11-18/11: Πρόγραμμα Κατάληψης Συλλόγου

Δημοσιεύτηκε:
Τετ, 13 Νοέμ 2013 12:32 am
από Nysta
το πρόγραμμα όπως συζητήθηκε από την σημερινή συντονιστική επιτροπή
Re: Πρόγραμμα Κατάληψης Συλλόγου 11/11 - 18/11

Δημοσιεύτηκε:
Τετ, 13 Νοέμ 2013 1:13 am
από Shi
Στο συντονιστικό κατάληψης της Παρασκευής (12:00 η ώρα στο Κάτω Πολυτεχνείο) θα γίνει συζήτηση για τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης του φοιτητικου μας συλλόγου, ως προς τα θετικά-αρνητικά στον τρόπο διεξαγωγής της καθώς και πως αυτή μπορεί να ανανεωθεί με καινούργιες προτάσεις.
Re: Πρόγραμμα Κατάληψης Συλλόγου 11/11 - 18/11

Δημοσιεύτηκε:
Πέμ, 14 Νοέμ 2013 12:20 am
από koutsou-bilo
40 Xρόνια μετά...
Όλοι έχουμε ακούσει για την περιβόητη εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το ερώτημα, όμως, είναι για ποιο λόγο πρέπει να την θυμόμαστε; Μπορεί κάποιοι να σου λένε ότι το Πολυτεχνείο δεν έριξε την Χούντα αλλά δημιούργησε μια γενιά διεφθαρμένων πολιτικών. Κάποιοι άλλοι μπορεί να λένε ότι το Πολυτεχνείο δεν είχε θύματα και ότι ήταν απλά ένα καπρίτσιο της τότε νεολαίας χωρίς σκοπό και όραμα. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά συνέβη το Νοέμβρη του ’73 ήταν μια εξέγερση με βαθύτερα αιτήματα για ευρύτερη κοινωνική αλλαγή και όχι απλά για την πτώση του φασιστικού καθεστώτος. Οι ήρωες του Πολυτεχνείου δεν προκάλεσαν μονάχα ένα ρήγμα στην δικτατορία, αλλά αποτέλεσαν και θα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στους αγώνες της νεολαίας για πολλά ακόμη χρόνια.
Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η απειλή του φασισμού δεν έχει εξαλειφθεί. Αντιθέτως αναβιώνεται με την άνοδο, τόσο στο πολιτικό σκηνικό όσο και στους δρόμους, του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οι συνεχιστές του Παπαδόπουλου παρουσιάζονται ως «καλοθελητές», πατώντας πάνω στην αγανάκτηση, τη φτώχεια και την ανασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα επιδίδονται σε δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών και αγωνιστών. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για μια συμμορία μπράβων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών (ψήφιση νόμου για φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, απεργοσπασία στο Πέραμα, κλπ).
Ο φασισμος είναι αδίστακτος και αν δεν αντισταθούμε εγκαίρως ο επόμενος στόχος τους θα είμαστε εμείς... Εσύ!
Ως φοιτητικός σύλλογος της σχολής πολιτικών μηχανικών Ε.Μ.Π. στηρίζουμε την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων κόντρα στις απολύσεις οι οποίες υποβαθμίζουν την δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ποτέ δεν ήταν πιο επίκαιρο:
ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Κατάληψη σχολής πολ.μηχ.
Αυτό το κείμενο συντάχθηκε όπως αποφασίστηκε στην συντονιστική επιτροπή κατάληψης και θα μοιραστεί αύριο σε επάλ στου ζωγράφου (όσοι θέλουν να έρθουν ραντεβού στις 7.15 πύλη ζωγράφου) και την Παρασκευή σε μαθητές που θα έρθουν στον εορτασμό στο κάτω Πολυτεχνείο.