Ramrod κατανοώ τους προβληματισμούς σου και επέτρεψέ μου να σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα με τα ακόλουθα:
Ramrod έγραψε:Θεωρώ θα ήταν θεμιτό να υπάρχει μία διαφανής καταγραφή των παγίων και έκτακτων εξόδων του φόρουμ. Καθότι πιθανότατα οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε επαφή με παρόμοιες δραστηριότητες, ίσως θα λειτουργούσε και "αφυπνιστικα" σε πολλούς. Να δει δηλαδή κανείς τα πραγματικά μεγέθη και να καταλάβει ότι εφόσον εκτιμά την προσπάθεια που γίνεται, καλό θα ήταν να συνδράμει και αυτός με τον τρόπο του για να μπορεί να συνεχίσει να την εκτιμά.
1. Αν οι χρήστες που σέβονται και χρησιμοποιούν το φόρουμ (με τη συγκεκριμένη σειρά) την εκτιμούν ή συνεχίσουν να την εκτιμούν επειδή θα δουν πόσο κοστίζει ο server ή το domain, ειλικρινά θα με απογοητεύσει πολύ. Σε καμία περίπτωση δεν κάναμε έκκληση για οικονομική στήριξη με το ποστ που έγινε, απλά αναβαθμίσαμε τα οικονομικά στοιχεία μας και θεωρήσαμε καλή ευκαιρία να ενημερώσουμε ΚΑΙ για αυτό τον τρόπο στήριξης. Δεν είναι ότι το MQN θα κλείσει αύριο αν δε δώσετε χρήματα ούτε και θα λειτουργεί όμως εφ' όρου ζωής χωρίς αυτά γιατί έχει κι αυτό έξοδα συντήρησης.
Και στο σχετικό περί αφύπνισης. Αυτό ξεκινάει από πολύ πίσω και συγκεκριμένα από τους λόγους που κάποιος αποφασίζει να γράψει και να συμμετάσχει ως απλό ή ό,τι άλλο μέλος σε αυτή την πλατφόρμα. Η προσπάθεια που γίνεται μέσα από εδώ και από όλους μας για δωρεάν διακίνηση υλικού και απόψεων στο χώρο της σχολής έχει πολλά σκέλη. ΕΝΑ από αυτά είναι η οικονομική στήριξη για τους λόγους που αναφέραμε. Ένα άλλο πάλι είναι η κουλτούρα της αλληλοβοήθειας και του να μάθεις να δίνεις πίσω σε κάτι ή κάποιον που σε οφελεί. Άλλος τρόπος στήριξης είναι η προσφορά υλικού, άλλος πάλι η συμμετοχή στις συζητήσεις. Το MQN είναι μια πολύπλευρη προσπάθεια και το μερίδιο του κόσμου προυποθέτει το σεβασμό και τη στήριξη του καθενός με το δικό του προσωπικό τρόπο, ΟΠΟΙΟΣ και αν είναι αυτός.
Ramrod έγραψε:Σε αυτή τη κατεύθυνση θα ήταν σκόπιμος ένας "εκσυγχρονισμός" των μεθόδων συνδρομής (PayPal, Bitcoin, ενδεχομένως κάτι τύπου reddit gold, whatever)
2. Συμφωνώ με το Paypal, αν και το IBAN πάλι δίνει ευκολία. Αν πιστεύεις όμως ότι πράγματι θα βοηθήσει τη διαδικασία, ευχαρίστως να σε ακούσουμε.
Ramrod έγραψε:καθώς γιατί όχι και ένας "μετρητής" ποσοτικού στόχου σε επίπεδο μήνα λ.χ.
3. Ακούγεται πρακτικό αλλά προσπαθούμε να αποφύγουμε κάθε τι 'λογιστικό' γιατί δεν ταιριάζει με το χαρακτήρα του φόρουμ. Δεν ξέρω αν το πιστεύεις, αλλά είμαστε ακόμα ρομαντικοί.
Ramrod έγραψε:Μπορείτε κάλλιστα να κάνετε και μια συζήτηση -εάν δεν έχει γίνει ήδη (κυρίως μεταξύ υμών) - για την τοποθέτηση διαφημίσεων στο φόρουμ. Κατά τη γνώμη μου, καλά είναι τα party αλλά χρειάζεται και κάτι πιο sustainable για να λειτουργήσει η προσπάθεια.
4. Η μαύρη αλήθεια είναι ότι το οικονομικό πρόβλημα του φόρουμ μπορεί να λυθεί με την τοποθέτηση διαφημίσεων. Η συζήτηση αυτή έχει γίνει. Τα πάρτυ κρύβουν πράγματι αβεβαιότητα (πχ το τελευταίο που τελικά δεν έγινε και μπήκαμε 'μέσα') και αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι λίγες οι φορές που δίνουμε πέρα απ' τον προσωπικό μας χρόνο και δικά μας χρήματα για να το στηρίξουμε, κάτι που γινόταν κατά κόρον στην αρχή λειτουργίας της σελίδας. Το ξέρω ότι θα σε κουράσω, αλλά ο λόγος είναι πάλι ο ίδιος και λυπάμαι, ρομαντικός. Με το να μπουν διαφημίσεις πιστεύουμε ότι ξεπουλάμε τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας που δεν είναι άλλος από τη στήριξη από τον ίδιο τον κόσμο. Το φόρουμ δημιουργήθηκε από φοιτητές και απευθύνεται σε φοιτητές. Εξωπανεπιστημιακά φροντιστήρια ή εταιρείες που τους ενδιαφέρει να εκμεταλλευτούν αυτή την προσπάθεια για να πουλήσουν τι θέση έχουν εδώ? Να μπαίνεις να βρεις μια σημείωση, να γράψεις ένα ποστ και να έχεις το μπάνερ του όποιου φροντιστηριά, prep center ή ό,τι δίπλα σου να αναβοσβήνει? Όλα αυτά ακούγονται πολύ ιδεαλιστικά, ίσως και ιδεατά, αλλά αυτή η ιδέα μένει ζωντανή 7+ χρόνια τώρα και επιβεβαιώνει ότι κάποιες προσπάθειες δεν παρακμάζουν ούτε και ξεπουλιούνται ακόμα και στα δύσκολα. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί για πολύ ακόμα.
Αν δε σε κάλυψα εδώ είμαστε!

Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.