Τιμολόγιο-makro

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Τιμολόγιο-makro

Δημοσίευσηαπό skype » Παρ, 09 Ιούλ 2010 6:31 pm

Καλησπερα συναδελφοι,
μπορει να ειναι ασχετο το θεμα αλλα λογο οικονομικης κρισης θα ηθελα να μου απαντηση αν ξερει καποιος!
Ποια ειναι η διαφορα οταν κοβεις τιμολογιο ή αποδειξη?
Εχω απο ενα φιλο μου μια καρτα για το καταστημα ΜΑΚΡΟ(κ καλα μαγαζι χονδρικης).Πηγα και οι τιμες του να κοψω τιμολογιο ηταν αρκετα φθηνοτερες απο το να κοψω αποδειξη.Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι γινεται???
Ευχαριστω
Καλο καλοκαιρι
Τελευταία επεξεργασία από Lost.in.Athens και Παρ, 09 Ιούλ 2010 7:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Παρακαλούμε αποφεύγετε τα κεφαλαία στον τίτλο του topic - Μεταφέρθηκε στην κατηγορία "Γενικές Συζητήσεις"
Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Τιμολόγιο-makro

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Σάβ, 10 Ιούλ 2010 4:23 am

συνάδελφε,
δεν ξέρω ακριβώς για το θέμα, αλλά πρέπει να έχει να κάνει με το φπα, αφου δεν καταληγει σε εσενα αφου ψωνιζεις ως εμπορος και οχι ως τελικος καταναλωτης
βεβαια δεν μπορεις να αγορασεις οτι να ναι, πχ αν εχεις παιδικο σταθμο, δεν μπορεις να περασεις στα εξοδα σου αλκοολουχα ποτα...
πως και δεν ρωτησες τον φιλο σου;
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Re: Τιμολόγιο-makro

Δημοσίευσηαπό mary » Σάβ, 10 Ιούλ 2010 7:11 am

Βασικά όντως δεν πληρώνεις το φπα, το οποίο συμψηφίζεται με τα έξοδα για την "επιχείριση" του ατόμου που έχει την κάρτα, δηλαδή το επαγγελματικό ΑΦΜ. Μην το διακινδυνεύεις όμως!! Είναι κλασική βλακεία κάποιων να χρησιμοποιούν το επαγγελματικό αφμ για να γλιτώνουν το φπα, αλλά υπάρχουν και περιορισμοί (όπως είπε και ο painter) και σε έναν πιθανό έλεγχο της εφορίας μπορεί να βρεθεί μπλεγμένος!
mary

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες