ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021

Δημοσίευσηαπό AE » Πέμ, 11 Μαρ 2021 3:47 pm

OxYdO έγραψε:Μιας και οργανώνεστε και επειδή σήμερα έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη έρευνα:

Θα πρότεινα να έχετε απαιτήσεις από το ίδρυμα και τους καθηγητές σας και να μην επιτρέψετε να επαναληφθούν τα φετινά καραγκιοζιλίκια των εξετάσεων. Οι κομπλεξικοί καθηγητές σας που κλαίγονται για τις κάμερες και την προστασία των προσωπικών δεδομένων που δήθεν τους καταπιέζει και αδικούν τους πάντες με τα pass/fail, φυσικά και γνωρίζουν (ή θα έπρεπε να γνωρίζουν) ότι υπάρχουν τρόποι να αποτραπεί η αντιγραφή σε remote εξετάσεις. Μάλιστα διεξάγονται επιστημονικές έρευνες πάνω στο ζήτημα. Εννοείται ότι υπάρχουν από περισσότερο έως λιγότερο πολύπλοκες μέθοδοι, με διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση (ω, τι έκπληξη) το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί και χωρίς καταστολή, κόμπλεξ και χυδαιότητα.

Φυσικά, το πρόβλημα εξαρχής είναι ότι οι κομπλεξικοί καθηγητές σας δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο στο να οργανώσουν την εξέταση. Και όλο αυτό επειδή έχουν την απόλυτη ελευθερία να το κάνουν. Θέλετε δίκαιες εξετάσεις με την ελάχιστη δυνατή (αδιάβλητες δεν μπορεί να γίνουν) αντιγραφή; Διεκδικήστε το.

Τέλειο. Για τις αντιγραφές φταίνε οι κομπλεξικοί καθηγητές.
AE

Έτος εισαγωγής: 1993

Δημοσίευσηαπό edchar » Πέμ, 11 Μαρ 2021 4:02 pm

OxYdO έγραψε:Μιας και οργανώνεστε και επειδή σήμερα έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη έρευνα:

Θα πρότεινα να έχετε απαιτήσεις από το ίδρυμα και τους καθηγητές σας και να μην επιτρέψετε να επαναληφθούν τα φετινά καραγκιοζιλίκια των εξετάσεων. Οι κομπλεξικοί καθηγητές σας που κλαίγονται για τις κάμερες και την προστασία των προσωπικών δεδομένων που δήθεν τους καταπιέζει και αδικούν τους πάντες με τα pass/fail, φυσικά και γνωρίζουν (ή θα έπρεπε να γνωρίζουν) ότι υπάρχουν τρόποι να αποτραπεί η αντιγραφή σε remote εξετάσεις. Μάλιστα διεξάγονται επιστημονικές έρευνες πάνω στο ζήτημα. Εννοείται ότι υπάρχουν από περισσότερο έως λιγότερο πολύπλοκες μέθοδοι, με διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση (ω, τι έκπληξη) το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί και χωρίς καταστολή, κόμπλεξ και χυδαιότητα.

Φυσικά, το πρόβλημα εξαρχής είναι ότι οι κομπλεξικοί καθηγητές σας δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο στο να οργανώσουν την εξέταση. Και όλο αυτό επειδή έχουν την απόλυτη ελευθερία να το κάνουν. Θέλετε δίκαιες εξετάσεις με την ελάχιστη δυνατή (αδιάβλητες δεν μπορεί να γίνουν) αντιγραφή; Διεκδικήστε το.

Πολύ σωστός ο Oxydo ειδικά ως προς το θέμα των απαιτήσεων από το ίδρυμα με μόνη διαφωνία (και μεγάλη) ότι δεν νομίζω ότι όλες οι αστοχίες ήταν θέμα complex των καθηγητών αλλά αδιαφορίας - τεμπελιάς ή πολύ πρόχειρης σκέψης. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν ο καθηγητής τεμπελιάζει, είναι θέμα της διοίκησης να εξασφαλίσει ότι δεν τεμπελιάζει και να επιβάλλει ποινές αν τεμπελιάζει (όχι στην Ελλάδα αυτά, στα εξωτερικά και ας με διορθώσει ο Oxydo που τα ζεί).
Επικουρικά καλό λοιπόν θα ήταν να καταγράψετε καλές πρακτικές που είδατε στη σχολή, που ακούσατε από άλλους φοιτητές άλλων σχολών και στη συνάντηση να πάτε έτοιμοι. Οπως για πρωτοτυπία να καταγράψετε και ως κακές πρακτικές αυτές που έφεραν 8πλάσια 10ρια από άλλες χρονιές.
Έχετε κατά νου επίσης ότι η τρομερή μας κυβέρνηση (δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς, άπαπα) ανοίγει λέει 14 Μάη για Mykonoooooos οπότε δεν νομίζω να κρατήσει κλειστά τα πανεπιστήμια ούτε τη βλέπω να έχει πλάνο για πανελλαδικές από απόσταση (είπαμε τρομερή η κυβέρνηση). Άρα μάλλον σας βλέπω στα θρανία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η δουλειά δεν θα πρέπει να γίνει για να μη ξαναζείτε με τέτοια χάλια σε περίπτωση που η κυβένρηση πέσει έξω σε προβλέψεις. Και επουδενεί μην επιτρέψετε να σας ακυρώσουν την εξεταστική. Είναι υποχρέωση τους να προετοιμαστούν. Και αν γίνουν παραδοσιακά ας πάει η προετοιμασία τους χαμένη.
Δε θέλω να με αγαπούν πολλοί, θέλω να με αγαπούν λίγοι και πολύ!
Άβαταρ μέλους
edchar

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 11 Μαρ 2021 6:52 pm

AE έγραψε:Τέλειο. Για τις αντιγραφές φταίνε οι κομπλεξικοί καθηγητές.

Αντρέα δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Ο φοιτητής θα μπει στη διαδικασία να αντιγράψει, εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Αυτό το θεωρώ εκ των ουκ άνευ. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής και θα σου πω ότι και εγώ θα αντέγραφα σε μια τόσο "ευνοϊκή" συγκυρία :oops:
Ισχυρίζομαι βέβαια ότι δεν θα ήμουν τόσο κακός αντιγραφέας, ώστε να με πιάσουν :lol:

Το μόνο που λέω είναι το εξής: Ο καθηγητής που θέλει μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα χωρίς καραγκιοζιλίκια και χυδαιότητες, αρκεί να αφιερώσει χρόνο και να κοπιάσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνος σου τοποθετείς τον εαυτό σου στο κάδρο αυτών που κατηγορώ, μιας και από ό,τι μαθαίνω είσαι η τρανή απόδειξη ότι αυτό είναι εφικτό (όπως και άλλοι συνάδελφοί σου). Το κάνατε χωρίς καραγκιοζιλίκια 5ωρων εξετάσεων, ανοιχτών καμερών, υποτιμητικών σχολίων στους φοιτητές, υπερβολικά δύσκολων θεμάτων που αδυνατεί να λύσει ακόμη και ο άριστος. Για να μη μιλήσω για τη χυδαιότητα του pass/fail (δεν έχω απαραίτητα πρόβλημα επί της αρχής με το pass/fail, αλλά στα δεδομένα πλαίσια είναι μια χυδαιότητα).

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν υπάρχει φοιτητής της Σχολής που να διαφωνεί με αυτό που λέω και θα με εξέπλησσε αν διαφωνούσες κι εσύ.

Δεν έχω πρόβλημα να διαφωνεί ένας καθηγητής επί της αρχής με το θέμα των καμερών, όπως δικαιούται να κάνει σε έναν ελεύθερο χώρο όπως το πανεπιστήμιο. Έχω πρόβλημα με τους κομπλεξικούς και τους χυδαίους που έμειναν σε αυτό και αρνήθηκαν να αφιερώσουν χρόνο για να βρουν λύσεις που να μην προσβάλλουν τον κοινό νου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Πέμ, 11 Μαρ 2021 7:50 pm

Είναι λίγο δικαστήριο το από πάνω comment
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό FutureTrunks » Πέμ, 11 Μαρ 2021 8:20 pm

Είδαμε και στην Μηχ.3 και στην περιβαλλοντική τεχνολογία που δεν είχαν οτιναναι εξέταση πως οι φοιτητές το σεβάστηκαν.
It's ok to feel the rage
FutureTrunks

Έτος εισαγωγής: 2018

Δημοσίευσηαπό Kcr565 » Πέμ, 11 Μαρ 2021 9:58 pm

Ειλικρινά,
Θεωρεί κανείς αυτή τη στιγμή την εξεταστική που πέρασε πετυχημένη?

Αρχικά, έχεις μαθήματα όπως ανέφερε ο συνάδελφος (Μηχ.3 για Περιβαλλοντική δεν γνωρίζω) που έγινε κατάχρηση των εξ αποστάσεως μεθόδων, και φταίνε οι καθηγητές που απ'όσο φαίνεται δεν νοιάστηκαν για το μάθημα τους.

Κατα το πλείστον, σύμφωνα μαθήματα που έδωσα εγώ (7 σύνολο) και με την εξεταστική του Ιουνίου έχω βγάλει ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα από τους διάφορους τρόπους εξέτασης:

Η αντιγραφή δεν αποφεύγεται. Αυτός που αντιγράψει θα περάσει. Και ο φοιτητής που έχει διαβάσει, είτε θα πάρει χαμηλότερο βαθμό λόγω δυσκολίας είτε δε θα περάσει. Και ναι, φταίνε οι καθηγητές. Η άποψη βάζω θέματα όσα να'ναι σε λίγο χρόνο και όποιον πάρει ο κόφτης δεν είναι πολύ αποτελεσματική, μόνο βαθμούς ρίχνει και δίνει την ψευδαίσθηση ότι αποτρέπεις την αντιγραφή. Και μην ακούσω για κανονικοποιήσεις, θα γελάσω, είναι ανούσιες.

Δείτε πόσο ασχολιούνται ορισμένοι καθηγητές μέσα στο εξάμηνο, ώστε μετά να καταλάβετε και πόσο θα κουνήσουν το χεράκι τους και για την εξεταστική τους.
Όταν εμείς σε μάθημα προτείναμε λύσεις για μεθόδους εξεταστικής, καθηγητές μας απαντούσαν ότι ''Αυτό είναι κουραστικό και χρονοβόρο να γίνει''. Και το οποίο, έκανε βέβαια άλλος καθηγητής σε άλλο μάθημα.
Όταν βλέπεις σε μαθήματα, να μην υπάρχει ίχνος σημειώσεων όλο το εξάμηνο, κυριολεκτικά όμως, καμία σημείωση ανεβασμένη, καταλαβαίνεις πόσο νοιάζεται ένας καθηγητής για το μάθημα του, οπότε εν τέλει εσύ δε νοιάζεσαι. (ένας τέτοιος καθηγητής είπε κιόλας, σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν εδώ, ότι αν κάποιος πιαστεί να αντιγράψει θα αποβληθεί από την σχολή. (Λ Ο Λ ))

Δηλαδή συγγνώμη, πραγματικά μπείτε να δείτε ορισμένα μαθήματα πως γίνεται το μάθημα, και τι σημειώσεις ανεβαίνουν. Αυτό είναι τώρα Ίδρυμα Ανωτάτων Σπουδών? Ειλικρινά ντρέπομαι για αυτούς και αυτό που αντιπροσωπεύουν, έστω και αν είναι 5-10 άτομα.

Αν τουλάχιστον ήθελαν να ασχοληθούν οι καθηγητές με αυτό δεν θα υπήρχε αντιγραφή ή τουλάχιστον θα μειωνόταν αρκετά.

Αν για παράδειγμα, έκαναν ότι έγινε Υδραυλική, να νιώσει τουλάχιστον κάποιος την ντροπή ότι ο καθηγητής του τον κατάλαβε να αντιγράφει, θα σκεφτεί 10 φορές παραπάνω να αντιγράψει την επόμενη φορά.(όλα αυτά πιστεύοντας ιδανικά ότι δεν την πλήρωσε κανείς που δεν αντέγραψε)

Εδω, δεν έγινε καν εξέταση θέματος μπετού 2, γιατί?
“No one gets left behind, remember?”
Άβαταρ μέλους
Kcr565

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Yuri » Σάβ, 13 Μαρ 2021 10:17 pm

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ.docx
(14.6 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 177 φορές
Καλησπέρα,

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Κοσμήτορα και την Επιτροπή Σπουδαστικών Θεμάτων, μας ήρθε απάντηση από την κυρία Πανταζίδου, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω webex, την Τρίτη 16/3. 5 -7 μμ.
Ζητήθηκε, επιπλέον, να συνταχθεί μία ημερήσια διάταξη με τα θέματα που θα συζητηθούν. Παραθέτω μία ενδεικτική (πάνω) η οποία, ωστόσο, μπορεί να τροποποιηθεί.
Σύνδεσμος για Τρίτη
https://centralntua.webex.com/centralnt ... a2a6df5729
Yuri

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό edchar » Σάβ, 13 Μαρ 2021 11:11 pm

Yuri έγραψε:
Καλησπέρα,

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Κοσμήτορα και την Επιτροπή Σπουδαστικών Θεμάτων, μας ήρθε απάντηση από την κυρία Πανταζίδου, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω webex, την Τρίτη 16/3. 5 -7 μμ.
Ζητήθηκε, επιπλέον, να συνταχθεί μία ημερήσια διάταξη με τα θέματα που θα συζητηθούν. Παραθέτω μία ενδεικτική (πάνω) η οποία, ωστόσο, μπορεί να τροποποιηθεί.
Σύνδεσμος για Τρίτη

Καλησπέρα.
Απο περιέργεια, επειδή ως απόφοιτος δεν έχω ζήσει κάποιες καταστάσεις που εσείς καλείστε να ζείτε θα ήθελα αν κάποιος έχει χρόνο κάποιες διευκρινήσεις.
Μια ερώτηση και μια πρόταση.
Σε περίπτωση που πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια στο χειμερινό εξάμηνο, πώς έγιναν? Μπορεί κάποιος να περιγράψει ένα εργαστήριο?
Έχω δεί στο εξωτερικό να γίνονται οι εργαστηριακές δοκιμές με κάμερα τον καιρό αυτό, οργανωμένα, με τους καθηγητές με μικρόφωνο να εξηγούν τα πάντα, να κρατάνε την κάμερα μετά και να zoomάρουν εκεί που θέλουν να δούνε κάτι και να το ανεβάζουν αυτό. Το μάθημα μετά γίνεται Q&A, δηλαδή μαζεύονται οι φοιτητές και ρωτάνε απορίες για αυτά που δεν κατάλαβαν. Εμένα θα μου άρεσε αυτό, γιατί στα χρόνια μου, με ομάδες των 20+ ατόμων ποτέ δεν είχα δεί σε εργαστήριο κάτι.
Δεύτερη ερώτηση.
Τί σημαίνει το "Να ανοίξουν όλα τα μαθήματα στο mycourses"?
Μια πρόταση,
Λογικά το τυπογραφείο έχει όλα τα κίτρινα που έχουν δοθεί ποτέ σε ψηφιακή μορφή. Μπορείτε να ζητήσετε να ανέβουν αυτά τα κίτρινα σε ένα repository (ακόμη και για ιστορικούς σκοπούς, θα μπορούμε να βλέπουμε όλοι με eco τρόπο το πώς έχουν αλλάξει όλες οι σημειώσεις μας μέσα στα χρόνια. Άσχετο αλλά είδα σήμερα ανακοίνωση να καλεί τους φοιτητές να πάρουν από τη σχολή το κίτρινο Στατικής V που μου κάνει απαράδεκτο.
Μία σύσταση.
Να είστε ψύχραιμοι όταν ακούσετε τον Παντουβάκη να επαναλαμβάνει ότι παραπονιούνται όσοι αποτράπηκαν να αντιγράψουν.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων αν βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε και με μένα.
Καλή τύχη!
Δε θέλω να με αγαπούν πολλοί, θέλω να με αγαπούν λίγοι και πολύ!
Άβαταρ μέλους
edchar

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό moto » Κυρ, 14 Μαρ 2021 12:50 pm

edchar έγραψε:
Yuri έγραψε:
Καλησπέρα,

Σύνδεσμος για Τρίτη

Καλησπέρα.
Απο περιέργεια, επειδή ως απόφοιτος δεν έχω ζήσει κάποιες καταστάσεις που εσείς καλείστε να ζείτε θα ήθελα αν κάποιος έχει χρόνο κάποιες διευκρινήσεις.
Μια ερώτηση και μια πρόταση.
Σε περίπτωση που πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια στο χειμερινό εξάμηνο, πώς έγιναν? Μπορεί κάποιος να περιγράψει ένα εργαστήριο?
Έχω δεί στο εξωτερικό να γίνονται οι εργαστηριακές δοκιμές με κάμερα τον καιρό αυτό, οργανωμένα, με τους καθηγητές με μικρόφωνο να εξηγούν τα πάντα, να κρατάνε την κάμερα μετά και να zoomάρουν εκεί που θέλουν να δούνε κάτι και να το ανεβάζουν αυτό. Το μάθημα μετά γίνεται Q&A, δηλαδή μαζεύονται οι φοιτητές και ρωτάνε απορίες για αυτά που δεν κατάλαβαν. Εμένα θα μου άρεσε αυτό, γιατί στα χρόνια μου, με ομάδες των 20+ ατόμων ποτέ δεν είχα δεί σε εργαστήριο κάτι.
Δεύτερη ερώτηση.
Τί σημαίνει το "Να ανοίξουν όλα τα μαθήματα στο mycourses"?
Μια πρόταση,
Λογικά το τυπογραφείο έχει όλα τα κίτρινα που έχουν δοθεί ποτέ σε ψηφιακή μορφή. Μπορείτε να ζητήσετε να ανέβουν αυτά τα κίτρινα σε ένα repository (ακόμη και για ιστορικούς σκοπούς, θα μπορούμε να βλέπουμε όλοι με eco τρόπο το πώς έχουν αλλάξει όλες οι σημειώσεις μας μέσα στα χρόνια. Άσχετο αλλά είδα σήμερα ανακοίνωση να καλεί τους φοιτητές να πάρουν από τη σχολή το κίτρινο Στατικής V που μου κάνει απαράδεκτο.
Μία σύσταση.
Να είστε ψύχραιμοι όταν ακούσετε τον Παντουβάκη να επαναλαμβάνει ότι παραπονιούνται όσοι αποτράπηκαν να αντιγράψουν.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων αν βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε και με μένα.
Καλή τύχη!

Σχετικά με το κομμάτι του εργαστηρίου, σχεδόν όλα τα πειράματα είναι ηχογραφημένα.Συνήθως οι καθηγητές απλώς έχουν ετοιμάσει κάποιες έξτρα διαφάνειες που εξηγούν τα πίο θεωρητικά κομμάτια του πειράματος, οι οποίες ακολουθούνται από το πείραμα-βίντεο, με τους καθηγητές να το σταματάνε κάπου κάπου και να εξηγούν τι συμβαίνει.

Οι εργαστηριακές ασκήσεις ανεβαίνουν αμέσως μετά και έχεις δύο βδομάδες να τις στείλεις μέσω mc.
Άβαταρ μέλους
moto Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2018

Δημοσίευσηαπό banana peel night » Τρί, 16 Μαρ 2021 3:47 am

Yuri έγραψε:
Καλησπέρα,

Σύνδεσμος για Τρίτη

Όσον αφορά το 7, καλό θα ήταν να γίνει μια γενικότερη κουβέντα για τον κύριο Παντουβάκη. Δεν γίνεται να διαιωνίζεται αυτή η συμπεριφορά.
Άβαταρ μέλους
banana peel night

Έτος εισαγωγής: 2015

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες