξει καλύτερα τα παιδιά μου πώς να διαβάζουν ή να μάθουν ευκολότερα αριθμητική είναι απλώς γελοία» προσθέτει. Πρόκειται μάλιστα για έναν πατέρα που εργάζεται στην Google και δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς το iPad ή το smart phone. Η κόρη του, όμως, που πηγαίνει στην πέμπτη τάξη του Δημοτικού, «δεν ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει το Google». Ο γιός του πηγαίνει στο Γυμνάσιο κι έχει μόλις αρχίσει να μαθαίνει.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του σχολείου στη Σίλικον Βάλεϊ επικαλούνται στοιχεία δέκα ετών, σύμφωνα με τα οποία το 94% των αποφοίτων συνέχισαν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: http://tvxs.gr/node/76062

Re: Βιβλία στα σχολεία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 08 Δεκ 2011 12:51 am
από paktomenos
"[...]Εγώ δηλαδή πως μπορώ και διαβάζω από τον υπολογιστή?"

Κουτσογιάννης, πριν κάτι μέρες στο τμήμα καθηγητών.

Re: Βιβλία στα σχολεία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 08 Δεκ 2011 9:35 pm
από airetikos
Εγώ θα του απαντούσα το ότι καμιά φορά οι παλιοί τρόποι είναι οι καλύτεροι. :)