Ό,τι να 'ναι απορίες

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Ό,τι να 'ναι απορίες

Δημοσίευσηαπό MaryPoppins » Τετ, 29 Σεπ 2021 2:40 pm

Anaisia έγραψε:Ερώτηση... Το helios.ntua.gr είναι το νέο mycourses.ntua.gr; Έχουν πει δηλαδή κάτι για την αλλαγή οι καθηγητές;

Ναι ρε παιδιά, έχετε ακούσει κάτι; Στην τελευταία ανακοίνωση της γραμματείας το αναφέρει απλά μαζί με το mycourses... Θα υπάρχει παράλληλα;
Άβαταρ μέλους
MaryPoppins

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό karn » Τετ, 29 Σεπ 2021 5:04 pm

MaryPoppins έγραψε:
Anaisia έγραψε:Ερώτηση... Το helios.ntua.gr είναι το νέο mycourses.ntua.gr; Έχουν πει δηλαδή κάτι για την αλλαγή οι καθηγητές;

Ναι ρε παιδιά, έχετε ακούσει κάτι; Στην τελευταία ανακοίνωση της γραμματείας το αναφέρει απλά μαζί με το mycourses... Θα υπάρχει παράλληλα;

Ναι, ειναι ο αντικαταστατης του mycourses.
Καποιοι καθηγητες εχουν ενημερωσει μεσω mycourses οτι δεν θα το χρησιμοποιουν πλεον και θα δουλευουν μονο το helios.
Το κακο ειναι πως επειδη βρισκομαστε στη φαση προσαρμογης αν δεν εναρμονιστουν ολοι στη χρηση ενος εκ των δυο (και οι μισοι χρησιμοποιουν το ενα, οι αλλοι μισοι το αλλο) θα γινει ενας χαμος για εμας που θα πρεπει να τσεκαρουμε και τα δυο.

Darkiz έγραψε:Καλησπερα παιδια.
Μια -οχι και τοσο- οτι να ναι απορια.

Τι θα επιλεγατε μεταξυ BIM και περιβαλλοντικων επιπτωσεων; :?

Και εγω ψαχνομαι γι αυτα.. Κλεινω προς περιβαλλοντικες αν και λενε οτι η εργασια ειναι πιο βαρια. Ωστοσο, δεν εχει τελικη εξεταση οπως το αλλο.
karn

Έτος εισαγωγής: 2016

Δημοσίευσηαπό MaryPoppins » Τετ, 29 Σεπ 2021 8:51 pm

@karn
Ευχαριστώ... Όντως σαν το mycourses είναι!!! Είδα ότι υπάρχει και καινούργια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης bigbluebutton; (αντίο webex;). Αναφέρει ότι μπορούμε να κατεβάσουμε και την εφαρμογή moodle (δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ οπότε δεν έχω να σχολιάσω κάτι...)
Γενικά, υπάρχει το προφιλ σου στο οποίο φαίνεται αν είσαι online, σε ποια μαθήματα εχεις κάνει εγγραφή κλπ, υπάρχει φόρουμ για συζήτηση...
Άβαταρ μέλους
MaryPoppins

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Darkiz » Πέμ, 30 Σεπ 2021 2:07 pm

Aν κανω login-εγγραφη στο helios με διαγραφει απο τα μαθηματα που ημουν εγγεγραμμενος στο mycourses ???

Ρωταω γιατι εχω 1 μαθημα που εχω στειλει το διαγωνισμα στην εξ αποστασεως εξεταση και εκκρεμουν ακομα τα αποτελεσματα.
Οποτε αν διαγραφομαι αυτοματα διαγραφεται και αυτο
.
Darkiz

Έτος εισαγωγής: 2017

Δημοσίευσηαπό mamassis » Πέμ, 30 Σεπ 2021 3:56 pm

To bigbluebutton δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη σε ταυτόχρονες τηλεδιασκέψεις με πολύ κόσμο σε όλο το ΕΜΠ. Θα χρησιμοποιηθεί σταδιακά όταν εγκατασταθούν οι απαραίτητοι servers στο κέντρο δικτύων
Δεν γίνεται αυτόματη διαγραφή από το mycourses άλλά δεν χρειάζεται. Σε κάθε μάθημα θα ενημερώσει ο διδάσκων ποιο από τα 2 θα χρησιμοποιείται. Το σχέδιο είναι μέχρι το τέλος του εξαμήνου να έχουν μεταφερθεί όλα στο Ηλιος
mamassis

Δημοσίευσηαπό Arlecchino » Πέμ, 30 Σεπ 2021 6:51 pm

Darkiz έγραψε:Καλησπερα παιδια.
Μια -οχι και τοσο- οτι να ναι απορια.

Τι θα επιλεγατε μεταξυ BIM και περιβαλλοντικων επιπτωσεων; :?

Και εγω ψαχνομαι γι αυτα.. Κλεινω προς περιβαλλοντικες αν και λενε οτι η εργασια ειναι πιο βαρια. Ωστοσο, δεν εχει τελικη εξεταση οπως το αλλο.[/quote][/quote]

Πάντως εγώ για τον ίδιο λόγο θα διαλέξω το BIM, μιας και έχω πολλές μεγάλες εργασίες στα υποχρεωτικά μου. :( (+ Του ότι μου φαίνεται και πιο ενδιαφέρον το μάθημα)
Άβαταρ μέλους
Arlecchino

Έτος εισαγωγής: 2017

Δημοσίευσηαπό karn » Πέμ, 30 Σεπ 2021 10:43 pm

Arlecchino έγραψε:
Πάντως εγώ για τον ίδιο λόγο θα διαλέξω το BIM, μιας και έχω πολλές μεγάλες εργασίες στα υποχρεωτικά μου. :( (+ Του ότι μου φαίνεται και πιο ενδιαφέρον το μάθημα)

Εχει δουλειά ομως και το bim αρκετη.
Ακουω για ασκήσεις + καποια σεμιναρια + τελικη εξεταση.
Αλλα ναι ακουγεται πιο ενδιαφέρον.
karn

Δημοσίευσηαπό eclt » Κυρ, 03 Οκτ 2021 11:33 pm

Για το επιλογης 5ου εξαμηνου μπορουμε να παρουμε αυτο που ειχαμε παρει στο πρωτο εξαμηνο αν δεν το εχουμε περασει? Η θα χρειαστει να διαλεξουμε καποιο αλλο οπωσδηποτε. Δηλαδη αμα παρω την ενεργειακη και τη περασω φετος θα εχω ενα χρωστουμενο ακομα για το πτυχιο?
eclt

Έτος εισαγωγής: 2030

Δημοσίευσηαπό Anaisia » Δευτ, 04 Οκτ 2021 11:56 am

karn έγραψε:
Arlecchino έγραψε:

Εχει δουλειά ομως και το bim αρκετη.
Ακουω για ασκήσεις + καποια σεμιναρια + τελικη εξεταση.
Αλλα ναι ακουγεται πιο ενδιαφέρον.

το ΒΙΜ είναι αρκετά ιδιαίτερο σαν μάθημα. Αν σας αρέσουν αυτού του τύπου τα προγράμματα και θέλετε να κάνετε μια "εισαγωγή" σε αυτά, το μάθημα ενδείκνυται. Τα σεμινάρια περιέχουν δικές τους ασκήσεις, πάνω στα προγράμματα (θα τα κατεβάσετε με εκπαιδευτική άδεια από τις εταιρείες). Επίσης το μάθημα περιέχει αρκετές πληροφορίες σχετικά με το πως συνδέονται όλα τα προγράμματα και πως κινούνται στην αγορά εργασία. Δεν είναι το κλασσικό που λες "διαβάζω και το περνάω". Είναι όμως το μάθημα που θα σας φέρει σε μια πρώτη επαφή.

Κατά την δική μου εμπειρία, αν δεν μπορείτε να αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο μην μπλέξετε. Τα σεμινάρια από μόνα τους έχουν κάποια θέματα που πολλές φορές παίρνουν τον διπλάσιο χρόνο σ έναν αρχάριο για να τα λύσει, οι ασκήσεις των καθηγητών είναι πιο πολύ ένας τρόπος για να εξοικειωθείτε και με τα online εργαλεία κάποιων εταιρειών, το θέμα εξαμήνου είναι για να δείξετε τις "γνώσεις" που πήρατε από το μάθημα και η τελική εξέταση απαιτεί πάρα πολύ καλή μνήμη μιας και οι πληροφορίες/ερωτήσεις μπορεί να προκύψουν στην κυριολεξία από τα πάντα (ακόμα και από τις παρουσιάσεις που κάνουν διάφοροι προσκεκλημένοι ομιλητές).
To become a monster like me, is to admit you were too weak to remain a human.
Άβαταρ μέλους
Anaisia

Δημοσίευσηαπό karn » Δευτ, 04 Οκτ 2021 5:36 pm

Anaisia, ευχαριστούμε πολυ για την αναλυτική περιγραφή! :thumbup: :clap:
karn

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης