Σελίδα 1 από 1

Παρασκευή 2/12, 14:30 : Προβολή ντοκιμαντέρ "Χρυσή Αυγή: προσωπική Υπόθεση"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 01 Δεκ 2016 12:31 am
από OxYdO
rsz_1afisadocumentary.jpg


H δημοσιογράφος Aνζελίκ Κουρούνη ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή». Μέσα από το ντοκιμαντέρ << Χρυσή Αυγή : Προσωπική Υπόθεση >> προχωρά σε μια πολύπλευρη καταγραφή του φαινομένου και των λόγων, που οδήγησαν στη αύξηση της δύναμης της Χ.Α. όχι μόνο ως εκλογικό ποσοστό, άλλα κυρίως την διείσδυση της στον κοινωνικό ιστό.
Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.

Πρόκειται για ένα πολύ καλά δομημένο ντοκιμαντέρ, με αποκαλυπτικές συνεντεύξεις πρώην και όχι μόνο μελών της Χ.Α, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, μεταναστών θυμάτων της δράσης της Χ.Α. και υψηλόβαθμων αστυνομικών, που συγκεντρώνει όλα όσα αποσπασματικά έχουμε δει ή ακούσει όλα αυτά τα χρόνια. Το κυριότερο, όμως, που καταφέρνει είναι να καταρρίψει κάθε δικαιολογία για την άγνοια μας για το θέμα.

Σε μια συγκυρία ,όπου ο τρόπος διαχείρησης του προσφυγικού ζητήματος έστρωσε το δρόμο ώστε να οξυνθούν τα ρατσιστικά και φασιστικά αντανακλαστικά κομματιού της ελληνικής κοινωνίας ,όπου ξαναβλεπουμε τον ακροδεξιο ριζοσπαστικό ακτιβισμό να διεκδικεί ξανά την παρουσία του στο δρόμο, όπου η ακροδεξιά καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, η ταινία μας παρακινεί να αναζητήσουμε τις ρίζες του φασισμού και μας φέρνει αντιμέτωπους με το γεγονός ότι, αφήναμε για χρόνια ένα ‘’τέρας’’ να μεγαλώσει.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει , θα συμμετάσχει και ο Λουκάς Σταμέλλος , μέλος της ομάδας παραγωγής.

Παρασκευή 2/12, στις 14:30, στο Αμφιθέατρο 1,2


ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Re: Παρασκευή 2/12, 14:30 : Προβολή ντοκιμαντέρ "Χρυσή Αυγή: προσωπική Υπόθεση"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 02 Δεκ 2016 9:28 pm
από OxYdO
Η παρουσία των φοιτητών στη σημερινή εκδήλωση, δείχνει ότι ο αντιφασισμός υπάρχει, ζει και δρα μέσα στη σχολή, χωρίς να εφησυχάζεται ποτέ.

Αφού ευχαριστήσουμε πρώτα τον Λουκά Σταμέλλο, μέλος της παραγωγής του ντοκυμανταίρ , για την παρουσία του στην εκδήλωση και τη συμβολή του στη συζήτηση που ακολούθησε, να προτρέψουμε τον καθέναν και την καθεμία από εμάς να στηρίξουμε και οικονομικά αυτή την προσπάθεια.
Χρειαζόμαστε περισσότερη ποιοτική, αφυπνιστική, δημοσιογραφία, όπως αυτή!!!

Παραθέτω το λινκ, στο οποίο μπορεί ο καθένας να κάνει donate, όσα χρήματα μπορεί και θέλει.
https://goldendawnapersonalaffair.com/el/support-the-production

Re: Παρασκευή 2/12, 14:30 : Προβολή ντοκιμαντέρ "Χρυσή Αυγή: προσωπική Υπόθεση"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ, 02 Δεκ 2016 10:03 pm
από elcv
Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν να προωθούνται καθώς είναι πολύ δυνατές, αλλά δυστυχώς λίγες και ξεκινάνε πρώτα από εμάς τους ίδιους!

Μπράβο στα παιδιά για την πρωτοβουλία τους, την οργάνωση και την επιλογή του ντοκιμαντέρ! Φοβεροί! :thumbup: :thumbup:

Re: Παρασκευή 2/12, 14:30 : Προβολή ντοκιμαντέρ "Χρυσή Αυγή: προσωπική Υπόθεση"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ, 03 Δεκ 2016 3:58 am
από duende
Μπράβο παιδιά!Άξιζε να προβληθεί το ντοκυμαντέρ αυτό..
Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες,ανάλογες δράσεις!Κάτι που μπορεί ίσως να γίνει με την ενεργή συμμετοχή των ενδιαφερόμενων!