Έρευνα με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ: Για μια χούφτα δολάρια.

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Έρευνα με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ: Για μια χούφτα δολάρια.

Δημοσίευσηαπό mfvassiliou » Σάβ, 24 Ιαν 2026 11:17 am

Ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συντονισμού ΔΕΠ ΕΜΠ

Έρευνα με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ: Για μια χούφτα δολάρια.


Το άρθρο 2 του Οδηγού χρηματοδότησης του ΕΛΚΕ [1] βασίζεται στην από 6.4.1999 απόφαση της Συγκλήτου [2] (εν μέσω βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία) που διέκοπτε πάραυτα τη συνεργασία όλων των μελών του Ιδρύματος με προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το ΝΑΤΟ. Η απόφαση ακολουθήθηκε από κοινό κάλεσμα [3] του Πρύτανη του ΕΜΠ Θ. Ξανθόπουλου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου J. Puric στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου να σταματήσουν κάθε συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Επρόκειτο για πρυτάνεις που έδιναν αξία στη θέση τους και όχι το αντίστροφο – για αυτό και τους θυμόμαστε όλοι με σεβασμό.

Πριν τοποθετηθεί κανείς επί της αρχικώς εν κρυπτώ επιχειρούμενης αλλαγής του κανονισμού, η οποία σκοπό έχει να συνάψει το ΕΜΠ ερευνητικές συμφωνίες απευθείας με το ΝΑΤΟ, οφείλει να κάνει δύο διαπιστώσεις, απευθυνόμενος στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, δηλαδή αυτούς που δεν έχουν υλικό συμφέρον από τα «τριάκοντα αργύρια» του ΝΑΤΟ και κουβεντιάζουν στη βάση αρχών:

Πρώτον, η συζήτηση γίνεται με τη γενοκτονία των Παλαιστινίων εν εξελίξει, δυο εβδομάδες μετά την εισβολή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της, ενώ δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν στην προσάρτηση (σαν το Anschluss του 1938) της Γροιλανδίας (χώρας μέλος του ΝΑΤΟ), απείλησαν με εισβολή στην Κολομβία και στο Ιράν, εντείνουν τον αποκλεισμό της Κούβας, δημιουργώντας προβλήματα ακόμα και σε ερευνητικά προγράμματα στα οποία ήδη συμμετέχει το ΕΜΠ με Κουβανούς συνεργάτες. Η Γερμανία ανασυγκροτεί τη βιομηχανία οπλικών συστημάτων της (με 100 δις ευρώ κρατικές επενδύσεις), όπως έκανε και το 1936 με το τετραετές σχέδιο του Χίτλερ. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται ήδη από το 2014, μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν που οργανώθηκε από ηγέτιδες χώρες του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, το 1/3 της Κύπρου τελεί υπό τουρκική κατοχή εξαιτίας όχι μόνο της αμερικανοκίνητης χούντας που απέσυρε την ελληνική μεραρχία το 1967, οργάνωσε το πραξικόπημα έναντι του Μακαρίου και διέλυσε το στράτευμα σε σημείο που αδυνατούσε να οργανώσει ακόμα και επιστράτευση, αλλά και των απευθείας ενεργειών της ΣΙΑ. Το 1996, με το no ships, no flags, no troops στα Ίμια και το «Ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ» του Σημίτη κα έπειτα με τη συμφωνία της Μαδρίτης αναγνωρίστηκαν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι ο χαρακτήρας του ΝΑΤΟ συνεχίζει και παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος όπως όταν βομβαρδίσε τη Γιουγκοσλαβία: Είναι μια ιμπεριαλιστική δολοφονική συμμαχία, ο κυριότερος εχθρός της παγκόσμιας ειρήνης, ο οποίος μας σέρνει στον ΓΠΠ χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει την καταστροφή της ανθρωπότητας.

Δεύτερον, από τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, από τη χρόνια εξάρτηση και ένταξη των αμυντικών μας δαπανών στην στρατηγική τους, η αμυντική ικανότητα της χώρας μας έχει υποβαθμιστεί:

Α) Η αμυντική μας βιομηχανία αντί να κινείται στην κατεύθυνση της κατά το δυνατόν κάθετης ολοκλήρωσης και αυτοτελούς παραγωγής οπλικών συστημάτων με σκοπό τη δημιουργία τουλάχιστον της τεχνικής βάσης για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, λειτουργεί ως υπεργολάβος, παράγοντας αποσπασματικά εξαρτήματα για οπλικά συστήματα που σχεδιάζονται, εξελίσσονται και ελέγχονται από τον ιμπεριαλισμό, με αποτέλεσμα το βάθεμα της στρατιωτικής (άρα και πολιτικής) εξάρτησης από αυτόν. Για παράδειγμα, η Intracom Defense παράγει τσιπ για πυραύλους που κατασκευάζονται έξω, ενώ ο ΕΣ δεν είναι αυτάρκης ούτε καν σε απλά πυρομαχικά πυροβολικού και αναγκάζεται να εισάγει. Μας μένει, δηλαδή, μόνον η ρετσινιά της συνέργειας στη γενοκτονία. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ελλάδα. Άρα, η έρευνα «για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας» (όπως επιτρέπει το άρθρο 2), προϋποθέτει την έξοδο από το ΝΑΤΟ – κάτι άλλο είναι αυταπάτη που νομιμοποιεί ΝΑΤΟική έρευνα υπό τον μανδύα της άμυνας της χώρας.

Β) Όρος για την ανάπτυξη κατά το δυνατόν ανεξάρτητης αμυντικής βιομηχανίας, είναι η ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα, του μετάλλου, των ναυπηγείων των νέων τεχνολογιών. Από την εκτέλεση του Δημήτρη Μπάτση από το μεταπολεμικό καθεστώς της αμερικανοκρατίας [4], μέχρι την ένταξη στην ΕΟΚ και την ΕΕ, και από τα ΚΠΣ μέχρι τα ΕΣΠΑ, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η τωρινή οικονομία υπηρεσιών, τουρισμού και μεταφορών είναι αποτέλεσμα της εξάρτησης από τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Γ) Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η σε βαθμό αυτοταπείνωσης στάση της κυβέρνησης στον πόλεμο στην Ουκρανία, με ενδεικτική τη δήλωση του Μητσοτάκη, «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», οδήγησαν στο ξεγύμνωμα των νησιών για να αποσταλεί στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία.

Η παραπάνω υποβάθμιση της αμυντικής θωράκισης, απόρροια της εξάρτησης από τον ιμπεριαλισμό, δεν γίνεται ενάντια στα συμφέροντα του μεγάλου Κεφαλαίου της Ελλάδας αλλά υπέρ αυτών, διότι είναι οργανικά δεμένο στο άρμα των ΗΠΑ και της ΕΕ, συνολικά κερδίζει σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο από την εξάρτηση. Είναι συμβατή με την πολιτική του κατά την καταστροφή του 1922, την στάση ρίψασπι ή προδότη της ελληνικής αστικής τάξης κατά την Κατοχή, επιβεβαιώνει ότι τις «πεζούλες και τις καλύβες» του τις υπερασπίζεται μόνον ο λαός [5].

Τούτων λεχθέντων, η χρηματοδότηση από το ΝΑΤΟ, εκτός από οικονομικό όφελος για κάποιους λίγους, δεν συνιστά ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με γνώμονα τις ανάγκες άμυνας του ελληνικού λαού, τη γεωγραφία του ελλαδικού χώρου, αλλά:

Α) Αξιοποίηση του κύρους του πανεπιστημίου και δη του ΕΜΠ σε μια σχεδιασμένη διαδικασία εξαγνισμού του ΝΑΤΟ, μετατροπή του σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να αποδεχθούμε εμείς, οι φοιτητές μας και ο ελληνικός λαός τους δολοφόνους ως ομοτράπεζούς μας, εκτιθέμενοι ανεπανόρθωτα στους λαούς που πλήττονται από τον ιμπεριαλισμό. Είναι ντροπή και ξεφτίλα, για μια χούφτα δολάρια!

Β) Συμμετοχή μας σε μια διαδικασία υποβάθμισης της αμυντικής θωράκισης της χώρας μας, συνεργασία με χώρες του σκληρού πυρήνα του ΝΑΤΟ που από τον ΑΠΠ και μετά έχουν εισβάλει στη χώρα μας περισσότερες φορές από όσες η Τουρκία (Γαλλία 1916, Ιταλία 1940, Γερμανία 1941, Βρετανία 1944) και οργάνωσαν την επτάχρονη Χούντα και την εισβολή στην Κύπρο (ΗΠΑ).

Ως εκ τούτου, καλούμε κάθε συνάδελφο καθώς και το σύνολο της πολυτεχνειακής κοινότητας να εναντιωθεί στην αλλαγή του Άρθρου 2, να πει όχι σε κάθε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, όχι μόνον γιατί είναι δολοφόνοι, αλλά γιατί υπονομεύουν και την άμυνα της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, διαχωριζόμαστε πλήρως από πασιφιστικές αντιλήψεις, που αποκλείουν παντού και πάντα κάθε συνεργασία με το στρατό, ανεξαρτήτως πολιτικού πλαισίου, είτε πρόκειται για τον στρατό μιας ιμπεριαλιστικής χώρας, είτε μιας εξαρτημένης από τον ιμπεριαλισμό, είτε ακόμα και μιας σοσιαλιστικής. Σε τελευταία ανάλυση, τέτοιες αντιλήψεις είναι ίδιες με το ανόητο «καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται». Στην ατίμωση καταδίκασε η ιστορία τον Von Braun και τον Mengele, όχι τον Κουρτσάτοφ, τον οποίο τίμησε πολλάκις το λαϊκό κίνημα επειδή ως ο πατέρας της σοβιετικής ατομικής βόμβας συνέβαλε στη δημιουργία των στρατιωτικών όρων για την απελευθέρωση της Αφρικής από τον αποικιακό ζυγό και για την ήττα του Ιμπεριαλισμού στην Κούβα και στο Βιετνάμ.

• Καλούμε το ΔΣ να πάρει απόφαση άμεσης διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης.
• Mπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την επονείδιστη συνεργασία ΕΜΠ – ΝΑΤΟ.
Συνημμένα
GiaMiaXouftaDolaria.pdf
(223.35 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 14 φορές
mfvassiliou
 
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Παρ, 04 Ιαν 2019 2:06 pm
Έτος εισαγωγής: 1999

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Bing [Bot] και 1 επισκέπτης