Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

ναι
154
80%
οχι
35
18%
δεν ξερω
3
2%

Σύνολο ψήφων : 192

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό ksiv » Κυρ, 26 Φεβ 2012 11:00 pm

merde_conserve έγραψε:A-nik-i την απάντηση θα τη βρεις αν αντιστρέψεις τη σχέση πανεπιστημίου-κομμάτων. Μπορεί το πανεπιστήμιο να μην εξυπηρετείται από τα κόμματα (ούτε καν ως μέσο φοιτητικού συνδικαλισμού, λόγω της πολυδιάσπασης, της πολυφωνίας, και του εκφυλισμού των οργάνων), τα κόμματα όμως εξυπηρετούνται μια χαρά από το πανεπιστήμιο.

Αυτό που λες, το καταλαβαίνω και το συμμερίζομαι απόλυτα. Απλώς ήθελα να το θέσω με μια δόση "μετριοπάθειας". Όντας καινούριος στον χώρο, δε θέλω να γίνομαι αφοριστικός ή ακραίος στις απόψεις μου (όχι πως χαρακτηρίζω τις δικές σας ως ακραίες. Απλώς ως "παλιοσειρές" ίσως, έχετε έναν λόγο παραπάνω).

merde_conserve έγραψε: Έτσι πιστεύω βλέπεις πολύ εύκολα γιατί συντηρείται όλος αυτός ο μηχανισμός. Το πανεπιστήμιο δεν έχει τίποτα να χάσει αν πουλέψει τα κόμματα (και διατηρήσει φυσικά την υγιή πολιτικοποίηση και το διάλογο από πλευράς φοιτητών και καθηγητών). Τα κόμματα πάλι, έχουν να χάσουν τα πάντα. Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και στον καθηγητικό συνδικαλισμό βέβαια, για να μην κράζουμε μόνο τα των φοιτητών.

+1 γι'αυτό.

Το θέμα όμως είναι τί κάνουμε οι υπόλοιποι που γουστάρουμε την φάση "γνώση-μάθηση-διάλογος-καλλιέργεια" και δε θεωρούμε πως τα κόμματα προσφέρουν σε αυτήν. Όπως είπα πιο πάνω, βολευόμαστε ή βαριόμαστε. Γιατί και τη δική μου στάση που ακόμη δεν έχω ενεργοποιηθεί στο ζήτημα που συζητάμε, κατακριτέα τη χαρακτηρίζω. Αλλά η ουσία είναι ότι ούτε ένας ούτε περισσότεροι "κούκοι" μπορούν να φέρουν την άνοιξη.

Σαπίλα ζεις, εσύ μας οδηγείς
ksiv

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό jordanEMP » Δευτ, 27 Φεβ 2012 5:31 pm

denexwonoma εγραψε
απο οτι βλεπω ειμαστε πολλοι που δεν θελουμε κομματα στο πανεπιστημιο.γιατι λοιπον δεν μαζευομαστε μια μερα οσοι πιστεουμε οτι πρεπει να φυγουνε τα κομματα και να τους διωξουμε?

Μια καλη προταση ειναι να γινει ενα δημοκρατικο δημοψηφισμα σε φυσικο χωρο και χρονο με καλπες με θεμα εαν εχουν θεση η οχι οι κομματικες παραταξεις μεσα στο πανεπιστημιο...!
και η δευτερη προταση ειναι τροποποιηση μεσω του καταστατικου ωστε να ψηφιζονται ρητα ιδεες και οχι κομματικα πλαισια...

η προταση ειναι η εξης..

Η δική μας πρόταση

Spoiler: show
Η δημιουργία ενός φοιτητικού κινήματος που συλλογικά θα αυτοπροσδιορίζεται μέσα από ιδεολογικές ζυμώσεις είναι ο δικός μας στόχος. Μέσα από την διάσπαση σε παρατάξεις, μέσα από την διείσδυση των πολιτικών κομμάτων στο πανεπιστήμιο, κρίθηκε στην πράξη πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Σε τι συνεισφέρουν οι φοιτητικές εκλογές; Στη μεταφορά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος στα πανεπιστήμια ίσως…Δεν μας είναι απαραίτητες λοιπόν. Προτείνουμε την κατάργηση λοιπόν των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια και τη δημιουργία ενός ενιαίου φοιτητικού συλλόγου που θα αντιπροσωπεύει ιδέες και όχι πρόσωπα. Προτείνουμε την τακτική συγκρότηση συνελεύσεων ανά Σχολή, όπου θα ψηφίζονται οι ίδιες οι ιδέες των φοιτητών, οι προτάσεις τους για κάθε επίκαιρο και μη ζήτημα. Δικαίωμα κατάθεσης προτάσεως θα έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, δίνοντας τους το κίνητρο να ασχοληθούν με τα κοινωνικά προβλήματα και να επεξεργαστούν ατομικά και συλλογικά λύσεις. Για να αντικρούσουμε την πιθανή διαφωνία «και αν όλοι οι φοιτητές θέλουν να καταθέσουν πρόταση τι θα γίνεται; Θα συζητάμε για μέρες, μήνες ολόκληρους;»…Όχι, είναι δυνατή η δημιουργία του ανάλογου θέματος στην ιστοσελίδα του κάθε πανεπιστημίου, όπου θα τίθενται για ψηφοφορία μεταξύ των εγγεγραμμένων φοιτητών όλες οι προτάσεις, ώστε να αποφασιστεί δημοκρατικά ποιες θα συζητηθούν διεξοδικά στη συνέλευση. Κατόπιν, οι ιδέες αυτές θα έρχονται για συζήτηση στις τακτικές συνελεύσεις και θα ακολουθεί ψηφοφορία, χωρίς την αναφορά του εμπνευστή ή των εμπνευστών της πρότασης-ιδέας. Έτσι, δεν θα κρίνονται οι παρασκηνιακές συνδιαλλαγές, οι κομματικές ταμπέλες, οι προσωπικές γνωριμίες, αλλά η ίδια η ιδέα. Αποτελεί δηλαδή στην ουσία, μια μεταφορά της άμεσης δημοκρατίας στη λειτουργία του φοιτητικού κινήματος.

A-nik-i εγραψε
Δεν είμαι κατά του κοινοβουλευτισμού, δε θέλω να παρεξηγηθώ. Ούτε κατά τις ελευθερίας έκφρασης. Ίσα ίσα, η μεγαλύτερη προσφορά του πανεπιστημίου είναι η γνώση και η διάδοσή της. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τα κόμματα ποιόν ρόλο έχουν σε όλο αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω τί εξυπηρετούν τα "τραπεζάκια". Δεν μπορώ να καταλάβω τί εξυπηρετεί η ανταλλαγή τηλεφώνων. Δεν μπορώ να καταλάβω τί εξυπηρετεί η φίμωση και η επιθετική (ή και πολεμική) στάση προς τις απόψεις του άλλου.

Συμφωνω...!
και στοχος μας ειναι...

να παρουμε ολοι οι φοιτητες στα χερια μας την σχολη...
να ενδιαφερθουμε ειλικρινα για τα προβληματα του πανεπιστημιου...
να γινουμε ολοι οι φοιτητες ενεργοι...
να απομονωσουμε τις κομματικες παραταξεις που υποβαθμιζουν το πανεπιστημιο...
να απαλλαγουμε απο τα φυτωρια των μεγαλων κομματων απο την προπαγανδα την χειραγωγηση και την επιθεση στην κριτικη σκεψη που δεχομαστε....
να γινει το πανεπιστημιο χωρος παραγωγης νεων ιδεων απο τους φοιτητες και να παψει να ειναι ενα ματσο απο διεφθαρμενες βρωμικες κομματικες παραταξεις που παρακμαζουν το πανεπιστημιο...
να σταματησει το πανεπιστημιο να ειναι ενας χωρος κομματικου δογματισμου πολωσης και αδιαλλαξιας...
να σταματησουν οι ψηφοθηρικες πολιτικες απο τις κομματικες παραταξεις που ακολουθουν πειστα τις γραμμες των μεγαλων κομματων προς οφελος αυτων και μονο αυτων που σε καμια πειπτωση δεν βελτιωνουν το πανεπιστημιο....
ζηταμε τη απομονωση των κομματικων παραταξεων που παρασιτουν κυριολεκτικα πανω στα πανεπιστημια...
ολοι μαζι να καταθεσουμε προτασεις για την αναβαθμιση του πανεπιστημιου...

και πιστευω οτι με
χρονικο περιορισμο στις τοποθετησεις στην γσ
μεγαλυτερο αριθμο απαρτιας στις γσ
κληρωση ομιλητων στις γσ
μυστικη ψηφοφορια στις γσ
ψηφιση ιδεων και οχι κομματικων πλαισιων...
αποσυνδεση των φοιτητων απο τα φυτωρια των διεφθαρμενων βρωμικων πολωτικων τραμπουκοκομματικων παραταξεων...

το πανεπιστημιο και οι φοιτητες εχουμε πολλα να κερδισουμε....
jordanEMP

Δημοσίευσηαπό denexwonoma » Δευτ, 27 Φεβ 2012 6:25 pm

jordanEMP συμφωνω με αυτα που λες.Το θεμα ειναι οτι για να γινουν ολα αυτα ,κατα τη γνωμη μου,θα πρεπει σε πρωτη φαση να απομονωσουμε τις παραταξεις στην σχολη μας.Δεν ξερω πως σας φαινεται η ιδεα μιας γενικης συνελευσης με μοναδικο θεμα το κατα ποσο θελουμε να συνεχισουνε να υπαρχουνε παραταξεις στην δικια μας σχολη.Εγω πιστευω οτι θα εφερνε αρκετο κοσμο που θα ηθελε να διωξει τα τραπεζακια και με μια αναλογη αποφαση γενικης συνελευσης να τους διωξει γενικοτερα απο τη σχολη.Στη συνεχεια να τροποποιηθουν καταστατικα κτλ,ετσι ωστε να αποκτησει και θεσμικη υποσταση σαν κινηση.
denexwonoma

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό ksiv » Δευτ, 27 Φεβ 2012 7:01 pm

Το θέμα στη δική μου σκέψη είναι ότι δε θα υπήρχε ιδιαίτερη κινητοποίηση από ανεξάρτητους φοιτητές με παράλληλο "σαμποτάζ" από τις παρατάξεις.

Θα φτάσουν να είναι 5 άνθρωποι μέσα, ενώ εναντίον των κομμάτων είναι το 82% (σύμφωνα π.χ. με την δημοσκόπηση πιο πάνω)
ksiv

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό MakisH » Δευτ, 27 Φεβ 2012 7:58 pm

Το θέμα του να "διώξει" κανείς κάτι από τη σχολή είναι αρκετά λεπτό. Η όλη κίνηση θα πρέπει να στραφεί στην "εκδίωξη" πρακτικών κτλ και κυρίως στο να γίνουν άχρηστες οι κομματικές παρατάξεις. Σαφέστατα και θα πρέπει άνθρωποι με κοινές ιδέες (πολιτικές εν προκειμένω) να μπορούν να εκφράζονται ομαδικά εάν το θέλουν.

Το βασικότερο νομίζω είναι η "ψήφιση ιδεών και όχι κομματικών πλαισίων". Είναι εντελώς παράλογο από κάθε άποψη αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή...
Ένας εύκολος (?) και βασικός σταθμός για το όλο εγχείρημα της ουσιαστικής ενεργοποίησης των φοιτητών πιστεύω θα ήταν να ξαναερχόταν στην επιφάνεια ο θεσμός της "συνέλευσης έτους", όχι μόνο για εκδρομές, αλλά γενικότερα για τα προβλήματα του έτους. Μια τέτοια συνέλευση θα μπορούσε να προσελκύσει κόσμο με όρεξη και, αν οργανωθεί σωστά και παγιωθεί, θα μπορούσε να δώσει το καλό παράδειγμα στις γενικές συνελεύσεις.

Είναι πάααααααρα πολύ βασική πάντως η ψήφιση με βάση τις ιδέες και όχι τα πλαίσια... (η οποία εξ' άλλου δεν προβλέπεται από κάποιο καταστατικό αν δεν κάνω λάθος. Σίγουρα δεν προβλέπεται από το καταστατικό των ΧΜ - αυτό με τα πλαίσια εννοώ)
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό jordanEMP » Δευτ, 27 Φεβ 2012 11:30 pm

denexwonoma εγραψε
jordanEMP συμφωνω με αυτα που λες.Το θεμα ειναι οτι για να γινουν ολα αυτα ,κατα τη γνωμη μου,θα πρεπει σε πρωτη φαση να απομονωσουμε τις παραταξεις στην σχολη μας.Δεν ξερω πως σας φαινεται η ιδεα μιας γενικης συνελευσης με μοναδικο θεμα το κατα ποσο θελουμε να συνεχισουνε να υπαρχουνε παραταξεις στην δικια μας σχολη.Εγω πιστευω οτι θα εφερνε αρκετο κοσμο που θα ηθελε να διωξει τα τραπεζακια και με μια αναλογη αποφαση γενικης συνελευσης να τους διωξει γενικοτερα απο τη σχολη.Στη συνεχεια να τροποποιηθουν καταστατικα κτλ,ετσι ωστε να αποκτησει και θεσμικη υποσταση σαν κινηση.

Συμφωνω..!ΟΙ δεκαδες αφισες και τα τραπεζακια των κομματικων παραταξεων δεν εχουν καμια θεση μεσα στο πανεπιστημιο ενα δημοσιο χωρο που δεν ανηκει σε καμια κομματικη παραταξη αλλα αντιθετα ανηκει σε ολους τους φοιτητες και δεν μπορει καμια κομματικη παραταξη να οικιοποιειται κατα αυτον τον τροπο προς μοναδικο οφελος την εξυπηρετηση των φερεφωνικων γραμμων των μεγαλων κομματων..!

Στο θεμα με τις αφισες των κομματικων παραταξεων η γνωμη μου ειναι...

Οτι αυτοι που αφισοκολλουν συμπεριφερονται στους φοιτητες σαν σε ατομα με προβληματα περιορισμενης ορασης... και χαμηλης νουμοσυνης...
Συμφωνημενες περιοχες προπαγανδας που προσπαθουν να μας χειραγωγησουν και να μας χαλιναγωγησουν την σκεψη...

Η ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών, επικοινωνίας και επαφής είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά και αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας. Βέβαια όλα αυτά κάτω από την αναμφισβήτητη αρχή του αλληλοσεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που σεβεται την αρχη του βολταιρου(η ελευθερια του ενος σταματαει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου..)!

Πρεπει να σταματησει η οικειοποιηση του δημοσιου χωρου που ανηκει σε ολους μας απο αυτους που επιθυμουν να μας νεκρωσουν την κριτικη σκεψη απο αυτους που προσπαθουν να επιβαλλουν τον πληροφοριακο φασισμο προς οφελος των φυτωριων των μεγαλων κομματων...

makish+
makish εγραψε
Είναι πάααααααρα πολύ βασική πάντως η ψήφιση με βάση τις ιδέες και όχι τα πλαίσια...

συμφωνω απολυτα...
jordanEMP

Δημοσίευσηαπό jordanEMP » Τετ, 29 Φεβ 2012 3:15 pm

Η διαχειριση του venus(Ο।Π.Α(ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ)) μας φιμωσε χωρις να μπορεισει να δικαιολογησει την λογοκρισια που μα επεβαλλε..
Μας απαγορεψε να γραψουμε την αποψη μα για τις καταληψεις(που εχει στεγαστει σε περισσοτερα απο 20 φορουμ χωρις να λογοκριθει...) και μας φιμωσε ενω αδυνατουσε να απαντησει στο προσωπικα μηνυματα που τους στειλαμε,,,
Ιδου και τα ντοκουμεντα...

http://www.ekaphmmy.blogspot.com/

υ.γ
για αυτο το λογο με την σειρα μου θα ηθελα να ευχαριστησω τη διαχειιριση που επιτρεπει να εκφραζομαι ελευθερα...και σεβεται την ελευθερη διακινηση των ιδεων...
jordanEMP

Δημοσίευσηαπό poum » Τετ, 29 Φεβ 2012 3:17 pm

get a life
bismallah
poum

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό jordanEMP » Πέμ, 01 Μαρ 2012 11:26 pm

poum έγραψε:get a life

Εχεις δικιο..!
Αλλα απο την αλλη ειναι πολυ αντιδημοκρατικο να μην μου επιτρεπουν στο venus(Ο।Π.Α(ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ)) να πω την αποψη μου για τις καταληψεις(μια αποψη που εχει στεγαστει σε πανω απο 20 φορουμ..) και να την λογοκρινουν με αυτον τον τροπο...!
jordanEMP

Δημοσίευσηαπό strangelic » Πέμ, 01 Μαρ 2012 11:35 pm

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά μπαίνεις σε όσα φόρουμ μπαίνεις, και γράφεις για όσα δεν σε αφήνουν να μπαίνεις;
Spoiler: show
Πόσος ελεύθερος χρόνος πια;
Η σιωπή είναι συνενοχή...

şiddet büyüleyicidir,şiddet umuttur, umutsuz ve sessiz bir dünyada ...
(Η Βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)
strangelic

Έτος εισαγωγής: 2005

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες