Έφυγε απο την ζωή ο Θανάσης Βέγγος (1927-2011)

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Έφυγε απο την ζωή ο Θανάσης Βέγγος (1927-2011)

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Τρί, 03 Μάιος 2011 5:21 pm

Ενας απο τους τελευταιους "Καλους Ανθρωπους.." Εφυγε την παγκοσμια ημερα του ΓΕΛΙΟΥ!
"Καλε μας Ανθρωπε..." σε ευχαριστουμε!

http://www.youtube.com/watch?v=WvZ9RfUoBb8
Τελευταία επεξεργασία από morisson και Τρί, 03 Μάιος 2011 6:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Ο τίτλος άλλαξε, για να γίνει πιό κατανοητό το θέμα.
amazing_happens
 
Δημοσιεύσεις: 514
Εγγραφή: Τρί, 10 Φεβ 2009 3:07 am
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ (1927-2011)

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Τρί, 03 Μάιος 2011 5:22 pm

"Δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο....κομπαρσιλίκια για να γελάει ο κόσμος" Θανάσης Βέγγος, συνέντευξη το 2006
amazing_happens
 
Δημοσιεύσεις: 514
Εγγραφή: Τρί, 10 Φεβ 2009 3:07 am
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ (1927-2011)

Δημοσίευσηαπό mixalis » Τρί, 03 Μάιος 2011 5:35 pm

Δυστυχως ειμαστε πλεον χωρις αυτον.Και χωρις αυτον ειμαστε πολυ φτωχοτεροι....Σε ευχαριστουμε!!!
mixalis
 
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: Τετ, 19 Νοέμ 2008 9:16 pm
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Έφυγε απο την ζωή ο Θανάσης Βέγγος (1927-2011)

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τρί, 03 Μάιος 2011 8:21 pm

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μα ποτέ τα δάκρυα του στη βράβευσή του από το κοινό που είπε ότι "με βραβεύσαν για κάτι τόσο μεγάλο όσο και απλό το γέλιο των συνανθρώπων μου". Αθάνατος. Σε ευχαριστούμε από καρδιάς.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos
 
Δημοσιεύσεις: 2083
Εγγραφή: Σάβ, 11 Απρ 2009 9:33 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Έφυγε απο την ζωή ο Θανάσης Βέγγος (1927-2011)

Δημοσίευσηαπό MAKIA182 » Τρί, 03 Μάιος 2011 8:35 pm

Αύριο στις 02.00 μ.μ. θα ψαλεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Θανάση Βέγγο, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 84 ετών μετά από πολλές περιπέτειες με την υγεία του.

Ο Θ. Βέγγος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.
Παρά την φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια, ο Θανάσης Βέγγος έφυγε από τη ζωή διακριτικά έτσι όπως έζησε.
Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά.
Άριστος οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός συνάδελφος αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αγνοώντας σχεδόν την μικρή οθόνη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ελάχιστες φορές.
Μερικα βιογραφικα στοιχεια
Spoiler: show
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο τον Μάιο του 1927. Το 1948 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου έμεινε για δύο χρόνια. Εκεί γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, γνωριμία που οδήγησε στην πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά το 1954 με την ταινία Μαγική Πόλις του σκηνοθέτη.
Στη συνέχεια έπαιξε μικρούς –αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους- σε σημαντικές ταινίες όπως Ο δράκος, Μανταλένα, ο Ηλίας του 16ου, Ποτέ την Κυριακή, ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως φροντιστής στα πλατό.
Η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Πάνο Γλυκοφρύδη οδηγεί στον σχηματισμό του αεικίνητου ήρωα που μέσα στα επόμενα χρόνια θα ενσάρκωνε τόσο καλά ο Θανάσης Βέγγος. Το κοινό τον αγαπά μέσα από τις ταινίες Ψηλά τα χέρια, Χίτλερ, Μην είδατε τον Παναή, Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης και άλλες.
Το 1964 ιδρύει τη δική του εταιρία παραγωγής με τίτλο ΘΒ-Ταινίες Γέλιου. Σε συνεργασία με άλλους σκηνοθέτες ή περνώντας ο ίδιος πίσω από την κάμερα γυρίζει το διάστημα 1965-1967 πολλές αγαπημένες κωμωδίες όπως τα Φανερός Πράκτωρ 000, Ποιος Θανάσης; και άλλες
Ο Θανάσης Βέγγος αποθεώνεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1971, με την ταινία του Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση; να αποσπά βραβεία κοινού και κριτικών.
Μετά από ένα διάλειμμα επιστρέφει στο σινεμά με την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Ήσυχες μέρες του Αυγούστου και Όλα είναι δρόμος, ενώ πρωταγωνίστησε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.
Συνολικά, ο Θανάσης Βέγγος εμφανίστηκε σε περισσότερες από 125 ταινίες σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.
Την εποχή που γυριζόταν Ο δράκος παντρεύτηκε την Ασημίνα Βέγγου, με την οποία απέκτησε δύο γιους.


πηγή: ΤΑΝΕΑ
*υπαρχουν στον συνδεσμο και πολλα βιντεο, αποσπασματα απο ταινιες κα.
“You never change things by fighting the existing reality.
To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”

~Richard Buckminster Fuller
MAKIA182 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 533
Εγγραφή: Τρί, 23 Φεβ 2010 4:19 pm
Έτος εισαγωγής: 2009


Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες