Καταγγελία για συμμετοχή Καθηγητή ΕΜΠ σε ιδιωτικό κολλέγιο

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σκάνδαλο στο Ε.Μ.Π. με τον Καθηγητή της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. κ. Κουρκουλή

Δημοσίευσηαπό 3 » Τρί, 31 Αύγ 2010 8:51 pm

Lost.in.Athens έγραψε:Όσο για τους βαθμούς που ειπώθηκε, πιστεύω ότι αν κάποιος παρακολουθεί το μάθημά του και δείχνει ότι ενδιαφέρεται, όχι μόνο δεν του βάζει κακό βαθμό, αλλά ίσα ίσα που τον πριμοδοτεί κι όλας...
ΣΩΣΤΟ! Συμφωνω μαζι σου! Μονο που αυτο γενναει μια διαιρεση: τους υπολοιπους δεν θα τους προμοταρεις γιατι ηδη "εχεις χαρισει" σε καποιους, στους υπολοιπους θα πρεπει να εισαι πιο αυστηρος για να τους παροτρυνεις να "ενδιαφερονται". Και πως θα εισαι πιο αυστηρος; Δεν χρειαζεται να τους πετσοκοβεις λογω προθεσης, αυτο αλλωστε θα ηταν unfair play.. Θα βαλεις ομως θεματα για καποιους, που θα φαινεται ποιος τα λυνει και ποιος οχι, θα τα λυνουν "οι πιστοι", "οι ταλεβαν" κλπ κλπ. Για αυτο αλλωστε το οτι

Lost.in.Athens έγραψε:φέτος όλα τα θέματα που έπεσαν στις εξετάσεις τα είχαμε κάνει σχεδόν ίδια μέσα στην τάξη!

για καποιους αυτο θεωρειται ευτυχια, οσο στριφνα και αν ηταν αυτα τα θεματα, αλλα πχ για μια φιλη μου στο ετος μου που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ οτι επρεπε να το παρακολουθει ΚΑΙ ΑΥΤΟ λογω ετους, τα θεματα ηταν Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Α.. Και φυσικα σε αυτο εγκειται το οτι τελικα δεν ηξερε ΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝ απο που επρεπε να διαβασει, γιατι τιποτα δεν ειναι συγκεντρωμενο σε καποιο εντυπο, σε καποιο παλιο θεμα, σε μια πιο "οργανωτικη" σημειωση! Ειναι τοσο απλο.. ;)

merde_conserve έγραψε:αλλά δεν βλέπω το θέμα να έχει διασταυρωθεί σε δημοσιογραφικό επίπεδο.
Ρε merde, εδω η Διαμαντοπουλου εχει περασει τα Κολλεγια, ετοιμαζει νεο νομο, ο οποιος ηδη εχει βγει συνταγματικος απο το ΣτΕ, περνανε τοσα πραγματα και δεν εχουμε ακουσει σχεδον τιποτα. Περιμενες κανενας να το δημοσιευσει;;;;;;;;; Εγω παντως ΟΧΙ!

ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ τις Γιαννακου, που εβγαινε η Μαριεττα και ο Βερελης στο βημα και εκαναν εξαγγελιες! Πλεον ο πολεμος στην εκπαιδευση γινεται στα κρυφα, γιατι μας φοβουνται περισσοτερο. Σιγα να μην το δημοσιευαν! Για να μην μπορει να πατησει ο Κουρκουλης και ο σωτηρας του ο Μουτζουρης στο Πολυτεχνειο; Για να αποκαλυφθει η φυση ορισμενων "συμμαχων των φοιτητων" καθηγητων (ειπα ορισμενων);

ingenieurin26 έγραψε:έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία;
Μην κολλας τοσο στο φυλλαδιο! Το point ειναι οτι στο ΣΕΜΦΕ βρηκανε φακελο με τα ονοματα απο σπουδαστες κολλεγιου, βαθμολογημενα απο τον τυπο! Στο ΣΕΜΦΕ πια παντως κανενας δεν αμφιβαλλει για το αν ευσταθουν οι κατηγοριες.. Εγω παντως νιωθω οτι οφειλω να αναμεταδωσω την ειδηση..
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό 3 » Τρί, 31 Αύγ 2010 8:59 pm

http://www.bhc.gr/periodiko-bhc/periodiko-28/28_1.html

Ιδου καποιες φωτογραφιες αλλα και γραπτο κειμενο απο το εν λογω Κολλεγιο που δειχνουν πολλα..

Και μια εικονα που δημοσιευτηκε στο semfe.gr
Συνημμένα
apofoitisi2008-4.jpg
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 31 Αύγ 2010 9:03 pm

3 έγραψε:Και μια εικονα που δημοσιευτηκε στο semfe.gr

Σκάνδαλο!!!Συνεχώς προκύπτουν νέα στοιχεία:Μπλεγμένο και το παιδί του Κουρκουλή στην υπόθεση!!
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τρί, 31 Αύγ 2010 9:16 pm

3 έγραψε:
Lost.in.Athens έγραψε:Όσο για τους βαθμούς που ειπώθηκε, πιστεύω ότι αν κάποιος παρακολουθεί το μάθημά του και δείχνει ότι ενδιαφέρεται, όχι μόνο δεν του βάζει κακό βαθμό, αλλά ίσα ίσα που τον πριμοδοτεί κι όλας...
ΣΩΣΤΟ! Συμφωνω μαζι σου! Μονο που αυτο γενναει μια διαιρεση: τους υπολοιπους δεν θα τους προμοταρεις γιατι ηδη "εχεις χαρισει" σε καποιους, στους υπολοιπους θα πρεπει να εισαι πιο αυστηρος για να τους παροτρυνεις να "ενδιαφερονται". Και πως θα εισαι πιο αυστηρος; Δεν χρειαζεται να τους πετσοκοβεις λογω προθεσης, αυτο αλλωστε θα ηταν unfair play.. Θα βαλεις ομως θεματα για καποιους, που θα φαινεται ποιος τα λυνει και ποιος οχι, θα τα λυνουν "οι πιστοι", "οι ταλεβαν" κλπ κλπ. Για αυτο αλλωστε το οτι

Lost.in.Athens έγραψε:φέτος όλα τα θέματα που έπεσαν στις εξετάσεις τα είχαμε κάνει σχεδόν ίδια μέσα στην τάξη!

για καποιους αυτο θεωρειται ευτυχια, οσο στριφνα και αν ηταν αυτα τα θεματα, αλλα πχ για μια φιλη μου στο ετος μου που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ οτι επρεπε να το παρακολουθει ΚΑΙ ΑΥΤΟ λογω ετους, τα θεματα ηταν Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Α.. Και φυσικα σε αυτο εγκειται το οτι τελικα δεν ηξερε ΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝ απο που επρεπε να διαβασει, γιατι τιποτα δεν ειναι συγκεντρωμενο σε καποιο εντυπο, σε καποιο παλιο θεμα, σε μια πιο "οργανωτικη" σημειωση! Ειναι τοσο απλο.. ;)
.

Αν και καταντάει offtopic, θεωρώ ότι ναι, πρέπει να πριμοδοτούνται αυτοί που παρακολουθούν... Δηλαδή εγώ που πηγαίνω στα μαθήματα, είμαι βλάκας; Δεν λέω για άτομα από μεγαλύτερα έτη που πιθανώς έχουν και άλλα μαθήματα και ίσως να μην μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα που δεν πέρασαν (παρακολούθησαν) σε προηγούμενες χρονιές, αλλά γιατί μετά από μια-δυο βδομάδες μαθημάτων οι αίθουσες ερημώνουν; Μήπως οι καθηγητές και η τάξη είναι άχρηστα και μπορούμε να τα μάθουμε όλα μέσα από τα βιβλία; Επομένως κλείνουμε τη σχολή και ανοίγουμε κάθε Ιανουάριο και Ιούνιο... Άλλωστε, μέσα από το μάθημα καταλαβαίνεις τι θεωρεί σημαντικό ο καθηγητής και τι περιμένει από εσένα...
Όσο για τα φετινά θέματα, συγγνώμη που θα το πω έτσι, αλλά επειδή έτσι όπως το είπες φαίνεται ότι μπήκαν ουρανοκατέβατα, μπορώ να πω πως ήταν σε γενικές γραμμές πιο εύκολα από άλλες χρονιές, ακόμα και χωρίς σημειώσεις από το μάθημα. Παλιά θέματα υπάρχουν εδώ και από ό,τι θυμάμαι στη φετινή εξέταση είχε τρία θέματα, από τα οποία το ένα θέμα το βάζει σχεδόν κάθε χρόνο, οπότε ήταν αναμενόμενο (κύκλοι Mohr), το άλλο το έχει ξαναβάλει 2-3 φορές (κόπωση) και μόνο το πρώτο από τα τρία θέματα ήταν κάπως πιο απαιτητικό (λέβητας), παρόλο που είχε μοιραστεί και γι αυτό ακόμα και ειδικό φυλλάδιο ασκήσεων. Φυσικά ακόμα και σημειώσεις να μην μπορεί να πάρει κάποιος ή τα φυλλάδια από τα εργαστήρια, πάντα υπάρχουν τα 2 βιβλία του μαθήματος, που αν και δεν έχουν ασκήσεις, η θεωρία τους είναι σχετικά πιο καλογραμμένη από αρκετά άλλα βιβλία...
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Re: Καταγγελία για συμμετοχή Καθηγητή ΕΜΠ σε ιδιωτικό κολλέγιο

Δημοσίευσηαπό dimos » Τρί, 31 Αύγ 2010 9:32 pm

Ο τίτλος του θέματος άλλαξε, καθώς ο αρχικός δεν ήταν σαφής, ενώ παράλληλα δεν έχει αποδειχθεί αν ευσταθούν οι κατηγορίες.

Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό 3 » Τρί, 31 Αύγ 2010 9:34 pm

Οκ και εγω offtopic, εγω δεν εξεταζω αν θα πρεπει να προμοταρεται καποιος που παρακολουθει συνεχως, απλα εγω εννοουσα πως για μενα αυτη η μεταδοτικοτητα ειναι περιορισμενη. Το μεγαλυτερο μου προβλημα με αυτο το μαθημα ειναι η εντυπη υλη του (βιβλια, σημειωσεις κλπ). Σε αυτο το μαθημα πιο πολυ θεωρω πως συγκρατιεται κατι με την φωνητικη παραδοση και με τις ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ αποριες παρα με την αναπτυξη του μεσα σε βιβλιο. Κατι το οποιο το εχω τονισει επανειλλημενα, ειναι απολυτης σημαντικοτητας το ΕΝΑ, Καθοδηγητικο και Καλο Συγγραμμα σε ενα πανεπιστημιακο μαθημα!

Αυτο τους διδασκει και τους περναει ΟΛΟΥΣ!! Ειναι πιο δημοκρατικο απο καθε καθηγητη!

Τωρα απο κει και περα ο καθηγητης μπορει να εκανε και μαγικα μεσα στην ταξη, αυτοι που ειμασταν απ'εξω (εγω απο οσο θυμαμαι λογω πρωινου ξυπνηματος και αποστασης, επεφτε και Παρασκευες το μαθημα :relaxed:, αν και στα εργαστηρια γουσταρα και πηγαινα), δυσκολα ακολουθουσαμε απο ενα σημειο και μετα.. Καλως ή κακως υπαρχει και ενας τετοιος κοσμος, ο οποιος θελει αλλους ρυθμους. Ε εκει γινοταν το φαουλ με τη μεταδοτικοτητα, στην οποια υπηρχε παντα η αναμονη του καθηγητη "μα που ησουν εσυ στο προηγουμενο μαθημα;;", "Αμα ησουν εδω την προηγουμενη φορα δεν θα το ρωτουσες αυτο" (αυτε ηταν καποιες απο τις απαντησεις σε καποια παιδια)..
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 31 Αύγ 2010 9:53 pm

Δίκιο έχει ο 3.Το σύγγραμα της Π.Α.Υ δεν διαβάζεται.Θέλω να πω πως οκ έχει ωραία πράγματα μέσα, αλλά για να πας να γράψεις δεν λέει και πολλά.Άλλα έτσι και αλλιώς ποιο σύγγραμα είναι φοβερό οεο?Επίσης Lost.in.athens έχεις άδικο στο ότι πρέπει να πριμοδοτείσαι αν πατάς στα μαθήματα.Το μάθημα είναι επιλογής και έτσι όπως το βλέπω εγώ, το επιλέγεις επειδή σου αρέσει το αντικείμενο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να πατάς.Μπορεί να θες να τα διαβάζεις σπίτι σου με την ησυχία σου, αν βοηθάει το σύγγραμα...Έτσι το έκανα εγώ πχ με ΟΛΑ τα μαθηματικά.
Το θέμα δεν ήταν αν ήταν καλός καθηγητής (που αν κάτσω να συγκρίνω με άλλους, ναι ήταν) αλλά αν αυτό που έκανε ήταν α)σωστό---->β) νόμιμο.Τίποτα από τα δύο?Χμμ..
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Τρί, 31 Αύγ 2010 9:56 pm

σκάνδαλο είναι και αυτό που λέει ο τρίας αν ισχύει, για το ότι δεν περνάει πειθαρχικό ο κουρκούλ κατ'εντολή του του μουντζού.τώρα τα άλλα περί καθηγητικής σκληρότητας, κλαιν μαιν.
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό gregoire » Τρί, 31 Αύγ 2010 10:25 pm

Χωρίς να ακούγομαι κυνικός, οφείλω να τονίσω από αυτά που διάβασα στις προηγούμενες δημοσιεύσεις τη σαφή διάσταση μεταξύ ν'όμιμου και ηθικού. Η συγκεκριμένη πράξη( που κινείται ακόμα στα όρια της φημολογίας και θα ήταν πιο συνετό να μιλάμε πιο προσεκτικά γιατί τα όρια καταγγελίας και συκοφάντησης είναι λεπτά) είναι καθ'όλα νόμιμη! Απο εκεί και πέρα η ηθική=δεοντολογία ερμηνεύεται κατά το δοκούν, οπότε ας μην προτρέχουμε σε καταδικαστικές αποφάσεις από την ανώδυνη οπτική του τρίτου...
gregoire

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 31 Αύγ 2010 10:38 pm

Άμα δεν είναι παράνομο τότε γιατί έγινε Σύγκλητος;

΄Αρθρο 6. Ασυμβίβαστα

1. - Στα μέλη ΔΕΠ απαγορεύεται:

α. - να απασχολούνται ως σύμβουλοι, ή με διοικητικό ή διδακτικό έργο, ή να συμμετέχουν με οποιαδήποτε σχέση και χρονική διάρκεια, σε ιδιωτικό φορέα μη υπαγόμενο στο δημόσιο τομέα παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

http://glotta.ntua.gr/posdep/NOMOI/2530-1997.htm
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες