Aionios13 έγραψε:Στην ειρωνεία μαλακες είστε πρωτοι. Να μας αφαιρούν τα δικαιώματα μας πειράζει, αλλά να κλείνουμε τη σχολή με 100 ψήφους το δεχόμαστε .
Aionios13 έγραψε:Στην ειρωνεία μαλακες είστε πρωτοι. Να μας αφαιρούν τα δικαιώματα μας πειράζει, αλλά να κλείνουμε τη σχολή με 100 ψήφους το δεχόμαστε .
chris92 έγραψε:Χαίρομαι που βλέπω αρχή μιας επικοδομητικής συζήτησης. Περιμένω αντιπρόταση για το 1.
Προσπαθώ να κάνω μια αρχή να αλλάξει η κατάσταση. Περιμένω να μην μείνουμε σε φιλοσοφικές συζητήσεις και να δράσουμε ώστε να μην αφήσουμε άλλο να κάνουν αυτοί ότι θέλουν. Ελπίζω να ακολουθήσουν πολλοί (πάνω από το 10%).
gousia έγραψε:chris92 έγραψε:Χαίρομαι που βλέπω αρχή μιας επικοδομητικής συζήτησης. Περιμένω αντιπρόταση για το 1.
Προσπαθώ να κάνω μια αρχή να αλλάξει η κατάσταση. Περιμένω να μην μείνουμε σε φιλοσοφικές συζητήσεις και να δράσουμε ώστε να μην αφήσουμε άλλο να κάνουν αυτοί ότι θέλουν. Ελπίζω να ακολουθήσουν πολλοί (πάνω από το 10%).
Τα 10.000 που πληρωσες για την εκπαιδευση 5 χρονων αντιστοιχουν στις ασφαλιστικες εισφορες(ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ) μολις 2 χρονων.
Θα συμφωνησω με τον συναδελφο παραπανω,εισαι ειρωνας.
gousia έγραψε:Υπαρχει,οντως,η φημη οτι μια μερα ενα μεγαλο φωτεινο αστερι επεσε στις εγκαταστασεις του Εθνικου Μετσοβιου Πολυτεχνειου.
Απο εκεινη τη μερα ολες οι ερευνες εξυπηρετουσαν τις αναγκες της πλειοψηφιας.
Εχω ακουσει οτι καποια λιμανια στα νησια εσπαγαν με τον πρωτο ασχημο χειμωνα...
Οι καμποι παλιοτερα ποτιζονταν με νερο απο γεωτρησεις το οποιο δεν μπορουσε να αναπληρωθει,ενω τωρα η πατριδα μας εχει γεμισει με συγχρονα αρδευτικα εργα.
Τα κτιρια χτιζονταν με αντι-αντισεισισμικες προδιαγραφες και γινονταν μπαζα με τον πρωτο σεισμο.
Αφηστε και το χειροτερο...Λενε οτι η Αθηνα παλιοτερα πλημμυριζε με την πρωτη βροχη...!Ποια ετσι;Η Αθηνα των 5.000.000 εκ.!Εμοιαζε με την Μπανγκοκ μετα απο μουσωνα!Τωρα πια εχουμε τους τεραστιους αγωγους που κατευθυνουν τα νερα στο Φαληρο.
Αλλα ενταξει,η κοινωνια παει μπροστα και εμεις,ευτυχως,ζουμε αξιοπρεπως.
Βοηθησε πολυ η ερευνα του ΕΜΠ.'
AE έγραψε:gousia έγραψε:Υπαρχει,οντως,η φημη οτι μια μερα ενα μεγαλο φωτεινο αστερι επεσε στις εγκαταστασεις του Εθνικου Μετσοβιου Πολυτεχνειου.
Απο εκεινη τη μερα ολες οι ερευνες εξυπηρετουσαν τις αναγκες της πλειοψηφιας.
Εχω ακουσει οτι καποια λιμανια στα νησια εσπαγαν με τον πρωτο ασχημο χειμωνα...
Οι καμποι παλιοτερα ποτιζονταν με νερο απο γεωτρησεις το οποιο δεν μπορουσε να αναπληρωθει,ενω τωρα η πατριδα μας εχει γεμισει με συγχρονα αρδευτικα εργα.
Τα κτιρια χτιζονταν με αντι-αντισεισισμικες προδιαγραφες και γινονταν μπαζα με τον πρωτο σεισμο.
Αφηστε και το χειροτερο...Λενε οτι η Αθηνα παλιοτερα πλημμυριζε με την πρωτη βροχη...!Ποια ετσι;Η Αθηνα των 5.000.000 εκ.!Εμοιαζε με την Μπανγκοκ μετα απο μουσωνα!Τωρα πια εχουμε τους τεραστιους αγωγους που κατευθυνουν τα νερα στο Φαληρο.
Αλλα ενταξει,η κοινωνια παει μπροστα και εμεις,ευτυχως,ζουμε αξιοπρεπως.
Βοηθησε πολυ η ερευνα του ΕΜΠ.'
Η δική μου αντικειμενική άποψη (άποψη ενός ανθρώπου με σχεδόν 20 χρόνια στον χώρο της έρευνας), σε αντίθεση με τη δική σου υποκειμενική (καθώς, λόγω ηλικίας, έχεις μηδενική εμπειρία στον συγκεκριμένο χώρο) είναι ότι η έρευνα του ΕΜΠ πράγματι έχει συμβάλει στην τεχνολογική ανάπτυξη του τόπου. Υπό προϋποθέσεις, που αρκετές από αυτές έχουν σαφή πολιτική χροιά, θα μπορούσε και πολύ περισσότερο.
Σε κάθε περίπτωση, θα σε παρακαλούσα (όπως και όλους τους συμμετέχοντες στο φόρουμ) να δείτε, ενδεικτικά, τον κατάλογο των έργων που έχει εκπονήσει η ερευνητική μας ομάδα (μία από τις εκατοντάδες που δραστηριοποιούνται στο ΕΜΠ) τα τελευταία 30 χρόνια:
http://www.itia.ntua.gr/el/projects/
Οχι βεβαίως για να πείτε "μπράβο", αλλά για να έχετε μια υποψία τι περίπου σημαίνει ερευνητικό έργο.
GiannisRad έγραψε:Πολυ προχειρα : εστω καθε ετος 250 φοιτητες, παραδοχη πως ολοι τελειωνουν στα 5. Γρηγορα γρηγορα βλεπουμε πως η σχολη εχει 1250 ενεργους φοιτητες, που θεωρητικα μενουν Αθηνα.
Ψηφισαν 246 ατομα, δηλαδη λιγοτερο απο το 20% των φοιτητων που θεωρητικα παρακολουθουν και αποφασησαν για ολους! Μαζευτικαν δηλαδη τρεις και ο κουκος και εκλεισαν τη σχολη!
Για καποιο λογο, με τον οποιο εγω προφανως δεν συμφωνω, με αποχη 80% μια εκλογικη διαδικασια νομιμοποιησε καποιους να λαβουν αποφαση για το 100% των φοιτητων. Σε οποιον δεν ακουγεται τραγικο, μαλλον οι γονεις του τον εβαζαν να λεει την ιστορια τρεις φορες οταν ηταν μικρος.
Θα πει βεβαια ο "αγωνιστης": ας καθοσουν ρε φιλε, να περναγε το δικο σου!
Απανταω εγω: και ποιος εισαι εσυ μαγκα μου, που δεν σε ξερω, (προσωπικα) δεν αναγνωριζω καμια εξουσια ή καποιο εκτελεστικο δικαιωμα που νομιζεις οτι εχεις, και παρολα αυτα οποτε θες θα με αναγκαζεις να καθομαι να ψηφιζω για θεματα που δεν θεωρω αρκουντως σημαντικα ωστε να κατσω να χασω 4 ωρες απο τη ζωη μου, για να ακουω το θεατρο του παραλογου;
Σοβαρα τωρα, εσυ και η παρεα σου θα καλειτε συνελευση για ψιλου πηδημα και εγω ειμαι αναγκασμενος να κατσω, απλα για να μην κανει οτι γουσταρει η μειοψηφια; Ειναι αρκετο το 20% των πρωτων 5 ετων ωστε να νομιμοποιηθει μια ψηφοφορια να κλεισει τη σχολη;
Να το κανουμε πιο απλο: ειναι λογικο να θεωρει το 10% οτι ειναι αναγκαια μια συνελευση, να την κανονιζει, να μαζευεται το 20% των πρωτων 5 ετων και να αποφασιζει για το υπολοιπο 80%; Δεν ερχομαστε επειδη δεν θεωρουμε πως υπαρχει λογος να γινει η συνελευση φιλε μου.
Θα ηταν πιο λογικο να χρειαζοταν το 50%. Τι σημαινει πως εμφανιστηκαν 50%+1; Οτι πανω απο τους μισους (πλειοψηφια λεγεται αυτο) αναγνωριζουν πως η ψηφοφορια ειναι ουσιαστικη, εχει λογο υπαρξης.
Τωρα, επειδη γουσταρετε επανασταση, να τραβολογιεμαι εγω, να ακουω τα ιδια και να καταληγει το θεμα στο ποιος εφερε περισσοτερο λαο "με το ψηφοδελτιο σταυρωμενο στην τσεπη" απο πριν, συγνωμη αυτο δεν ειναι δημοκρατικη διαδικασια, ενα τσιρκο ειναι.
Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες