Σελίδα 1 από 2

Μεταπτυχιακό στην Αμερική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ, 26 Φεβ 2012 12:00 pm
από jay23
Ξέρει κανείς αν το να τελειώσω τη σχολή σε 6 ή 7 χρονια εχοντας καλο βαθμό αποτερέπει την αποδοχη μου στα καλύτερα αμερικάνικα πανεπιστήμια?

Re: Μεταπτυχιακο στην αμερική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ, 26 Φεβ 2012 12:08 pm
από havale_tsoglan
Εγώ που το ψαξα λίγο,δε νομίζω πως παίζει κανέναν ρόλο....!

Re: Μεταπτυχιακο στην αμερική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ, 26 Φεβ 2012 1:22 pm
από metalhead
Γεια παιδιά,

Δεν είμαι από την σχολή ούτε καν από το πολυτεχνείο, αλλά επειδή έκανα πρόσφατα την διαδικασία (και έτυχε να δω το post) και με δεδομένο ότι σε γενικές γραμμές τα κριτήρια δεν αλλάζουν από τομέα σε τομέα, σας γράφω το τι παίζει γενικά:

α) Αν δεν έχεις πολλά λεφτά (κάποιες δεκάδες χιλιάδες δολλάρια), μεταπτυχιακό δεν παίζει. Πας κατ'ευθείαν για διδακτορικό και στην πορεία για το phD παίρνεις και το Master. Ο λόγος που το λέω, είναι ότι στα διδακτορικά γενικά παίζει αρκετή χρηματοδότηση*, ενώ στα μεταπτυχιακά από ελάχιστη εως καθόλου.
β) Σε γενικές γραμμές, ο βαθμός του πτυχίου και το πόσο πήρε από άποψη ετών, παίζει πολύ μικρό ρόλο. Τα βασικά που θέλουν είναι πολύ καλές συστατικές, κατά προτίμηση από "γνωστούς" καθηγητές (με αρκετά citations και αν γίνεται να έχουν σπουδάσει/εργαστεί/διδάξει στην Αμερική) και να έχετε συμμετάσχει σε ερευνητικά projects (παράδειγμα στην διπλωματική να πάρετε ερευνητικό θέμα, μόλις τελειώσετε να μπείτε σε κάποιο άλλο σε project, κατά την πρακτική κλπ). Μετά είναι το statement of purpose και μετά πάνε όλα τα άλλα (βαθμός, GRE, TOEFL, CV). Φυσικά αν έχετε κάποιο γνωστό εκεί (phD student ή τον καθηγητή για παράδειγμα) και σας κάνει recommend, είναι επίσης πολύ μεγάλο +.

*Η χρηματοδότηση έχει 2 βασικές μορφές:
1) Fellowship: Κανονική υποτροφία.
2) Assistantship: Δουλεύεις στο πανεπιστήμιο και πληρώνεσαι. Η δουλειά μπορεί να είναι είτε να διδάσκεις κάποια μαθήματα (teaching assistantship) είτε να δουλεύεις σε κάποιο ερευνητικό project (research assistantship) ένα minimum ωρών την βδομάδα.

Αυτά. Αν έχετε κάποια άλλη απορία και δεν είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το αντικείμενο σας, πείτε μου μήπως ξέρω να σας βοηθήσω.

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία :)

Re: Μεταπτυχιακο στην αμερική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 08 Νοέμ 2013 10:04 am
από aleezysam
Εγώ που ρώτησα στη γραμματεία μου είπαν ότι αν δωθούν τα καλοκαιρινά μαθήματα τώρα (κάτι που εν τέλει θα γίνει) και τελειώσει αργότερα η εξεταστική, θα πάνε και αργότερα οι παραδώσεις των διπλωματικών. Ημερομηνίες συγκεκριμένες δεν ξέρουν ούτε αυτοί γιατί δεν έχει βγει ακόμη πρόγραμμα για τα καλοκαιρινά μαθήματα.

Re: Μεταπτυχιακο στην αμερική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 08 Νοέμ 2013 6:30 pm
από elcv
Μιας και ανέφερες το GRE,πιστεύεις ότι είναι χρήσιμο και σε μηχανικούς? Συνήθως το παίρνουν αυτοί που ασχολούνται με οικονομικά,αλλά απ'ό,τι κατάλαβα είναι τεστ γενικών ικανοτήτων.

Re: Μεταπτυχιακο στην αμερική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 08 Νοέμ 2013 9:10 pm
από Elendil
GRE δίνουν νομίζω όλοι όσοι πάνε στην Αμερική, είναι κάτι σαν τα μόρια των Πανελληνίων. Μήπως το μπερδεύεις με πιο εξειδικευμένα τέστ αγγλικών, όπως το GMAT που το δίνουν όσοι πάνε για MBA κλπ;

Re: Μεταπτυχιακό στην Αμερική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 08 Νοέμ 2013 10:21 pm
από elcv
Ίσως,τόσα χαρτιά και πιστοποιητικά που πρέπει να μαζέψουμε...

Re: Μεταπτυχιακό στην Αμερική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ, 09 Νοέμ 2013 4:55 am
από pokerman
Καλησπερα,

Ειδα τυχαια το post σου και επειδη αυτη τη στιγμη ειμαι στην Αμερικη για PhD σε structural νομιζω οτι μπορω να βοηθησω. Κατ'αρχην τα χρονια δεν νομιζω οτι μετρανε. Σκεψου οτι στην ταξη υπαρχουν ατομα 30 plus χρονων , οχι πολλοι αλλα υπαρχουν. Νομιζω οτι ο βαθμος γενικα μετραει ειδικα σε top πανεπιστημια αλλα δεν ειναι και το πλεον καθοριστικο κριτηριο για τον αν θα σε δεχτουν ή όχι. Τους ενδιαφερει το GRE αρκετα και κυριως (αν οχι μονο αυτο) το quantitative κομματι. Νομιζω οτι οι συστατικες ειναι παρα πολυ σημαντικες . Ειναι καλο να παρεις απο καθηγητες που ειναι γνωστοι στο εξωτερικο ή που εχουν τελειωσει στο εξωτερικο. Τελος στην επιλογη τους θα παιξει ρολο και ο ανταγωνισμος σου απο την Ελλαδα (και κυριως απο το ΕΜΠ αφου ειμαστε οι καλυτεροι :ninja: :ninja: ).

Γενικα παντως αυτη τη περιοδο υπαρχει ενα μικρο προβληματακι χρηματων στην αμερικη. Γενικα αρκετοι καθηγητες δεν εχουν funding.

Μια ιδεα για να γνωρισεις καποιον καθηγητη και γενικα για να γεμισεις το cv σου ειναι να δεις τα μαθηματα στην pavia (rose). Ειδικα τωρα που ειναι κλειστο το πολυτεχνειο θα μπορουσες να παρεις ενα μαθημα εκει για ενα μηνα , να τα πας καλα και ισως σου ανοιξει μια πορτα στην Αμερικη (συνηθως οι καθηγητες στην Pavia ειναι καθηγητες απο πανεπιστημια της Αμερικης).

Σου επισυναπτω κομματι απο mail με καθηγητη στο columbia οταν μιλαγαμε για τις αιτησεις.
"Admission decisions are made by our graduate admissions committee based on the entire pool of applicants. In order to be competitive, you need excellent scores in your quantitative GRE (above 95% for PhD), strong reference letters, and excellent grades. "

Και κατι ακομα στην Αμερικη μπορεις να στειλεις mail σε οποιον καθηγητη θελεις και σχεδον σιγουρα θα σου απαντησει. Μπορεις να του πεις γεια σας ειμαι ο ταδε θελω να κανω PhD , αυτο ειναι το cv μου , ειδα οτι ασχολειστε με αυτα υπαρχει καποια πιθανοτητα να ερθω εκει ?

PS: Γαντες , Γκαζετας, Ζερης , Παπαδρακακης , Κουμουσης ειναι καλες επιλογες για συστατικες

Re: Μεταπτυχιακό στην Αμερική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ, 09 Νοέμ 2013 9:44 pm
από elcv
:thumbup: :thumbup:
Πολύ χρήσιμη κ ενημερωτική η απάντησή σου,τουλάχιστον εμένα μου ξεκαθάρισε κάποια πράγματα που δεν γνώριζα.Ωστόσο,αν μου επιτρέπεις,θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου σχετικά με αυτό που ανέφερες για τα μαθήματα στην pavia.Τι ακριβώς είναι,γιατί δεν το έχω ξανακούσει

Re: Μεταπτυχιακό στην Αμερική

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ, 09 Νοέμ 2013 9:59 pm
από Elendil
Λογικά αναφέρεται στα σεμιναριακού τύπου μαθήματα που διοργανώνονται από το Rose School: http://www.roseschool.it/