Σελίδα 1 από 1

MQN between the lines

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί, 11 Δεκ 2018 9:28 pm
από eX-mc
Με αφορμή αυτό το ποστ (https://chemeng-ntua.gr/viewtopic.php?f=39&t=3056) το οποίο κατά τύχη διάβασα θυμήθηκα ότι υπάρχει ακόμα ένα παρόμοιο φόρουμ στη σχολή ΠΜ στο οποίο τυγχάνει να "εκτελώ ακόμη χρέη διαχειριστή" έστω και τυπικά. Σε αυτό λοιπόν το σημείο και χωρίς καμία διάθεση για συναισθηματισμούς αναρωτιέμαι, υπάρχει τελικά αυτή η ανάγκη πλέον για αυτά τα φόρουμς στην ακαδημαϊκή κοινότητα; Παλαιότερα ίσως το έβλεπα λίγο διαφορετικά, πιο αντιδραστικά θα έλεγα, σαν βήμα για κάθε φοιτητή να μπορεί να εκφραστεί χωρίς διαμεσολαβητές, έναν χώρο συζητήσεων και ανταλλαγής υλικού.
Σήμερα σκέφτομαι, είναι όντως έτσι ή η ύπαρξη αυτών των κοινοτήτων είναι περισσότερο θέμα συνήθειας; Το MQN είναι η πλατφόρμα για το οποίο δημιουργήθηκε; Ποια είναι η δική σας άποψη; Θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις σας και να συζητήσουμε πάνω σε αυτές σε πρώτη φάση από εδώ κι αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορεί να γίνει και σε φυσική παρουσία στη σχολή, είχε γίνει και παλαιότερα ένα τέτοιο εγχείρημα. Σηκώνει αρκετή κουβέντα αυτό το θέμα, παρ'όλα αυτά μπορούμε κάπως να κάνουμε την αρχή.

Υ.Γ. δεν ήθελα να γράψω πιο μακροσκελή δημοσίευση και να αρχίζω να αναλύω τις δικές μου απόψεις, είναι καλύτερο να συνεχιστεί το νήμα μέσα από τα μέλη του

Re: MQN between the lines

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί, 11 Δεκ 2018 10:38 pm
από Ramrod
Συζήτηση που αφορά γενικότερα το διαδίκτυο θα έλεγα. Έχω παρακολουθήσει παρόμοιες συζητήσεις και σε άλλα fora, ειδικού ενδιαφέροντος κι αυτά. Νομίζω σε μεγάλο βαθμό το Facebook έχει εκμηδενίσει τις διάφορες ιστοσελίδες σαν αυτή που μας φιλοξενεί. Προσωπικά, είμαι μεγάλος φαν της όλης φάσης ενός φόρουμ, σε συνδέει με την εποχή του πραγματικού (imo) ίντερνετ.

Και εκεί νομίζω είναι η δύναμη του φόρουμ. Στο οτι αποσυνδέεται από την πραγματική ζωή με τρόπο που πολλοί χρήστες (myself included) επιθυμούν. Αν είναι το φόρουμ και η παρουσία μου σε αυτό να λειτουργεί αλληλοεπηρεαζόμενο από την πραγματική ζωή, screw it υπάρχει και το Facebook. Ακριβώς λοιπόν επειδή όλο και λιγότεροι χρήστες επιθυμούν αυτήν την αποσύνδεση μεταξύ ψηφιακού και πραγματικού κόσμου, ΟΛΑ τα fora ειδικού ενδιαφέροντος φθίνουν, χάνουν σε επισκεψιμότητα, σε engagement κ.ο.κ. και τη θέση τους παίρνουν groups στο Facebook