Σελίδα 1 από 1

Dropbox και προσωπικά δεδομένα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 03 Μάιος 2010 12:30 pm
από faremal
Για όσους δεν γνωρίζουν το Dropbox: Dropbox is a technology startup and software product that's revolutionizing the way that people think about and access their files. In particular, we make it easy to securely share files with other people, sync them across multiple computers, access them from anywhere, and keep them safe. (από http://www.facebook.com/home.php?#!/Dro ... ref=search)
Αν ψάξετε το site της εταιρείας, θα βρείτε αυτό:
Business Transfers. Dropbox may sell, transfer https://www.getdropbox.com/terms#privacy
or otherwise share some or all of its assets,
including your Personal Information, in connection
with a merger, acquisition, reorganization or
sale of assets or in the event of bankruptcy.
Συνιστώ προσοχή στους χρήστες γιατί το EULA που κάνει η εταιρεία είναι πολύ γενικό και έχει πολλές ασάφειες. Όταν διαμοιράζεις πληροφορίες από ένα σημείο του internet είναι λογικό να έχει και κάποιος άλλος το κλειδί να διαβάζει αυτές τις πληροφορίες εκτός από εσένα. (από Hacker News, "Can dropbox be trusted?", http://news.ycombinator.com/item?id=389304)

Re: Dropbox και προσωπικά δεδομένα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 03 Μάιος 2010 3:23 pm
από intelx86
Κάθε πληροφορία που κοινοποιείς στο internet είναι προσβάσιμη από άλλον έναν τουλάχιστον. Είτε είναι η google ή το MQN ή το facebook... Αυτό που πρέπει εσύ να κρίνεις εσύ είναι η σπουδαιότητα και η ευαισθησία της πληροφορίας αυτή. Πχ οι πληροφορίες του MQN είναι προσβάσιμες από το διαχειριστή της βάσης δεδομένων (δηλαδή εμένα) και όλους τους εργαζόμενους στους servers του παρόχου μας (δηλαδή τη Bluehost). Ακόμη οι πληροφορίες αυτές είναι προσβάσιμες στους ITs των Ελλήνων και των ξένων παρόχων που σε συνδέουν με το site όπως και σε οποιονδήποτε καταφέρει να πάρει πρόσβαση ως κάποιος από τους παραπάνω (βλέπε μυστικές υπηρεσίες). Ακόμη και οι κωδικοποιημένες πληροφορίες υποκλέπτονται αν υποκλαπεί το κλειδί με έναν από τους παραπάνω τρόπους ή με ωμή επεξεργαστική ισχύ (κυρίως μυστικές υπηρεσίες, βλέπε NSA).

Re: Dropbox και προσωπικά δεδομένα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 03 Μάιος 2010 5:08 pm
από faremal
Το πρόβλημα του Dropbox είναι ότι δεν έχει defacto κρυπτογράφιση. Μπορεί να κρυπτογραφήσει τα αρχεία σου το πρόγραμμα αλλά χάνει την χρηστικότητά του. Επίσης δεν αναφέρει με ποιο τρόπο τα αποθηκεύει για να σου εξασφαλίσει την ασφάλεια.
Στο MQN, στο facebook, στο twitter και τα λοιπά, δεν κοινοποιείς αρχεία σου αλλά πληροφορίες που προφανώς αποθηκεύονται σε μία βάση δεδομένων. Αν μπεις στο dropbox, σου προσφέρει δωρεάν 2GB και προφανώς όχι για να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική και το nickname, αλλά αρχεία όπως εντολές πληρωμών, προσωπική αλληλογραφία κ.τ.λ. δηλαδή ευαίσθητα δεδομένα. Αυτά είναι προσβάσιμα εκτός από hackers και μυστικές υπηρεσίες που θα μπουν παράνομα στο δίκτυο, και από τρίτους, όπως υπηρεσίες στατιστικών και υπηρεσίες συντήρησης. Αυτό αναγράφεται στο privacy policy και συγκεκριμένα στο site https://www.getdropbox.com/terms#privacy που έδωσα και παραπάνω.
Επίσης, όπως είναι φυσικό, η Dropbox δεν έχει καμία ευθύνη για την υποκλοπή ή την απώλεια αυτών.

Re: Dropbox και προσωπικά δεδομένα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 03 Μάιος 2010 5:19 pm
από merde_conserve
Εντάξει παιδιά, καταλαβαίνω τους φόβους και τις επιφυλάξεις σας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το Dropbox όπως και το Facebook κ.ο.κ είναι απλά μία υπηρεσία που προσφέρεται προς εμάς από κάποιους τρίτους. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γίνει μέλος ούτε να το χρησιμοποιήσει. Όποιος βέβαια μπει στο χαλαρό και χωρίς να το μελετήσει σε μία τέτοια υπηρεσία και την πατήσει είναι άξιος της μοίρας του.

Το ίντερνετ γενικώς δεν είναι ούτε μέσο αναψυχής ούτε παιδική χαρά. Όποιος από εμάς συμμετέχει σε υπηρεσίες, ανταλλάσει δεδομένα ή κοινοποιεί πληροφορίες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να το έχει φιλοσοφήσει πολύ για να μην την πατήσει, πράγμα που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Έτσι βλέπουμε να την πατάνε άτομα από γελοία phising scams, να κολλάνε αβέρτα κοριτσάκια-τρέντι αγοράκια ιούς στο MSN (hey, is it you in this photo και τα λοιπά γνωστά τραγικά), να ανεβάζουν 1000 φωτό στο facebook από κάθε στιγμή της ζωής τους, να δίνουν πιστωτικές σε άκυρα site και να τις βρίσκουν άδειες κ.ο.κ. Το νιονιό το έχουμε στο κεφαλάκι μας, όχι πάνω ή πέρα από αυτό.