Τετάρτη 17/2: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Τετάρτη 17/2: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Δημοσίευσηαπό chris92 » Πέμ, 18 Φεβ 2016 1:53 am

gousia έγραψε:
chris92 έγραψε:Χαίρομαι που βλέπω αρχή μιας επικοδομητικής συζήτησης. Περιμένω αντιπρόταση για το 1.

Προσπαθώ να κάνω μια αρχή να αλλάξει η κατάσταση. Περιμένω να μην μείνουμε σε φιλοσοφικές συζητήσεις και να δράσουμε ώστε να μην αφήσουμε άλλο να κάνουν αυτοί ότι θέλουν. Ελπίζω να ακολουθήσουν πολλοί (πάνω από το 10%).

Τα 10.000 που πληρωσες για την εκπαιδευση 5 χρονων αντιστοιχουν στις ασφαλιστικες εισφορες(ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ) μολις 2 χρονων.
Θα συμφωνησω με τον συναδελφο παραπανω,εισαι ειρωνας.

Ξαναδιάβασε το σημείο 4 του πρώτου μου σχολίου: ο σκοπός δεν αγιαζει τα μέσα...
Τελευταία επεξεργασία από chris92 και Πέμ, 18 Φεβ 2016 1:56 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
chris92

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό chris92 » Πέμ, 18 Φεβ 2016 1:56 am

Μπορείτε παρακαλώ να ανεβάσετε το καταστατικό της σχολής στο οποίο να γράφει πόσα άτομα θεωρούνται απαρτία και πότε μια απόφαση θεωρείται οτι εκφράζει την πλειοψηφία των φοιτητών;
chris92

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό xeirourgos » Πέμ, 18 Φεβ 2016 2:02 am

Στο γκινη θα γίνουν μαθήματα ή επειδή η σχολή βρίσκεται σε κατάληψη θα ακυρωθουν; Το δεύτερο μου φαίνεται πιο λογικό...ευχαριστώ εκ των προτέρων
xeirourgos

Έτος εισαγωγής: 1950

Δημοσίευσηαπό kated » Πέμ, 18 Φεβ 2016 2:22 am

@gousia. Τουλαχιστον ασχετος/ ασχετη.
Κανει το εμπ ερευνα στα α/σ, θεωρείται απο τις καλυτερες στην ευρωπη. Αυτο υποθετω ειναι αντικειμενικο.
Γίνεται σεισμος στην κοζανη το 95-96, δε θυμάμαι με σιγουρια, η οποια δε θεωρείται σεισμογενης, δεν ειχε ξαναγινει σεισμος!! Η πολυκατοικια π εμενα επεζησε, η απεναντι ιδιας χρονολογιας ειχε πολυ πολυ σοβαρες ζημιες. Προφανως αν ο ενας κατασκευαστης ειπε "νταξει μωρε, υπερβολικος ο εακ, εδω δε γίνονται σεισμοι, δε χρειάζεται τοση προσοχη->εξοδα" ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΕΜΠ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΡΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Εκεί που θελω ν καταληξω ειναι πως ναι, φταιει ο εργολαβος και ο καθε εργολαβος οταν το λιμανι στο νησι σου χαλαει καθε χρονο. Ρωτα το δημαρχο και τη λιμενικη ποιον διαλεγει να το επιδιορθωσει, αλλα μην κατηγορεις εναν ανθρωπο που λιωνει ολη μερα στο εργαστηριο.
Επισης γενικες πληροφοριες, μελετες παντα υπηρχαν καλες. Απο την αρχη αυτης της πολης κι εννοω τα πολεοδομικα σχεδια που εκπονηθηκαν απο τον κλεανθη και τον σαουμπερτ, αλλα δεν εφαρμοστηκαν αυτουσια ποτε γιατι κανεις δεν εδινε το οικοπεδακι του για να εχουμε ολοι μας ενα φαρδυ δρομο, ενα παρκο, μια πλατεια. Πιο συγχρονα παραδειγματα. Στην περιοχή που μενω στην Αθήνα εχουν γινει τα τελευταία 20 χρονια περι τις 12 κυκλοφοριακες μελετες. Εφαρμοζονται τμηματικα, γιατι ο δημαρχος δε θελει να τσακωθει με τους χι ψι υποψηφιους που η εκαστοτε μελετη τους βλαπτει. Εφαρμοζεται δλδ το τμημα της μελέτης που τους αφηνει ολους χαρουμενους. Το αποτέλεσμα? Διπλοπαρκαρισματα σε δρομο διπλης κατεύθυνσης που περνανε και λεωφορεια. Ενα χαος 24/7.
Μην κανεις λοιπον σα να ηρθες χθες σ αυτη τη χωρα και δεν ξερεις τι φταιει. Ελεος

Το αλλο θεμα που με προβληματιζε ανεκαθεν, ειναι με ποιο δικαιωμα ενα γκρουπακι πολιτικοποιημενων και ευαισθητοποιημενων ατόμων μπορει και αποφασιζει ποιος θα κανει τη δουλειά την αλλη μερα.
Τελος οι διδακτορικοι και οι καθηγητες μας και οι επιστημονικοι συνεργατες της σχολης ειναι ΟΛΟΙ τους ατομα που βιωνουν την ιδια απειλη οσον αφορα στην εφαρμογή του νεου ασφαλιστικου. μαλιστα πιο αμεσα απο τους πολιτικοποιημενους 3οτεις κλπ, μιας και οι πρωτοι θα πληρωσουν την επομενη της εφαρμογης του τα κερατα τους!! Αρα γτ να τους κλεισει κανεις εξω απο το γραφείο τους και να μην συζητησει μαζι τους πως μαζι θα βρουνε λυση?
kated

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό markos2175 » Πέμ, 18 Φεβ 2016 2:24 am

chris ησουν συνελευση?
markos2175

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 18 Φεβ 2016 2:34 am

@Chris92 Το διαβαζεις λιγο λαθος. Το 13.4% δεν ειναι το ποσοστο των φοιτητων που ψηφισε καταληψη. Ειναι το ποσοστο που συμφωνησε με οσους καλεσαν τη συνελευση, ως προς την ανσγκαιοτητα της. Οι υπολοιποι φοιτητες δεν ενδιαφερθηκαν, γιατι απλα δεν θεωρησσν σημαντικο το θεμα της συνελευσης.

Απο αυτα τα 246 ατομα τωρα, ξερουμε πως 94 ψηφισαν ΔΑΠ, λογικα οχι καταληψη, αφου το πλαισιο της ΔΑΠ ειναι ιδιο εδω και ποσα χρονια.

Αρα, το 13.4% θεωρησε οτι υπαρχει λογος, το 8.3% ψηφισε καταληψη και το 100% δεν θα κανει μαθημα!

Off topic:
Το ολο θεμα της συζητησης, απο την δικη μου σκοπια ειναι ξεκαθαρα θεωρητικο. Προσωπικα εχω ηδη αποψη, οπως φαινεται και απο τα γραφομενα μου.

Αν το παρουμε με βαση το καταστατικο, αφου τυπικα η καταληψη ειναι συμφωνη με το πλαισιο, ας κοβαμε τον λαιμο μας να πηγαιναμε. Αυτο φαινεται πως συμβαδιζει με το σκεπτικο συμφοιτητων μας που θεωρουν οτι αφου το λεει το καταστατικο, οφειλουμε εμεις να συμμορφωνομαστε.

Ομως οι νομοι, ως γνωστον, υπαρχουν για να υπηρετουν εμας, οχι το αντιστροφο. Εγω λοιπον, σαν ανθρωπος, νιωθω ηθικη υποχρεωση για ορισμενα πραγματα.

Οσες φορες η νομικη μου υποχρεωση συμπιπτει με την ηθικη, οι πιθανοτητες εγω να μην συμμορφωθω ειναι μιδαμινες, οπως παραδειγμα ο φονος.

Οταν εχω ηθικη υποχρεωση αλλα οχι νομικη, συνηθως θα ακολουθησω αυτο που αισθανομαι πως πρεπει, οπως παραδειγμα να βοηθησω την ηλικιωμενη κυρια να μεταφερει τα ψωνια της δυο τετραγωνσ παρακατω.

Το ενδιαφερον βρισκεται στην περιπτωση που υπαρχει νομικη υποχρεωση, αλλα εγω δεν νιωθω ηθικη υποχρεωση. Τοτε λοιπον, ειναι πολυ πιθανο να παρανομησω. Παραδειγματα πολλα, οπως το καπνισμα αφορολογιτων τσιγαρων ή η διαφορα φοροδιαφυγης αναμεσα στην Ελλαδα και τη Δανια. Αλλο ενα ωραιο πσραδειγμα ειναι αυτο που λεμε καμια φορα, ελα μωρε τωρα τραπεζα του Λατση εκλεψε. Βλεπουμε πως, συχνα, οι ανθρωποι δεν αναγνωριζουν ως ηθικα μεμτο το να κλεψεις εναν ζαμπλουτο, σε αντιθεση με το να κλεψεις καποιον φτωχο.

Προσεξτε, δεν κρινουμε αν ειναι σωστο ή οχι, απλα παρατηρουμε τι νιωθει και τι πραττει ο τυχαιος ανθρωπος. Προφανως τα παραπανω δεν ισχυουν καθολικα.

Οποτε φτανουμε στο ερωτημα: οφειλω εγω να παρευρισκομαι σε μια συνελευση που δεν θεωρω πως εχει λογο υπαρξης; Ο κανονας λεει ναι, αλλα εγω σαν ανθρωπος δεν νιωθω υποχρεωμενος να παω. Απο οτι φαινεται, αλλοι 1000 περιπου φοιτητες, η συντριπτικη πλειοψηφια δηλαδη, σκεφτονται ομοια με εμενα, αλλιως προφανως θα παταγαν το ποδι τους σε καμια συνελευση.

Πρεπει λοιπον να αλλαξουν οι κανονες του παιχνιδιου για να σκολουθουν την θεληση των πολλων, ή μηπως εχει δικιο ο καθενας που ψηφισε καταληψη και νιωθει δικαιωμενος στον αγωνα του, μεσα ομως απο μια ψηφοφορια που στη συνειδηση των πολλων δεν εχει καμια νομιμοποιηση (ηθικη);
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό gousia » Πέμ, 18 Φεβ 2016 2:44 am

kated έγραψε:@gousia. Τουλαχιστον ασχετος/ ασχετη.
Κανει το εμπ ερευνα στα α/σ, θεωρείται απο τις καλυτερες στην ευρωπη. Αυτο υποθετω ειναι αντικειμενικο.
Γίνεται σεισμος στην κοζανη το 95-96, δε θυμάμαι με σιγουρια, η οποια δε θεωρείται σεισμογενης, δεν ειχε ξαναγινει σεισμος!! Η πολυκατοικια π εμενα επεζησε, η απεναντι ιδιας χρονολογιας ειχε πολυ πολυ σοβαρες ζημιες. Προφανως αν ο ενας κατασκευαστης ειπε "νταξει μωρε, υπερβολικος ο εακ, εδω δε γίνονται σεισμοι, δε χρειάζεται τοση προσοχη->εξοδα" ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΕΜΠ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΡΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Εκεί που θελω ν καταληξω ειναι πως ναι, φταιει ο εργολαβος και ο καθε εργολαβος οταν το λιμανι στο νησι σου χαλαει καθε χρονο. Ρωτα το δημαρχο και τη λιμενικη ποιον διαλεγει να το επιδιορθωσει, αλλα μην κατηγορεις εναν ανθρωπο που λιωνει ολη μερα στο εργαστηριο.
Επισης γενικες πληροφοριες, μελετες παντα υπηρχαν καλες. Απο την αρχη αυτης της πολης κι εννοω τα πολεοδομικα σχεδια που εκπονηθηκαν απο τον κλεανθη και τον σαουμπερτ, αλλα δεν εφαρμοστηκαν αυτουσια ποτε γιατι κανεις δεν εδινε το οικοπεδακι του για να εχουμε ολοι μας ενα φαρδυ δρομο, ενα παρκο, μια πλατεια. Πιο συγχρονα παραδειγματα. Στην περιοχή που μενω στην Αθήνα εχουν γινει τα τελευταία 20 χρονια περι τις 12 κυκλοφοριακες μελετες. Εφαρμοζονται τμηματικα, γιατι ο δημαρχος δε θελει να τσακωθει με τους χι ψι υποψηφιους που η εκαστοτε μελετη τους βλαπτει. Εφαρμοζεται δλδ το τμημα της μελέτης που τους αφηνει ολους χαρουμενους. Το αποτέλεσμα? Διπλοπαρκαρισματα σε δρομο διπλης κατεύθυνσης που περνανε και λεωφορεια. Ενα χαος 24/7.
Μην κανεις λοιπον σα να ηρθες χθες σ αυτη τη χωρα και δεν ξερεις τι φταιει. Ελεος

Το αλλο θεμα που με προβληματιζε ανεκαθεν, ειναι με ποιο δικαιωμα ενα γκρουπακι πολιτικοποιημενων και ευαισθητοποιημενων ατόμων μπορει και αποφασιζει ποιος θα κανει τη δουλειά την αλλη μερα.
Τελος οι διδακτορικοι και οι καθηγητες μας και οι επιστημονικοι συνεργατες της σχολης ειναι ΟΛΟΙ τους ατομα που βιωνουν την ιδια απειλη οσον αφορα στην εφαρμογή του νεου ασφαλιστικου. μαλιστα πιο αμεσα απο τους πολιτικοποιημενους 3οτεις κλπ, μιας και οι πρωτοι θα πληρωσουν την επομενη της εφαρμογης του τα κερατα τους!! Αρα γτ να τους κλεισει κανεις εξω απο το γραφείο τους και να μην συζητησει μαζι τους πως μαζι θα βρουνε λυση?

1)ασχετος
2)Δε ζητησα απο το ΕΜΠ να κανει τη στατικη μελετη του σπιτιου μου.Τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ επεσαν!
3)Ξερεις ποσο καλα εγινε π.χ. το λιμενικο εργο για την cosco στον Πειραια;Δεν εχω καποιο προβλημα με αυτο,αλλα το λιμανι στο νησι μου,που εξυπηρετει τους ντοπιους το χειμωνα,ειναι κατεστραμμενο...Και μαλιστα πρεπει να ειναι απο τις μεγαλυτερες μηχανικες προκλησεις ολων των εποχων γιατι καταστρεφεται καθε χρονο...!Αααα...Και η εταιρεια που ανελαβε την επισκευη του την τελευταια φορα ειναι στις 3 μεγαλυτερες της Ελλαδας(οχι καποιος ντοπιος εργολαβος δηλαδη)
4)Προφανως και ο κοσμος της σχολης μας δεν ειναι ''εννιαιος'' ,με κοινα προβληματα,κοινο συμφερον κτλ.Αστειο μονο να το διαβαζει κανεις...Αλλοι τα εχουν,αλλοι δεν τα εχουν.Αλλοι μεινανε Ελλαδα και τη βγαζουν μια χαρα και αλλοι πηγανε Λονδινο,παιρνουν 1500 ευρω και τα 1000 ειναι το ενοικιο τους...
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Δημοσίευσηαπό kated » Πέμ, 18 Φεβ 2016 3:03 am

Ως προς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο κοσμος της σχολης θα έπρεπε να είναι ενιαιος. Η μονη διασπαση εχει ν κανει με οσους πανε εξωτερικο με σκοπο να μεινουν. Ολοι οι αλλοι πλήττονται εξισου τραγικα. Για να πεις καποιος οτι θα εχει 500ευρω το μηνα θα πρέπει να βγαζει σχεδον 2000.. χαχα ποιος βγαζει σημερα και τοσα? Και ποιος ζει και οχι απλα επιβιωνει με 500?
Εξακολουθω να μη βρισκω λογο οι διαδακτορες να μη μπουν στα γραφεία τους αυτες τις μερες.
kated

Δημοσίευσηαπό gousia » Πέμ, 18 Φεβ 2016 3:14 am

kated έγραψε:Ως προς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο κοσμος της σχολης θα έπρεπε να είναι ενιαιος. Η μονη διασπαση εχει ν κανει με οσους πανε εξωτερικο με σκοπο να μεινουν. Ολοι οι αλλοι πλήττονται εξισου τραγικα. Για να πεις καποιος οτι θα εχει 500ευρω το μηνα θα πρέπει να βγαζει σχεδον 2000.. χαχα ποιος βγαζει σημερα και τοσα? Και ποιος ζει και οχι απλα επιβιωνει με 500?
Εξακολουθω να μη βρισκω λογο οι διαδακτορες να μη μπουν στα γραφεία τους αυτες τις μερες.

Δε θα σταματησουν να υπαρχουν μηχανικοι σε αυτη τη χωρα λογω του νομοσχεδιου.
Απλα θα πληρωνουν εισφορες πολυ λιγοτεροι και οι υπολοιποι θα δουλευουμε για αυτους μαυρα,ανασφαλιστα κτλ.
Οπως και να εχει απο αλλου ξεκινησαμε και αλλου καταληξαμε(αν και προφανως ολα δενουν μεταξυ τους...)
Παω να κοιμηθω :D
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Δημοσίευσηαπό Pep » Πέμ, 18 Φεβ 2016 11:11 am

τουλαχιστον ας γινει η εξεταστικη των αστικων....εγω που το εχω τελευταιο μαθημα και περιμενω απο τον οκτωβρη για να το δωσω τι φταιω να περιμενω μεχρι το καλοκαιρι παλι επειδη 15 ατομα κανουν καταληψη στο γραφειο του κοσμητορα?
Pep

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Bing [Bot] και 1 επισκέπτης