από skot » Παρ, 29 Οκτ 2010 11:58 am
Πραγματικά έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια.
Όλοι ξέρουμε τι γίνεται, εξαγοράζουν μια εξευτελισμένη ψήφο στον ξεπεσμένο θεσμό των φοιτητικών εκλογών με μερικές σημειώσεις για να καβατζώσουν οι εκάστοτε κομματόσκυλοι μια θέση στα όργανα συνδιοίκησης να μπουν στα κυκλώματα και να περάσουν μαθήματα με διαδικασίες παλαιοκομματικού σιχαμένου ρουσφετιού...
Είτε το θέλουμε να το δεχτούμε είτε όχι έτσι είναι...
Συμφοιτητής μου, μου είχε πεί στα ίσια: "Τώρα με τις πρυτανικές εκλογές, θα περάσουμε μερικά μαθηματάκια"...
Και ναι νιώθω μειωμένος και αδικημένος όταν κάθε κομματικό απόβρασμα περνάει μαθήματα έτσι, τα οποία εγώ αγκομαχώ να τα περάσω!Αλλά δε φταίει μόνο αυτός, αλλά και οι καθηγητές, για τους οποίους απορώ με τι μούτρα μας κόβουν, όταν περνάνε τους άλλους χωρίς να το αξίζουν με τίποτα...
Αυτή είναι η κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου...και βολεύει παραταξιακούς και καθηγητές...
Και τόσα ακούγονται για την αναβάθμισή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πάλι τον τελευταίο καιρό, κούφια λόγια, κενές ιδέες, αερολογίες...
Κανένας δεν είπε να διώξουμε τις κομματικές παρατάξεις από τα πανεπιστήμια, γιατί βολεύει και τα κόμματα η κατάσταση αυτή...
Το να μιλάμε για τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ανέκδοτο, καμία εκπαίδευση, το μόνο που γίνεται εδώ είναι η προετοιμασία των κομματικών στρατών για τον επαγγελματικό συνδικαλισμό.
Γι αυτό πρέπει να φωνάξουμε όλοι μαζί έξω τα κόμματα
και αυτή η φωνή μπορεί να γίνει πράξη!
Ας κάνουμε μια ανεξάρτητη κίνηση φοιτητών, όλοι μαζί μας θα είναι, να παραγκωνίσουμε με αυτό τον τρόπο τις παρατάξεις και να χτυπήσουμε το άθλιο καθηγητικό κατεστημένο! Ας αλλάξουμε το καταστατικό του συλλόγου, να πάμε σε μια νέα μορφή γενικών συνελεύσεων και εκλογών! Να κατεβαίνουν σχηματισμοί στις εκλογές που να μην έχουν σχέση με τα κόμματα! Το κατάφεραν αυτό οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής στην Ξάνθη, δεν υπάρχουν στη σχολή τους πλέον παρατάξεις, είναι το πρώτο βήμα, μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς στην αλλαγή των πραγμάτων προς το καλύτερο, Ας διώξουμε επιτέλους τους κομματικούς σκύλους από τις σχολές που παρασιτούν εις βάρος μας!!!
Είναι και δική μας ευθύνη! Μπορούμε να το αλλάξουμε!
Είθε αυτό το φόρουμ να αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων για την αρχή μιας νέας εποχής στο συνδικαλισμό στη σχολή μας..