20/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό QEye » Πέμ, 22 Οκτ 2009 11:53 pm

Μα εγώ πήγα στη συνέλευση, την παρακολούθησα ολόκληρη, προσπάθησα να τους προσέξω όλους (αυτό κάποιες φορές είναι αθρωπίνως αδύνατο), έκανα ησυχία, δεν κάπνιζα, την περισσότερη ώρα καθόμουν στη θέση μου και έκανα μια σύντομη ερώτηση για ένα σημαντικό θέμα που θεώρησα ότι ο ομιλητής διαστρέβλωνε.

Εντάξει, δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο, αλλά προσπάθησα αυτό που όλοι θεωρούμε αυτονόητο -το ελάχιστο προς την κατεύθυνση της συνέλευσης όπως θα θέλαμε να γίνεται- και λίγοι πράττουμε.
Και πιστέψτε με, δεν ήταν και τόσο δύσκολο.
QEye

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό mpourda » Παρ, 23 Οκτ 2009 12:09 am

μπράβο σου σε ό,τι και αν έκανες.απλά το τι έκανες εσύ δεν σημαίνει ότι όποιος έκανε κτ διαφορετικό όπως το παίδι δεν είναι ένα βήμα.και απλά ίσως ήσουν λίγο απότομη στην προηγούμενη δημοσίευση.αν βαρέθηκες το λόγο του παιδιού που στο κάτω κάτω ούτε μια σελίδα δεν είναι και αναφέρεται σε πραγματα που αφορουν την σχολή κάτι που σπάνιζει (έστι για να γίνω πιο παραστατίκη :D ) στις συνελεύσεις δεν μπορώ να καταλάβω πως αντέχεις τότε και παρακολουθείς τις παρατάξεις όταν μιλούν...
mpourda

Δημοσίευσηαπό akis » Παρ, 23 Οκτ 2009 12:16 am

@ QEye
Συμφωνώ με αυτά που λες για εκείνους που μοιράζονται τα σχόλια για τα κακώς κείμενα της σχολής μόνο με την παρέα τους και δεν κάνουν προσπάθεια να τα γνωστοποιήσουν ευρύτερα μέσω ίσως της γενικής συνέλευσης. Αλλά πού ξέρουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν πρώτα στη γενική συνέλευση με σκοπό να εκφράσουν κάτι και δεν απογοητεύτηκαν οικτρά; Κακώς βέβαια που δεν προσπάθησαν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να εκφραστούν αλλά και προχτές που ανέβηκε στο βήμα ο Atakama είδαμε πως αντιμετωπίστηκε. Και δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε οι ανένταχτοι να εκφραστούν σύντομα και περιεκτικά για να τους ακούσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακούσουμε γιατί βλέπουν τα πράγματα από μια σκοπιά δική τους όπου δεν έχει εμπλακεί καμία πολιτική οργάνωση άρα η άποψή τους το πιθανότερο θα είναι απαλλαγμένη από προκαταλήψεις που ίσως διακατέχουν ορισμένους παραταξιακούς.
Και επαναλαμβάνω: δεν ήταν ότι απλά γράφαμε τον Atakama αυτό μπορούμε να το κάνουμε και με παραταξιακό αν θέλουμε ήταν ότι οι άλλοι είχαν ξεκινήσει να μετράνε τα κουκιά... Και το επιχείρημα ότι ήταν ήδη κουραστική η συνέλευση είναι αληθές κατά το ήμισυ: δεν ήταν κουραστική από μόνη της την έκαναν 10-15 άτομα με τις συνεχείς διακοπές τις εκρήξεις οργής και τις κενόλογες μακροσκελείς ρητορείες για να μην αναφέρω τους αναδυόμενους καπνούς...

Spoiler: show
Πού χάθηκες 2 μέρες;;;
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Atakama » Παρ, 23 Οκτ 2009 12:36 am

QEye έγραψε:Εννοείται καλά έκανε ο φίλος και μίλησε στη συνέλευση.
Αλλά μήπως η τοποθέτησή του δεν είχε και ιδιαίτερο νόημα να ακουστεί γτ δεν πρότεινε κάτι, δεν έθιγε κανένα συγκεκριμένο ζήτημα και ήταν στην ουσία γκρίνια για την κατάσταση της σχολής που όλοι, ακόμη και οι πρωτοετείς, έχουμε ακούσει?
Εγώ σταμάτησα να τον προσέχω, όχι λόγω φασαρίας, αλλά γιατί βαρέθηκα.

Ας πούμε η κοπέλα που κατέθεσε το ψήφισμα για τη βιβλιοθήκη, που δεν κατάλαβα αν ήταν από παράταξη, έγινε πλήρως ακουστή γιατί είχε κάτι χρήσιμο να πει.
Κακά τα ψέμματα, οι επαγγελματίες συνδικαλιστές σπάνια ακούγονται γιατί ό,τι λένε το έχουμε ξανακούσει, και δεν θα ακούγονται και ανένταχτοι που δεν έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν.
Όταν θίγεται ένα φλέγον ζήτημα της σχολής, ή κάποιος αποφασίζει να μιλήσει σύντομα, περιεκτικά και κατανοητά, οι περισσότεροι ακούν.

Γι' αυτό κι εγώ θυμώνω όταν ακούω ανθρώπους να λένε για την αφόρητη κατάσταση της γενικής συνέλευσης ενώ περηφανεύονται για την αποχή τους, ανθρώπους γεμάτους ιδέες που τις μοιράζονται μόνο με τις παρέες τους ("πω ρε φίλε, τι ωραία που θα ήταν να είχαμε στη σχολή....") και δεν έρχονται να μπουν κι αυτοί στη μάχη, να μιλήσουν απλά και όχι ξύλινα, να βοηθήσουν να κάνουμε κάτι καινούριο και ρηξικέλευθο...
Εγώ θέλω να αγωνιστώ για μια καλύτερη σχολή και μια καλύτερη κοινωνία, κι ας είναι το παιχνίδι από πριν χαμένο. Ας πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, ας είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουν ησυχία στη συνέλευση και θα ζητήσουμε κι απ τον διπλανό μας κάνει το ίδιο, ας καταθέσουμε ψηφίσματα για τα θέματα που μας αφορούν, ας τοποθετηθούμε πάνω σε ζητήματα που άλλοι φοβούνται ν' ανοίξουν..

Ή μήπως το παράκανα με τον ιδεαλισμό?

Καταρχας εχεις δικιο ότι χωρις προτασεις δεν προκειται να βρεθει καμια λυση! Και η ουσια είναι να θέλεις να δρασεις και να αλλάξεις τα πράγματα που θεωρείς άδικα και στραβά συμφωνα με την κρίση σου! Το θέμα ειναι ότι αυτα που έχεις εσυ ξεκαθαρισει στο μυαλό σου και είσαι έτοιμος να αναλάβεις δραση για να τα αλλάξεις, άλλοι δεν τα έχουν συνειδητοποιησει! Ποσο μάλλον να κάτσουν να δρασουν! Να εξηγηθώ λοιπόν! Για ποιο λόγο απευθύνθηκα στους πρωτοετεις? Γιατι μπηκα στον κόπο να αναφερθω σε αυτονοητα πραγματα, τουλάχιστον για τους περισσοτερους? Αν φάνηκα οτι γκρινιαζω δε το κάνω, ίσα ίσα τα βλέπω γενικώς τα πράγματα απο την αισιοδοξη πλευρά! Και η αισιόδοξη πλευρα ειναι αυτή που περιεγραψα αλλιώς αν εγραφα κατι άλλο μάλλον θα υποτιμουσα τη νοημοσυνη μου και θα αμφισβητούσα ότι βλέπουν τα ματάκια μου! Οι παρατάξεις λειτουργουν ακριβως όπως περιγράφω παραπάνω! Ισως ειναι βαρετο να το ακουει κάποιος που το χει χιλιοσυζητησει το θέμα αλλά ποτε δε βλάπτει να το επαναλάβεις και μια φορα παραπανω! Στην ουσία της δρασης και αλλαγής του κόσμου που αναφέρεις θεωρώ τις παραταξεις απαραιτητες γιατι λειτουργουν ως μηχανισμοι και σαν μηχανισμοι παραγουν αποτέλεσμα, γεγονος χρησιμο για την εξελιξη της κοινωνιας! Τωρα σχετικα με τα ρηξικελευθα μην περιμενεις και πολλά από αυτους κατα τη γνώμη μου! Αν θες να συμβει κατι ρηξικελευθο, κάνε αυτο που πιστευεις εσυ προσωπικα και μη περιμενεις να προτεινει καποιος κατι και να ακολουθησεις! Γιατι μονο όταν κανεις αυτό που πιστευεις απόλυτα, αγγίζεις την εννοια του ρηξικελευθου! Αυτό ακριβώς προτεινω στην ομιλια μου και ας μην είναι τόσο εμφανες! Και θεωρώ την ομιλια μου ρηξικελευθη(πολυ μ αρεσε αυτη η λεξη) για τον απλουστατο λόγο ότι πιστευω απόλυτα ότι οι πρωτοετεις εχουν γενικα τις περισσοτερες δυνατοτητες να αλλάξουν τα πραγματα- δε πολυτρελαινομαι ξερεις να εκφωνω δημοσιους λογους και ειδικα όταν η πλειοψηφια του αμφιθεατρου με αγνοει)!
Τελευταία επεξεργασία από Atakama και Παρ, 23 Οκτ 2009 12:39 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ο ανεξάρτητος πρώτος την ψήφο βαλέτω!
Atakama

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Παρ, 23 Οκτ 2009 12:38 am

Συγγνώμη, αλλά αν λέμε πως ο λόγος ενός ανεξάρτητου φοιτητή που βγήκε για πρώτη φορά να μιλήσει είναι βαρετός, τι να πούμε για τις υπόλοιπες 4 (λέω εγώ τώρα...) από τις 5 ώρες, που ακούμε λόγια του αέρα, γκρίνιες και τσακωμούς; Προσωπικά τον βρίσκω πολύ ενδιαφέρων, μιας και πραγματεύεται καυτά θέματα που ως πρωτοετής θα ήθελα να ακούσω από κάποιον πιο έμπειρο.
Μήπως όμως QEye είπες την αλήθεια; Για να επαναλάβω, είπες: Όταν θίγεται ένα φλέγον ζήτημα της σχολής, ή κάποιος αποφασίζει να μιλήσει σύντομα, περιεκτικά και κατανοητά, οι περισσότεροι ακούν. Και αναρωτιέμαι εγώ: Μήπως πολλές φορές ξεφεύγουμε σε τέτοιο βαθμό από τη θεματολογία που πρόκειται να συζητηθεί στη ΓΣ, που πραγματικά δεν έχει πια νόημα και δεν ακούμε; Μήπως αυτοί που μιλούν σύντομα, περιεκτικά και κατανοητά αποτελούν μειοψηφίες, γι' αυτό και στο μεγαλύτερο μέρος της ΓΣ επικρατεί μπάχαλο;
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό akis » Παρ, 23 Οκτ 2009 12:47 am

Lost.in.Athens έγραψε:Μήπως αυτοί που μιλούν σύντομα, περιεκτικά και κατανοητά αποτελούν μειοψηφίες, γι' αυτό και στο μεγαλύτερο μέρος της ΓΣ επικρατεί μπάχαλο;

:clap: :clap: :clap:
Και μάλλον δεν είναι θέμα ικανότητας αλλά θέλησης (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άτομα σε παρατάξεις που μιλούν κατανοητά και περιεκτικά)...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό mpourda » Παρ, 23 Οκτ 2009 12:53 am

εφόσον επανερχόμαστε συνέχεια σε ένα βασικό πρόβλημα...δεν θα ήταν καλό να δούμε πώς μπορεί να ξεπεραστεί? :D και αν δεν είναι ένα κατάλληλο μέρος το θέμα αυτό για να ακουστούν προτάσεις τοτε ποιό είναι?(η δεύτερη ερώτηση είναι ρητορική :D )
mpourda

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Παρ, 23 Οκτ 2009 1:11 am

Και για να μην παρεξηγηθώ από αυτό που είπα πιο πάνω σχετικά με το τι πρέπει να συζητείται στις συνελεύσεις, τα πιο σημαντικά είναι κατά τη γνώμη μου τα ζητήματα που φέρνουν οι ίδιοι οι φοιτητές για συζήτηση (ακόμα και μεμονωμένοι) και πραγματεύονται θέματα της καθημερινότητας της σχολής. Δηλαδή ποιος ο σκοπός μιας ΓΣ της σχολής αν δεν ακούγονται απόψεις για τέτοιου είδους θέματα; Δεν λέω ότι τα γενικότερα πλαίσια σχετικά πχ με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση δεν είναι σημαντικά (ίσα ίσα είναι καλό να ενημερώνεσαι, να διαμορφώνεις άποψη για το τι συμβαίνει και ευρύτερα στην κοινωνία και να αγωνίζεσαι για κάτι καλύτερο), αλλά τα ζητήματα της σχολής είναι περισσότερο άμεσα και αντιληπτά, συνεπώς αν δεν καταφέρνουμε να παίρνουμε στα σοβαρά θέσεις τουλάχιστον για τέτοια ζητήματα, τότε κάπου κάνουμε λάθος και η ΓΣ μόνο αποτελεσματική δεν είναι...
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Παρ, 23 Οκτ 2009 1:27 am

merde_conserve έγραψε:Αυτή την τοποθέτηση τώρα τη μαθαίνω, έχασα επεισόδια. :wtf:

Συγχαρητήρια στο φίλο atakama για το κουράγιο του και την τοποθέτησή του. Θα σου δώσω 1+1 σκληρό δίσκο δώρο αύριο χαχαχαχα. :lol: :raspberry:

εγώ θα του δώσω συν μια μπύρα που την χρωστάω-επίσης το είχα χάσει ότι έχετε φτάσει 5ο έτος-επίσης θα ήθελα να ήμουν στη συνέλευση να ρίξω κανα καντήλι στα κομματοσκυλα για να το βουλώσουν-για να μην ρίξω καμια φόλα καλύτερα

http://www.youtube.com/watch?v=Vuwe2Vpc ... re=related
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό stalin » Παρ, 23 Οκτ 2009 2:46 am

Ο Φ.Σ. είναι ένα όργανο με σκοπό να μπλοκάρει όλα τα αντιδραστικά μέτρα (σωστά και λάθος, αριστεροί είμαστε, δεν κάνουμε διακρίσεις) των εκάστοτε κυβερνήσεων και κυρίως να συζητά για θέματα εξωτερικής πολιτικής, για το Ιράκ, για την παλαιστίνη, τον ιμπεριαλισμό, το 20ό συνέδριο του ΚΚΣΕ, την συμμετοχή στις επόμενες 20 πορείες της εβδομάδας και φυσικά υπάρχει και ευχάριστο πρόγραμμά που περιλαμβάνει διαγωνισμό γκαρίλας, ξύλινου λόγου, μακροσκελέστερης τοποθέτησης και φυσικά στο τέλος διαγωνισμός μεγαλύτερης ερώτησης. Δε λείπει και το τζαρτζάρισμα βαρβατοαριστερού τύπου (γιατί είναι αυτό το μείγμα τσέ και john varvatos που είναι εκρηκτικο.. :lolno: ) που ποτέ δε καταλήγει κάπου αλλά όσο ναναι ξεκα....
Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που λένε πως πρέπει να συζητάμε για την σχολή αλλά ποιος τους ... τους παλιοφασίστες :ellinofreneia:
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες