Σελίδα 1 από 1

Τρίτη 2/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 29 Οκτ 2015 5:52 pm
από Shi
Απόφαση του ΔΣ του ΦΣ Πολ. Μηχ ΕΜΠ
(Ομόφωνη απόφαση στο Δ.Σ. της Τρίτης)

Η κατάσταση στην παιδεία διαμορφώνεται εκρηκτική και φέτος. Ήδη σε μια σειρά σχολών όπως στο Ρέθυμνο οι φοιτητές κινητοποιούνται απέναντι στην τεράστια μετακύλιση του κόστους φοίτησης στις πλάτες τους (σίτιση, μεταφορές). Η βουλή έχει ήδη ψηφίσει τους πρώτους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου 3, που συνεχίζουν και νουν την επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να πάρουν θέση και ξεκινήσουν την συζήτηση και για την εξειδίκευση των μέτρων αυτών στην παιδεία, αφού μέχρι τον Απρίλη του 2016 θα έχει συσταθεί νέος νόμος-πλαίσιο που θα υπακούει στις κατευθύνσεις του Οικονομικού Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, η πρωτοβουλία του συλλόγου για το προσφυγικό πρέπει να πάρει αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και να συζητήσει για περεταίρω δράσεις για το ζήτημα αυτό.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. την Τρίτη 3/11/15 στις 14:30 στο Αμφ 1,2

Εικόνα

Re: Τρίτη 2/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 29 Οκτ 2015 5:54 pm
από Shi
Εικόνα

Re: Τρίτη 2/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 29 Οκτ 2015 8:50 pm
από AE
Επειδή δεν πρέπει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από τα κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού επιδοτούνται τα εργαστήρια για αγορές όπως χαρτιά και μελάνια για τον εκτυπωτή, άντε και κανέναν Η/Υ. Τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε εργαστήριο είναι της τάξης των δύο ή τριών χιλιάδων ευρώ ανά έτος (μπορεί και λιγότερα).

Ο τακτικός προϋπολογισμός δεν χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα. Τα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούνται κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια, σε πολύ μικρότερο βαθμό από το ελληνικό κράτος (π.χ. μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας), και σε ακόμα μικρότερο βαθμό από ιδιώτες ("μεγάλους" ή λιγότερο μεγάλους "ομίλους").

Υπάρχουν πολλά καλά, καθώς και αρκετά στραβά, των ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά αυτή είναι μια διαφορετική (και πολύ μεγάλη) συζήτηση. Πάντως τα προγράμματα, με τα καλά τους και τα στραβά τους, εξακολουθούν να είναι ερευνητικά (ή περίπου ερευνητικά). Όταν γίνουν επενδυτικά (!), ενημερώστε με.

(Στη διεύθυνση http://www.itia.ntua.gr/el/projects/ μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των έργων που έχει εκπονήσει η ερευνητική ομάδα ΙΤΙΑ, η οποία δραστηριοποιείται στο Εργαστήριο Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων. Ελπίζω να βοηθήσει ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ρωτήστε και παλαιότερους συναδέλφους σας, που είτε έχουν εκπονήσει διπλωματική εργασία είτε έχουν εργαστεί σε τέτοια προγράμματα.).

Re: Τρίτη 2/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ, 02 Νοέμ 2015 1:07 am
από brave sir robin