Emoticon Ελληνοφρένειας

Βοηθείστε μας να γίνουμε καλύτεροι. Σχόλια, προτάσεις, ενστάσεις για το site. Επίσης, λύστε τις απορίες σας σχετικά με τις λειτουργίες του site.

Re: Emoticon Ελληνοφρένειας

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Τρί, 03 Μαρ 2009 6:18 pm

Προσωπική μου άποψη είναι πως πατρίδα, θρησκεία κτλ. είναι ΙΔΕΕΣ. Ως ιδεές δεν πρέπει να τους προσφέρεται καμία από τις προστασίες λογοκρισίας που μερικές φορές προσφέρεται στα άτομα. Αντίθετα οι ιδέες πρέπει να κρίνονται και να αξιολογούνται από τον καθένα μας ξεχωριστά για τον αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτές και να προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε δικαιώματα σε ιδέες αγγίζει τα όρια της προπαγάνδας και του φανατισμού κατά τη γνώμη μου.
Perception dictates reality.
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό redy » Τρί, 03 Μαρ 2009 6:49 pm

Πάμε, φιλαράκι, ένα ένα:

α) Μάλακίες λέμε. Μάλιστα..
β) Σωστά. Οι φοιτητές δεν πρέπει να έχουν παρόμοιες απόψεις. Δε θα πρέπει να θεωρούμαστε φοιτητές. Ντροπή μας.
γ) Oh, yeah! Χούντα! '67! Αυτό λέγεται "επίκληση στο συναίσθημα".
δ) Ποιός είπε ότι πιο Έλληνας είναι αυτός με τις περισσότερς σημαίες; Αυτό που λέω και εγώ και το παιδί που άρχισε το τόπικ είναι ότι σε κάποιους ίσως να μην αρέσει αυτή η εικόνα με τη σημαία.Γιατί πολύ απλά, ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ κάι. Συνεπώς, έρχεσαι σε αντίφαση με αυτό που λες, περί "χειροπιαστών".
ε) Έπρεπε να χλευάζουμε το πρώτο ποστ; Γιατί; Έτσι έμαθες;
στ) Το ποιός νομίζει ότι είναι Έλληνας, άστο στην προσωπική κρίση του καθενός.
ζ) Περικλής. Μάλιστα. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν..

Προς τους αγαπητούς admin:
Συζήτηση κάνουμε. Λόγω της αφορμής με το εικονίδιο. Ούτε σκοπό έχουν να αλληλοθιχτούμε, ούτε να τις...μετρήσουμε. Κουβέντα να γίνεται

χαχαχαχα Δε νομιζω οτι συμβολιζει κατι...απλα ειναι και αυτη μια σφραγιδα προελευσης τιποτα παραπανω!
redy Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό skot » Τρί, 03 Μαρ 2009 6:56 pm

Σφραγίδα προέλευσης!!!χαχαχαχαχαχαχαχα
Ντόπιο κρέας με σφραγίδα για την πρέλευση του!!!
Αρνάκι γάλακτος από την Ήπειρο, όχι εισαγωγής!!!
Η ονομασία προέλευσης ποια είναι?!?!?!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
skot

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 03 Μαρ 2009 7:25 pm

Θα παρακαλέσω κάποιους που στάζουν ειρωνία ανεξαρτήτως απόψεων να ηρεμήσουν, για να μην εκτροχιαστεί ο διάλογος. Τα επιχειρήματα εκατέρωθεν ήταν μια χαρά διατυπωμένα και ευγενικότατα, χρειάζεται να το χοντρύνουμε τώρα; :eh:

Για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με κάποια πλευρά διαφορετικής ιδεολογίας θα πρέπει ίσως να κατανοήσουμε ότι ερμηνεύει τα φαινόμενα σε διαφορετική βάση απ'ότι εμείς. Έτσι:

• Για κάποιους η σημαία συμβολίζει το ελληνικό έθνος και κατ'επέκταση τον ελληνικό λαό, με τα στοιχεία που τον γνωρίζουμε. Συνεπώς έχει ένα αξιακό περιεχόμενο.
  • Για κάποιους άλλους όμως ταυτίζεται με την οργανωμένη δομή που ονομάζεται ελληνικό κράτος, την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας ως χώρα και γενικότερα την κρατική, όχι την εθνική υπόσταση.

Συνεπώς για την δεύτερη κατηγορία η χρήση της σημαίας εκλαμβάνεται διαφορετικά απ'ότι για την πρώτη. Ως σύμβολο μάλιστα της κρατικής δομής, υπόκειται σε αμφισβήτση και κριτική ή ως βάση σάτιρας, αλλά δεν σχετίζεται με προσβολή στην αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Δεν πιστεύω ότι ακόμα και τα πιο ακραία στοιχεία εκφράζουν ανθελληνισμό καίγοντας σημαίες, απλά δηλώνουν την ανυπακοή τους στις δομές του ελληνικού κράτους. Αναγνωρίζω ότι για κάποιους η σημαία έχει ισχυρό αξιακό περιεχόμενο, αλλά μπορώ να αντιληφθώ ότι για κάποιους άλλους δεν έχει.

Προφανώς και στο MQN.gr η χρήση ενός τέτοιου emoticon δεν είναι πολιτική.
Το emoticon έχει ασφαλώς σατιρικό νόημα, και δείχνει την κατάσταση της ελληνικής κρατικής μηχανής. Είναι τουλάχιστον ατυχές να πιστεύει κάποιος ότι έχει χλευαστικό νόημα για το ελληνικό έθνος γενικότερα.

Ως ερμηνεία, να υπενθυμίσω ότι η ανάποδη σημαία σημαίνει "ανταρσία" και δεν έχει σχέση με καμένες, σκισμένες σημαίες και τα συναφή, δηλαδή δεν υποδηλώνει ασέβεια προς τη σημαία και το τι αντιπροσωπεύει αλλά ανατροπή στις προϋπάρχουσες δομές εξουσίας.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η Ελληνοφρένεια δεν έχει καθόλου ακραίο σήμα εκπομπής, αν σκεφτεί κανείς ότι έχει ξαναγίνει σάτιρα με χρήση της σημαίας και μάλιστα πολύ πιο ακραία, αλλά (πάλι) με σαφή χαρακτήρα πολιτικής και όχι "ανθελληνικής" σάτιρας. Τοποθετώ το παράδειγμα σε spoiler για να μη θιχτούν άλλες ευαίσθητες ψυχές:
Spoiler: show
JIMMYSPANOUSIS-1.png
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό brahe » Τρί, 03 Μαρ 2009 7:34 pm

Τι θα λέγατε για ένα δημοψήφισμα;Ας αποφασίσει η πλειοψηφία!!

Υ.Γ: Αν αντί για τη σημαία βάζαμε το σύμβολο του ΕΜΠ (το Προμηθέα Πυρφόρο);Για να δώσουμε ένα πιο οικείο χαρακτήρα στο emoticon....
"Ο τέλειος ο άνδρας,
ο άνδρας ο σωστός,
είναι μονάχα ο έξυπνος...
ο όμορφος...
...ο δομοστατικός"
brahe
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό MaRKiSi0s^ » Τρί, 03 Μαρ 2009 7:44 pm

Ρε παιδιά έλεος δηλαδή το έχουμε τραβήξει το θέμα απ' τα μαλλιά μου φαίνεται :οΡ Το θέμα δεν είναι το αν εγώ συμφωνώ ή όχι με τους άλλους εδώ μέσα με το τι ρόλο στην τελική παίζει αυτό το σύμβολο ή με το αν με προσβάλλει ή όχι, το θέμα είναι ότι μερικοί από δω το χρησιμοποιούν πολύ και γι αυτό υπάρχει... Αν θέλουν αρκετοί να χρησιμοποιούν και την ελληνική σημαία και την Παναγία, μεγάλη η χάρη της, να το βάλει ο Νίκος να το χουνε φόρα παρτίδα να μαστε όλοι ευχαριστημένοι. Τώρα θα βάλουμε δημοψήφισμα γι αυτό δηλαδή? Όποιος θέλει το χρησιμοποιεί, όποιος θέλει όχι, τέλειωσε η υπόθεση...

Υ.Γ. Και ένα σφυροδρέπανο για μας τους Κνίτες ρε Νικολάκη θα βάλεις? :οΡ
Δυστυχώς πάμε από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο...
Άβαταρ μέλους
MaRKiSi0s^
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό brahe » Τρί, 03 Μαρ 2009 9:18 pm

Μarkisios dεν θα συμφωνήσω μαζί σου.Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του σε περίπτωση προσβολής των πιστεύω του.Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου το συγκεκριμένο emoticon αλλά αν κάποιος νιώθει θιγμένος, είναι απόλυτα σεβαστό.Αν η πλειοψηφία των χρηστών θεωρεί το εικονίδιο προσβλητικό τότε κακώς υπάρχει.Επειδή αυτό θα φανεί μόνο με δημοψήφισμα, γι αυτό και το προτείνω.

MaRKiSi0s^ έγραψε:Αν θέλουν αρκετοί να χρησιμοποιούν και την ελληνική σημαία και την Παναγία, μεγάλη η χάρη της, να το βάλει ο Νίκος να το χουνε φόρα παρτίδα να μαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Θες να μου πεις ότι αν υπήρχε εικόνα προσβλητική απέναντι στο σφυροδρέπανο,το Λένιν ή δεν ξέρω και εγώ ποιον άλλο, θα το δεχόσουν χωρίς κουβέντα;
"Ο τέλειος ο άνδρας,
ο άνδρας ο σωστός,
είναι μονάχα ο έξυπνος...
ο όμορφος...
...ο δομοστατικός"
brahe
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό MaRKiSi0s^ » Τρί, 03 Μαρ 2009 9:33 pm

Brahe θυμάσαι τι είχε για υπογραφή παλιότερα ο Νίκος? Εμένα προσωπικά με προσέβαλε αυτό και προσέβαλε σίγουρα και άλλο κόσμο που έμπαινε στο site, δεν του είπα όμως να το βγάλει ούτε ζήτησα να ψηφίσουμε γι΄αυτό.
Θα δεχόμουνα να γίνει μια συζήτηση σε περίπτωση που προσβάλλονται οι περισσότεροι μόνο αν ρε παιδί μου είχαμε π.χ. το emoticon της Ελληνοφρένειας στην κεντρική σελίδα, τότε εντάξει. Αλλά τώρα μιλάμε για κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον καθένα από μας να εκφραστεί με τον τρόπο που θέλει, δεν είναι θέμα του τι προβάλλει το σάιτ και το αν είναι πολιτικοποιημένο κτλ. Απλά νομίζω πως για το ρόλο που έχει, δεν χωράει να το συζητήσουμε. Είναι μέρος του 'τι θέλω να γράψω' και άμα μπούμε σ΄αυτή την κουβέντα τότε boil rice...
Δυστυχώς πάμε από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο...
Άβαταρ μέλους
MaRKiSi0s^
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Προηγούμενη

Επιστροφή στο MQN.gr

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες