Σελίδα 1 από 1

Καταγγελία στη διοίκηση της Σχολής

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 07 Νοέμ 2016 11:24 pm
από brave sir robin
~Θα είναι σαν να μην έχεις όριο, αλλά θα έχεις...~

Καταγγελία στη διοίκηση της Σχολής


Η φοιτητική κοινότητα της σχολής είναι σοκαρισμένη. Δεν μας έφτανε η επιτυχής τοποθέτηση σημαίας στην είσοδο της Σχολής που τόνωσε κατακόρυφα το εθνικόν μας φρόνημα. Δεν μας έφτανε η κοσμογονική αλλαγή της αρίθμησης των αιθουσών στο κτίριο Ζ. Δεν μας έφτασε το αστείο πρόγραμμα σπουδών που (κατά ομολογία ακόμα και αρκετών μελών ΔΕΠ) αποτελεί προϊόν κοπτορραπτικής και διατομεακών παζαρεμάτων. Δεν μας έφτανε η θεσμοθέτηση του ακαδημαϊκού συμβούλου, που ήταν διακαής πόθος όλων των φοιτητών. Στο success story της διοίκησης ήρθαν να προστεθούν και τα πρόσφατα τερτίπια σχετικά με το όριο δήλωσης μαθημάτων, που επιτέλους θα λύσουν το μόνο σοβαρό πρόβλημα της Σχολής, παρότι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, κάποιοι κακεντρεχείς θα διατείνονταν ότι η σχολή έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λύσει.

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά.

Πέρσι η διοίκηση της Σχολής, αποφάσισε να θεσπίσει όριο στη δήλωση μαθημάτων. Ύστερα από κινητοποιήσεις του Φοιτητικού μας Συλλόγου, που άσκησαν την απαραίτητη πίεση, ώστε να καμφθεί η αδιάλλακτη στάση της διοίκησης, ο κ. κοσμήτορας, φάνηκε εν τέλει διατεθειμένος δήθεν να προτείνει μια ενδιάμεση λύση στο πρόβλημα, με το που η πρόθυμη ΔΑΠ άνοιξε τη Σχολή.

Εκείνη την περίοδο εμείς είχαμε επιμείνει στη συνέχιση των κινητοποιήσεων, καθώς ήταν απόλυτα ορατή η ολοένα και πιο υποχωρητική στάση της διοίκησης και είμασταν πεπεισμένοι ότι με την ενδοτική στάση της ΔΑΠ, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πολώνει τους φοιτητές στο ψευτοδίπολο κατάληψη-αντικατάληψη, εν τέλει, το όριο εμέσως ή άμεσα θα εφαρμοζόταν. Και δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε.

Εξ΄αρχής, η ΔΑΠ δέχτηκε την εφαρμογή του ορίου για τους εισαχθέντες στη Σχολή από το 2016-2017, ενώ για τους υπόλοιπους, θεσπίστηκε ένα αστείο γραφειοκρατικό σύστημα τριών συναπτών δηλώσεων μέσα στο εξάμηνο, που μόνο σκοπό είχε να αποθαρρύνει τους φοιτητές. Η δεύτερη εκ των τριών δηλώσεων, αυτή που ο φοιτητής όριζε τα επιπλέον των 12 μαθημάτων που επιθυμούσε, θα εγκρίνονταν αυτομάτως, όπως είχε αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση της Σχολής στις 15/03/2016. Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτουμε την ακριβή διατύπωση της απόφασης: (εδώ όλη η απόφαση)
(κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερη ευκρίνεια)
1Capture.PNG


Ερχόμαστε τώρα στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οπότε οι φοιτητές, πηγαίνοντας στη γραμματεία για τη δήλωση των επιπλέον των 12 μαθημάτων, διαπίστωσαν, ότι πλέον,απαιτείται η υπογραφή του ακαδημαϊκού συμβούλου που μόλις έχει θεσπιστεί. Και τα πράγματα θα ήταν αδιάφορα, εάν, οι ακαδημαϊκοί σύμβουλοι δεν είχαν βαλθεί να πιέζουν τους φοιτητές, ώστε να μη δηλώνουν επιπλέον μαθήματα ή να δηλώνουν λιγότερα από αυτά που επιθυμούν. Μάλιστα, πέρα από την πίεση που ασκείται στους φοιτητές, προκειμένου να αποθαρρυθούν, οι καθηγητές ισχυρίζονται ότι δηλώσεις με πολλά επιπλέον μαθήματα, δεν θα γίνονται δεκτές από τη Γενική Συνέλευση της Σχολής, ακόμα κι αν αυτές φέρουν την υπογραφή τους!!! Έχουν φτάσει σε σημείο, να παζαρεύουν τη δήλωση ακόμα και σε συμφοιτητές μας που θέλουν να δηλώσουν μόλις δύο μαθήματα, προκειμένου να τους πείσουν να δηλώσουν το ένα!!!!

Επειδή όλα αυτά μας κίνησαν ορισμένες υποψίες, ανατρέξαμε στις πρόσφατες επίσημες αποφάσεις της Σχολής, όπου, είναι αναρτημένη μία «αναθεωρημένη» έκδοση της παραπάνω απόφασης με ημερομηνία 04/10/16, στην οποία, παρότι διατηρείται η παραπάνω διατύπωση, έχει προστεθεί μία διόλου τυχαία υποσημείωση. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε: (εδώ όλη η απόφαση)
(κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερη ευκρίνεια)
2Capture.PNG

3Capture.PNG


Προσπερνώντας το γεγονός ότι η αλλαγή στη διάταξη πέρασε, επί της ουσίας, εν κρυπτώ, με απότερο σκοπό να γραφειοκρατικοποιήσει περαιτέρω τη διαδικασία δήλωσης των επιπλέον των 12 μαθημάτων, οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής, τόσο για να καταστήσουμε σαφές στη διοίκηση της Σχολής ότι δεν είμαστε αφελείς, όσο και για να ενημερώσουμε τους συμφοιτητές μας για τα δικαιώματά τους:

• Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος δεν έχει κανένα δικαίωμα να μην υπογράψει την αίτηση οποιουδήποτε φοιτητή, όσα μαθήματα επιπλέον και αν αυτός επιθυμεί να δηλώσει. Όπως αναφέρεται ρητά και στις αποφάσεις της Σχολής, ο ρόλος του ακαδημαϊκού συμβούλου αρκείται στο να «προτείνει κατευθύνσεις» στον φοιτητή και είναι επαρκής μόνο η απλή «ενημέρωσή» του. Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτουμε και την ακόλουθη αναρτημένη στο site της Σχολής ανακοίνωση. (εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση της Γραμματείας)
(κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερη ευκρίνεια)
4Capture.PNG

5Capture.PNG


• Οι αιτήσεις υπέρβασης του ορίου δεν χρειάζεται να εγκριθούν από τη ΓΣ της Σχολής και άρα, οι σχετικές αιτιάσεις των καθηγητών του παριστάνουν τους Ακαδημαϊκούς Συμβούλους, είναι ψευδείς και ως μοναδικό στόχο έχουν την αποθάρρυνση των φοιτητών.

Έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου και ,δεδομένης της καταφανούς προσπάθειας του κοσμήτορα της Σχολής, να αποθαρρύνει τους φοιτητές από την υπέρβαση του ορίου, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης τους Ακαδημαϊκούς Συμβούλους, καταγγέλουμε τις προσπάθειες αυτές, ως μη συμβατές με τις πρόσφατες αποφάσεις της Σχολής.

Παράλληλα καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, αφενός να μην φοβηθεί να υπερασπισθεί τα δικαιώματά του, σε περίπτωση που υποστεί τις πιέσεις των Ακαδημαϊκών Συμβούλων, καθώς και να παρεβρεθεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΓΣ της 08/11/2016 στις 14:30, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα αυτονόητα. Τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές.!!!

Υ.Γ. Την επόμενη φορά που ο κοσμήτορας θα επικαλεστεί τη δημοκρατία, θα γελάει μέχρι και η σημαία στην είσοδο της Σχολής.Οι υπόλοιποι γελάμε ήδη με την προσπάθεια «δημιουργικής» ερμηνείας των στατιστικών που έχει αναρτήσει, σύμφωνα με την οποία οι φοιτητές (sic!) «εικάζεται» ότι ζημιώνονται από τη δήλωση επιπλέον μαθημάτων

Υ.Γ.2. Θερμά συγχαρητήρια στους Δαπίτες που έστρωσαν το δρόμο για τέτοιου είδους αυθαιρεσίες. Μπορεί οι πρωτοετείς να φορτώνονται τα όριά που με «υπευθυνότητα» διασφάλισαν για αυτούς, αλλά, τουλάχιστον, δεν θα ξεμείνουν από Γκαρούτσους και Ματίνες.

ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Re: Καταγγελία στη διοίκηση της Σχολής

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 10 Νοέμ 2016 9:29 pm
από OxYdO
Από ότι φαίνεται δεν έγιναν αντιληπτά κάποια πράγματα. Πληροφορούμαστε ότι σήμερα ο κ.Μπουκοβάλας έλεγε στο μάθημα ότι δεν θα υπογράψει αιτήσεις υπέρβασης του ορίου, οπότε σε αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμε/τονίσουμε τα εξής:


Στη μαζική παρέμβαση που κάναμε στη Γενική Συνέλευση της Σχολής, που έγινε την Τρίτη, προφανώς, κανένας δεν αμφισβήτησε τα όσα γράφουμε στην καταγγελία. Ακούστηκαν από ορισμένους κάτι δικαιολογίες του τύπου "Δεν είχαμε καταλάβει καλά ποια είναι η αρμοδιότητα του Ακαδημαϊκού Συμβούλου", αλλά, σε κάθε περίπτωση, κατέστη εξαιρετικά σαφές και κοινός τόπος όλων, ότι όσα γράφουμε παραπάνω είναι απόλυτα αληθή.

Ήτοι:
Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να μην υπογράψει τη δήλωση υπέρβασης του ορίου

Ο Α.Σ. αρκείται στο να ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ. Τίποτα περισσότερο από αυτό

Η δήλωση υπέρβασης ορίου μπορεί να περιλαμβάνει όσα μαθήματα επιθυμεί ο δηλών

Οι δηλώσεις εγκρίνονται αυτόματα, άρα, οι δικαιολογίες ορισμένων Α.Σ. ότι, δήθεν, δεν θα εγκριθεί η δήλωση από τη ΓΣ είναι ψευδείς


Ο Φοιτητικός Σύλλογος, με τη σημερινή του απόφαση έχει αποφασίσει να φροντίσει ώστε να διασφαλιστούν τα παραπάνω. Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει, ότι καθένας και καθεμία από εμάς θα είναι επαρκώς ενημερωμένος για τα δικαιώματά του και για τα όρια των αρμοδιοτήτων των Α.Σ.