11/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 11/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Δημοσίευσηαπό nicklaou » Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:29 am

ntua έγραψε:Εχει απολυτο δικιο ο OxYdO στη φραση "τα παραπονα στους εαυτους σας". Προσωπικα θεωρω παραλογο οποιος ηθελε ανοιχτη σχολη να μην ερθει στη συνελευση σημερα. Και επισης με θλιβει και η τοσο μικρη συμμετοχη μετα απο 9 βδομαδες μη-λειτουργιας σε μια σχολη με 1200 ατομα. Οποιοι σημερα ηθελαν να ανοιξει η σχολη και δεν ηρθαν για να διαβασουν για τα προσεχη μαθηματα εχουν λογικη νηπιου( φορανε παπουτσια χωρις να ξερουν να περπατανε). Η σημερινη αποφαση εληφθηκε κανονικοτατα και αυτη ειναι η αποφαση του φοιτητικου συλλογου( χωρις κανενα εισαγωγικο). Nicklaou οταν δεν συμφωνεις με κατι παλευεις να το ανατρεψεις με τα μεσα που εχεις(συνελευση), δεν το βαζεις σε εισαγωγικα, γιατι αυτα σημεια στιξης ειναι και δεν αλλαζουν το αποτελεσμα.

1)αρχικα δεν συμφωνω καν με την διεξαγωγη συνελευσεων που παιρνουν τετοιες αποφασεις που τις κρινω και παρανομες προσωπικα (ισως και ο νομος βεβαια :P που οταν εφαρμοστει θα λενε τα γνωστα παλι ) αλλα τι να κανουμε θα το ακολουθησω θελω δεν θελω αφου αυτο το οργανο ανοιγει και κλεινει σχολες... 2)ο κοσμος εχει βαρεθει τις δηθεν συνελευσεις και αυτο αποδειχτηκε περιτρανα για εναμιση χρονο τωρα που απλα δεν παταγε γιατι απαξιωθηκε ο θεσμος αυτος απο μονος του .. ενω θα μπορουσαν να λαμβανονται αλλες αποφασεις πολυ πιο σοβαρες για το πανεπιστημιο 3)παραπονο στον εαυτο μου δεν θα ριξω σε καμμια των περιπτωσεων, δεν εχω λογο να το κανω : ) 4) σχολη με 1200 ατομα και κρινεται απο συνελευση με 200..και μην μου πειτε ''να ησασταν περισσοτεροι...'' γιατι μαλλον εκριναν οτι δεν χρειαζεται να αποφασισουν για κατι.. και παλι μην μου πειτε ''ας ερθουν να το πουν'' γιατι κατα την γνωμη μου εχει βαρεθει ο κοσμος..

οκ κατανοω καπως το δικιο της αποψης οτι δεν ειμασταν εκει.. α λ λ α ειναι και αλλα πραγματα απο πισω οχι μονο αυτο που φαινεται ετσι απλα επιφανειακα στο ''δεν ηρθα'' και τα εξηγησα παραπανω..
θα ειμαστε εκει στην επομενη μεθεπομενη κτλ
(αυτο για την προσωπικη αναφορα στην τελευταια προταση)
nicklaou Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:30 am

@patsoum:

Κατ'αρχάς εγώ προσωπικά και κατ'επέκταση όλοι θέλω να πιστεύω δε θεωρώ ότι όποιος θέλει να ανοίξει το πανεπιστήμιο είναι «όργανο της κυβέρνησης» όπως λέτε. Δεν είμαι από άλλη πλανήτη, 4ο έτος μπαίνω και μάλιστα έχω «λουστεί» κι εγώ πολλές από τις συνέπειες του επί δύο μήνες κλειστού πανεπιστημίου όπως και πολλοί ακόμα μαζί μου. Κατανοώ όλες αυτές τις ανησυχίες κι ώρες ώρες αναρωτιέμαι κι εγώ ο ίδιος: "μήπως έπρεπε να είχαμε ανοίξει τόσο καιρό;" Σήμερα πάλι αυτό σκεφτόμουν κι ακούγεται σαν πρόταση κι από αλλού αλλά κάθε φορά έρχομαι αντιμέτωπος με την ίδια σκέψη. Θα ανοίξει ένα πανεπιστήμιο που έχεις τους μισούς διοικητικούς υπαλλήλους, θα καλούνται οι διδακτορικοί να εκτελούν χρέη διοικητικού, θα... θα.. θα. Μίλαγα με έναν φίλο μου σήμερα τοπογράφο που πήγε στη συνέλευση τους κι είπε ότι ήταν κάποια μέλη ΙΔΑΧ (νομίζω) κι ανακοίνωσαν πως ένα μάθημα θα καταργηθεί γιατί δε θα υπάρχει το προσωπικό για να γίνει. Ο δικός μας ο κ. Ευστρατιάδης κι ο κάθε Ευστρατιάδης, να στο πω έτσι, μας εξηγούν τη δικιά τους περίπτωση. Οπότε εντάξει, να πάμε σε ένα ανοικτό πανεπιστήμιο. Θα είναι όμως αυτό ένα πανεπιστήμιο; Έτσι όπως το σκέφτομαι μου φαίνεται ξεκάθαρο ότι δε χρειάζεται καν να πειραματιστούμε πως θα λειτουργεί μετά για να είμαστε σε θέση να πούμε "ε ναι, δε γίνεται δουλειά έτσι." Συμφωνώ, πολλοί το βλέπουν διαφορετικά, άλλοι περιμένουν να παραδώσουν διπλωματικές, άλλοι είναι στα τέλη και θέλουν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Αυτό θέλει σκέψη από εμάς τους ίδιους και να βάλουμε σε μια ζυγαριά τι μετράει περισσότερο. Εσύ όπως λες θα φύγεις αφού έχεις τελειώσει, σκέψου όμως τι θέλεις να αφήσεις σε μας και στους επόμενους.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό nicklaou » Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:33 am

eX-mc έγραψε:@patsoum:

Κατ'αρχάς εγώ προσωπικά και κατ'επέκταση όλοι θέλω να πιστεύω δε θεωρώ ότι όποιος θέλει να ανοίξει το πανεπιστήμιο είναι «όργανο της κυβέρνησης» όπως λέτε. Δεν είμαι από άλλη πλανήτη, 4ο έτος μπαίνω και μάλιστα έχω «λουστεί» κι εγώ πολλές από τις συνέπειες του επί δύο μήνες κλειστού πανεπιστημίου όπως και πολλοί ακόμα μαζί μου. Κατανοώ όλες αυτές τις ανησυχίες κι ώρες ώρες αναρωτιέμαι κι εγώ ο ίδιος. "μήπως έπρεπε να είχαμε ανοίξει τόσο καιρό;" Σήμερα πάλι αυτό σκεφτόμουν κι ακούγεται σαν πρόταση κι από αλλού αλλά κάθε φορά έρχομαι αντιμέτωπος με την ίδια σκέψη. Θα ανοίξει ένα πανεπιστήμιο που έχεις τους μισούς διοικητικούς υπαλλήλους, θα καλούνται οι διδακτορικοί να εκτελούν χρέη διοικητικού, θα... θα.. θα. Μίλαγα με έναν φίλο μου σήμερα τοπογράφο που πήγε στη συνέλευση τους κι είπε ότι ήταν κάποια μέλη ΙΔΑΧ (νομίζω) κι ανακοίνωσαν πως ένα μάθημα θα καταργηθεί γιατί δε θα υπάρχει το προσωπικό για να γίνει. Ο δικός μας ο κ. Ευστρατιάδης κι ο κάθε Ευστρατιάδης να στο πω έτσι μας εξηγούν τη δικιά τους περίπτωση. Οπότε, εντάξει, να πάμε σε ένα ανοικτό πανεπιστήμιο. Θα είναι όμως αυτό ένα πανεπιστήμιο; Έτσι όπως το σκέφτομαι μου φαίνεται ξεκάθαρο ότι δε χρειάζεται καν να πειραματιστούμε πως θα λειτουργεί μετά για να είμαστε σε θέση να πούμε "ε ναι δε γίνεται δουλειά έτσι." Συμφωνώ, πολλοί το βλέπουν διαφορετικά, άλλοι περιμένουν να παραδώσουν διπλωματικές άλλοι είναι στα τέλη και θέλουν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Αυτό θέλει σκέψη από εμάς τους ίδιους και να βάλουμε σε μια ζυγαριά τι μετράει περισσότερο. Εσύ όπως λες θα φύγεις αφού έχεις τελειώσει, σκέψου όμως τι θέλεις να αφήσεις σε μας και στους επόμενους.

ωραιες σκεψεις! και δεν το λεω ειρωνικα..
αλλα ας ανοιξει να δουμε τι μπορουμε να κανουμε, τι εχουμε, τι χανουμε? τι να διορθωσουμε... φτανει πια αυτος ο αγωνας που τελικα δεν δινει τιποτα μετα απο 2 μηνες.. ας αλλαξουμε ροτα και να δουμε τι μπορει να γινει !

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:37 am

Και σε ρωτάω λοιπόν, γιατί δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό τώρα που στη τελική.. «καθόμαστε». Πιθανότατα αυτό που λες θα γίνει βέβαια γιατί λίγο-πολύ θα πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση. Ελπίζω μόνο τότε να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να μη συμβιβαστούμε με το κατώτερο και με τη ζωούλα μας απλά κι εγωιστικά.

Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό ntua » Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:41 am

Προσωπικά θεωρώ πως την άλλη δευτέρα στη συνέλευση θα βγει απόφαση για ανοιχτή σχολή. Θέλω να πιστεύω πως η ΔΑΠ ήρθε σε συνενόηση με τον πρόεδρο και η εξεταστική θα πάρει άλλη μια βδομάδα παράταση χωρίς συνέπειες και γι'αυτό δεν άνοιξε η σχολή, ώστε να αποφευχθεί η γκρίνια για την επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας πριν την επέτειο του πολυτεχνείου. Απλά με ενοχλεί που περιμένουμε από την ΔΑΠ να κατεβάσει τα τρένα της να ψηφίσουν για να ανοίξουμε όταν είμαστε τόσοι φοιτητές που θέλουμε από καιρό να ανοίξει η σχολή μας και σήμερα ήταν η καλύτερη ευκαιρία μας και την πετάξαμε.
ntua

Έτος εισαγωγής: 1950

Δημοσίευσηαπό nicklaou » Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:41 am

eX-mc έγραψε:Και σε ρωτάω λοιπόν, γιατί δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό τώρα που στη τελική.. «καθόμαστε». Πιθανότατα αυτό που λες θα γίνει βέβαια γιατί λίγο-πολύ θα πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση. Ελπίζω μόνο τότε να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να μη συμβιβαστούμε με το κατώτερο και με τη ζωούλα μας απλά κι εγωιστικά.

μα δεν φτανουν 2 μηνες για αυτη τη λυση που δεν εβγαλε πουθενα... ? και εγω το ελπιζω φυσικα με αποφασεις και θεσεις που οντως να ειναι υπερ του πανεπιστημιου. η μεση λυση ειναι σοφο πραγμα.. αλλα κανεις μαλλον δεν το σκεφτεται.. γιατι εγωιστικο ειναι και αυτο που γινεται και τωρα υπο μια εννοια.. ας σταματησει λοιπον να δουμε τι μπορει να γινει.

ας γινει συνελευση επομενη δευτερα να δουμε τι θα γινει.. τι να πω.

ntua έγραψε:Προσωπικά θεωρώ πως την άλλη δευτέρα στη συνέλευση θα βγει απόφαση για ανοιχτή σχολή. Θέλω να πιστεύω πως η ΔΑΠ ήρθε σε συνενόηση με τον πρόεδρο και η εξεταστική θα πάρει άλλη μια βδομάδα παράταση χωρίς συνέπειες και γι'αυτό δεν άνοιξε η σχολή, ώστε να αποφευχθεί η γκρίνια για την επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας πριν την επέτειο του πολυτεχνείου. Απλά με ενοχλεί που περιμένουμε από την ΔΑΠ να κατεβάσει τα τρένα της να ψηφίσουν για να ανοίξουμε όταν είμαστε τόσοι φοιτητές που θέλουμε από καιρό να ανοίξει η σχολή μας και σήμερα ήταν η καλύτερη ευκαιρία μας και την πετάξαμε.

καλως η κακως το θεμα συνελευση δεν το εχουν στο μυαλο τους ολοι με τον ιδιο τροπο.. χαθηκε οντως μια ευκαιρια αλλα ειναι και αλλα πραγματα απο πισω.. και οχι ενα απλο και εγωιστικο μονο ''δεν ερχομαι''. επομενη δευτερα εκει
Τελευταία επεξεργασία από eX-mc και Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:53 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Συγχώνευση δημοσιεύσεων.

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:52 am

Η δικιά μου σκέψη πάντως είναι ότι είναι τουλάχιστον κουτό να πρέπει να ψηφίσουμε μια παράταξη και πιο συγκεκριμένα τη ΔΑΠ ή έστω να περιμένουμε από αυτή να «ανοίξει» το πανεπιστήμιο ή τέλος πάντων να δώσει τη λύση στους φοιτητές. Δε θέλω να πιστεύω ότι συμφωνούμε γενικότερα με τη ΔΑΠ ή με την όποια παράταξη ψηφίζουμε κάθε φορά μόνο και μόνο γιατί μας ενδιαφέρει το δίπολο ανοικτή-κλειστή σχολή. Το σημαντικό είναι να βλέπουμε πέρα από αυτό. Δηλαδή, κλειστή σχολή = αυτό και θα γίνει αυτό. Αντίστοιχα ανοικτή σχολή = αυτό και θα πρέπει να κάνουμε αυτό. Κάτι το οποίο δε γίνεται αμφότερα. Παράδειγμα, αν σήμερα έβγαινε η ΔΑΠ σήμαινε ότι αύριο είχαμε εξεταστική. Γαμάτο;

Υ.Γ. ntua, μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι

Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό ntua » Τρί, 12 Νοέμ 2013 3:04 am

Ειναι λιγο κυνικος αλλα μου φαινεται πως ετσι δουλευει το πραμα. Ο συλλογος οπως ειναι χωρισμενος σε κομματικες, οχι φοιτητικες, παραταξεις δεν εχει καμια δυναμικη και δεν μπορει να πετυχει τιποτα. Μου πηρε τα 4 πρωτα χρονια να το συνειδητοποιησω αυτο και η αφορμη ηταν οταν σε συνελευση ψηφισαν ολες οι παραταξεις για παρασταση διαμαρτυριας στον προεδρο για τα κομμενα βιβλια του ετους σου και σκασαμε μυτη εκει 30 ατομα( απο ΔΑΠ, ΠΑΣΠ κανενας) και ο ΚΚΕς ελεγε στον προεδρο για το λαικο εισοδημα, την πλουτοκρατια και τον ιμπεριαλισμο του ΝΑΤΟ. Οποτε σε εναν τετοιο συλλογο δεν πιστευω και θελω απλως να τελειωσω τις σπουδες μου. Οι εργαζομενοι εχουν κινηθει δικαστικα, δε γινεται κατι αλλο. Η περαιτερω συνεχιση της απεργιας ειναι το παιχνιδι της αριστερας.
ntua

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τρί, 12 Νοέμ 2013 3:09 am

ntua έγραψε:Οι εργαζομενοι εχουν κινηθει δικαστικα, δε γινεται κατι αλλο. Η περαιτερω συνεχιση της απεργιας ειναι το παιχνιδι της αριστερας.

Η ίδια η ιστορία σε διαψεύδει ως προς την πρώτη πρόταση.
Ως προς τη δεύτερη, ως ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ, στην τοποθέτησή μας το κάναμε ξεκάθαρο. Το δίπολο δεν θέλουμε να είναι ανοιχτή-κλειστή σχολή, αλλά ΕΜΠ δημόσιο και δωρεάν ή διαλυμένο.
Αν παίζαμε παιχνίδια, θα διαλέγαμε το πρώτο δίπολο, που θα μας χάριζε την ψήφο του κάθε φοιτητή που βαριόταν να ξεκινήσει τώρα εξεταστική.

Τόσο απλά. Συνεχίζουμε με τις ιδέες μας και μόνο. Κανένα παιχνίδι. Κανένας ψευτο-διπολισμός!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό ntua » Τρί, 12 Νοέμ 2013 3:25 am

Δεν πιστευω οτι τον εγκελαδο τον ενδιαφερει το πανεπιστημιο που λειτουργει σωστα. Λογια κενα ειναι για να παιρνετε ατομα στο κομμα(ΣΥΡΙΖΑ). Οσους ξερω απ'τον εγκελαδο στο ετος μου δεν πατανε στα εργαστηρια και τους εχω δει σπανια σε μαθηματα. Τετοια ατομα οταν εχουν αποψη πανω στην εκπαιδευτικη διαδικασια και τη λειτουργια του πανεπιστημιου ειναι επικινδυνα. Οι ιδεες σας ειναι ΠΡΟΚΑΤ απο κομματοσκυλα και συνδικαλιστες καθε κλαδου και δεν εχουν καμια σχεση με το πανεπιστημιο, που μονο βλαπτεται με τη συνεχιση της απεργιας.
ntua

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης